2014 Şubat Anneleri

Ceylin seneye baslasan daha iyi bence bende baslasam seneye baslicaktim :) benimki 3 sene daha uzadi 3 sene sonra yada 4 sene sonra maaa aile kresli oluruz herelde hangi kres istr bizi bilmem de :KK70: ustune para veririz biz zaten :))) hos oyle vcocuga doydumki bidaha ogretmenlik yapabilir miyim bilmiyorum :)))

Ablam diyo beni fabrikaya alsinlar bandtta calisim hic insanla muhattap olmim hakli
Canım seneye kim öle kim kala beni mi bekliyolar gel çalış diye kapağı attım attım yas 31 ceylinin güzel bir kreste sosyallesmesi için değer aralık 2013 lü çocuk varmış yani tek küçük ceylin değil annesi yanında aynı binada daha ne ve çift dilli bi kreş akd kids lip bilirsin canım sen valla ilerde düşünürsen getir yanıma ahbap sayiliriz gözün arkada kalmaz

Canım seneye kim öle kim kala beni mi bekliyolar gel çalış diye kapağı attım attım yas 31 ceylinin güzel bir kreste sosyallesmesi için değer aralık 2013 lü çocuk varmış yani tek küçük ceylin değil annesi yanında aynı binada daha ne ve çift dilli bi kreş akd kids lip bilirsin canım sen valla ilerde düşünürsen getir yanıma ahbap sayiliriz gözün arkada kalmaz

Imkanlari guzelmis canim haklisin o zaman bilmiyorum canim biz bursada yasiyoruz :) ben dini egitimde veren kresde calisrim kizimida oraya yollarim hem iki dil hem kurani kerim ogrenmis oluyolar ve peygamber efendimizin ahlakiyla ahlaklaniyolar. Hersey oyun ve sarkiyla ogreniliyo bilmiyosan yani zorlama biktirma gb bisi yok cehennem ates kotu seyler sytan gb kelimeler yasak mesela dinimizin guzellikleri asilaniyo. Sag elle yerdi peygamber efendimiz denip birde saglik acisindan anlatiliyo... oturarak su icme tuvaleti oturarak yapma sagina yatma gb bicok guzel davranis. Sukur ve mutluluk asilaniyo sevgi ve merhamet seviyorum o kurumlari kendimde cok sey ogrendim ins yine nasip olur :))

akd kids mi canım, adını duymamıştım ama bize uzak sizin o taraf biz doğu tarafındayız o yüzden duymamışımdır. benim annemin arkadaşı da elma şekeri nin sahibi.
sen ölç biç kara ver, 18 aylıklar gidiyor kreşe, sıkıntı olmaz yanında sen varsın

Imkanlari guzelmis canim haklisin o zaman bilmiyorum canim biz bursada yasiyoruz :) ben dini egitimde veren kresde calisrim kizimida oraya yollarim hem iki dil hem kurani kerim ogrenmis oluyolar ve peygamber efendimizin ahlakiyla ahlaklaniyolar. Hersey oyun ve sarkiyla ogreniliyo bilmiyosan yani zorlama biktirma gb bisi yok cehennem ates kotu seyler sytan gb kelimeler yasak mesela dinimizin guzellikleri asilaniyo. Sag elle yerdi peygamber efendimiz denip birde saglik acisindan anlatiliyo... oturarak su icme tuvaleti oturarak yapma sagina yatma gb bicok guzel davranis. Sukur ve mutluluk asilaniyo sevgi ve merhamet seviyorum o kurumlari kendimde cok sey ogrendim ins yine nasip olur :))

küçükkene çok güzel öğrenir ve bir daha da unutmaz canım iyi düşünüyorsun...sen de yanında olursan oh ne ala, Allah gönlüne göre versin,

küçükkene çok güzel öğrenir ve bir daha da unutmaz canım iyi düşünüyorsun...sen de yanında olursan oh ne ala, Allah gönlüne göre versin,
Oyle canim zeynep mesela hic ayakta su icmez sulugunu bardagini gorsun susasin oturur ih ih isaret eder :)) sokakta bile pat oturuyo herkez masallah diyo ezan okununca hemen amin yapiyo bide ramazanda yemek vakti oturup ezana kadar dua ettik sondakikalar onuda kapti kendide bidi bidi bisiler diyip amin yapiyo :) namazida yari erkekyari kadin kilisi taklit ediyo cok komik ve sevimli :) babasinin takkasini kapiyo hep namazda :)

