2014 Şubat Anneleri

merhaba canım, ne zamandır yoktun neler yapıyorsun? ejderi büyütüyorsun zaten başka bir şeye vakit mi kalıyor değil mi?
bizimki de meme bağımlısı ama gece defalarca kalkmaz. en çok 2-3 defa kalkar onda da diş çıkarma, büyüme dönemidir.
ikinci çocuğum olursa ben de emzik biberon hepsine alıştıracağım, emzirmek beni çok yordu, sağlığım bozuldu resmen. hem de çalışıyorum bir taraftan zor oluyor.
bizimkinin odası ayrı 6 aylıktan beri, ben o dönem biraz eziyet çektim, emzirmeye yatağımdan kalkıp gidiyordum, ama ayırmak doğru kararmış. sonradan ayırmak zor oluyor diyorlardı doğruymuş.
şimdi bir de 2 yaş sendromu başladı, itirazlar, tutturmalar, bağırmalar, cümle kurup kendini ifade edemeyince mağara adamı gibi bağırıyor. bir an evvel konuşabilmesi için neler neler aldım, ne şebeklikler yapıyorum, evdeyken çok güzel ilgileniyorum ama herhalde zamanı gelince konuşacak.

Merhaba canım aynen dediğin gibi vakit kalmıyor gelemiyorum buralara üzücü olay yaşanmış onun şoku da etkili oldu. Odayı ayırma konusunda iyi yapmışsın benide uyaran olmadı aklımda gelmedi bukadar bana bağımlı olabileceği ilk cocukcahil liğidiyelim artık 2.yi de düşünmediğini için bu işin ustalık göremicez bu gidişle ama önüme kim gelirse uyarsa emzik biberon bikere kullanmadi alıştırma dim en iyi şekilde büyütmek istedim ama çok yıprandim kesinlikle mama vermemektedir direttim biberonla kullanması dolayısıyla ne saçma sanki her çocuk emerek yaşıyor sadece mama nin tadında alinmadi şimdi vermeye kalıyorum asla istemiyo çok ince eleyip sık dokunduğunu düşünüyordum ama boşa kürek çekmişim kendime bağımlı bi çocuk büyüttüm bide ben çalışıyorum biliyosan her an yanımda o dahada çok bağladı neyse büyüme inşallah ama bildiğin çöktüm hem görüntü olarak hem yorgunluk olarak veee birde evden taşınıyoruz bir kaç gün benden Havadisler bu kadar sen nasılsın meleğim nasıl?

Selam arkadaşlar bişey sorabilirmiym size acaba,bir arkadaşa basın sağolsun özge falan yazmissiniz bu hangi özge acaba haksevermi yoksa,hangi bebeği zeynebemi yoksa karnındaki bebegemi bişey oldu allah rızasıiçin bi haber verirmisiniz....

Selam arkadaşlar bişey sorabilirmiym size acaba,bir arkadaşa basın sağolsun özge falan yazmissiniz bu hangi özge acaba haksevermi yoksa,hangi bebeği zeynebemi yoksa karnındaki bebegemi bişey oldu allah rızasıiçin bi haber verirmisiniz....

Haksever arkadaşımızın zeynepi melek oldu hamileliği devam ediyo bildiğim kadarıyla

Nasiiiiillll inanmıyorum neden ama,allahim sen büyüksün yarabbim...özge canım arkadaşım kiyamam size of yarabbim...allah razı olsun arkadasim sizdende

Kızlar bişey sorcam. Sizin bebişlerin uyku düzeni nasıl? Açıkçası bizde düzen pek yok. Mesela son 4 günün gece uykusu 2 gece saat 9 a geliyodu sonra bi gün 10 buçukta yattı, dün gecede 12 yi geçti. Hep 08 buçukta ayakta. Öğlende 1 gibi uyuyup 3 _ 3 buçuk gibi kalkıyor.

Kızlar ben sadece okuyorum yazdıklarınızı... Bişey yazasım gelmiyor Zeynep bebeğin yasını tutuyorum sanki olayın şokunu halen atamadım üzerimden...Tamam hayat devam ediyor diyor olabilirsiniz fakat hamilelik doğum bebek bakımı gayet tabi bu feci olaydan sizler gibi ben de çok etkilendim...Çocuğuma bakışım bile değişti..Hiç birşey olmamış gibi davranamıyorum...

