2014 Şubat Anneleri

eklemek istediğim birşey var dün arkadaşlarım geldi biri anasıfı öğretmeni dediklerii sizinle paylaşmak istedim oyun dönemi ile ilgili
evde çoraptan kukla yapımı ve eski kazaktan kamplumbaga yapımı ve keçeden yada mutfakta kullandığımız sarı yada remkli bezler varya onlardan kitap yapımı bunları yap muhammed alinin hayal dünyası gelişsin dedi mesela kuklayı al kanepenin arkasına geç ve onunla konuş dedi siz de yapmak isterseniz aklınız da olsun bide biz d a101 den aldığımız sempatik yumurta kapı var onun içine yumurtayı koyuyorum konuşturuyorum benim yumurta yemeyen oğlum kahkaha atarak yiyor aklıma gelenler bunlar
reyyanim muhammed bu dediklerinde oynar eglenirse cok iyi olurr masallah valla:KK45::KK45::KK45:

yok ben pes ettim :eek:yapmaya gerekte yok oynamaz ilgisini cekmez biliyorum:mad::mad::mad::mad:

oyle kukla alsam elime kosar elimden alip firlatir hic izlemez bile:eek::eek:

kitabin kagittan olmayan muziklisini ne aldim banamisin demiyo ne zmana eliem alip okusam muzigi acsam alip firlatiyo allam bu cocugu nasi vazgecirecem bu firlatma isinden:mad::mad::mad::mad:

ciisss diyom ufff diyom umrunda degil:eek::eek::eek:

tum sebzeleri konustursam yine yemez kanmazz :mad::mad::mad:

allahim aci bana uslu biraz uyumlu bi bebek olsun nolur:KK16::KK16::KK16::KK16::KK31::KK31::KK31::KK31:

yaw masallah ne akilli bebekelr var tabaktaki tavsana ne bakip yiyen:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

ayni renkli ciccekli bocekli tabak seti aldim onune koymamla asagida görmem bir oluyo:confused::confused::confused::confused::mad::mad::mad::mad:

ins bu huyu degisecek umutla bekliyorum:mad::mad::mad:

kislar bizimki de bole deyin yalniz olmadigimi bilim:mad:normal bu ayda deyin bole hareketler
:KK45:
yoksa bu adam benim moralimi bozuyo sinirli laf dinlemeyen bi oglumuz var diyo:KK11:

Selam herkese benim minigim kıpır kıpır durmuyo yeni koltuk aldık renk renk yastıkları var onlara taktı kafayı alıyo yere diziyo ortasına oturuyo kaldırıyo veriyo onlarla kafayı bozdu.ilk 2 aylıkken el ve ayak baskısını yapmıştım bide şimdi yaptım 13 aylik diye yazdım parmak boyasindan pek mutlu oldu kendi kağıda koyup durdu elini ayağını.kizima bir dosya hazırlıyorum genç kız olduğunda ona yazdığım gunlukle vericem dosyasında hamilelik kan testimden tüm gebelik testleri doğum belgesi dogum bilekligi düşen göbeği ilk gittiğimiz tatilin bilekligi doğum günü davetiyesi el ayak izi var onunla ilgili herşeyi koyuyorum ayriyeten günlüğüne hamileligimden beri yazıyorum :anneadayı::oops::KK68:

kislar bizimki de bole deyin yalniz olmadigimi bilim:mad:normal bu ayda deyin bole hareketler
yoksa bu adam benim moralimi bozuyo sinirli laf dinlemeyen bi oglumuz var diyo:KK11:
Üzülme canim bizim oglan da aşırı sinirli surekli bağırıyor çığlık atıyor artik kulaklarim cinlamaya basladi onune koydugum yiyecekleri minciklayip yere atiyo hic agzina goturmek gibi bi derdi yok gündüz uyumadığı gibi gece de uyumuyor ve ciglik atarak uyaniyor :( alt komsum hep bakamiyor musun hep hasta mi ediyorsun diyo inan cok yoruldum yaa ama allahim yokluklarini göstermesin. Anneme gore biz zor buldugumuz icin bebegi onun eziyetini yapiyor (oglum tüp bebek)