Cocuk sarkilari tekerlemeler soyluyorum hareketlerini yapiyorum taklit diyo etmiyo ogrenmiyo desemde en ummadigim anda yapiyo yani hr hareketimiz sozumuz kayit altinda :))

Canım bizim 2 köpek, 4 azı en arkadakiler bide sol alttan bir azı bide sağ üstten azı var. Köpek dişinin biri patladı patlıyacak ama huysuzluk, ateş falan yok.
bizim ön azılar çıktı canım arka azıların çıkmasına daha vakit var. mevcutta 12 dişi var.
sizin nasıl?
bizim ön azılar çıktı canım arka azıların çıkmasına daha vakit var. mevcutta 12 dişi var.
sizin nasıl?

Cok canim sıkkın :(( sinavsiz gecis icin basvurmustum ya cocuk gelisimi acik ogretim cocuk gelisimi icin universiteye akıllı kagamla basvurdum ole benim nere gitcemi biliyolar mis gb habr bekliyorum megr butun sınavlar bitince tercih yapmaliymisim :((( akilsiz kafam :/ pc bozuktu cok arastiramadim basvurmayi becerdim gerisini incelemedimde insan dusunur yani cok uzuldum :( hamilelik felanda girince zaten unuttum gitti pofff :/// zaten iki cocukla nasil okurum diyodum da yani yerlessem bi sekilde biterdi cocuklar buuyene kadar universite mezunu olmak istiyorum 5/6 sene bosu bosuna yattigimada inanamiyorum yaaaa

Cok canim sıkkın :KK43:( sinavsiz gecis icin basvurmustum ya cocuk gelisimi acik ogretim cocuk gelisimi icin universiteye akıllı kagamla basvurdum ole benim nere gitcemi biliyolar mis gb habr bekliyorum megr butun sınavlar bitince tercih yapmaliymisim :KK43:(( akilsiz kafam :/ pc bozuktu cok arastiramadim basvurmayi becerdim gerisini incelemedimde insan dusunur yani cok uzuldum :KK43: hamilelik felanda girince zaten unuttum gitti pofff :/// zaten iki cocukla nasil okurum diyodum da yani yerlessem bi sekilde biterdi cocuklar buuyene kadar universite mezunu olmak istiyorum 5/6 sene bosu bosuna yattigimada inanamiyorum yaaaa
Kısmet degilmis üzülme daha yasin genç istersen okursun sen kızlarına yogunlas elimizdeki hamurlar onlar yogurup adam etcez işimiz cok

merhaba kızlar bence gelişimleri normal doktorlar bile bu aylarda 5 kelime söylese yeter diyor sıkıntıya gerek yok :) okumak ve çok onuşmak işe yarasaydı benim oğlum şuan şarkı söylerdi valla ben doğdugundan beri konuşmaktan canım cıkıyor hatta artık sıkıldık konuşmuyorum bu seferde bana şiiiit diye sesleniyor bakmıyorum anne diye bağırıyor daha olmazsa adımla çağırıyor :)
bencede allah korusun hastalık yoksa konuşur amma geç amma erken biz konuşsayı geçtik bu hareketlilik beni öldürüyor günde kaç defa kanape tepesinde dolanıyor alıyorum zıplıyor tekrar atlıyor ne yapacam hiç bilmiyorum artık çok yoruluyorum...muhammed kitaba 5 dk bakıyor dinliyor sonra yırtıyor evde ne kadar dergi varsa yırttı asla yerinde durmuyor ve gündüz sadece 1 saat uyuyor saat 7 de uyanan bir bebek sadece 1 saat uyur mu ya çabucak kış gelsin hava kararsın istiyorum ben artık yaz beni çok yordu
Ccanım haklısın 5/6 kelime yeter. Canım 1 saat az. Emir sabah 9 buçuk gibi kalkar, 3 ten en az 4 buçuğa kadar kesin, ses falan olnassa birde yorulmuşsa 5 gibi kalkıyor. Gece 11 buçuk 12 gibi uyuyor. Sizin gece uykusu kaçta? kitap yırtmak hobilerimiz aramızda. ☺️☺️

