2015 Eylül Ekim anneleri buraya..

Benim kız da uyumuyor. 45 dakika bir uyku süresi ve günde 3 kere anca uyuyor. Gece de 2 de yatıyoruz. O yüzden bırak saç kürünü yemeğimi zor yiyorum :) senin kızının gazı,benimkinin uykusu, diğerinin emmemesi.. ohoooo her annenin ayrı bi sorunu var işte.. Acaba bebişler bizim için ne düşünüyolardır?.. " Off bu kadında başımda ne konuşuyo acaba, lütfen ninni söylemeyi bırak uyuyamıyorum ya da çekiyom çekiyom 1 saattir süt gelmiyo aloooo" felan diyolar mıdır?:-)
Ayyy aynen bazen bende diyorum acaba şimdi ne düşünüyo diye:KK70:

Sürekli elini parmaklarini yemekle meşgul o yüzden ses cikarmayi da unuttu elini emiyo ama parmagini çiğniyo arada dilini de çiğniyo salyada akiyo diş yerlerimi kasiniyo acaba ama kizariklik felan hic birşey yok bide erken diye düşünüyorum 15 ekim de 4 aylik olucaz:KK66:

Sürekli elini parmaklarini yemekle meşgul o yüzden ses cikarmayi da unuttu elini emiyo ama parmagini çiğniyo arada dilini de çiğniyo salyada akiyo diş yerlerimi kasiniyo acaba ama kizariklik felan hic birşey yok bide erken diye düşünüyorum 15 ekim de 4 aylik olucaz:KK66:
Merhaba.. Nette bi yazı vardı dişle ilgili.. Anne baba erken çıkardıysa dişlerini bebekleri de çıkartabilirmiş erken zamanda.. Genetiksel bir faktörmüş..
Sesleri bizim kız çıkartıyo hala hatta daha uzun aguluyo oooooooo, aaaauuuuuuu gibi bi de ben konuşup susunca o da bana cevap verir gibi aguluyo ama biz 4 aylık 10 günlüğüz.. Ben parmaklarını emdiğini görünce elini çekiyorum ağzından hemen bi şarkı söylüyorum onun kollarını oynatarak ya da jimlastik yaptırıyorum kıkırdamaya başlıyo :)
kızım da kiloyu az aldı bu ay.. Bi de 4. Ay aşısından sonra huyu değişti.. Ne emzik ne biberon almıyo ağzına.. Annem dün mamasını bardaktan içirdi.. Ah bu bebişler..

Merhaba.. Nette bi yazı vardı dişle ilgili.. Anne baba erken çıkardıysa dişlerini bebekleri de çıkartabilirmiş erken zamanda.. Genetiksel bir faktörmüş..
Sesleri bizim kız çıkartıyo hala hatta daha uzun aguluyo oooooooo, aaaauuuuuuu gibi bi de ben konuşup susunca o da bana cevap verir gibi aguluyo ama biz 4 aylık 10 günlüğüz.. Ben parmaklarını emdiğini görünce elini çekiyorum ağzından hemen bi şarkı söylüyorum onun kollarını oynatarak ya da jimlastik yaptırıyorum kıkırdamaya başlıyo :)
kızım da kiloyu az aldı bu ay.. Bi de 4. Ay aşısından sonra huyu değişti.. Ne emzik ne biberon almıyo ağzına.. Annem dün mamasını bardaktan içirdi.. Ah bu bebişler..
Maşallah bizimkide ellerini oynatinca sesli gülüyo oturmak istiyo kucağa alinca hemen belini dogrultuyo oturma pozisyonu aliyo yeri ve ayaklarini inceliyo. Bizim asi ve kontrol 18 inde bakalim kilo alimimiz nasil

Maşallah bizimkide ellerini oynatinca sesli gülüyo oturmak istiyo kucağa alinca hemen belini dogrultuyo oturma pozisyonu aliyo yeri ve ayaklarini inceliyo. Bizim asi ve kontrol 18 inde bakalim kilo alimimiz nasil
Maşallah bizim kızda aynı..
470 gr almış bu ay.. Az geldi bana :KK43: yarın doktor kontrolü var bakalım o ne diyecek..

Merhaba
Ben eylül annesiyim. 23 Şubat ta 5. Ayı bitiriyor benim kızım. Ama hala oturamıyor. Sırtüstü yatırdığım zaman yönlendirirsem yüzüstü dönmeye çabalıyor. Ek gıdaya başlamadım henüz. Bir iki haftaya kadar tadım günlerine başlamayı düşünüyorum. Sizlerde durumlar nasıl neler yapıyorsunuz?

