• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri Bugün Bebişler İçin Ne Yedik?

günaydın kızlar. dün utancımdan ne yediğimi yazamadım. bir sürü tatlı yedim. helva kek çikolata. bu aralar kendimi tutamıyorum canım sürekli tatlı bişeyler istiyor. yemek yemeyip sırf tatlıyla beslenebilirim o derece :) ama karar aldım günde sadece bir çikolata yiycem en fazla. bal incir kayısıyla geçiştiricem.

kahvaltı
yarım dilim ekmek
bir yumurta
4 parça tuzu alınmış hellim peyniri
bir tabak biber domates kavurması
bir tatlı kaşıgı bal
bir bardak çok açık çay

günaydın kızlar. dün utancımdan ne yediğimi yazamadım. bir sürü tatlı yedim. helva kek çikolata. bu aralar kendimi tutamıyorum canım sürekli tatlı bişeyler istiyor. yemek yemeyip sırf tatlıyla beslenebilirim o derece :) ama karar aldım günde sadece bir çikolata yiycem en fazla. bal incir kayısıyla geçiştiricem.

kahvaltı
yarım dilim ekmek
bir yumurta
4 parça tuzu alınmış hellim peyniri
bir tabak biber domates kavurması
bir tatlı kaşıgı bal
bir bardak çok açık çay
tuzunu nasıl alıyosun canım sadece suda bekleterek mi baska bi usulü var mı? ben kıbrısta 4 yıl yasadım o yüzden vazgecemiyorum hellim peynirinden ama tuzlu diye yemiyodum kaç haftadır

tuzunu nasıl alıyosun canım sadece suda bekleterek mi baska bi usulü var mı? ben kıbrısta 4 yıl yasadım o yüzden vazgecemiyorum hellim peynirinden ama tuzlu diye yemiyodum kaç haftadır
suda bekletıyorum canım. gayet kolay geçiyor tuzu. bende hellim ve kaşardan başka peynir yiyemiyorum. bundan 5 sene öncesine kadar onlarıda yiyemezdim neyse ki alıştım.

Günaydın minnaklar ve annelerii :KK66: Bu sabah bebeğim için kahvaltıda
Kahvaltı ( 8:00)
2 haşlanmış yumurta
3 zeytin
1-2 kk tulum peyniri

1 dilim ekmek
1 bardak sıkılmış portakal suyu ( içine 1 kaşık pekmez ekledim )

Ara (10:15)
1 elma
1 halley :KK23:

Öğle 1:30
1 kase şehriyeli domates çorbası ( 2 büyük kepçe )
100 gr kadar brokoli
6-7 kaşık tereyağlı makarna
2 cherry domates
4 kaşık yoğurt ( 1 kase)

Akşama kurufasülye ve çorba var.
Saat 7:30dan beri 1.5 lt su içtim. Yatana kadar 3 litre çok rahat olur.
Suyu elimizden düşürmüyoruz annişler:KK50: hem bebeğimiz için, hem tansiyonumuz dengeleniyor, hem de bizi enfeksiyondan koruyor.
Hepimize afiyet olsun :kk77:

Son düzenleme:
Merhaba kizlar Bugun kimse yazmamis ilk ben yaziyim

Sabah
kasarli maydonozlu omlet (iki yumurtadan)
Yarim dilim ekmek
3 parca hellim peyniri
2 tatli kasigi tahin pekmez
bir bardak acik cay

Oglen
iki tabak mercimek yemegi
ceyrek dilim ekmek

Aksam
firinda köfte ( ayrica bol sogan ve biberli)
yarim dilim ekmek yemeyi düşünüyorum.

Ara ogunler
1 er tane portakal, kivi, elma, mandalina
3 ceviz, 5 er tane cig badem ve findik
1 fincan türk kahvesi
yatmadan once bir bardak süt

Merhaba canlarrr
İnternetimiz hala bağlanmadığı için pek sık giremiyorum. Telefonun internetinden bağlanıyorum o da çok yavas oldugu için eskisi gibi aktif olamıyorum.
Kahvaltı
1 bardak sıkılmış portakal suyunun içine 2 kaşık üzüm pekmezi
2 haşlanmış yumurta
4 zeytin
1 parmak kadar tulum peyniri
1,5-2 dilim ince ekmek

öğle
1 kase şehriyeli domates çorbası
3-4 kaşık sebzeli bulgur pilavı üzerine 3 kaşık kuru fasulye
1 büyük kase cacık

ara
1 büyük elma

akşama da kuru fasulye bulgur pilavı ve cacık yerim sanırım :)
herkese afiyet olsun
bebişlerimizi güzel dengeli besleyelim

Günaydın canlarrr :KK49:
Kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
1 dilim ekmek
4 zeytin
2 parça peynir
3 cherry domates
1 küçük çay bardağı açık çay

her sabah portakal sıkardım ama bugün canım istemedi. o yüzden ben de domates yedim onun yerine.

