2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Allah razı olsun cevabın için.. Çok zor kavuştum ona o yüzden korkuyorum işte
xenforo-smilies-kk42.gif

Tahmin edebiliyorum :) ben de bi kayıptan sonra kavuştuğumdan ne kadar çok şeye korktuğunu tahmin edebiliyorum.. Allaha emanetler, biz üzerimize düşeni yapıyoruz gerisi allaha emanet. Ama bazen insan kendini rahatlatamıyor haklısın..

ben de çok duygusalım vallahi cnm. görünce zaten çok fena oldum. amin cnm cümlemizin. çok memnun kaldım cnm. herşeyden önce çok bilgili. herşeyine baktı. inş sende hayırlı haberlerle dönersin cnm. güzel dileklerin için çookkkkk tşk ederim canım arkadaşım. seninde güzel haberlerini bekliyorum
az önce eşime gösterdim bebişini,o da çok duygulandı :) valla kendi kızımızı sever gibi seviyoruz minik kızını annesi :KK37:

Evet Fr dayım.. Rdv alırken bana röntgensiz muayene ederim diyor doktor dedi eşim bende sadece dişimi temizleyecek sandım, kadın orda önlük giydirince dedim hani çekmeyecekti? Hamileler de çekiliyor zararı yok dedi o da.. Eşime sinir oldum, zaten hamileliğim boyunca onu öldüresim geliyor içimden.. Ben bebek için endişeleniyorum o da gelmiş nazından bıktım diyo.. Böyle naz mı olur

Evet bu konuda sana hak veriyorum bu naz degil, bebegini dusundugun icin kiziyosun, ama erkekler maalesef pek bizim gibi farkina varmiyo bazen hamile oldugumuzu unutuyolar galiba
takma kafana cnm zmn gectikce daha da farkina varir heleki bebegin kipirdadigini kendide hissettiginde

Canım ben diş hekimi asistanıyım. Hamile hastalarmıza kesinlikle röntgen çekmezdik arayıp doktoruna danışsaydın keşke. amacım seni korkutmak değil. Ama bu gibi durumlarda doktora danışılmalı. Gerçi 4 ayın üstünde bebeğin Allahın izniyle birşey olmaz. Ama aklında bulunsun...

Dişçiler farklı bi röntgen mi kullanıyor dahiliye uzmanının yönlendirdiğinden? o_O Ben doktoruma sormuştum eminim, ihtiyaç varsa çelik yelek veya önlük giydirip yada ciğer filmi için bebeği sarmalayıp röntgen çekilebilir, bir zararı yokmuş bebeğe. Bunu hem dahiliye doktorumdan, hem kadın doğumcumdan hem de doktor olan dayımdan doğrulattım. Bu tabikide her kafamıza estiğinde röntgene tamam diyelim demek değil ama bebeği etkilemezmiş alınan önlemlerle ama sizin dediğinizi merak ettim dişçilerinki farklı mı? o_O

Evet bu konuda sana hak veriyorum bu naz degil, bebegini dusundugun icin kiziyosun, ama erkekler maalesef pek bizim gibi farkina varmiyo bazen hamile oldugumuzu unutuyolar galiba
takma kafana cnm zmn gectikce daha da farkina varir heleki bebegin kipirdadigini kendide hissettiginde
Ben hala korkuyorum :(
Zaten hamile kalana kadar neler çektim.. Her adet olmamda bana küsen bir adamdan bahsediyorum..
İnşaAllah iyidir bebek gerizekalı gibi gittim çektirdim itiraz etmeden..

Ben hala korkuyorum :KK43:
Zaten hamile kalana kadar neler çektim.. Her adet olmamda bana küsen bir adamdan bahsediyorum..
İnşaAllah iyidir bebek gerizekalı gibi gittim çektirdim itiraz etmeden..

Bak simdi bunlari dusunmeyi birak ama endiselendikçe bebegi de kasiyosun cunku, kaygi anksiyete iyi degil
eger için rahatlamiyosa birde fransizcan varsa dogum edecegin hastaneyi ara acili genelde her zmn bi ebe oluyor hatta kadin dogum hastaliklari uzm. doktor ile bile gorusture biliyolar telefonda durumu anlat boyle boyle oldu korkuyorum varmi dir bir kotu etkisi diye sor onlar seni rahatlatacaktir...

ben ariyorum bi sorum oldugunda cvp veriyolar, hatta bi ilaç ile ilgili bile olsa almam veya almamam konusunda tereddut edince bile ariyip sorabiliyosun

