2014 Şubat Bebeklerinin Fiziksel ve Sosyal Gelişimi..

keping

aNaSıNıN KuZuSu aBi oLDu
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
821
948
158
evet kızlar bebeklerimiz artık kendilerini yavaş yavaş ifade etmeye başladılar..onlarda ne gibi değişiklikler gözlüyorsunuz burada paylaşalım..benimki dün kahkaha tufanı yaşadı resmen..yavrum hızını alamadı..ne bulsa ağzına götürüyor..bazen kucakta gezdirmem için resmen duygu sömürüsü yapıyor..dudağını büzüp aguuuu auvvvv gibi tuhaf sesler çıkarıyor..sürekli eli ağzında..günden güne büyüyorlar maşallah..

bizimkininda tüm eli agzinda..özellikle dikkat ettim heycanlaninca ve utaninca hemen elini agzina götürüyooo

cok fazla tükürük yok ama

bizde gülme kahkaha atma uzun zamandir varr..iki haftadirda cok sesli bagiriyo acayip sesler cikariyobide mesala uyurken biz yaninda konusalim bize acayip bisekilde kiziyo geri uyumaya devam ediyobi haftadir yüzüstü yatirinca döönmeye basladi...yerde degistirebiliyokucaga alininca sevinc cigligi atiyobi süt icmeye gelince memnun olmuyo diliyle biberonu itip agzindakini tükürüyo

maşallah kuzucuğa..benimki dönemiyor henüz..hanımefendiyi gezdirince senden iyisi yok..bazen yoruluyorum taşımaktan kanepeye oturuyorum neymiş niye oturmuşuz..başlıyor çığlık çığlığa ağlamaya..bu arada ben hafiften oturtmaya başladım..yani 120 yada 150 derece ye getiriyorum mama sandalyesini o şekilde oturuyor biz yemek yiyene kadar..bu arada çok dikkatli olmalısın artık madem dönüyor yer değiştirebiliyor arkanı dönmeye gelmez Allah korusun..

bana oturtma sakin dedilerr...bide bebek bakimi hakkinda bi doktorun kitabini okuyorum 6.aydan önce oturtulmali bel kaslari daha gelismemis oluyomus sakatlig neden olabiliyomus o yüzden korktum hic oturtmuyorum
evet canim dorusun dikkatli olmaliyim..koltuga ne yanimdayken koyuyorum..masallah bizim oglan erken basladi hareketlenmeye ins hiperaktif ne olmaz esimin yigeni hiperaktifte korkuyorum genetikten ne gecer diyeee

Bizim de el sürekli ağzında cikaramiyoruz :) Oyun halisin da cok eğleniyor oyuncakları yakalıyor vuruyor sürekli minik olan cingiragi tutup sallıyor ses çıkarması çok hosuna gidiyor ana kucagi da oyun halisi sa tiny love müziklerini ve ışıklarını cok seviyor gülücükler atıyor surekli ve masallah cok ses çıkarıyor 2dk kesintisiz sesler çıkarıyor bizi bastırıyor sesi :) surekli kahkaha atıyor hele babasının her kelimesine kahkaha atıyor oğlum :) Yaptığım her şeyi konusarak anlatarak yapiyorum cok hosuna gidiyor ve mimikleriki kafa hareketlerimi taklit ediyor ben konusukca gozlerimin icine bakip kahkaha atışına ölüyorum :) Artık yabancılara gidince duduk bukup ağlıyor alınca hemen susup gülüyor :)

maşallah bebişlere
onların bişeyler yapma gayretlerine hayran oluyorum ben ya çok şekerler dimi
benim kızım da kucağına almamız için çok acayip kur yapıyo bize bi gülücükler şirinlikler.. karnını kaldırıyo
yerde dönme çabalarında bu aralar tam dönemiyo ama arkadan ufak bi dürtüyorum dönüveriyo mutlu oluyo başardım diye
yüzü koyun dururken ayağına destek olursam ileri gitmeye çalışıyo bugün emziğine ulaştı sürüne sürüne..
ama tabi ağzı sürekli açık oldugundan her yeri de suladı
sırtüstü yatarken kafasını kaldırıyo ellerinden tutarsam kendini çekip kalkmaya çalışıyo...
bugün biberonunu tuttu tabi kısa süre sonra düşürdü kuzum
elimi yanağına yaklaştırdığım anda tutup ağzına götürüyo herşeyi kemirme halindeyiz buaralar...
bazen komiğine giden bişey olursa kahkaha atıyo... aniden çığlık atıyo bi de sonra gülüyo... şimdilik böyle bizim kız

evet benim minik kusum sızın yazdıgınız herseyı bırebır yapıyo annemde o oyle yaptıkca eskıden cocukların 3 ay gozu gormez gorsede secemez derlerdı masallah deyıp duruyodu dun asagı ındırdım kedı gormus oyle bı cıglık atıp sevınme hareketlerı yaptı gormenız lazımdı konu komsu bırden onun hareketlerıne donup baktı annemde kas goz hareketlerıyle poposunu kası deyıp durdu allah nazardan saklasın cok tatlı bu bıcırıklar

kızlar bebekleriniz işaret parmağını kullanıp nesneleri incelemeye başladımı?

kızlar bebekleriniz işaret parmağını kullanıp nesneleri incelemeye başladımı?
1 hafta önceydi sanırım cıngıragın topununj döndüğünü farketti eline geçtikçe diğer eli ile döndürüyor ama tüm parmakları ile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…