haklısın canım doğar doğmazda alıyorlar.ben ikinci topuk kanını 3-4 gün sonunda verdim.doğar doğmaz alıyorlar 1 kez sonra 3 gun sonra tekrar doğum yaptığınız hastane sizi çağırıyor ve ikinciye alıyor. eltimin oğlu doğduğunda bebek odasının camında biz bebeğe bakıyorduk eltim sezeryenden çıkana kadar bebek gelmişti. o sırada boyunu kilosunu ölçtü bacağından aşı yaptı topuğundan kan aldı ve ayak izini aldı. sezeryan olduğu için3 gün kaldılar çıkacakları gün tekrar aldılar kan. yani ilk tahliller çok önemliymiş o yüzden gözden kaçan birşey olmaması için iki kez yapıyorlarmış. hatta geçen gün bir program da da izlemiştim dr anlatmıştı.
canım ayışığı riskli gebelik uzmanın özel yerine gidiyor..perinatologların genelde muayene ücretleride öyle uçuk..ben 300 tl veriyordum mesela..adam doğum için 4-5 hastaneyle anlaşıyor..tercihi sen yapıyorsun..benim doktorda 6000 istemişti 4500'e kadar inmişti..ama ben onda yaptırmıcam..farklı bi doktora daha başlamıştımkızlar bişi sorcam nedir bu fiyatlar böyle ya ben her gidişimde bir doktora 30 diğer doktoran50 lira veriyorum doğum içinde 500 civarı bişi vercem sizin gittiğiniz hastaneler neden öyle mesela medicalpark gaziantepte muayene 30 doğum 600
Gerek yok ki istersen iptal edebilirsin eğer pazartesi gelmek istersen. Annem giriş yaptırır çünkü ben hiç randevu almadım.
ben birz pimpirikliyim. 28 haftada rüyalarıma giriyorduhep. bebek doğmuş ama bizim hiç bişeyimiz hazır değil çocuğum çıplak bir çarşafa sarılı koltuklarda yatıyordu. ki o zaman bile yatak odamızdaki beşik ve babamızın yaptığı ay şeklindeki beşik hazırdı. 29. haftada alan heralde hastane cantamızı hazırladık. eşyaları 30-32 gibi yıkadım ütüledim ama dolap gelmediği için yerleşmtirememiştim. iki hafta önce geldi sonunda da herşeyini yerleştirdik hazır bekliyoruz. ya yavaştan yaptıklarımı farketmeye başladım da bebek eşyaları ve odası konusunda fazla takıntılı oldum galiba özellikle temizliğinde eşyalarını falan yerleştirmeden önce ellerimi anti bakteriyel sabunla falan yıkıyorummaşallah neler neler almışsın öyle! güle güle keyifle kullansın :) ben ne yapacağım bilmiyorum :)) bugün ilk defa kıyafetlerini almaya gideceğim, odası salı günü gelecek ama ortada perde, süs gibi hiç bir sey yok daha...
Evet sabah gidicem. Senin için başka gün uygunsa o gün yine seninle gelebilirim ama. Sabah gelmek istersen hastane de buluşuruz :) çatı muayenesi bu hafta olmaz dimiöyle mi.. sorun olmaz yani? pazartesi öğleden sonra diğer doktora gideceğim, saat 1 de. sen sabahtan mı gideceksin?
Canım benım galıba cok iyiyim
Canım benım galıba cok iyiyimrabbim bu nisanda yavrumu aldı 2016 nisanda anne yapıcak inş iki gün önce ögrendim adetimden üç gün önce bugun tekrarladım kan testimi ikiye katlamıs inş bir sıkıntı olmaz saglıklı gebelıktir hem cok mutlu hem de cok korkuluyorum sizleri takipteyim bol bol duamdasınız
İnş canım tesekkür ediyorum hamıleleırn duası kabul olurmus inş sonuna da erebilirizcanım Allah tamamını erdirsin inş
ne güzel bir haber bu......Rabbim korkularından emin kılsın seni inşş...aklımdaydın..sabahta topikte görünce sorayım dedim neler yaptın diye...Canım benım galıba cok iyiyimrabbim bu nisanda yavrumu aldı 2016 nisanda anne yapıcak inş iki gün önce ögrendim adetimden üç gün önce bugun tekrarladım kan testimi ikiye katlamıs inş bir sıkıntı olmaz saglıklı gebelıktir hem cok mutlu hem de cok korkuluyorum sizleri takipteyim bol bol duamdasınız
günaydın güzel anneler :) sabahtan beri iş yerinde birilerine gıcık oldum kalmış iki günüm ya bi rahat bırakın dimi boş boş muhabbetler adamların doğumdu hamilelikti ne çok konuşası varmış hayır bişey dicem adam babamdan yaşlı kalbini kırmak istemiyorum.. ya sabır çeke çeke bi hal oldum!!! neyse!!!