Dişçiler farklı bi röntgen mi kullanıyor dahiliye uzmanının yönlendirdiğinden? o_O Ben doktoruma sormuştum eminim, ihtiyaç varsa kurşun yelek veya önlük giydirip yada ciğer filmi için bebeği sarmalayıp röntgen çekilebilir, bir zararı yokmuş bebeğe. Bunu hem dahiliye doktorumdan, hem kadın doğumcumdan hem de doktor olan dayımdan doğrulattım. Bu tabikide her kafamıza estiğinde röntgene tamam diyelim demek değil ama bebeği etkilemezmiş alınan önlemlerle ama sizin dediğinizi merak ettim dişçilerinki farklı mı? o_O
aynı cihazlar sanırım bildiğin panoramik röntgen deniliyor. Yüksek ışınlar veriliyor. Hamile olmayan hastalara bile kursun yelek ve boyunluk takılmak zorunda. Ben her gittiğimde olay çıkarırdım röntgende takmayanlar var. Kesinlikle zaten takılmalı. Ancak radyasyon sonuçta. Kafamız açık elimiz kolumuz açık vücut illaki alıyor. Herkesin farklı görüşü var elbet. Ama bizim doktorlarımız ağrıdan ölse de hastaya röntgen çekmiyor. Kanıtlanmış birşey elbette yok..

Az önce geldik dışardan eşimle.. Önce yatağı ve bi kaç eşyasını aldık.. Ordan da dişciyle randevum vardı oraya geçtik. Burda hamile her bayana sigorta ücretsiz diş muayenesi veriyor, ben de oldum öylelikle ama ağlaya ağlaya bi hal oldum.. Biliyorum bebeğe daha çok zararlı ama tutamıyorum kendimi. Diş röntgeni istemedim ama kadın koruyucu önlük takıp çekti, hamileler çekilebilir zararsız diye.. Ama ben çok korkuyorum ve şu an çok kötüyüm :KK43:(
Canım içini ferah tut bende diş cektirdim geçen hafta koruyucu takilinca röntgen cekiliyormus diyede okumuştum netten sanırım canını sıkma

ya kizlar bu arada geçen gün yazmistim cuma randevum var ins cinsiyetini ogrenirim diye, tatli bisyler ye de git diye tavsiyler vermistiniz ama bende ise yaramadi yani çok kipirdiyodu ve bu yuzden doktor göremedi 15 gun sonraya insallah /:

Üç
Bu doktor nerede acaba tam benlikmiş bende sonuna kadar aynı düşünce

Bu doktor nerede acaba tam anlamıyla aradığım doktormuş... Bende hiç ilaç,vitamin vs.kullanmadım beslenmeye dikkat etmeye çalışıyorum... ve aşıları da yaptırmayacağım... bazen insanlara böyle söylediğimde abartıyorsun diyorlar siz 2.bebeğiniz olduğu için tecrübelisiniz bebeğin doğal beslenmesi ve bakımı ile ilgili tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok memnun olurum çünkü şimdiden mümkün olduğu kadar ilaçsız ve en doğal şekilde yavrumu nasıl büyütürüm diye düşünüyorum
Canım benim ben istanbuldayım doktorum çok iyi sağolsun.Bebişle ilgili herşeyi bildiğim kadarıyla yardımcı olurum sana mutlaka.

D
Dişçiden korkum yok, ama sadece kontrol amaçlı muayene oldum.. Korkum radyasyonun bebeğe zarar vermesi :KK43: İnşallah birşey olmaz.. Şu an kıpır kıpır içimde ama benim hiç moralim yok. Eşim çok büyütüyorsun birşey olmaz diyor ama onla da tartıştım senin umrunda değil zaten diye.
is rontgeni zararsiz canim... Normal rontgen de bi defa girdin diyelim mecbur kalip sorun degilmis ama maruz kaldigin miktar onemli... Stres yapma

Slm kizlar nslsnz.size bi konuda danismak
İstyrm.simdi benim ayin 30 unda detayli USG m var.devlette cektrcm.ancak dun kuzenm detayliya girdi.hic memnun kalmama.sadece 5 dk bakma.diğer rutin USG den hicbir farki yoktu.dr zorla cevap veryrdu sorulara.sormadan hicbisey demiyodu dedi.sizin detaylilarnz nasildi .kaç dk surdu.hangi konularda bilgi verilyolar.sizce özelde mi cekinsem bilemedimo_O

Bizde kizimla doktordaydik bugun renkli ultrasona girdik hersey yolunda Allah ima sukurler olsun.aldiklarinizda cok guzel kizlar bebisleriniz gule gule giysin insallah.gorus bebeye girdimbende bugun ordada indirim vardi 23 nisana ozelmis cok guzel bi battaniye aldim bende 19.90 di yumusacik.orayaya bakin derim kizlar bayag uygun seyler vardi.

Back
X