biz geçen sene 7,5 aylıkken side'ye royal alhambra ya gitmiştik. biz yemek yerken uslu durmuştu, eline bir şeyler veriyorduk oyalanıyordu. kendim evde sebze çorbası gibi bir şeyler yapıp götürmüştüm, orada sıcak suyun içine oturtup ısıtıp yedirmiştim. muhallebi olarak da kavanoz muhallebi götürmüştüm. anne sütü de alıyordu zaten bu yüzden yemek olayı öyle aman aman zor olmamıştı.
eylül dönemi gittiğimiz için çok sıcak değildi, gölge yerlerde kendi bebek arabasında bile uyuduğu oluyordu. odaya gidip onun uyuyup uyanmasını hiç beklemedik yani. bebek arabasında gezerken uyuyordu zaten. odaya da bebek yatağı getirmişlerdi gece orda uyudu hep, 1-2 kez uyanıyordu, emzirip yatırıyordum.
gece de çocuk diskosuna götürmüştük, kucakta ya da destekli olarak ayakta durabiliyor müziğe tempo tutuyordu. şimdi olsa çok güzel oynar mesela diğer çocuklarla. o zamanlar ufaktı.
yalnız belirtmeden geçmeyeyim, otelden el-ayak-ağız hastalığı virüsü kaptı

döndükten 3 gün sonra huzursuzlandı, kol içlerinde, kafasında,poposunda,vücudunun değişik yerlerinde kırmızılıklar oldu, ateşı çıktı. doktora götürdük "boğazında da hafif kızarıklık var, önemli değil, ilaca lüzum yok" dedi. ama teşhis koyamadı, "alerjik olabilir" falan dedi, ilaç da vermedi. ben sonradan anladım ki otelden virüs kapmış tabi kalabalık yer bi sürü çocuk var, hastalık hiç bir ilaç kullanmadan ateşi 2 gün içinde düşüyor, döküntüler de 1 hafta içinde kayboluyor. dermetolog bir arkadaşın tavsiyesiyle zararsız bir krem kullanmıştık sadece. ama o ilk döküntülerin olduğu zaman çok kötü bir görüntü, çok ağlamıştım, moralim bozulmuştu.
bunu niye anlattım, otel de olsa başka yer de farketmiyor, kalabalık ortamda her zaman hastalık bulaşma riski var, güzel bir tatilden döndükten sonra hastalıkla uğraşmamak için çok dikkat edilmeli, el yıkama olayına özellikle, ve kız çocuklar için havuza dikkat edilmeli, inatçı idrar yolu enfeksiyonu kapabiliyorlar. bu yüzden kalabalık oteller değil de denize sokabileceğiniz butik tarzda ya da pansiyon tarzında yerler daha sağlıklı geliyor bana. hatta mutfağında çocuk için yemek hazırlanabilecek bir yer olsa mükemmel olur:)