TBiz bugün denize gitytik. Emiri 2 kez soktuk. İlkinde kuma indik önce, kuzeniyle ablası ıslak kuma oturdu, sonra emir oturdu onlardan görerek, sonra simide bindirdik, ben kumda kaldım, 1 2 kere ağladı, sonra ben karşıdan baktım. Zaten 5 dakika sonra bana bakmayı bıraktı, gezdirdi avlası falan. 10 dakika sonra çıkarttık, birde öğleden sonra girdi, o zaman hiç ağlamadı. Çok sevdi, çıkmak istemedi.

Tatilde olan anneler bebislerle tatil nasıl gidiyor yorucu ve zormu yoksa eğlenceli mi bizde çıkmayı düşünüyoruz ama yanlız olmak istiyorum ben tadını çıkarmak istiyorum çocuk peşinde koşup öğleni odada gecirmek uyut yedir boşa giden para dinlenemicem ki nasıl gidiyo yorum yazın lütfen

Tatilde olan anneler bebislerle tatil nasıl gidiyor yorucu ve zormu yoksa eğlenceli mi bizde çıkmayı düşünüyoruz ama yanlız olmak istiyorum ben tadını çıkarmak istiyorum çocuk peşinde koşup öğleni odada gecirmek uyut yedir boşa giden para dinlenemicem ki nasıl gidiyo yorum yazın lütfen
daha çıkmadık ama bizde gitmeyi planlıyoruz inşallah pişman olmayız tüm gün çocukla nasıl olur bilmiyorum bende

valla bizim tatil tam diş çıkarma dönemine denk gelmişti, çok huysuzluğu olmadı da yemek yedirmekte zorlandık. zaten kısıtlıydı yemek olayı, kavanoz mama vardı yanımızda, bir de rica edip mutfakta muhallebi, yayla çorbası, haşlanmış patates pişirip, sabah da çocuğa yumurta haşlamıştım. ishal olduktan 1 hafta sonra gitmiştik bu yüzden diyete uymamız gerekiyordu, muz-elma gibi ishale iyi gelen şeyler vermek zorunda kalmıştım. yemek olayı zordu yani bizim için. ama tatile annem-babam-eşim de olduğu için 4 kişi çocuğa bakma sorunu yoktu, günde 2 defa denize girdik, bir sabah, bir de uyurken. zaten gittiğimiz yer otel olmadığı için denize girmek dışında yapılabilcek başka aktivite yoktu. öyle çok para vermediğim için mutluyum, çünkü çok para verdiğimde hem iyi bir hizmet hem de hakikaten dinlenmek istiyorum ama bu ikisi her zaman mümkün değil. inşallah önümüzdeki sene sütten kesilmiş olur biz de en azından 2-3 günlüğüne çocuğu anneme bırakıp eşimle tatile gidebiliriz.

