2014 Şubat Anneleri

Kızlar bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz? Ben kucağımda uyutuyorum hep. Yanlış yaptım biliyorum. Şimdi hamileyim diye yatağına koyup uyutmak istiyorum. Mümkün değil uyumuyor.. Bakıcımız yatağına koyuyor kendi kendine uyuyor. Ben uyutamıyorum. Bana çok şımarıyor. Nasıl alıştıracağım? Bazen delirecek gibi oluyorum. Bir saat kucağımda gezdiriyorum. Olmuyor. Uyumuyor. Artık hamilelikten hem belim ağrıyor hem de iki ay içinde kucağımda tutamaz hale geleceğim.
Canım gündüz sallayarak uyuyoruz akşam aramızda yatiyo bizle beraber kendi kendine uyuyo bende kendi uyusun istiyorum yatağında hiç yatmiyo odası öylece duruyo

canım 15. haftanın içindeyim bende.maşallah bebişine :)
Reyhan kaç haftalık oldu bebeğin? Benim 6 haftalık henüz.
güvenmesem de bir cahillik ettim yaptırdım testi keşke yaptırmasaydım çok canım sıkılıyor ama duadan başka bişley gelmiyor elimden sağol canım moral oldun bana.
canım benim o testlere çok güvenme bence benim ensarda 3 lü testte down sendrom riski vardı yaşdan değil kanda çıkmış risk 250 olması gerekirken benimki 94 çıktı allaha şükür sağlıklı çok dua et bizim dualarımızda senle

Günaydın hayırlı haftalar herkese ,

bende kucağımda ve emzirerek uyutuyorum. bazı günler biberon ile yatakta süt içerek kendiliğinden de uyuyor.
memeyi bıraktırınca kendisinin uyumasını sağlamayı düşünüyorum. ama nası olur fikrim yok
Canim ben de senin gibi uyutuyorum.annem ben yokken ayaginda salliyormus klasik yontem...ya benim derdim devamli meme emmek.istemesi. neredeyse cani sikldikca kucagima geliyor uzerimi aciyor.saat basi emiyor desem yeridir.her haftasonu böyle oluyor ben evdeyken.ben isteyken sorun yok.arasira annemin memesini de acmak istemis, annem versem.emecekti diyor.o derece yani...yemegi de boyle yese ah... Boynum agriyor boyun duzlesmesi vardi belki de fitikoldu bilmiyorum.doktora fizik tedaviye gidicem.herkes biraktir sütü diyor.kilo almiyor zaten.ama inek.sutune de alistiramadik.sadece muhallebi ve yogurt peynir olarak yiyor. Ne yapayim?

Ben zeren i genelde salincakta uyutuyorum bazen memede bazende yanimda uyuyor.

Reyyan canim Allah yardimcin olsun. Ikinci bebekte bu testlerin hicbirini yaptirmayi istemiyorum. Etrafimda oyle böyle deyip turp gibi dogmus çocuklar var.ben soyle düşünüyorum. Aldirmayi düşünüyorsa anne testleri yaptırabilir ama her ne olursa olsun aklinda öyle bir dusunce yoksa testler gereksiz geliyor bana.zerende dr umuz yaptırmıştı ama ben hic bisey bilmiyordum konuyla ilgili.dr yapalim dedi tamam dedim. Ama simdi olsa kafa karistirmak istemem. Bizde de yüzde 10 down dedi.amniyo sivisindan igneyle ornek alip bakalim dedi düşündük tasindik o ara cok üzüldük kafa yorduk. Aldirmayi dusunmedigim icin yaptirmama karari aldik. Suan zeren bana gore gayet normal bi cocuk.hatta cevremdekiler normalin ustunde görüyorlar. Canini hic sıkma Allah in izniyle hic bisey yoktur

