2014 Şubat Bebeklerinin Ek Gıdaya Başlaması..

Meraba benim kızımda 5.5 aylık sabahları elma şeftali ve kayısı karışım püre veriyorum ama pek sevmiyor .doktor 4 tatlı kaşığı ile başla hergün bir kaşık arttır 15 e çık dedi ama en fazla 6 kaşık verebildim.öğle sebze püresi kabak havuç patates ve pirinç karışım veriyorum onu da 4 tatlı kaşığı ile başla ve yarım kâseye kadar artırabılırsın dedi.bide su için her gıda sonrası 10-15 çay kaşığı ver.biz tam yemeye 6. Ay başlayacağız.ben rendeyle uğraşmıyorum.philips aventin mama pişiricisini keşfettim mükemmel birşey.buharda pişiriyor ters çeviriyorsun blendırdan geçirip püre yapıyor zaman açısından çok pratik.tvsiye ederim

Ben aventin ürünlerini kullanıyorum.

Bizde dün başladık ek gıdaya , yani meyve püresine :) şeftali yedik dün ve bugün pek beğenmedi. Yarın armut deneyeceğim bi de yoğurt mayalayacağım.
İnşallah kolay alışır , çünkü önümüzdeki pazartesi işe başlıyorum.Annem bakacak çok şükür gerisi ona kalmış artık :)
Doktor bi kitapçık hazırlamış onu verdi.Ama ben biraz dışına çıkacağım.

Benim bebegim 5 ay 1 haftalik doktorumuz ay sonu elma suyu ile başlamami istedi 6 aya girincede diğer ek gidalar..
Peki siz neden erken basladiniz anne sutu alan bebekler ek gidaya geçiş 6.ay degilmi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben her an işe başlayabilirim. Doğum iznim coktan bitti ve iki haftada bir rapor almaya calışıyorum.
Ayrıca bebegim ne emzik ne de biberon alıyor sağdığım sütleri büyük ihtimal içmeyecek. Kaşıkla nasıl doysun, acıkınca aglamaktan kaşıgı mı görür.
Bu yüzden alışması lazım ek gıdaya.

Son düzenleme:

Anladim canim senin zorunlu olmus ek gidaya geçiş allah kolaylik versin

Anladim canim senin zorunlu olmus ek gidaya geçiş allah kolaylik versin

Sagol canım. Allah hepimize kolaylık versin.

Bu ek gıda olayı gözümü çok korkutuyor. Hala bir düzen oturtamadım ben.

Sizlerde durumlar nasıl. Bir günde neler yediriyorsunuz yazar mısınız

Sagol canım. Allah hepimize kolaylık versin.

Bu ek gıda olayı gözümü çok korkutuyor. Hala bir düzen oturtamadım ben.

Sizlerde durumlar nasıl. Bir günde neler yediriyorsunuz yazar mısınız

Kolay is degil
Ben buyuk kizimda hic zorlanmadim kolay alisti verdigim hepsini yedi en cokta tereyagli yulaf corbasini ve brokoli corbasini severdi ama yasindan sonra sanırım damak tadi oturdu secmeye basladi simdi 5 yasinda cok yemek seciyo.
Bebegim icin ise daha baslamadik ay sonu yani 5.5 aylik olunca elma suyu ile baslicaz suanki durum bu

Ilk yiyeceği besin bagirsagindan geçen ilk besin yoğurt olmalı dedi doktorum probiyotik özelliği olduğu için

Anneler yaptiginiz yemek tariflerini paylasir misiniz biz henuz sadece meyve yedik bugun corbaya gececegim yapinca yaxarim

Anneler yaptiginiz yemek tariflerini paylasir misiniz biz henuz sadece meyve yedik bugun corbaya gececegim yapinca yaxarim
un çorbası,sebze çorbası, yayla çrbası,su muhalllebisi pekmezli,yumurta sarısı ile kahvaltı yada peynirli kahvaltı....

kızlar kıymalı yeşil mercimekli erişte çorbası yapmanızı öneririm..
1 kibrit kutusu kadar kıymayı 1 küçük boy rendelenmiş soğanla kavuruyorum,içine çok az domates salçası ve kuru nane koyup kavurmaya devam ediyorum..içine 1 avuç erişte ve göz kararı haşlanmış yeşil mercimek koyup biraz daha kavuruyorum..sonra sıcak su koyup pişiriyorum..içine 1 diş sarımsak,biraz tuz ve limon suyu koyuyorum..sonrada blendardan geçirip afiyetle yediriyorum..

yeşil mercimeği biraz fazla haşlayıp kendi salatama yada yoğurduma katıp yiyorum..süt olsun diye..yeşil mercimek gerçekten çok faydalı..

Arkadaşım kusura bakma ancak verdiğin tarif son derece zararlı sonuçta kendi çocuğun bir yapan olur diye yazma gereği duydum. Bende şubat annesiyim bu kadarlık bebeklere kavrulmuş birşey verilmez, tuz kullanılmaz domates en alerjen şey ki bu domates bile değil salça !!!