bence paraya kıyıp iyi bir yere tatile gitmek istiyorsan 1 sene daha beklemek lazım, çocuk kulüplerinde daha iyi vakit geçirebilir, oynayabilir, şimdiki halleri gibi eziyetli olmazlar, kendi başlarına yemek yiyebilirler, ne bileyim ben dışarı çıktığımda en zorlandığım şey yemek meselesi oluyor,
mama sandalyesine oturtup önüne yiyebileceği şeylerden koyuyoruz ama yeteri kadar yemiyor, köfte koyuyorum, ekmek -pide veriyorum, pilav koyuyorum önüne, çoğu kez evde yapıp oraya götürüyorum...olmuyor, tırtıklıyor ama döküyor saçıyor, yerlere atıyor, yemiyor...zaten zayıf çocuk...bugün de yemeyiversin, aç yatsın deme lüksüne sahip değilim. ha böyle yaptığım da oldu ama maalesef yol-su -elektirik olarak geri döndü bana. yani gece defalarca emmek için uyandı...
durum böyle olunca mecburen eve dönünce 20.30-21.00 gibi tekrar yemek yediriyorum çocuğa. evde daha kolay yediriyorum sonuçta, restauranttaki gibi olmuyor.
siz dışarı çıkınca neler yapıyorsunuz?

biz geçen sene 7,5 aylıkken side'ye royal alhambra ya gitmiştik. biz yemek yerken uslu durmuştu, eline bir şeyler veriyorduk oyalanıyordu. kendim evde sebze çorbası gibi bir şeyler yapıp götürmüştüm, orada sıcak suyun içine oturtup ısıtıp yedirmiştim. muhallebi olarak da kavanoz muhallebi götürmüştüm. anne sütü de alıyordu zaten bu yüzden yemek olayı öyle aman aman zor olmamıştı.
eylül dönemi gittiğimiz için çok sıcak değildi, gölge yerlerde kendi bebek arabasında bile uyuduğu oluyordu. odaya gidip onun uyuyup uyanmasını hiç beklemedik yani. bebek arabasında gezerken uyuyordu zaten. odaya da bebek yatağı getirmişlerdi gece orda uyudu hep, 1-2 kez uyanıyordu, emzirip yatırıyordum.
gece de çocuk diskosuna götürmüştük, kucakta ya da destekli olarak ayakta durabiliyor müziğe tempo tutuyordu. şimdi olsa çok güzel oynar mesela diğer çocuklarla. o zamanlar ufaktı.
yalnız belirtmeden geçmeyeyim, otelden el-ayak-ağız hastalığı virüsü kaptı:(
döndükten 3 gün sonra huzursuzlandı, kol içlerinde, kafasında,poposunda,vücudunun değişik yerlerinde kırmızılıklar oldu, ateşı çıktı. doktora götürdük "boğazında da hafif kızarıklık var, önemli değil, ilaca lüzum yok" dedi. ama teşhis koyamadı, "alerjik olabilir" falan dedi, ilaç da vermedi. ben sonradan anladım ki otelden virüs kapmış tabi kalabalık yer bi sürü çocuk var, hastalık hiç bir ilaç kullanmadan ateşi 2 gün içinde düşüyor, döküntüler de 1 hafta içinde kayboluyor. dermetolog bir arkadaşın tavsiyesiyle zararsız bir krem kullanmıştık sadece. ama o ilk döküntülerin olduğu zaman çok kötü bir görüntü, çok ağlamıştım, moralim bozulmuştu.

bunu niye anlattım, otel de olsa başka yer de farketmiyor, kalabalık ortamda her zaman hastalık bulaşma riski var, güzel bir tatilden döndükten sonra hastalıkla uğraşmamak için çok dikkat edilmeli, el yıkama olayına özellikle, ve kız çocuklar için havuza dikkat edilmeli, inatçı idrar yolu enfeksiyonu kapabiliyorlar. bu yüzden kalabalık oteller değil de denize sokabileceğiniz butik tarzda ya da pansiyon tarzında yerler daha sağlıklı geliyor bana. hatta mutfağında çocuk için yemek hazırlanabilecek bir yer olsa mükemmel olur:)