Canim ben de senin gibi uyutuyorum.annem ben yokken ayaginda salliyormus klasik yontem...ya benim derdim devamli meme emmek.istemesi. neredeyse cani sikldikca kucagima geliyor uzerimi aciyor.saat basi emiyor desem yeridir.her haftasonu böyle oluyor ben evdeyken.ben isteyken sorun yok.arasira annemin memesini de acmak istemis, annem versem.emecekti diyor.o derece yani...yemegi de boyle yese ah... Boynum agriyor boyun duzlesmesi vardi belki de fitikoldu bilmiyorum.doktora fizik tedaviye gidicem.herkes biraktir sütü diyor.kilo almiyor zaten.ama inek.sutune de alistiramadik.sadece muhallebi ve yogurt peynir olarak yiyor. Ne yapayim?
Canim benim kizda oyle.dr sicaklar bitince sütten kesecez dedi. 10 kilo suan boyu 84. Ama ben emzirmeye devam etmeyi düşünüyorum. Sagligi yerinde görünüyo.sadece kilo icin anne sütünü de birakmak istemiyorum. Aslina bakarsan benim düsturum ayet. Kuran da emzirebiliyorsa 2 yasina kadar diyor. Cok dinimizi bilmiyorum ama icimdeki ses ayeti hatirlatiyor.vardir bircok hikmeti diyorum. Bazen bende bunaliyorum. Hele tatile gitmistik o zaman surekli memedeydi.susadigi icindi sanırım. Yeterince su iciyorsa susuzluktan degildir.bide belki seni özlüyordur annesi.oyle gideriyordur ozlemini

Artık zaten süt onların açlığını doyuracak olduğunu sanmıyorum. Ben azalması için sık sık adaçayı içiyorum artık sağmıyorum da planlarımda bıraktırmak var. :)
Bizim tosun gece inek sütü içiyor ondan rahatım. , ama teyzem Aybars'a içiremiyor çocuk biberon ile herşeyi reddediyor doğduğundan beri bardakla da içmiyor sütü ama 15 günden fazla olmuştur memeyi bıraktırdı ( 22 aylık ) geceleri huysuzlanıyormuş yatmadan önce pipet ile süt içer yada mama yer yani karnı tok olur ise gece az uyanıyormuş .

Meme emme sıkıntısına gelince ben azaltmaya karar verdim bi ara bizde öyleydik işten geldiğimde apartmanda meme diye haykırıyordu. içeri girer girmez yakamı falan açıyordu.
şimdi eve girince oyalacak ufak tefek oyuncak götürüyorum yanında zor oluyor öyle böyle oyalıyorum. gece uyurken emmesini sağlıyorum.

Ben zeren i genelde salincakta uyutuyorum bazen memede bazende yanimda uyuyor.

Reyyan canim Allah yardimcin olsun. Ikinci bebekte bu testlerin hicbirini yaptirmayi istemiyorum. Etrafimda oyle böyle deyip turp gibi dogmus çocuklar var.ben soyle düşünüyorum. Aldirmayi düşünüyorsa anne testleri yaptırabilir ama her ne olursa olsun aklinda öyle bir dusunce yoksa testler gereksiz geliyor bana.zerende dr umuz yaptırmıştı ama ben hic bisey bilmiyordum konuyla ilgili.dr yapalim dedi tamam dedim. Ama simdi olsa kafa karistirmak istemem. Bizde de yüzde 10 down dedi.amniyo sivisindan igneyle ornek alip bakalim dedi düşündük tasindik o ara cok üzüldük kafa yorduk. Aldirmayi dusunmedigim icin yaptirmama karari aldik. Suan zeren bana gore gayet normal bi cocuk.hatta cevremdekiler normalin ustunde görüyorlar. Canini hic sıkma Allah in izniyle hic bisey yoktur
inşallah canım ya siz yazdıkca bana umut oluyor tamam hadi rabbim sınadı böyle bir çocuk verdi diyorum ben ölürsem ona kim bakar yada muhammed hayatı boyunca onu sırtında mı taşıyacak diye üzülüyorum aldırmayı düşünmediğim için amniyosentezi red ettim ama bu 5 ay artık bitmez oğluma hamileyken onu çok seviyordum karnımdayken ama bunu sevmiyorum neden bilmiyorum belki eşim çok istedi ben hazır değildim diye allahım yardım etsin

inşallah canım ya siz yazdıkca bana umut oluyor tamam hadi rabbim sınadı böyle bir çocuk verdi diyorum ben ölürsem ona kim bakar yada muhammed hayatı boyunca onu sırtında mı taşıyacak diye üzülüyorum aldırmayı düşünmediğim için amniyosentezi red ettim ama bu 5 ay artık bitmez oğluma hamileyken onu çok seviyordum karnımdayken ama bunu sevmiyorum neden bilmiyorum belki eşim çok istedi ben hazır değildim diye allahım yardım etsin

O testlerin altında % bilmem kaç oranında yanılma payı vardır yazıyor.
Bide gerçekten düşünme ve inanma , bende de acil devlet hastanesine gidip sıvı aldırın dediler 1 hafta bekledim kendi doktorumda yeniden test yaptıdım şükür bir sıkıntı çıkmadı.