Üzülme canim bizim oglan da aşırı sinirli surekli bağırıyor çığlık atıyor artik kulaklarim cinlamaya basladi onune koydugum yiyecekleri minciklayip yere atiyo hic agzina goturmek gibi bi derdi yok gündüz uyumadığı gibi gece de uyumuyor ve ciglik atarak uyaniyor :KK43: alt komsum hep bakamiyor musun hep hasta mi ediyorsun diyo inan cok yoruldum yaa ama allahim yokluklarini göstermesin. Anneme gore biz zor buldugumuz icin bebegi onun eziyetini yapiyor (oglum tüp bebek)
Aaa pinkim annende ole diyo çok bekledi ya ya ondan zor bi bebek diyo:eek:

Anlattığım aynı oğlum aynı şeyleri yasiyoruz:KK57:

Yahu bebekten bebeğe değişir, laf dinlemeyen oğlumuz dediği henüz bir bebek, üstelik dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan bir canlı. Tabii ki yalnız değilsin. Benim kız da sürekli elinde ne varsa hop yere fırlatıyor, bi de fırlatmadan önce gözlerini kapatıyor, bile isteye atıyo işte çocuk. Ben hiç sallamıyorum, üstüne düşünce de ilgi çektiğini düşünerek daha çok yapacak çünkü. Ay aman yemin ediyorum insanın derdine dert katarlar... Yürüdükleri zaman koşmak isteyecekler, ellerine aldıkları şeyleri merak edecekler, atacaklar elbet. Benim okuduğum bir kitapta tam bir yaş civarı için keşfetmek adına yere fırlatmak, çığlık atmak normaldir diyor. Bebek konuşmayı öğrenecek, önce en kolayıyla yani çığlıkla başlıyorlar. Bazı bebekler gerçekten çok uyumlu ama işte napacaksın onlar da öyle doğmuş. Benim bebekliğim de öyleymiş ama düşünüyorum köyde büyümüşüm, büyük ihtimalle sürekli birileriyle birlikte olduğum için hiç sıkılmıyomuşum. Bizim bebeler evde ya bir ya iki kişiyle birlikte yaşıyor, o insanlar da yorulduğu zaman ilgi çekmek için bile olsa bağırırlar, ağlarlar normal olarak. Bir de manüpüle etmeyi de biliyolar maşallah, beyinler zehir gibi.. Yalnız değilsin yahu, bunlar hep olağan süreçler, geçecek elbet :)

Yahu bebekten bebeğe değişir, laf dinlemeyen oğlumuz dediği henüz bir bebek, üstelik dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan bir canlı. Tabii ki yalnız değilsin. Benim kız da sürekli elinde ne varsa hop yere fırlatıyor, bi de fırlatmadan önce gözlerini kapatıyor, bile isteye atıyo işte çocuk. Ben hiç sallamıyorum, üstüne düşünce de ilgi çektiğini düşünerek daha çok yapacak çünkü. Ay aman yemin ediyorum insanın derdine dert katarlar... Yürüdükleri zaman koşmak isteyecekler, ellerine aldıkları şeyleri merak edecekler, atacaklar elbet. Benim okuduğum bir kitapta tam bir yaş civarı için keşfetmek adına yere fırlatmak, çığlık atmak normaldir diyor. Bebek konuşmayı öğrenecek, önce en kolayıyla yani çığlıkla başlıyorlar. Bazı bebekler gerçekten çok uyumlu ama işte napacaksın onlar da öyle doğmuş. Benim bebekliğim de öyleymiş ama düşünüyorum köyde büyümüşüm, büyük ihtimalle sürekli birileriyle birlikte olduğum için hiç sıkılmıyomuşum. Bizim bebeler evde ya bir ya iki kişiyle birlikte yaşıyor, o insanlar da yorulduğu zaman ilgi çekmek için bile olsa bağırırlar, ağlarlar normal olarak. Bir de manüpüle etmeyi de biliyolar maşallah, beyinler zehir gibi.. Yalnız değilsin yahu, bunlar hep olağan süreçler, geçecek elbet :)

Bende aynısını gibi düşünüyorum seriser ama bu çevre yokmu:KK11:

Mesala abla yigenlerim nasılda diyorum 3 çocuğu var hiç emir gibi değildi diyo

:mad:

Benim kısa çevremdeki tanıdığım bebekler bole değil diyo:mad:

Sanki uzaylı bu cocuk:oops:

Tamam uysal bebeklerde var ama napim benimkide bole:KK57:

