Benim babam sevgili yönünde maalesef böyle, mesela nişanlımın da sevgili, evlilik konusunda rahat ama gezmek olsun babam kadar rahat değiller, biz kuzenler toplanım tatile çıkarız babam asla siz kız başınıza nereye gidiyorsunuz demez, ögürlük bakımından da çok özgür büyüdük. Babamın da hassas noktası erkekler..
Yok canım istemez. Kredi olayına da nişanlım sıcak bakmıyor, 20-30 bin çeksek evlensek her ay 1000 lira ödesek bir de kiramız olacak 600 olsa 1600 lira, evin giderleriyle 2 bin lira, hiç mi ekstra bişey çıkmayacak diyor da ikimizin maaşı 3-3500 lira civarında olacak. Bende o zaman 10 bin çek dedim, önce kendim biriktirmeyi deneyeceğim, şuan daha zaman var neden krediye yükleneyim dedi. Kendine çok güveniyor da bakalım? Biriktirse daha iyi tabiki kim borç ödemek ister? Ama birikim zamanı da bizim işimizi uzatıyor. Beni de bu belirsiz zaman çok yoruyor, ne zaman düğün? Bilmiyoruz.. Ne zaman belli olacak? Onu da bilmiyoruz..
Yani bunlar nişandan sonra yapılacak şeyler değildi, eğer durumun yok, yapamayacaksanız baştan konuşacaktınız. Benim babam sonuçta kız babası ve ne kadar süre bekletir kimse sormadı, hani Mayıs bile olsa onun şu zamanlar da belli olması gerekirdi. Biz nişanlıyız ama neyin ne zaman olacağı, nasıl olacağı muallak, yine kafamızdan Kasım nasıl dediysek Mayıs diyoruz ama babasının kafasındaki tarih ne ya da öyle bir tarih var mı? Kimse bilmiyor..
Hep şansa yürüdük, nişanlandık yine şansa yürüyoruz öyle olursa böyle, böyle olursa öyle..
Para birikecek, babası hazır olacak? Hadi para birikti, ama aksilik babamın durumu müsait olamadı o zaman ne olacak? Olur, olur.
Olmaz böyle bir düşünce tarzı yani..
Canım, ne olduu?:26: