2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kizlar nasil besleniyorsunuz? Bundan sonra artik bebisler kilo alacak.hangi yiyecekler bebislere kilo yapar acaba?sut ve pekmez kilo yapiyormus diye duydum.
En basta kasar, balli sut geceleri icip sola yatmak sabaha kadar beslyo , ceviz et balik meyve muz cok aldiriyo canim

kızlar günaydın ;

Gebelikte tetanoz aşısı hangi tarihler arasında vuruluyor. 22 . haftanın başındayım . İkametgahım değişti için aile sağlık merkezimi de değiştireceğim . Daha hiç kayıt olmadım asmye. Tetanoz için geç mi kaldım acaba ? Bir de haftasonu cumartesi öğlene kadar doktorlar bakıyor mu bilginiz var mı ?

Canım aile hekimine internetten bakıp numarasını al aile sağlığı merkezini ara. Falancanın hastasıyım, ikametgahım değiştiği için doktorum değişti, şu kadarlık hamileyim ama çalıştığım için her zaman gelemiyorum. Hemşirem ile görüşmek istiyorum hem gebelik kaydı yaptırmak istiyorum hem de bazı sorularım var dersen yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Ben en azından gidemediğimden bu şekilde kayıt yaptırmıştım geçen hamileliğimde. Bunda da ilk öğrendiğimde aradım tekrar kayıt yaptılar sonra kan tahlilim için sözleştim gittim. Haftasonu yanında hafta içi bir gün kapalıymış mesela bizim asm. Bunu da öğrendim. Benim hemşirem hemen telefonla hallediyor sağolsun. Belki seninki de yardımcı olur dene istersen bi şansını. Haftaiçi çalştığını bu yüzden denk getiremediğini falan anlatırsan aşı için de bi çözüm bulurlar diye düşünüyorum. Bu arada 24e kadar aşı vurulabiliyoruz sanırım. Ben henüz gitmedim aşı için ama açıkcası olmak da istemiyorum.. Grip aşısından sonra grip olan, çocukluğumuzdaki karma aşı sonrası ise beşinci hastalık dahil olmak üzere tüm hastalıkları arka arkaya geçirmiş biri olarak aşılardan korkuyorum.. :110:

Ben sardalya yada somon yiyorum hafta da iki gun en çok omega onlarda varmis ayri yetteen gun asiri da omega 3 iciyorum. Gunde 2 bardak sutte iciyorum mutlaka ihmal etmeyin kizlar diyetisyene gittim ben protein agirli beslenme verdi. Hafda da 2 gun kirmizi et 2 gun tavuk 2 gunde balik yiyorum
ne güzel keşke yiyebilsem bende ama bulantı hiç bişey yedirmiyorki

Merhabalar benim bir sorum olacak bende asiri derecede kansızlık var kan değerim 8 di 4 ay falan önce düzenli olarak kan hapı verdi doktorum ama ben hap içemiyorm dogal seylerle beslenmeye calisiyorm normal dogum yapmak istiyorm kani arttirici besinler soyler misniz gercektn etkisini gordugunz besinler pekmez disinda :)) pekmez icemiyorm da

Merhabalar benim bir sorum olacak bende asiri derecede kansızlık var kan değerim 8 di 4 ay falan önce düzenli olarak kan hapı verdi doktorum ama ben hap içemiyorm dogal seylerle beslenmeye calisiyorm normal dogum yapmak istiyorm kani arttirici besinler soyler misniz gercektn etkisini gordugunz besinler pekmez disinda :)) pekmez icemiyorm da
cnm çok düşük çıktıysa ilaç takviyesi alman şart hap içemiyorsan dr söyle şurup versin bende şurup içiyorum ferplex ismi.. yanı sıra kuru siyah üzümde kan yapar dut pekmezide kan yapar ama dediğim gibi ilaçta içmen lazım.. bizlerde düşük çıkmadığı halde ilaç veriyor drlar..

Kizlar nasil besleniyorsunuz? Bundan sonra artik bebisler kilo alacak.hangi yiyecekler bebislere kilo yapar acaba?sut ve pekmez kilo yapiyormus diye duydum.

