merhaba kızlar biz iki haftaya yakın oldu ek gidaya başlayalı meyve ve yoğurtla başladık..
kızım yoğurda bayılıyor ama meyveyi zorla yiyiyor ilk başlarda ağzı açık bekliyodu.. ama erken bıktı galiba bu hafta hep nazla yedi ağzını açmıyo zaten çok değil bi kaç kaşık veriyorum doyumluk değil öğünler ama sebzeye başlasam mı acaba bilemedim belki sever... siz ne veriyosunuz? nasıl pişirmek lazım? buraya tariflerinizi yazarsanız hepimiz faydalanırız..
ben şimdiye kadar elma şeftali kayısı ve muzun tadına baktırdım.. cam rendeden geçirip..bi de pekmez veriyorum kan için...
ayın 2sinde 5 ayımız dolacak... bi de su ne kadar veriyosunuz? ben hiç mama vermiyorum anne sütü alıyo ek besin dışında...
Tekrar merhaba
biz artık 4 bucuk aylık olduk ve doktorumuz işe başlama riskim oldugunu öğrenince ek gıdaya başlamamızı uygun gördü
şimdilik meyve ve yoğurt önerdi. Her gün biraz daha arttırarak ay sonunda bir çay bardagı kadar yiyebilir dedi.
Bir hafta meyve bir hafta yogurt şeklinde gideceğim ben.
Sizler de böyle mi yapıyorsunuz yoksa gün içinde hem meyve hem yogurt veriyor musunuz?
Sormayı unuttum kaşık olarak ne kullanıyorsunuz. Nasıl kaşık alınmalı.
Benim bebegim 5 ay 1 haftalik doktorumuz ay sonu elma suyu ile başlamami istedi 6 aya girincede diğer ek gidalar..
Peki siz neden erken basladiniz anne sutu alan bebekler ek gidaya geçiş 6.ay degilmi?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben her an işe başlayabilirim. Doğum iznim coktan bitti ve iki haftada bir rapor almaya calışıyorum.
Ayrıca bebegim ne emzik ne de biberon alıyor sağdığım sütleri büyük ihtimal içmeyecek. Kaşıkla nasıl doysun, acıkınca aglamaktan kaşıgı mı görür.
Bu yüzden alışması lazım ek gıdaya.
Anladim canim senin zorunlu olmus ek gidaya geçiş allah kolaylik versin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sagol canım. Allah hepimize kolaylık versin.
Bu ek gıda olayı gözümü çok korkutuyor. Hala bir düzen oturtamadım ben.
Sizlerde durumlar nasıl. Bir günde neler yediriyorsunuz yazar mısınız
un çorbası,sebze çorbası, yayla çrbası,su muhalllebisi pekmezli,yumurta sarısı ile kahvaltı yada peynirli kahvaltı....Anneler yaptiginiz yemek tariflerini paylasir misiniz biz henuz sadece meyve yedik bugun corbaya gececegim yapinca yaxarim
Arkadaşım kusura bakma ancak verdiğin tarif son derece zararlı sonuçta kendi çocuğun bir yapan olur diye yazma gereği duydum. Bende şubat annesiyim bu kadarlık bebeklere kavrulmuş birşey verilmez, tuz kullanılmaz domates en alerjen şey ki bu domates bile değil salça !!!kızlar kıymalı yeşil mercimekli erişte çorbası yapmanızı öneririm..
1 kibrit kutusu kadar kıymayı 1 küçük boy rendelenmiş soğanla kavuruyorum,içine çok az domates salçası ve kuru nane koyup kavurmaya devam ediyorum..içine 1 avuç erişte ve göz kararı haşlanmış yeşil mercimek koyup biraz daha kavuruyorum..sonra sıcak su koyup pişiriyorum..içine 1 diş sarımsak,biraz tuz ve limon suyu koyuyorum..sonrada blendardan geçirip afiyetle yediriyorum..
yeşil mercimeği biraz fazla haşlayıp kendi salatama yada yoğurduma katıp yiyorum..süt olsun diye..yeşil mercimek gerçekten çok faydalı..