Değişir bence daha :KK45:ins

reyyanim muhammed bu dediklerinde oynar eglenirse cok iyi olurr masallah valla:KK45::KK45::KK45:

yok ben pes ettim :eek:yapmaya gerekte yok oynamaz ilgisini cekmez biliyorum:mad::mad::mad::mad:

oyle kukla alsam elime kosar elimden alip firlatir hic izlemez bile:eek::eek:

kitabin kagittan olmayan muziklisini ne aldim banamisin demiyo ne zmana eliem alip okusam muzigi acsam alip firlatiyo allam bu cocugu nasi vazgecirecem bu firlatma isinden:mad::mad::mad::mad:

ciisss diyom ufff diyom umrunda degil:eek::eek::eek:

tum sebzeleri konustursam yine yemez kanmazz :mad::mad::mad:

allahim aci bana uslu biraz uyumlu bi bebek olsun nolur:KK16::KK16::KK16::KK16::KK31::KK31::KK31::KK31:

yaw masallah ne akilli bebekelr var tabaktaki tavsana ne bakip yiyen:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

ayni renkli ciccekli bocekli tabak seti aldim onune koymamla asagida görmem bir oluyo:confused::confused::confused::confused::mad::mad::mad::mad:

ins bu huyu degisecek umutla bekliyorum:mad::mad::mad:
Canim muhammed sansli almanca da ogrenecek hic konusuyor musunuz evde onunla eins zwei drei, papa-mama, vs soyluyor mu.ben ing biliyorum ama sipa daha turkceyi tam anlayamiyor ne zaman baslamali yabanci dile acaba

Selam herkese benim minigim kıpır kıpır durmuyo yeni koltuk aldık renk renk yastıkları var onlara taktı kafayı alıyo yere diziyo ortasına oturuyo kaldırıyo veriyo onlarla kafayı bozdu.ilk 2 aylıkken el ve ayak baskısını yapmıştım bide şimdi yaptım 13 aylik diye yazdım parmak boyasindan pek mutlu oldu kendi kağıda koyup durdu elini ayağını.kizima bir dosya hazırlıyorum genç kız olduğunda ona yazdığım gunlukle vericem dosyasında hamilelik kan testimden tüm gebelik testleri doğum belgesi dogum bilekligi düşen göbeği ilk gittiğimiz tatilin bilekligi doğum günü davetiyesi el ayak izi var onunla ilgili herşeyi koyuyorum ayriyeten günlüğüne hamileligimden beri yazıyorum :anneadayı::oops::KK68:
Cok iyi yapiyorsun canim ben de hem hergun olmasa da onemli seyleri yaziyorum hem de senin gibi sakliyorum.yoksa unutuluyor.bizimki de yastik hastasi bir pembe bir de mor yastigi var onu dizlerinin uzerine koyup bebeklerini kopegini salliyor eee diye uyutuyor guya

Bende aynısını gibi düşünüyorum seriser ama bu çevre yokmu:KK11:

Mesala abla yigenlerim nasılda diyorum 3 çocuğu var hiç emir gibi değildi diyo

:mad:

Benim kısa çevremdeki tanıdığım bebekler bole değil diyo:mad:

Sanki uzaylı bu cocuk:oops:

Tamam uysal bebeklerde var ama napim benimkide bole:KK57:

Değişir bence daha :KK45:ins
Hareketli bizim cocuklar cancagizim kova burcu bunlar yerlerinde durmuyorlar bir de ozgur ruhlu zeki afacan

Yahu bebekten bebeğe değişir, laf dinlemeyen oğlumuz dedhemde henüz bir bebek, üstelik dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan bir canlı. Tabii ki yalnız değilsin. Benim kız da sürekli elinde ne varsa hop yere fırlatıyor, bi de fırlatmadan önce gözlerini kapatıyor, bile isteye atıyo işte çocuk. Ben hiç sallamıyorum, üstüne düşünce de ilgi çektiğini düşünerek daha çok yapacak çünkü. Ay aman yemin ediyorum insanın derdine dert katarlar... Yürüdükleri zaman koşmak isteyecekler, ellerine aldıkları şeyleri merak edecekler, atacaklar elbet. Benim okuduğum bir kitapta tam bir yaş civarı için keşfetmek adına yere fırlatmak, çığlık atmak normaldir diyor. Bebek konuşmayı öğrenecek, önce en kolayıyla yani çığlıkla başlıyorlar. Bazı bebekler gerçekten çok uyumlu ama işte napacaksın onlar da öyle doğmuş. Benim bebekliğim de öyleymiş ama düşünüyorum köyde büyümüşüm, büyük ihtimalle sürekli birileriyle birlikte olduğum için hiç sıkılmıyomuşum. Bizim bebeler evde ya bir ya iki kişiyle birlikte yaşıyor, o insanlar da yorulduğu zaman ilgi çekmek için bile olsa bağırırlar, ağlarlar normal olarak. Bir de manüpüle etmeyi de biliyolar maşallah, beyinler zehir gibi.. Yalnız değilsin yahu, bunlar hep olağan süreçler, geçecek elbet :)
Eee dogru soze ne denir...havalar isinsin da salalim disariya oynayip yorulup gelsinler hem guzel acikir hem de misil misil uyurlar