Ben erken doğum riski olan bi arkadaşımdan duymuştum bebeğine kilo aldırmaya çalışıyordu. Kaşar peyniri (eski kaşar tercihiydi çünkü daha çok kalsiyum varmış), patates, meyve (özellikle muz) ve ceviz yemeye çalışıyorum demişti. Kilo almasını sağlarken yağ dokusunun artmasına değilde kalsiyum ve vitamin almasına dikkat et demişti doktoru. Ben patates ve kaşar peynirini hamileliğimin başından beri çok sevdiğim için çok tüketiyorum ve oğlumun azcıcık tombik olduğunu söyledi geçtiğimiz hafta detaylıda doktorumuz :KK46: belki patates ve kaşar peynirindendir :)

haaa birde muzu duydum muz kilo yaparmış bebişte ama kabızlıktan nasıl yiceksek onuda bilmiyorum :)
ben çok severim muzu çokta tüketiyorum.. kabızlığa dr demir ilacımı hap yerine bağırsak yumuşatan bir şurup verdi ayrıca yine kabız olursan yatmadan 2 adet activia yoğurt ye dedi gerçekten işe yarıyor yoğurt.. ve günde 1 tane maden suyu içiyorum mutlaka o da bağırsak çalıştırıyor.. ilk zamanlar kabızlık çok çektim şükür bu yöntemlerle rahatım 2 aydır..

canım ya onlar puset şeklinde değil mi , ben öyle birşey istemiyorum. zaten 0-3 ay çok çıkmıyor ki ,bizim bebekler son bahara gelecek zaten çıkmazlar bebek arabası ile . araç kullanıyorum sürekli zaten ben. biraz küçük geldi bana puset modeller.

canım ne demek istediğini tam anlayamadım ki :) puset olmayan modellerde mi var? benim aldığım arabayı 4 yaşına kdr rahat kullanırsın, dha önce de bahsettiğim gibi tanıdıklarımdan biliyorum :) ana kucaklarını diyorsan onlar zaten max 12 kgya kdr oluyor sanırım.. buarada ben de sürekli araç kullanıyorum, o yüzden hatta ilk zmnlardan itibaren arabada rahat edebileceğimiz bir ana kucağı tercih ettim :)

Ben erken doğum riski olan bi arkadaşımdan duymuştum bebeğine kilo aldırmaya çalışıyordu. Kaşar peyniri (eski kaşar tercihiydi çünkü daha çok kalsiyum varmış), patates, meyve (özellikle muz) ve ceviz yemeye çalışıyorum demişti. Kilo almasını sağlarken yağ dokusunun artmasına değilde kalsiyum ve vitamin almasına dikkat et demişti doktoru. Ben patates ve kaşar peynirini hamileliğimin başından beri çok sevdiğim için çok tüketiyorum ve oğlumun azcıcık tombik olduğunu söyledi geçtiğimiz hafta detaylıda doktorumuz :KK46: belki patates ve kaşar peynirindendir :)
cnm bebisinin kilosu kacti.evt kasar ve muz cokkilo aldryrms diye bilyrm

cnm bebisinin kilosu kacti.evt kasar ve muz cokkilo aldryrms diye bilyrm

20+4 te 410gr dı :nazar: ama hepimizin bebeklerinin gelişimi kendine has ilerliyor. Onunkinin kilosu iyiymiş benimki zayıf mı diye düşünmemek gerekiyor bence. Daha geçtiğimiz haftasonu bi arkadaşımın bebeği erken doğdu kilosu da 2200 ama maşallahı var çocuğun doğumdan sonraki günde eve çıktılar :)

Son düzenleme:
Selam kızlar.
23 Nisan yoğunluğu nedeniyle günlerdir giremedim siteye. Umarım çok şey kaçırmamışımdır.

Teyzoslari bunlarda benim bebsime gelen ciciler ben daha sadece bir tanecik bady aldim oğlusuma çok sansli bir bebis olcak benim oglum herkescikler ciciler getiriyor devamini daha sonra yuklerim :anneadayı::nazar::KK46:

Eklentiler

• IMG_20150421_195549.webp
    IMG_20150421_195549.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 152
En basta kasar, balli sut geceleri icip sola yatmak sabaha kadar beslyo , ceviz et balik meyve muz cok aldiriyo canim
Yaaa ben hiç birşey yemiyorum o zamAn pekmez bal balık et muz bunlar hiç sevmediğim şeyler balık Hariç ondan da tiksindim hatta şimdi eşimle muhabbeti geçti bunları yemen lazım diyor Burda da görünce üzüldüm :63:

