• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Sezaryan öncesi aç karnına mı gidilecek kızlar
Genel anestezide kesinlikle aç olman şart. Epidural ya da spinalde de aç tercih ediliyor.

Ben heralde kullanirim esim dalga geciyor balik gibisin hep dustasn diye sabah girerm aksam bazen girmeynce kotu hissediyrm kendimi 2gunde birde saclarmi yikarm migrenm olmasa hergun cibi cibi :anneadayı:7:-)
Sezeryan doğumlarda ilk günler sanırım banyo yasak.

Arkadaslar benimde inş normal doğum olacak. 15 aralık. . Doktorum epidural normal doğumu önerdi. Felç riski varmış dedim. Ewt ama Sezeryan olanlarda aynı ve her ameliyatta risk vardır dedi. Bende iki doğumumu o şekilde yaptım dedi. Hastalarim önce epidural i kabul etmiyor ama ağrıyı görünce vaz geçiyor. Bende bir deneyeceğim sanırım dedim. Normal yapacak arkadaşlar ne düşünüyorsunuz?
Ben de sanırım epidural normal doğum yaparım.

Iyi aksamlar 40+3 teyim kizlar doktorum ayin 9undan once dogurmazsan gel dedi dua edermisiniz insallah kendiliginden sancim gelsin diger turlu olabilecekleri dusunemiyorum Allah hepinizin sag salim bebeklerinizi kucaginiza almayi nasip etsin duanizi bkliyorum :KK36:
Hakkında hayırlısı olsun. İnşaallah bebeğin kendiliğinden gelir.

Arkadaslar benimde inş normal doğum olacak. 15 aralık. . Doktorum epidural normal doğumu önerdi. Felç riski varmış dedim. Ewt ama Sezeryan olanlarda aynı ve her ameliyatta risk vardır dedi. Bende iki doğumumu o şekilde yaptım dedi. Hastalarim önce epidural i kabul etmiyor ama ağrıyı görünce vaz geçiyor. Bende bir deneyeceğim sanırım dedim. Normal yapacak arkadaşlar ne düşünüyorsunuz?
Canım benimde normal görünüyor bi aksilik olmazsa önce denemeyi düşünüyorum çok zorlanırsa isterim belki.bazı arkadaşlardan epiduralde his azaldığı için ikinmada zorluk yaşadıklarını yazmış o_O

Kızlar benim muhtemel dığum 10 aralıktı sezeryan yarın 7 gün önce olmuş oluyor.. Doğumdan sonra 8 haftaya + 7 gün eklenecek mi.. Ve sigorta çıkışım bu süre dolunca mı verilecek.. efe keremin annesi efe keremin annesi @meltemcivil ... Doğum raporunu da sgk ya mı gideceğiz muhasebeci ne işe yarıyor anlamadım..
Ekleniyor cnm dogum erkende olsa yeni kanuna gore dogum erkende olsa ekleniyor aynen sigorta cikisi derken orayi pek anlamadim ozel hastane eger sgk li degilse kuruma bagli degilse yani 2 adet dogum raporu alip birini sgk ya birini isyerine vereceksin eger sgk li ise hastanen dogum olduguna dagir raporlama bolumunden sisteme girmelerini soylemen yaterli o direk muhasebecinin ekrana mail olarak gidiyor onlarda sgk ya bildiri gonderiyir sen baska bisi yapmiyorsun yapman gereken erkenden ziraat bankasindan vadesiz hesap actir ve deki dogum parasi alicam o yuzden aciyorum onlarda sgk ya yatn maasi bu hesaba aktarin diye bildiri gndercek sende bekliyeceksin 20 yada 45 gun icinde belli olacak sen bu sure icinde arayip sgk ya sor tabi baslatmislarsa senin muhasebecin her ay rapor girisi yapsinki parca parca al yoksa 4 ay sonra giris yaparsa bekliycen 4 ay hepsini yatircaklar eger sorun buysa bukadar

evet corapları unutmusum hemen ilave ediyorum terlik evde giydiğimiz terliklerden mı koyuyoruz ? kullan at lohusa iç çamaşırımı oluyor? hasta bezi 7 tane koydum
Canım kalın çorap koy bir de yelek hırka tarzı bisey arkadaşım doğumdan çıktığında dişleri tikirdiyordu usumekten

Tsk ederim cvplariniz için. Fakat doktorum sunuda söyledi. Zamanlama çok önemliymış. 4 cm açılmadan yapılması gerekiyormuş biraz zaman geçince fayda saglamiyormus.o yüzden zamanlama çok onemliymis. O yüzden tedirgin oldum.