Üzülme canim bizim oglan da aşırı sinirli surekli bağırıyor çığlık atıyor artik kulaklarim cinlamaya basladi onune koydugum yiyecekleri minciklayip yere atiyo hic agzina goturmek gibi bi derdi yok gündüz uyumadığı gibi gece de uyumuyor ve ciglik atarak uyaniyor :KK43: alt komsum hep bakamiyor musun hep hasta mi ediyorsun diyo inan cok yoruldum yaa ama allahim yokluklarini göstermesin. Anneme gore biz zor buldugumuz icin bebegi onun eziyetini yapiyor (oglum tüp bebek)
Yiyecekleri minciklayip yere atmasi ayni bizde de var...yedigi de oluyor ama baya bi ac olmasilazim.bugun bardaktan icmeye alissin diye eline kucuk bir bardakta su verdim elinde salladi ve doktu suyu:) ne zaman versem aynisini yapiyor.kasigi da ayni, corbaya daldirip elinde salliyor sonra da atiyor

Canim muhammed sansli almanca da ogrenecek hic konusuyor musunuz evde onunla eins zwei drei, papa-mama, vs soyluyor mu.ben ing biliyorum ama sipa daha turkceyi tam anlayamiyor ne zaman baslamali yabanci dile acaba
Daha almanca hiç konuşmuyorum lipim.kendi anneyi ben ogretmedim türkçe anne dedi:KK48:

Bazen mama diyo ama yiyecegemi diyo banamı diyo anlamıyorum:KK53:

Dil olarak 2.5 yaşında kreşe verecem orda öğrenir alman çocuklarla ne oynar:KK16:

Aslında nOTE="yasakhayal, post: 39759306, member: 191599"]kislar bizimki de bole deyin yalniz olmadigimi bilim:mad:normal bu ayda deyin bole hareketler
yoksa bu adam benim moralimi bozuyo sinirli laf dinlemeyen bi oglumuz vyo:KK11:[/QUOTE]
Aslinda ben bebekken hem ilk 3 ay cok gazli bir bebekmisim cok aglamisim, hem de yemek yemez puff diye uflermisim.Oyuncaklarla oynamaz hep firlatirmisim. Esim de tosuncuk gibi dogmus masmavi boncuk gibi gozleri varmis ama nazar degmis k.v.nin dedigine gore ve sadece 15 gun anne sutu almis bunu hastalandirmislar bogazi bembeyaz iltihap olmus ondan sonra emmemis yavrum hep inek sutu. o da hic kilo almamis. 1 yasinda da 2 yasinda da 9 kiloymus. 2yasina kadar her yemesinde agzindan burnundan kusmus.sonra doktorun biri bir igne yapmis ve gecmis hastaligi. Allahim bunlari dusununce cok sukur diyorum ben canim.bu arada esim su anboylu poslu aslan gibi masallah, sagligi yerinde, ben de bebekken yaramaz olsam da cocuklugum cok uslu gecti. Yani hic belli olmuyor canim muhammedin eminim cok akilli uslu bir cocuk olacaktir.Allah once saglik versin hepsine...

Daha almanca hiç konuşmuyorum lipim.kendi anneyi ben ogretmedim türkçe anne dedi:KK48:

Bazen mama diyo ama yiyecegemi diyo banamı diyo anlamıyorum:KK53:

Dil olarak 2.5 yaşında kreşe verecem orda öğrenir alman çocuklarla ne oynar:KK16:
Ayy o alman sipalari da pek tatli oluyor bee.yazin otellerde filan goruoz, alman disiplini baska bir sey o disiplini alabilse keskebizimkiler de...

Back
X