2014 Şubat Anneleri

20150413_122301.webp

yasakhayal canım her farklı ama senin ki daha kendine has valla :)muhammed arabalara bayılıyor düt diye aklı gidiyor başka evlerde bu ara yabancılama dönemine girdi kucaktan fazla inmiyor biri çağırsa pat geri kaçıyor biz kaşık çatal işini hallettik kendi yiyor yarısı yere yarısı ağza pek hoşuna gidiyor kendini beslemek ama bizimde en büyük sorunumuz tvye vurması zaten bizim koca tv gitti misafirlikte de gidip vurmak istiyor evi dip köşe biliyor artık ve komutları anlıyor çorabını getir diyorum getiriyor gol yap diyorum yapıyor bazen kızıyorum çabuk odana dön diyorum emekliyerek geri dönüyor bizden bu kadar...

Bide halen tabak çatal kaşık kullanmiyo saniyede hepsi yerde:KK58:

Bi kere bile çatal ve kaşıkla ağzına goturmuyo:KK23:

Araba metro otobüs gibi taşıtlarda 5 dk fazla oturmuyo indirin diye bagiriyo biyere gidemiyoruz:KK4:

Ayrıca Kendi arabasini da sevmiyo:confused:

başka evleri sevmiyo kendi evinin her köşesini biliyo ya rahat oralarda bilmediği için rahat edemiyo:KK34:

tv ve masalarına pat pat vuruyo misafirlikte:confused:

Aylık sorunumu yazdım diğer ay gorusuruz
:KK52:

tschuss:KK45:

Nee çok derdim var:-)
jelibon biz dün hiç uyumadık sizin gibi bide üşüttük sanırım evde sıkıldık bir çarşıya gittik oda araba ile yemek yedik döndük çocuk hastalandı bide salya diş geliyor düşünün bizim daha azılar başlamadı of ki of...
amin canım amin. bizdede ateş yok ama bu gece toplasan 4 saat uyumuştur.
canım maşallah çok tatlı allah esirğesin...
Bu 3 dişli süpergirl u yemek isteyen varmı? Bide konuşun odasında yatsin :-)

Canim benim kizimda banyoda agliyodu top havuzlariyla hallettik onu. Altini acarken durmuyo bende once bebegini yatiriyorum oda gorcegi sekilde ayseeee gel altini alayim oggg olmus aferimmmmmm kizima misss oldu opuyorum bole buyuk hhareketler yapiyorum gelito boynuma atliyo yatiriyorum o bebekle bezle ugrasirken aliyorum altini cok zor oluyo bide buyuk tuvaletini yapinca zor oluyodu durmuyo kipirdiyo elliyodu onuda oyle hallettik. Bide you tubede cocuk sarkilari yazinca kesintisiz 45 dk cocuk sarkilari var onu aciyorum ali babaya felan bayiliyo hayvan sesleri cikariyo onunla yemek yediriyorum cidden erken 2 yas sendromundalar disler huzursuzluk uykusuzluk istahsizlik herseyi ben yaparim havalari o yuzden zor sularina gitmek lazim goz altinda ozgur kalmaya ihtiyaclari var cok fevri bizimkide :)))

banyo için yapmadığımız şey kalmadı top havuzları , kucakta yıkama , suda oynama , birlikte yıkanma am yok korkuyor.

altını açma da yatmıyor belini kafasını geri atıyor ve çığlık çığlıpa ağlıyor

Benimde tek zorlanmadıgim şeyler ilginçtir bu derece yaramaz ve hareketli bi bebenin banyo yaptırılması ve altının temizlenmesi:KK53:

Iki sini çok kolay yapiyorum:eek:

Direnmiyo aglamiyo:KK45:

banyo için yapmadığımız şey kalmadı top havuzları , kucakta yıkama , suda oynama , birlikte yıkanma am yok korkuyor.