Öğlen muhtemelen 1-2 kase tarhana çorbası,brokoli ve yoğurt yerim.
hepimize afiyet olsun ;) :kk77:

ohh maasallah anneler güzel besleniyo. bizim haftasonu kontrolümüz vardı 2 haftada 120 gr almış bnm oğlusum 343 gr olmus tabi annesi de 1 kilo almış kilosunu söylemeyelim:) doktor beni her gördüğünde yavas git çok kilo alıyosun diyo ama çok iştahlıyım napıcam bilmiyorum.
gelelim bgn yediklerimize,
1 kaşık harnup pekmezi,
yarım dilim tam buğday ekmeği
biraz tereyağı ve reçel.
şimdi geleyim asıl sorunuma ben market ürünü bişey yemiycem diyodum ama tatlı yemeden duramıyorum. hergün çikolata beya bi paket halley yiyorum içinde kafein var çok rahatsızım. siz de yiyo musunuz

ohh maasallah anneler güzel besleniyo. bizim haftasonu kontrolümüz vardı 2 haftada 120 gr almış bnm oğlusum 343 gr olmus tabi annesi de 1 kilo almış kilosunu söylemeyelim:) doktor beni her gördüğünde yavas git çok kilo alıyosun diyo ama çok iştahlıyım napıcam bilmiyorum.
1 kaşık harnup pekmezi,
biraz tereyağı ve reçel.
şimdi geleyim asıl sorunuma ben market ürünü bişey yemiycem diyodum ama tatlı yemeden duramıyorum. hergün çikolata beya bi paket halley yiyorum içinde kafein var çok rahatsızım. siz de yiyo musunuz
Ben hergun yemiyorum canim ama kafeini düşündüğümden değil faydali birsey olmayip daha cok bana kilo olarak yaradigi icin. Ama bazen oyle anlar geliyor ki yediğim tatlinin hesabi yok. Dun mesela 3 dilim kek yedim bir oturusta. Bence hergun az az yemek daha mantikli benim gibi bir anda yemek yerine. Bu arada her gun cikolota yiyorsan cay kahve az ic ya da icmeyiver canim. cok kafein almamis olursun.

Ben hergun yemiyorum canim ama kafeini düşündüğümden değil faydali birsey olmayip daha cok bana kilo olarak yaradigi icin. Ama bazen oyle anlar geliyor ki yediğim tatlinin hesabi yok. Dun mesela 3 dilim kek yedim bir oturusta. Bence hergun az az yemek daha mantikli benim gibi bir anda yemek yerine. Bu arada her gun cikolota yiyorsan cay kahve az ic ya da icmeyiver canim. cok kafein almamis olursun.
doktor kilo alma çok önden gidiyosun dedi bana. yememem lazım. kahve hafta bir içiyorum cay da günde yarım bardak kadar kahvaltıda 1-2 yudum içiyorum. yemesem gözüm dönüyo resmen ben kendimi hiç böyle görmemiştm

doktor kilo alma çok önden gidiyosun dedi bana. yememem lazım. kahve hafta bir içiyorum cay da günde yarım bardak kadar kahvaltıda 1-2 yudum içiyorum. yemesem gözüm dönüyo resmen ben kendimi hiç böyle görmemiştm
ye gitsin canım o zaman. kilo almamak için akşam yeme ama. daha erken saatlerde ye. zaten kahve ve çay da içmiyormussun. çikolatadan alcağın kafeinden birsey olmaz bence. tabi aşırıya kaçma canım şekerde sıkıntı çıkmasın.

1 kaşık harnup pekmezi,
biraz tereyağı ve reçel.
halley gecen gün 2 tane yedim canım:KK53: canım tatlı pek istemez ama o ara gözüme bi güzel göründü ki sorma :oops: arada bi kaçamak yapmaya hakkımız yok mu yeaa :KK49:

Ben de 3 kg aldm. 24 hftalık oldu bebek.
Sabah
1 dilim peynir
3 zeytin
1 kaşık tahin-pekmez
1 simit.

Ara
2 kuru kayısı
1 hurma
2 ceviz

Öğle
2 dilim tam buğday ekmeği
100 gram köfte
1 dilim peynir. 53 kiloyla hamile kldım. Şu an 56 kiloyum. Kilo almak istemiyorm. O yzden sadece bebeğe faydalı şeyler yiyorum.

Ben de 3 kg aldm. 24 hftalık oldu bebek.
Sabah
1 dilim peynir
3 zeytin
1 kaşık tahin-pekmez
1 simit.