biz geçen sene 7,5 aylıkken side'ye royal alhambra ya gitmiştik. biz yemek yerken uslu durmuştu, eline bir şeyler veriyorduk oyalanıyordu. kendim evde sebze çorbası gibi bir şeyler yapıp götürmüştüm, orada sıcak suyun içine oturtup ısıtıp yedirmiştim. muhallebi olarak da kavanoz muhallebi götürmüştüm. anne sütü de alıyordu zaten bu yüzden yemek olayı öyle aman aman zor olmamıştı.
eylül dönemi gittiğimiz için çok sıcak değildi, gölge yerlerde kendi bebek arabasında bile uyuduğu oluyordu. odaya gidip onun uyuyup uyanmasını hiç beklemedik yani. bebek arabasında gezerken uyuyordu zaten. odaya da bebek yatağı getirmişlerdi gece orda uyudu hep, 1-2 kez uyanıyordu, emzirip yatırıyordum.
gece de çocuk diskosuna götürmüştük, kucakta ya da destekli olarak ayakta durabiliyor müziğe tempo tutuyordu. şimdi olsa çok güzel oynar mesela diğer çocuklarla. o zamanlar ufaktı.
yalnız belirtmeden geçmeyeyim, otelden el-ayak-ağız hastalığı virüsü kaptı:KK43:
döndükten 3 gün sonra huzursuzlandı, kol içlerinde, kafasında,poposunda,vücudunun değişik yerlerinde kırmızılıklar oldu, ateşı çıktı. doktora götürdük "boğazında da hafif kızarıklık var, önemli değil, ilaca lüzum yok" dedi. ama teşhis koyamadı, "alerjik olabilir" falan dedi, ilaç da vermedi. ben sonradan anladım ki otelden virüs kapmış tabi kalabalık yer bi sürü çocuk var, hastalık hiç bir ilaç kullanmadan ateşi 2 gün içinde düşüyor, döküntüler de 1 hafta içinde kayboluyor. dermetolog bir arkadaşın tavsiyesiyle zararsız bir krem kullanmıştık sadece. ama o ilk döküntülerin olduğu zaman çok kötü bir görüntü, çok ağlamıştım, moralim bozulmuştu.

bunu niye anlattım, otel de olsa başka yer de farketmiyor, kalabalık ortamda her zaman hastalık bulaşma riski var, güzel bir tatilden döndükten sonra hastalıkla uğraşmamak için çok dikkat edilmeli, el yıkama olayına özellikle, ve kız çocuklar için havuza dikkat edilmeli, inatçı idrar yolu enfeksiyonu kapabiliyorlar. bu yüzden kalabalık oteller değil de denize sokabileceğiniz butik tarzda ya da pansiyon tarzında yerler daha sağlıklı geliyor bana. hatta mutfağında çocuk için yemek hazırlanabilecek bir yer olsa mükemmel olur:)
Canım bizde geçen yaz alanya ya bit otele gittik hersey dahil olunca güzel oluyor o zaman sadece emiyodu ben yarı çıplak bi meme dışarda emzirip arabasına koyuyodum uyuyodu. O uyuyunca ben havuza atliyodum eşim oturuyodu uyaninca cagriyodu tüm gün gözleme dondurma geç kahvaltı sınırsız yemek çocuk için secenek çok . Bu sene gitsem yemekle sıkıntım olmaz ceylin yer istediğini koy doksun sacsin ama yok güneş tepede yok kosuyo yok kaycak başına güneş geccek uykusu geldi çok yandı falan onun peşinde kosmaktan tadını cikaramicam birde eşimle başbaşa olmak aynı anda yemek yemek yüzmek konuşmak yakinlasmak istiyorum anne baba olmaktan kari koca olmayı unuttuk. Dün konuşuyoruz eşimle yanlız olsak tatilde aktivitelere katiliriz spor yaparız yarismalara katiliriz eğleniriz .keşke olsa bi kesin olsun yazarım hemen