Kızlar ben sadece okuyorum yazdıklarınızı... Bişey yazasım gelmiyor Zeynep bebeğin yasını tutuyorum sanki olayın şokunu halen atamadım üzerimden...Tamam hayat devam ediyor diyor olabilirsiniz fakat hamilelik doğum bebek bakımı gayet tabi bu feci olaydan sizler gibi ben de çok etkilendim...Çocuğuma bakışım bile değişti..Hiç birşey olmamış gibi davranamıyorum...
Aynen canim bende öyleyim.birilerinin canı yandı evine ateş düştü biz sok olduk uzulduk günlerce dalgın gezdik sonra yine cocuklarimizla gülerken bulduk kendimizi evet hayat devam ediyor ama demek ki çok güzel insanlarmisiz halen düşünüyor etkileniyor çocuğumuzu severken suçluluk duyuyoruz .bu kadar imanli inançlı namazında kitabında hergün sukreden bir insanın başına bu geliyosa neden diye soruyorum her an her şey olacak gibi karamsar oluyorum bazen.hepimiz kendi başına geldiğini düşündük ve Allah korusun dedik hemen ama birilerinin başına geldi ve içi yandı söylenecek sözler bitti

Aynen canim bende öyleyim.birilerinin canı yandı evine ateş düştü biz sok olduk uzulduk günlerce dalgın gezdik sonra yine cocuklarimizla gülerken bulduk kendimizi evet hayat devam ediyor ama demek ki çok güzel insanlarmisiz halen düşünüyor etkileniyor çocuğumuzu severken suçluluk duyuyoruz .bu kadar imanli inançlı namazında kitabında hergün sukreden bir insanın başına bu geliyosa neden diye soruyorum her an her şey olacak gibi karamsar oluyorum bazen.hepimiz kendi başına geldiğini düşündük ve Allah korusun dedik hemen ama birilerinin başına geldi ve içi yandı söylenecek sözler bitti

"Allah'ım bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için cesaret, değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için sabır, ikisi arasındaki farkı bilmek için akıl ver..." bu çok eski bir uygarlığa ait dua... Allah dağına göre kar verir diye bir laf var. kimseye taşıyamayacağı dert vermiyor rabbim... bu söz insanı rahatlatıyor. yani güçlü insan Özge. kimse başına gelmeden ne kadar güçlü olduğunu anlamaz elbette. ama rabbim biliyor... herkesin sınavı ayrı...

Evris canim hepimiz ayni durumdayiz. Buraya girmek dahi istemiyorum.haberdeki zeynebin fotografi gozumun onunde birde haksever varsin adimi bilmesinler zeynebin annesi desinler diye yazmisti profilinde. Hayat cok acimasiz. Sonra evladima sariliyorum ama sunu dusunuyorum belki bizim sinavimiz daha agir olacak. Allahım başta haksever olmak uzere buradaki butun anne ve evlatlarini korusun. Iste bu dusunceler tekrar buraya gelmemi sagliyor. Inan oglum 10. 5 kilo boy 82 herkes zayif bilmem ne diyor ya hic umrumda degil. Evlatlarimizin ve ozgenin bundan sonra bize ihtiyaci var. Ayakta durmaliyim.

Biraz eskileri okudum hayat ne acımasız hepimiz yarın ne olacağını bilmeden salak gibi yaşıyoruz aslında. Dün ozgeyle yazistim. Gün gectikce daha çok koyduğunu bazen aklını kaciracagini ayşe olmasa ölümü beklediğini yazdı. Nasıl tekrar anne baba olunur zaman geri gelir mi ne 1 dk ileri ne 1 dkgeri kafası çok karışık çok üzüntülü haklı olarak kv sinin yan sitesine Mudanya'ya tasiniyorlarmis bütün camlar demirli imiş.destek olalim kızlar yanlız birakmayalim yazın sık sık. Siz konuşmaya devam edin topik kapanmasın ayşe dogunca soracaklarim olur dedi.yani o yazdı ben ağladım boş boş cevaplar verebildim

Kızlar bişey sorcam. Sizin bebişlerin uyku düzeni nasıl? Açıkçası bizde düzen pek yok. Mesela son 4 günün gece uykusu 2 gece saat 9 a geliyodu sonra bi gün 10 buçukta yattı, dün gecede 12 yi geçti. Hep 08 buçukta ayakta. Öğlende 1 gibi uyuyup 3 _ 3 buçuk gibi kalkıyor.
Selam, benimkinin de uyku duzeni tam olarak saati saatine yok.eger ogle uykusundan erken uyanmissa gece yatis saati de one geliyor yani 9 gibi.ama oglen iyi uyumussa 10 ya da 10 bucuk gibi uyuyor.ama asla 12lere sarkmiyoruz.ben artik isi cozdum eskiden esnemesini filan beklerdim yatirmak icin.simdi esnemese bile vakti geldiginde yatiriyorum ve uyuyor hakikaten.bu arada ogle uykusu 1 bucuk ila 3 saat arasinda degisiyor. Sevgiler.