asıl önemli konu dün doktor kontrolüm vardı çok şükür kızım güzel kilo almış teyzeleri 2.620 gr olmuş.. geçen hafta 2.280 di. ve doktorum kilosu az olursa sezeryan olur deyip duruyor.. hattabluebottle doktorun sezeryan yanlısı olabilir demiştin bana.. dün biraz daha takıldım doktorun söylediklerine.. suyun iyi ama azalırsa hemen sezeryana almak zorunda kalırız dedi.. sinirim bozuldu illa konuyu sezeryana getiriyor birşekilde hatta ben anlasın diye suni sancıya bile razıyım yeter ki normal olsun dedim bu kadar küçük bebeğe suni sancı vermek iyi değil dedi. kilo almaya başlamış dedim ben.. bu defa 3000 gr altında olursa sezeryan olmasını öneriyorum filan dedi ama tabi mutlaka normal doğum denicez önce dedi.. sonra hurma ye dedi normal doğum için.. açıkçası güvenim sarsıldı doktora karşı..kızım kilo almış diye sevinçle çıkacakken hastaneden bunlara takıldım dünden beri en sonunda gidip devlette doğurucam deyip duruyorum! 38. haftamda doktor izinde olacak zaten o zamana kadar doğum olmazsa başka bir doktora daha mı gitsem ne yapacağımı hiç bilmiyorum
Neler aldın?
Canim hastaneden hastaneye değişiyor benim mesela muayene 100 tl doğum paketleri var biri 3500 diğeri 5000 tl daha karar vermedim gerçi de uçmuş bunlar resmen yani...
tutturabildiğine yani allah gücü olmayan mecbur kalana yardım etsintatlım şehirden şehire hastaneden hastaneye değişiyor fiyatlar.. hep söylüyorum, parası olana acıbadem memorial gibi hastaneler 10bin tl ye doğum yaptırıyor.. diğer taraftan devlet hastanesine gitsen 5 kuruş vermeden doğuruyorsundur.. o nedenle bu skalada birsürü farklı fiyat oluyor..
ben bursadayım, jimer e gidiyorum.. benim gittiğim hastane, takipli hastasına farklı, takipsiz sırf doğum için gelen hastasına ayrı doğum ücreti çıkarıyor, düşün..
işte bende anlamıyorum.. artık son zamanlara gelmişim doktora olan güvenim sarsıldı resmen..bu saatten sonra başka bi hastane başka doktor arayışına girmek istemiyorum. biraz daha beklicem bakalım haftaya kontrole gidince nasıl konuşacak
riskli gebelik neyse araştırır özel şartlar ararsın da bizim bebişin toplam masrafı her sey dahil ama doğumu kıyafeti yatağı arabası ..... 4000 bulmuyor o yüzden çok şaşırdımcanım ayışığı riskli gebelik uzmanın özel yerine gidiyor..perinatologların genelde muayene ücretleride öyle uçuk..ben 300 tl veriyordum mesela..adam doğum için 4-5 hastaneyle anlaşıyor..tercihi sen yapıyorsun..benim doktorda 6000 istemişti 4500'e kadar inmişti..ama ben onda yaptırmıcam..farklı bi doktora daha başlamıştım
Tesekkür ediyorum Canım bu sürecleri tekrar yasamak hem heyecanlı hem de benım için korkulu ama kalbıme beynime kötü düşünce getrmek istemiyorum nasipten ilerisi zaten yok inş benımle olur tek temennım o sizlerinde yavas yavas dogumlarınız başlamış Allah kolaylıklar versin bir avazda kurtulun hepiniz inşne güzel bir haber bu......Rabbim korkularından emin kılsın seni inşş...aklımdaydın..sabahta topikte görünce sorayım dedim neler yaptın diye...
Canım benım galıba cok iyiyimrabbim bu nisanda yavrumu aldı 2016 nisanda anne yapıcak inş iki gün önce ögrendim adetimden üç gün önce bugun tekrarladım kan testimi ikiye katlamıs inş bir sıkıntı olmaz saglıklı gebelıktir hem cok mutlu hem de cok korkuluyorum sizleri takipteyim bol bol duamdasınız
nisanda güzel haberlerşini okuruz inşaallahTesekkür ediyorum Canım bu sürecleri tekrar yasamak hem heyecanlı hem de benım için korkulu ama kalbıme beynime kötü düşünce getrmek istemiyorum nasipten ilerisi zaten yok inş benımle olur tek temennım o sizlerinde yavas yavas dogumlarınız başlamış Allah kolaylıklar versin bir avazda kurtulun hepiniz inş
Evet sabah gidicem. Senin için başka gün uygunsa o gün yine seninle gelebilirim ama. Sabah gelmek istersen hastane de buluşuruz :) çatı muayenesi bu hafta olmaz dimi
Allah kimseyi mecbur bırakmasın..sağ salim alalımda kucaklarımıza gerisi önemli değil..riskli gebelik neyse araştırır özel şartlar ararsın da bizim bebişin toplam masrafı her sey dahil ama doğumu kıyafeti yatağı arabası ..... 4000 bulmuyor o yüzden çok şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?