Merhaba
Ben eylül annesiyim. 23 Şubat ta 5. Ayı bitiriyor benim kızım. Ama hala oturamıyor. Sırtüstü yatırdığım zaman yönlendirirsem yüzüstü dönmeye çabalıyor. Ek gıdaya başlamadım henüz. Bir iki haftaya kadar tadım günlerine başlamayı düşünüyorum. Sizlerde durumlar nasıl neler yapıyorsunuz?
Merhaba güle güle büyütün bebeğinizi.. bebeğiniz kendini hazır hissettiğinde hepsini yapar inşallah.. Her bebek aynı şeyleri aynı zamanda yapamaz ki.. Ama kafanıza çok takmak yerine doktoruna danışın.. Bebeğim benim 4,5aylık oldu azar azar bişeylerden tattırıyorum

Ek gıdaya geçen annelerimiz neler yapıyorsunuz
Mrb bende bugün günlük taze yogut mayalayip vericem yarim cay bardagi kadar dedi doktorumuz zaten meyve püresi genelde elma muz portakal mandalina suyu veriyordum bi iki defa da yumurta sarisi ve yoğurt çorbası tattirdim biz yemeyi çok seviyoruz maşallah :kk77::kk77::KK54:

Merhaba
Daha çok erken annesi oturmasi icin her bebek ayni gelişmez caninizi sıkmayin bizde 5. Ayimizdayiz ben sadece ufak ufak kucakd . Oturuyorum onda bile daha tam beceremiyor zamanla yapicaktir vücudu alisicaktir yavaş yavaş:KK66:

Yalniz kozlar doktorumuz ek gida da yapilan en büyük yanlis yumurtanin beyaz i ve sari sinin ayni anda verilmesi dedi beyazinin alerji olanagi daha yüksek o yüzden 8.aydan sonra beyazi ilk önce sarisi verilecekmis :kk77:

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 25 ekimde doğum yaptım emziriyorum fakat geceleri bebeğim doymuyor galiba gece sürekli memede olmak istiyor normalde 2-3 saate uyanan bi çocuk saat başı uyanır oldu gece yatırmadan önce kaşık maması vereyim diyorum siz neler yapıyorsunuz gece yatmadan önce mama vs veren var mı? şu zamana kadar hiç mama kullanmadık sadece anne sütü aldık dr a sordum aylık 500 gr altında almadığı sürece doyuyordur dedi ama ben yinede doymadığını düşünüyorum

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 25 ekimde doğum yaptım emziriyorum fakat geceleri bebeğim doymuyor galiba gece sürekli memede olmak istiyor normalde 2-3 saate uyanan bi çocuk saat başı uyanır oldu gece yatırmadan önce kaşık maması vereyim diyorum siz neler yapıyorsunuz gece yatmadan önce mama vs veren var mı? şu zamana kadar hiç mama kullanmadık sadece anne sütü aldık dr a sordum aylık 500 gr altında almadığı sürece doyuyordur dedi ama ben yinede doymadığını düşünüyorum
Valla doktor banada verme sütün yetiyor dedi bende bitek gece yatarken veriyordum gece mis gibi mışıl mışıl uyuyordu daha rahat yatıyordu sadece süt verir ken dediğin gibi saat başı uyanıyordu

Merhaba kızlar.. Aklımda deli sorular.. Bugün kontrole gittik ek besinle ilgili felan konuştuk doktorla.. Ben netten organik ürünler satan bi alışveriş sitesinden bebişime tam buğday unu, tam pirinç unu, esmer pirinç, tam yulaf vs gibi ürünler aldım evde mama yapmak için ve bunu da doktora söyledim.. o da aaa çok güzel felan dedi. Sonra öğünlerden bahsederken sürekli "kaşık mamalardan verirsin" felan dedi.. O an nedense basiretim bağlandı soramadım evde yaptıklarım mı daha sağlıklı yoksa kaşık mamalar mı diye? Nette bakıyorum ay uğraşma kaşık mamalardan ver gitsin çok sağlıklı vs yazan yazılar var.. Sizin doktorunuz ne diyo bu işe..? Ben evimde herşeyimi kendim yapıyorum normalde ya da yapan birilerine yaptırıyorum,olabildiğince doğal beslenmeye çalışıyoruz.. Ama iş bebiş olunca acaba benim yaptıklarım yeterli olmaz mı, acaba şöyle mi, acaba böyle mi? Bi yardım edin şu arkadaşınıza:(

Kesinlikle sizin yaptiginiz ve el yapimi yaptirdiklariniz çok daha saglikli hazir mamarin içerisinde neler var bilmiyoruz onlar uzun aylar yillar saklasin diye koruyu koyuyorlar keçi sütü ile yaprsaniz besleyici değeri çok çok yükselir bildiğiniz yolda ilerleyin bebise sağlıkli bir ömür dilerim:KK68:

Kesinlikle sizin yaptiginiz ve el yapimi yaptirdiklariniz çok daha saglikli hazir mamarin içerisinde neler var bilmiyoruz onlar uzun aylar yillar saklasin diye koruyu koyuyorlar keçi sütü ile yaprsaniz besleyici değeri çok çok yükselir bildiğiniz yolda ilerleyin bebise sağlıkli bir ömür dilerim:KK68:
Ayyy daha süte başlamadık, 1 yaşından sonra dediler ama bi arayışa giriyim ben nerden bulabilirim :) sağol teşekkür ederim bi nebze moral oldu :) :)

Back
X