Paylaşacak başka kimsem yok sizden başka. Bizim eşimin ailesiyle çok büyük sorunlarımız oldu unutulacak yada affedilecek şeyler değil. ne benim ailem ne ben ne de eşim iki yıldır hiç gorusmuyorduk. Bunlar nasıl olduysa 6 ay önce eşim başka bir şehirde gorevdeyken karsilasiyorlar ve konuşmaya başlıyorlar yine kendilerini suçsuz bizi hepimizi suçlu çıkarıyorlar eşim biliyor aslında tüm gerçekleri ama hazır görüşüyorken arayı bozmuyor. Biz onların yüzünden bir sürü maddi problem yaşıyoruz üstelik bu problemlere benim ailem de ortak oldu ve tamamen borca battık. Düğün borçları vs hersey bizim üstümüze ve benim ailemin. Şimdi onlar bu ne yüzsüzluk ise torun geliyor diye bayram ediyorlar. Dün bir tanıdıkları yla tesadüfen karşılaştık bana öyle şeyler anlattı ki cildirdim eşim meğer ne merakliymis benimle paylasmadigi şeyleri bile onlarla paylaşmis. Bende cildirdim. Tartistim umruna takmadı gitti playstation oynadı bende yeter dedim güldü oyuna devam etti bende tv yi kapattım elleri zaten kocaman avcunun iciyle suratima bir yapistirdi :KK61: ben ağlamaya başlayınca da omuzlarimi sıktı o bebeğe bişey olursa seni öldürürüm diye bende yemek yemedim. Ağladım ağladım saatlerce engel olamıyorum kendime. Biletimi al gidicem dedim anandan iste parasini dedi benim sana verecek param yok dedi. Bugün de doğum günüm gece belki gelir dedim geç yatmış hiç konuşmadi sabah kalktım kahvaltı hazırladım kalkmadi 1 saat önce kendi kendine bişeyler yedi ondan önce yine kavga ettik yine ağladım bu kez kollarimi bacaklarimi sıktı tokat attı saçlarımı çekti bebeğe bişey olursa seni de aileni de yok edicem diyo ayrılalım diyorum ayrilicam zaten şu bebek dogsun elinden de alicam diyo. Ben simdi nasıl aglamiym. Çok korkuyorum iki gündür aglamaktan bebeğe bişey olacak diye. Çanta hazırladım evden gidiyorum dedim s. git dedi ben napıcam. Kimseye anlatamam çekip gitsem kendine bişey yapar diye korkuyorum kalınca ben huzurlu değilim :KK61: hastaneye gitsem mi bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum
Canım benim yazmadan geçemeyeceğim. Foruma ancak bugün bakabiliyorum. İş yerinde yazdığın satırları okurken inan ki çok duygulandım. Eşler arasında elbette tartışmalar yaşanıyor. Ama vurmak, tehdit etmek !!!!! Ne demek yahu !!!! Hem bir kadın olarak hem de bir anne olarak durumuna inanılmaz üzüldüm. Kimsenin aile içi ilişkilerine karışmak haddim değildir. Ama sen bu kadar savunmasızken , ilgiye muhtaçken baba olacak bir adamın eşine şiddet göstermesi akıl alır şey değil. Herkesin olaylar karşısında takınacağı tavır , izleyeceği yol elbette farklıdır. Sana kesinlikle şöyle yap diye direktif vermeyeceğim . Ama tavsiye edebileceğim öncelikle sakin olman. Mantığını önüne alıp eşinin yaptığı davranışları baz alarak bebeğin ve senin için için hayırlı olan eşinle durumunu konuşman. Tartışmak hiçbir zaman çözüm değil. Eşinin yaptıklarının doğru olmadığını, şiddete başvurdukça evliliğinizin zarar gördüğünü ona anlatmalısın. Konuşma sonrasında nasıl bir yol izleyeceğin sana kalmış tabi ki. Hiç kimsenin başına gelmez diye düşünmeyelim , hepimizin başına gelebilir. Senin için en önemli olan şey bebeğin. Umarım herşey yoluna girer. Gelişmelerden bizi haberdar et çok üzüldüm gerçekten.

bn detaylı ultrason ıcın bır prof doktora gıttım belkı onun ıcın fıyat bıraz daha yüksek...ama ozel hastanelerdeki doktorlarda gayet ayrıntılı bır sekılde bebegı ıncelıyorlar..tabı tercıh meselesı ama bn bı daha cocugum olsa ayrıntılı ultrason yaptrmayı ck düşünmem...burdakı arkadslarıda yanlış yonlendrmek ıstemem ama bn ck gereklı bulmuyorum

canım ya netten baktım da nuna pep çok kaliteli çok kullanışlı diyorlar ama önünde tutunacak aparat yok, o da bebek büyüyünce sıkıntı olur. ayağı falan aşağı sarkar uyuması zor olur.
Canim yatis modu varya 3 kademe.önünde bisi olmasinin ne onemi varki.valla dun kullanan birini gordum cok hosuma gitti sadece ebebekte var.5 nokta emniyet var nie asagi kaysin

Back
X