Temislkten hoslanmiyo demekki :)) hepsi bi cesit gecer canim yazin sever ins zor buyukler artik zorla bisey yaptirilmiyo esim diyo bu seni parmaginda oynatiyo aslinda onu daha cok oynatiyo tabi karsidan bakinca kulu kolesi gbyiz :))) parka goturdum bugun bi kumda oynuyo bi kaycam diyo bi sallancam diye agliyo herseye atilmak istiyo bide bisikleti cuzdani koru 1 saatte pertim cikiyo :) cok fena bunlar artik

ddk
yasakhayal canım her farklı ama senin ki daha kendine has valla :)muhammed arabalara bayılıyor düt diye aklı gidiyor başka evlerde bu ara yabancılama dönemine girdi kucaktan fazla inmiyor biri çağırsa pat geri kaçıyor biz kaşık çatal işini hallettik kendi yiyor yarısı yere yarısı ağza pek hoşuna gidiyor kendini beslemek ama bizimde en büyük sorunumuz tvye vurması zaten bizim koca tv gitti misafirlikte de gidip vurmak istiyor evi dip köşe biliyor artık ve komutları anlıyor çorabını getir diyorum getiriyor gol yap diyorum yapıyor bazen kızıyorum çabuk odana dön diyorum emekliyerek geri dönüyor bizden bu kadar...

jelibon biz dün hiç uyumadık sizin gibi bide üşüttük sanırım evde sıkıldık bir çarşıya gittik oda araba ile yemek yedik döndük çocuk hastalandı bide salya diş geliyor düşünün bizim daha azılar başlamadı of ki of...

canım maşallah çok tatlı allah esirğesin...
canım geçmiş olsun. hastalık, üzerine birde diş. allah yardımcın olsun.

Masallah kocaman oldu:nazar:

Dudaklar üzerindeki gibi pembe:nazar::KK22:

Annesi papatyadan tancta yapmis:KK24:

Rabbim.nazarlar dan saklasin fındık kurdunu:KK22:

Çokta mutlu yüzünden belli:KK68:

Amin canim hepimizinkini korudun rabbim papatya bulamadim tac yapicak bu kadar oldu artik yaz iyice gelince kocamanindan yaparim :)

Bir de yetmiyormuş gibi kayınvalidem aradı... Neymiş komşunun bebeği 10 aylıkmış yurumuş . Bizimki niye yurumuyormuş... Kıyaslama yapmak doğru değil dedim. E sen kıyaslamıyor musun diyor... Cahil mi, kotu niyetli mi... Valla sinirrrr oldum. İnsanın kendi ailesi gibisi yok... Ben de kendi annemle onu kıyaslayacam, söyleyecek söz bulamıyorum... Eşime söyledim dayanamadım... He deyip geçseydin diyor. Ne yapalım komşunun bebeği yuruduyse deseydin diyor... Takmayayım diyorum olmuyor. Ne diyeyim yani buna cevap mı verilir ya... İnsan kıyaslar mı hiçççç ??? Erken yuruyen bebek geç yuruyene göre ustun değil ki... Kimisi erken konuşur kimisi erken yurur ya da hepsini geç yapabilir... Bu yaşıtlarından daha geri olduğunu göstermez... Valla geri kafalılarla mı uğraşacaz bu ne be... Çokk kızgınım ya...

canım emirde ilk 6 ay girerken ve yıkanırken ara ara ağlıyordu ama şimdi çıkartamıyoruz. top havuzlarındaki toplardan aldık, yüzen birkaç ördek, balığı var. onlarla idare ediyoruz.

Uyuz oldum... Bugün Zeynep kafasını çarptı kapıya alnı biraz şişti. Eşim geldi niye dikkat etmiyorsun dedi. Tovbeee. Kendisi 10 dakika kucağında tutamaz... Gel bir saat sen bak dedim. Açtım ağzımı yumdum gozumu...
canım çocuk bu düşe kalka büyür. onlar 1 saat bakıp bıkıyorlr. birde bize "dikkat etseydin," " niye öyle yapmadın" diyorlar.