Arkadaşım kusura bakma ancak verdiğin tarif son derece zararlı sonuçta kendi çocuğun bir yapan olur diye yazma gereği duydum. Bende şubat annesiyim bu kadarlık bebeklere kavrulmuş birşey verilmez, tuz kullanılmaz domates en alerjen şey ki bu domates bile değil salça !!!
Dediğim gibi kendi çocuğunuz ama lütfen kimse uygulamasın.
canım peki bebekte gaz yada kabızlık yapıyor mu bu tarif bende bazen kendi yemeklerimizden tattırıyorum alışsın diyorum eskiden bize özel çorbamı vardı sanki.kızlar kıymalı yeşil mercimekli erişte çorbası yapmanızı öneririm..
1 kibrit kutusu kadar kıymayı 1 küçük boy rendelenmiş soğanla kavuruyorum,içine çok az domates salçası ve kuru nane koyup kavurmaya devam ediyorum..içine 1 avuç erişte ve göz kararı haşlanmış yeşil mercimek koyup biraz daha kavuruyorum..sonra sıcak su koyup pişiriyorum..içine 1 diş sarımsak,biraz tuz ve limon suyu koyuyorum..sonrada blendardan geçirip afiyetle yediriyorum..
yeşil mercimeği biraz fazla haşlayıp kendi salatama yada yoğurduma katıp yiyorum..süt olsun diye..yeşil mercimek gerçekten çok faydalı..
canım peki bebekte gaz yada kabızlık yapıyor mu bu tarif bende bazen kendi yemeklerimizden tattırıyorum alışsın diyorum eskiden bize özel çorbamı vardı sanki.
sana tamamem katılıyorum taştan yumuşağını ver diyor benim çevremdeki yaşlılar bende vermeye çabalıyorum sonuçta benim yaptığım yemek dışardan alınan çikolata vb ürünlerden bin kat daha sağlıklı bende bugun mercimek çorbası yapmıştım içine hiç koymam ama oğlum için soğan,sarımsak,havuçta ekledim afiyet ile yedi :) bide ben ek gıdaya geçtiğimden beri hiç blendar kullanmadım düşün şehriyeyi dahi verdim tabi önce pirinç ve bulgurla başladım meyveyide bilmeden suyu yerine direk rendeden geçirerek başladım şükür alıştı yutkunmada problem olmuyor.canım ya sonuçta mercimek yetişkinde bile gaz yapıyor ama yeşil mercimeğin vücuda inanılmaz faydası var,varsın gaz yapsın ama artık büyüdüler eskisi gibi rahatsız etmiyor için rahat olsun..
bu arada bende senin gibi düşünüyorum,bu çocuklara yavaş yavaş yaptıklarımızdan tattırmak zorundayız,yoksa ciddi anlamda yemek tercihi yapıyorlar ve iştahsızlaşıyorlar ileride..düşünsene tamak tatlarının tatsız tutsuz haşlama etlere,sürekli blendırdan geçen renkleri ve tatları aynı olan menülere alıştığını..ben artık pütürlü veriyorum..blendırdan çok az geçiriyorum..taneliye alışması lazım,zaten çiğnemeyi seviyorlar çocuklar..
sana tamamem katılıyorum taştan yumuşağını ver diyor benim çevremdeki yaşlılar bende vermeye çabalıyorum sonuçta benim yaptığım yemek dışardan alınan çikolata vb ürünlerden bin kat daha sağlıklı bende bugun mercimek çorbası yapmıştım içine hiç koymam ama oğlum için soğan,sarımsak,havuçta ekledim afiyet ile yedi :) bide ben ek gıdaya geçtiğimden beri hiç blendar kullanmadım düşün şehriyeyi dahi verdim tabi önce pirinç ve bulgurla başladım meyveyide bilmeden suyu yerine direk rendeden geçirerek başladım şükür alıştı yutkunmada problem olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?