Selam, benimkinin de uyku duzeni tam olarak saati saatine yok.eger ogle uykusundan erken uyanmissa gece yatis saati de one geliyor yani 9 gibi.ama oglen iyi uyumussa 10 ya da 10 bucuk gibi uyuyor.ama asla 12lere sarkmiyoruz.ben artik isi cozdum eskiden esnemesini filan beklerdim yatirmak icin.simdi esnemese bile vakti geldiginde yatiriyorum ve uyuyor hakikaten.bu arada ogle uykusu 1 bucuk ila 3 saat arasinda degisiyor. Sevgiler.
Bebisin nasıl canım iyimi karıştırıyor muyum acaba sendin galiba otizm şüphesi olan konusulduysada kaçırdım iyidir insallah

Arkadaslar merhaba, ben de surekli oglumla ilgilenmek durumunda oldugum icin cogu zaman sizleri okuyup cikiyorum. Zeynep i duyunca hungur hungur agladim tum gun, ozgeyi instagramda da takip ediyordum, hep melegin fotograflarina baktim...sozun bittigi yer hakikaten. Allah obur dunyada bulustursun bizi kayiplarimizla, orada mutlu olalim insallah.
Bazilariniz hatirliyordur oglumda bazi otizm benzeri belirtiler mevcut, ama cok kucuk oldugu icin tani koymak henuz mumkun degilmis, onun sosyalligini, goz temasini, iliskide kalma suresinuli arttirmak icin her an onunla oynamamiz gerekiyor.psikiyatristimiz son gordugunde iyi buldugunu, dogru yolda oldugumuzu soyledi ama hala eksiklerimiz var yasitlarimizdan. Haa tabi noldu, insaniz iste, ozgenin kaybi bana da yeni bir bakis acisi getirdi, birakin atipik otizmi en agir sekilde engelli dahi olsa evlattir, yanimda olsun yeter dedirtiyor...Bana bu konuyu buraya yazdigimda Ozge guzel yorumlarla destek olmustu, Allah icini sogutsun arkadasim, su noktada sana sadece kuvvetli imanin yardimci olabilir biz ne desek bos...
Hepinizi ve tatli minikleri operim.

Bebisin nasıl canım iyimi karıştırıyor muyum acaba sendin galiba otizm şüphesi olan konusulduysada kaçırdım iyidir insallah
Sagol kuzum sordugun icin, daha iyiyiz.en azindan bizim anne-cocuk iliskimizde cigir acildi :) asiri baglandi bana ve beraber cok eglwniyoruz :) bu bile super bbir gelisme.yeni isin hayirli olsun senin de :) kuzunu hic birakma ne guzel yapmissin seninle gitsin gelsin:)

Sagol kuzum sordugun icin, daha iyiyiz.en azindan bizim anne-cocuk iliskimizde cigir acildi :) asiri baglandi bana ve beraber cok eglwniyoruz :) bu bile super bbir gelisme.yeni isin hayirli olsun senin de :) kuzunu hic birakma ne guzel yapmissin seninle gitsin gelsin:)
Sağol canım idi bıraktım ama benceylinle çok zor ya psikolojik olarak daha küçük olduğuna karar verdim ve kreste eksik çoktu temizlik bakim gibi 1 gün benimle geldi hastalandı hemen 39.3 kadar ates çıktı azcık daha büyüsün en az 2 yaş bakalım bulursak güzel bi yer deneriz yine

Bu arada son durumumuz 13 kg ve 88 cm.su an kilo bizim icin cok onemli cunku otizme karsi cok siki bir diyet uyguluyoruz.en basitinden tum sut urunleri, gluten, yumurta ve tavuk yasak.varin siz dusunun halimi,cocuga yemek uydurucam diye 40 takla atiyorum:) gece beslenmesini hala kesemedik diyetine uygun aptamil mamayi gece 2 defa uyanip 120 cc iciyor.napalim bari bunu elinden almayalim cocugun zaten 6 ayliktan beri emziremiyorum...
Arkadaslar bu arada bizim canimiz yandi siz nolur ozellikle ikinci bebeleri bekleyenler NOLUR cok gecerli bir sebebiniz yoksa sezaryen olmayin, anne sutu en onemli sey NOLUR aksatmayin, 2 damla bile gelse mucadele edin birakmayin.cok gerekmiyorsa calismayin cocuklariniza kendiniz bakin.ne var elif bu saydiklarini cogu insan yapiyor dediginizi duyar gibiyim.eger cocugun otizme ya da otoimmun hastaliklara egilimi varsa bu saydiklarim cok onemli

Bir de antibiyotikleri cocuklarimiza cok cok elzem durumlar disinda vermeyelim, bagisiklik sistemlerini baltalamayalim.sen kimsin de akil veriyorsun doktor degilsin derseniz de inanin bunlar dost tavsiyesi, ben bir daha cocugum olsa bunlari en bastan ilke edinirdim...

Back
X