valla bizim tatil tam diş çıkarma dönemine denk gelmişti, çok huysuzluğu olmadı da yemek yedirmekte zorlandık. zaten kısıtlıydı yemek olayı, kavanoz mama vardı yanımızda, bir de rica edip mutfakta muhallebi, yayla çorbası, haşlanmış patates pişirip, sabah da çocuğa yumurta haşlamıştım. ishal olduktan 1 hafta sonra gitmiştik bu yüzden diyete uymamız gerekiyordu, muz-elma gibi ishale iyi gelen şeyler vermek zorunda kalmıştım. yemek olayı zordu yani bizim için. ama tatile annem-babam-eşim de olduğu için 4 kişi çocuğa bakma sorunu yoktu, günde 2 defa denize girdik, bir sabah, bir de uyurken. zaten gittiğimiz yer otel olmadığı için denize girmek dışında yapılabilcek başka aktivite yoktu. öyle çok para vermediğim için mutluyum, çünkü çok para verdiğimde hem iyi bir hizmet hem de hakikaten dinlenmek istiyorum ama bu ikisi her zaman mümkün değil. inşallah önümüzdeki sene sütten kesilmiş olur biz de en azından 2-3 günlüğüne çocuğu anneme bırakıp eşimle tatile gidebiliriz.

bence paraya kıyıp iyi bir yere tatile gitmek istiyorsan 1 sene daha beklemek lazım, çocuk kulüplerinde daha iyi vakit geçirebilir, oynayabilir, şimdiki halleri gibi eziyetli olmazlar, kendi başlarına yemek yiyebilirler, ne bileyim ben dışarı çıktığımda en zorlandığım şey yemek meselesi oluyor,
mama sandalyesine oturtup önüne yiyebileceği şeylerden koyuyoruz ama yeteri kadar yemiyor, köfte koyuyorum, ekmek -pide veriyorum, pilav koyuyorum önüne, çoğu kez evde yapıp oraya götürüyorum...olmuyor, tırtıklıyor ama döküyor saçıyor, yerlere atıyor, yemiyor...zaten zayıf çocuk...bugün de yemeyiversin, aç yatsın deme lüksüne sahip değilim. ha böyle yaptığım da oldu ama maalesef yol-su -elektirik olarak geri döndü bana. yani gece defalarca emmek için uyandı...
durum böyle olunca mecburen eve dönünce 20.30-21.00 gibi tekrar yemek yediriyorum çocuğa. evde daha kolay yediriyorum sonuçta, restauranttaki gibi olmuyor.
siz dışarı çıkınca neler yapıyorsunuz?
Canım biz dışarı çıkarken ceylini yedirmeden cikarmamaya çalışıyorum. Dışarda yersekte sandalyeye oturtup çorba köfte gibi şeyler alıp yedir meye çalışıyorum dışarda simariyo kendi yicem oluyo ih mih durmuyo yemezse yemiyo kalkiyoruz ben sana sundum yemedin diyorum huysuzlanirsa bi kavanoz meyve püresi alıyoruz onla idare ediyo arabaya bitmez kendi itmek ister yavaş yavaş çöpleri toplar ter içinde eve gireriz birde şu ara Arabamız yok satmak zorunda kaldık dolmuş otobüs rezillik oluyo çocukla

Slm kizlar nasilsiniz umarim hepiniz iyisiniz..bende minayla ugrasiyorum cok sukur az cok yemek yemege basladi.bide kizim yemek yemege basladigindan beri kuzum geceleri fazla kalkmiyor.demekki canim kizim hep acliktan uyaniyormus.sonunda basardik yemek konusunu..bide size bu sorum var kizimin kakasi geldiginde bezine dokunup anne kaka diyor bakiyorum kakasini yapiyor..bi iki defa tuvalate götürdüm yapti..her kakasini yaptidiginda bana soyluyor..sizce erken degilmi tuvalet aliskanligi..

Back
X