Bir de yetmiyormuş gibi kayınvalidem aradı... Neymiş komşunun bebeği 10 aylıkmış yurumuş . Bizimki niye yurumuyormuş... Kıyaslama yapmak doğru değil dedim. E sen kıyaslamıyor musun diyor... Cahil mi, kotu niyetli mi... Valla sinirrrr oldum. İnsanın kendi ailesi gibisi yok... Ben de kendi annemle onu kıyaslayacam, söyleyecek söz bulamıyorum... Eşime söyledim dayanamadım... He deyip geçseydin diyor. Ne yapalım komşunun bebeği yuruduyse deseydin diyor... Takmayayım diyorum olmuyor. Ne diyeyim yani buna cevap mı verilir ya... İnsan kıyaslar mı hiçççç ??? Erken yuruyen bebek geç yuruyene göre ustun değil ki... Kimisi erken konuşur kimisi erken yurur ya da hepsini geç yapabilir... Bu yaşıtlarından daha geri olduğunu göstermez... Valla geri kafalılarla mı uğraşacaz bu ne be... Çokk kızgınım ya...
Yuruyunce sanki o kosturcak pesinden valla ben emeklerken maf oluyodum yuruyunce basima gelcegi bildigimden zamaninda yurusun diyodum bizimki 11 aylik yurudugu halde tipide 6 aylik gosterdigi halde yuruyomu diyolardi ooooo kosuyo haftaya yarisi var diyodum :))) aman senelerce cocum olmadi kizim oldu komsulara 40 ucurmaya godiyoruz diyolarki ara verme cok bak bida olmaz yine olmusolmuken yap arka arkaya buyusunler dedim da yavrum emiyo filan yok yok yap inek sutune nolmus bizimkiler unlu suyla buyudu. Kendi kizi 3 tane arka arkaya biri 4 biri 1 bucuk;biri yeni dogdu sonrada baglatti kendini gotune guvenmiyo yapti diyo diyo onada ortancayi annesine birakti cocuk aylardir burda kaliyo sanki uvey anne cocu daha ama yazik iste yyani yapanada laf yapmayanada herseye dicek biseyleri var milletin. Torba gb buzemiyosunda cekicez. Esler icinde ayni ben evden iki dakka cikip bisey alcam desem esim korkudan oluyo nabcam bisey olursa diye :) bizden baskasi dahacok dusunemez ve sevemez yavrularimizi hic uzulme takma

optuk zeynebimizi resmini koysana sizin zeynep nasil bakalim :)

Temislkten hoslanmiyo demekki :)) hepsi bi cesit gecer canim yazin sever ins zor buyukler artik zorla bisey yaptirilmiyo esim diyo bu seni parmaginda oynatiyo aslinda onu daha cok oynatiyo tabi karsidan bakinca kulu kolesi gbyiz :))) parka goturdum bugun bi kumda oynuyo bi kaycam diyo bi sallancam diye agliyo herseye atilmak istiyo bide bisikleti cuzdani koru 1 saatte pertim cikiyo :) cok fena bunlar artik

AYNEN bizde öyleyiz sürekli kaymak istiyor evde salıncak var sallanmak istemiyor ,
o öyle oynarken ben çok mutlu oluyorum valla
tek çıkıyorsam değerli hiç bir şey almıyorum yanıma

canım emirde ilk 6 ay girerken ve yıkanırken ara ara ağlıyordu ama şimdi çıkartamıyoruz. top havuzlarındaki toplardan aldık, yüzen birkaç ördek, balığı var. onlarla idare ediyoruz.

top havuzumuz var aslında ama suya elini ayağını bile sokmuyor

Benim kızım canı istediği zaman yürür her çocuk farklıdır onu her halinle seviyoruz de asıl çocukların aklı edince kıyaslama yapmasalar bari yok şunun kızı sınıf birincisi yok şu annesine yardım ediyomus hep özgüven eksikliği olur biz annelerin görevi o konuşanları hemen susturup çocuklarımıza kalkan olmak

Bizde dün kuvvetini değilde duşta kucagimizda yikadik yine aynı ciyak ciyak ağlarken göbeği çıkıyo bizde stres oluyo ama yikanirken çok tatlı oluyo o saçları nerdeyse kol altına gelcek baya uzun ama kivircik marulum belli etmiyo

bizim eve cok yakin bir ilkokul var. aaa yurumuyor mu diyenlere biz yok, okul yakin ya emekleyerek gidecek, yurumeye gerek duymuyor diyoruz :))
ya bu yurume isi onur meselesi oldu haa. gecen birisiyle tanistim. benim oglum 10. aydan beri yuruyor dedi. cocugun 2 disi var. e bizim de 10 disimiz var biz hava atiyor muyuz sana diyecektim ;)

AYNEN bizde öyleyiz sürekli kaymak istiyor evde salıncak var sallanmak istemiyor ,
o öyle oynarken ben çok mutlu oluyorum valla
tek çıkıyorsam değerli hiç bir şey almıyorum yanıma

top havuzumuz var aslında ama suya elini ayağını bile sokmuyor

ya bu top havuzu nasil bisey, ben de mi alsam ki. bizimki de kucakta cok mutlu ama kuvete oturmak istemiyor, cok korkuyor. gerci bizimki herseyden cook korkuyor. tlf sesi, kapi zili hapsirik vs. urkek tavsan ;)

Back
X