Ekleniyor cnm dogum erkende olsa yeni kanuna gore dogum erkende olsa ekleniyor aynen sigorta cikisi derken orayi pek anlamadim ozel hastane eger sgk li degilse kuruma bagli degilse yani 2 adet dogum raporu alip birini sgk ya birini isyerine vereceksin eger sgk li ise hastanen dogum olduguna dagir raporlama bolumunden sisteme girmelerini soylemen yaterli o direk muhasebecinin ekrana mail olarak gidiyor onlarda sgk ya bildiri gonderiyir sen baska bisi yapmiyorsun yapman gereken erkenden ziraat bankasindan vadesiz hesap actir ve deki dogum parasi alicam o yuzden aciyorum onlarda sgk ya yatn maasi bu hesaba aktarin diye bildiri gndercek sende bekliyeceksin 20 yada 45 gun icinde belli olacak sen bu sure icinde arayip sgk ya sor tabi baslatmislarsa senin muhasebecin her ay rapor girisi yapsinki parca parca al yoksa 4 ay sonra giris yaparsa bekliycen 4 ay hepsini yatircaklar eger sorun buysa bukadar
Bende sana yazacaktim nasıl oldun diye ben yürüyüş yaptıkça ağrılarım azaldı sanki sadece çatı ağrılarım biraz arttı

kizlar biz dogduk,3700 gr 47 cm killi tuylu bir oglum oldu.agrim var insallah yakin zamanda gecer

Eklentiler

• IMAG1754.webp
    IMAG1754.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 201
Doktorun hiç bekleme taraftarı değil mi? Benimki 41in dolmasını bekleyecek. Hakkında hayırlısı olsun canım. Güzel haberlerini bekliyoruz.

Perine masajını doktorlar onaylamıyor mu? Ben doktoruma sormadım. :KK43:

Sudokrem ve desitin en çok önerilen kremler. Zeytinyağını da çok tavsiye eden oldu. :KK66:
Ben perine masajini sordum tavsiye etti.
Ama genelde ilk dogum icin tavsiye ediliyor yaziyor nette.benim ilk dogumum olacak zaten

O an ki duruma gore karar vercem bende eğer dayanamazsam yaprircam

Genel anestezide kesinlikle aç olman şart. Epidural ya da spinalde de aç tercih ediliyor.

Sezeryan doğumlarda ilk günler sanırım banyo yasak.

Ben de sanırım epidural normal doğum yaparım.

Hakkında hayırlısı olsun. İnşaallah bebeğin kendiliğinden gelir.
Ins normal olurda cnm hayirlisiya bekliyoz bklm bu gece kimi yokluck bebis

maşallah cnm oğluşa :nazar: gününün belli olması da ne güzel, bu biraz olsun rahatlatır artık seni :KK19: sağlıkla kavuşun inşallah..

uyku setinde bir elyaf yorgan, yastık ve kenarlıklar var, hepsini yıkayayım mı?

kuzummm benm ne güzel haberler, sevindim senin adına :KK76:çocuk doktoru bulursan bana da haber et :KK49:
Amin canım inşallah bekleyen herkez alır kucağına

Kızlar benim muhtemel dığum 10 aralıktı sezeryan yarın 7 gün önce olmuş oluyor.. Doğumdan sonra 8 haftaya + 7 gün eklenecek mi.. Ve sigorta çıkışım bu süre dolunca mı verilecek.. efe keremin annesi efe keremin annesi @meltemcivil ... Doğum raporunu da sgk ya mı gideceğiz muhasebeci ne işe yarıyor anlamadım..
Canım ben bağkurluyum muhasebecim verdim evrağı sözde bide sigortada tanıdığı var halledemedi neymiş iş veren olduğum için vekalet vermem gerek onuda yaptım sonra kendim gittim sigortaya tamam dediler ama bir giriş çıkış yapmadılar bilgisayardan dün 170 aradım onlar hemen giriş yaptılar birde hastaneden sisteme düşüyormuş ama yinede giriş yaptırmak gerekmiş 170 -ara ordanda giriyolar

Back
X