Sağlıklısını veren Rabbim verdi nasıl mutlu olduk , özürlüsünü de veren Rabbim evet endişelerin çok normal ama ,
içini ferah tut turp gibi bir bebeğin olacak ( o nasıl tabir ise artık turp ) :)

Dayımın eşi benden 16 gün sonra doğum yaptı kadın onca hafta her gittiğinde bebeğin bir başka yeri eksik diyorlardı kesin özürlüydü bizim için inanmıştık. Sezeryan a son 1 hafta kala tek bacağı kısa dediler düşünsene nasıl bir üzüntü ile doğuma gitti yengem.
şimdi oğlumuz maşallah hiç bir sıkıntısı yok. Sağlığı da yerinde özrü de yok

O testlerin altında % bilmem kaç oranında yanılma payı vardır yazıyor.
Bide gerçekten düşünme ve inanma , bende de acil devlet hastanesine gidip sıvı aldırın dediler 1 hafta bekledim kendi doktorumda yeniden test yaptıdım şükür bir sıkıntı çıkmadı.

Sağlıklısını veren Rabbim verdi nasıl mutlu olduk , özürlüsünü de veren Rabbim evet endişelerin çok normal ama ,
içini ferah tut turp gibi bir bebeğin olacak ( o nasıl tabir ise artık turp ) :)

Dayımın eşi benden 16 gün sonra doğum yaptı kadın onca hafta her gittiğinde bebeğin bir başka yeri eksik diyorlardı kesin özürlüydü bizim için inanmıştık. Sezeryan a son 1 hafta kala tek bacağı kısa dediler düşünsene nasıl bir üzüntü ile doğuma gitti yengem.
şimdi oğlumuz maşallah hiç bir sıkıntısı yok. Sağlığı da yerinde özrü de yok
inşallah canım ya çok daraldım aldırmayı asla düşünmüyorum ama çok bunalımdayım eşimle konuşmaya çalışınca karşımda ya din alimi gibi biri oluveriyor yada duvar gibi biri sanırım yalnızlıkta bende ters tepti

inşallah canım ya çok daraldım aldırmayı asla düşünmüyorum ama çok bunalımdayım eşimle konuşmaya çalışınca karşımda ya din alimi gibi biri oluveriyor yada duvar gibi biri sanırım yalnızlıkta bende ters tepti

oda ne diyeceğini bilemiyordur ki.
kim bilir içinde ne fırtınalar kopuyor , aldır diyemez aldırma hiç diyemez.
Sen zaten en güzel kararı vereceksindir.
Olumsuz hiç bir şey düşünme bile sağlıkla gelecek inşallah. cinsiyeyi belli mi ?
içim rahatlasın derken başka doktorlara git istersen fikir al

Canım bizimde 2li testte ensesi biraz kalın gibi galiba erkek bilmem ne demişlerdi hele organ taramasinda yok üst dudagini göremiyorum yok bilmem ne insanı manyak yapiyolar maşallah dünya güzeli kızım var çok takılma bunlara sonuçta bi makine olcuyo sıvının içinde ne kadar net görünür

butun bu hissettiklerin hamilelik duygusalligindan.. turp gibi saglikli, minik bir kizin olacak insallah ;)
sen icini ferah tut...

ama kızlar ben şubat anneleri topiği dedim zaten sizin ocak annesi oldugunuzu biliyorum ki :)
bu arada muhammed ali cümleleri bağlamaya başladı anne mama,baba atta,anne ayakkabım(akkam) sizlerde başladı mı bunun gibi şeyleri bağlamaya başladı bide en çok aba gel diyor mallede ki ablaları toplayacagız yakında eve.

ama kızlar ben şubat anneleri topiği dedim zaten sizin ocak annesi oldugunuzu biliyorum ki :)
bu arada muhammed ali cümleleri bağlamaya başladı anne mama,baba atta,anne ayakkabım(akkam) sizlerde başladı mı bunun gibi şeyleri bağlamaya başladı bide en çok aba gel diyor mallede ki ablaları toplayacagız yakında eve.

bazen ikili söylüyor anne gel çok söylüyor o sokaktaki çocukları toplama bizde de var hepsine gel gel diye bağırıyor cama çıkıyor tek tek aba , ebi gel gel gel sürekli böyle..

Back
X