Dediğim gibi kendi çocuğunuz ama lütfen kimse uygulamasın.

arkadaşım mesajına saygım sonsuz..yalnız ben artık 8 aylık bebekten bahsediyorum..zaten 2 aydır haşlama et tavuk suyuna çorbaları bol bol içti..sen tarifi anlamak istediğin gibi okuyup öyle yorum yapmışsın..kıyma sulanıp suyunu çekince ,çok az yağda hafif soğanla öldürüp öyle yapıyorum..2 karıştırıp bırakıyorum yani..iyice kavuracak halim yok,keşke ne demek istediğimi anlasaydın..lezzet değişikliği bu aylarda bebek için çok önemli..alışılmışın dışına çıkmazsak şayet bebek yemeği reddeder bir süre sonra..hergün aynı tatta çorbayı içmesini beklemek çocuğa işkence olur..bu arada salça dediğim ev salçası,bilhassa annem yapıyor,halis domates salçası anlayacağın.. çay kaşığı kadar katıyorum onuda :) bu çocuk 4 ay sonra artık benim yediğim yemeklerden yiyecek..ona bunu alıştırmamın neresi zararlı onu kavramış değilim..ki yaptığım yemek gayet ona uygun bir yemek..ayrıca tecrübeli bir anneyim..çok şükür olsun yeme sorunu yaşamadım oğlumda ve kızımda..her çeşit yemeği yiyen çocuklar maşallah..bu arada tuzuda bir çintik atıyorum,onuda yemeğin tuzsuz olduğunu düşündüğüm zaman..neyse yinede teşekkürler canım..sağlıkla ve sıhhatle büyütmen dileğiyle kuzunu..

canım peki bebekte gaz yada kabızlık yapıyor mu bu tarif bende bazen kendi yemeklerimizden tattırıyorum alışsın diyorum eskiden bize özel çorbamı vardı sanki.

canım peki bebekte gaz yada kabızlık yapıyor mu bu tarif bende bazen kendi yemeklerimizden tattırıyorum alışsın diyorum eskiden bize özel çorbamı vardı sanki.

canım ya sonuçta mercimek yetişkinde bile gaz yapıyor ama yeşil mercimeğin vücuda inanılmaz faydası var,varsın gaz yapsın ama artık büyüdüler eskisi gibi rahatsız etmiyor için rahat olsun..
bu arada bende senin gibi düşünüyorum,bu çocuklara yavaş yavaş yaptıklarımızdan tattırmak zorundayız,yoksa ciddi anlamda yemek tercihi yapıyorlar ve iştahsızlaşıyorlar ileride..düşünsene tamak tatlarının tatsız tutsuz haşlama etlere,sürekli blendırdan geçen renkleri ve tatları aynı olan menülere alıştığını..ben artık pütürlü veriyorum..blendırdan çok az geçiriyorum..taneliye alışması lazım,zaten çiğnemeyi seviyorlar çocuklar..

sana tamamem katılıyorum taştan yumuşağını ver diyor benim çevremdeki yaşlılar bende vermeye çabalıyorum sonuçta benim yaptığım yemek dışardan alınan çikolata vb ürünlerden bin kat daha sağlıklı bende bugun mercimek çorbası yapmıştım içine hiç koymam ama oğlum için soğan,sarımsak,havuçta ekledim afiyet ile yedi :) bide ben ek gıdaya geçtiğimden beri hiç blendar kullanmadım düşün şehriyeyi dahi verdim tabi önce pirinç ve bulgurla başladım meyveyide bilmeden suyu yerine direk rendeden geçirerek başladım şükür alıştı yutkunmada problem olmuyor.

maşallah kuzuna annesi..zaten bebeğin becerisi tamamen anneye bağlı,anne korkmaz cesaretli olursa pütürlü verme konusunda bebekte zaten o denli cesaretli oluyor.
inan çocukları belli bir yaştan sonra koruyamıyorsun,cipsi kolası,çikolatasını geçtim,okul çağında fast foodlar,üniversitede yurtta ne olduğu belirsiz yurt yemekleri vs vs..hadi onlarıda geçtim kazası,belası,bin türlü insanlar..anlayacağın çocuklarımız Allaha emanet...şimdi en tatlı çağları,dizimizin dibindeler,gözümüzün önündeler..keşke tek sorun yemek olsa Rabbim evlatlarımızı korusun her daim inşallah..

bu arada hani bebeği albino olan kişi var ya bebeğine kesin teşhis konulmuş,annesi perişan,o kadar kötüyümki şuan..

amin canım rabbim tüm bebişleri korusun albino hastası olan bebeği okudum annesine yanıtta yzdım ve eşine inanılmaz kızgınım kadını boşayacakmış suç kadınınmış hangi devirdeyiz anlamıyorum dularımda olacak arkadaş umarım yanlış tehşiştir yada bebek bir şekilde görür ben bu hastalığı hiç duymamıştım...
canım sana birşey sormak istiyorum benim oğlum çok özğür ruhlu bir bebek bütün gün yerde oynuyor kucaga alıncada inmek için çabalıyor yada benden ayrılınca ağlamıyor ki sadece beni ve akşam babasını görüyor ceee oyununa da pek tepki vermiyor sence normal mi bunlar benim ilk bebeğim 26.02 doğumlu tecrübeni yazarsan sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…