Ara
2 kuru kayısı
1 hurma
2 ceviz

Öğle
2 dilim tam buğday ekmeği
100 gram köfte
1 dilim peynir. 53 kiloyla hamile kldım. Şu an 56 kiloyum. Kilo almak istemiyorm. O yzden sadece bebeğe faydalı şeyler yiyorum.
ben 1 kilo aldim. Ekmek cok az yiyorum ben makarna pilavda yok. Bunlari da yemezsen hic almiyorsun canim. Yemekleri yeri geldi ikiser tabak yedim. Gunde 3 ceviz 5 badem 5 findik ve 5 porsiyon meyvemi hic eksik etmedim. TAtli olarak ilk zamanlar bal tahin pekmez yedim. Simdi kek ve pastalar yiyorum ama ozellikle oglen saatlerinde yiyorum kilo yapmamasi icin.aksam hep kalorisi az yemekler yatarkende sut

Aynen ben de öyleyim canım. Pilav, makarna hiç yemiyorum. Tatlı da yemiyorm. Sadece kahvaltıda bir kaşık bal ya da pekmez yiyorum. Bn hamileliğin başnda hiç kilo vermedim. Yani toplam aldığım kilo 3. Normaldir herhalde, açıkçası çok alıp doğumdan sonra mutsz bir şklde gezmk istemiyorum. Zaten 9- 10 kilo alırsak bir haftda hepsi gidiyormş. Hepimizn gönlüne gre olur inşallah. Bn 53 kiloyla hamile kaldm ama aslnda çok kolay kilo alan bir yapım var. Haytım boyunca dikkt ettm. O yzden hamillkte de ekstra çaba sarf ediyorum.

Aynen ben de öyleyim canım. Pilav, makarna hiç yemiyorum. Tatlı da yemiyorm. Sadece kahvaltıda bir kaşık bal ya da pekmez yiyorum. Bn hamileliğin başnda hiç kilo vermedim. Yani toplam aldığım kilo 3. Normaldir herhalde, açıkçası çok alıp doğumdan sonra mutsz bir şklde gezmk istemiyorum. Zaten 9- 10 kilo alırsak bir haftda hepsi gidiyormş. Hepimizn gönlüne gre olur inşallah. Bn 53 kiloyla hamile kaldm ama aslnda çok kolay kilo alan bir yapım var. Haytım boyunca dikkt ettm. O yzden hamillkte de ekstra çaba sarf ediyorum.
normal normal canım. bebeğn gelişimi iyi olduktan sonra sıkıntı yok. ben ilk zamanlar tartıyı gördükçe doktora koştum hep bebeğe bşeymi oldu diye.bu arada ben de vermedim hiç kilo.mide bulantım falan olmadı. toplamda 1 kilo aldım. 10. haftada tansiyonum yükseldi doktor az tuzlu ye dedi. bende tuzu azalttım hamurişini kestim. bunlarında etkisi oldu ilk zamanlar. sende benim gibi kilo takıntılısın o zaman :) bende dikkat ederim çok ama hamilelikte en büyük korkum çok kilo alıp rahat hareket edemem nefes alamam korkusuydu. o yüzden iki katı özen gösteriyorum.

Sorma mvmvcım hem de nasıl bir kilo takıntısı :) kendimi şu an obez gbi gryorum. haliyle göğüsler sütten dolayı epey büyüyor, karın da bebekten büyüyor ama ben onu kilo gbi algılıyorum :) elbette çok kilo alıp verebilen insanlr da var ama bnm vücudm zaten o kadar hızlı çalışmıyor, bir de aylarca tombik tombik dolaşmk istemiyorum :) zaten doğumdan bir ay sonra bayram. o bir ay içnde normale dönmk istyrm. ve bakıyrm gerçkten az kilo alan insanlar bir ay bile olmadn normle dönüyorlar. dün bir doktorun yazısını okudum. doğmdan snra ilk iki ay vücut inanılmaz hızlı çalışıyormş, süt üretmek içn. çok yemeyen bir anne o iki ayda haftada 1-2 kilo veriyormş. yani düşün hamileykn az alırsak doğmdan snra normal kilomuzn bile altına düşebilirz. tabii önce bebeişlerimzn sağlığı ama bzm de onlara ii bakablmemz içn pskoljmzn yernde olması lazım.

Merhabaa
bu aksam
1 kase yeşil mercimek yemeği
5-6 kaşık sebzeli bulgur pilavı
1 büyük kase cacık

var menüde :kk77:
ben de 2 hafta önceki kontrolümde tartılmıştım hastanede. toplamda 2 kilo almışım. hadi 1 kilo da bu iki haftada almış olsam 3 oluyor :)
elimden geldiğince karbonhidrat almamaya çalışıyorum. zaten şeker yüklemeyi yaptırmayacağımı da doktora söyledim. o da tamam dedi. arada bir açlık tokluk şekerimi ölçtüreceğim. sorunsuz atlatacağımı düşünüyorum.

Merhabaa
bu aksam
1 kase yeşil mercimek yemeği
5-6 kaşık sebzeli bulgur pilavı
1 büyük kase cacık

var menüde :kk77:
ben de 2 hafta önceki kontrolümde tartılmıştım hastanede. toplamda 2 kilo almışım. hadi 1 kilo da bu iki haftada almış olsam 3 oluyor :)
elimden geldiğince karbonhidrat almamaya çalışıyorum. zaten şeker yüklemeyi yaptırmayacağımı da doktora söyledim. o da tamam dedi. arada bir açlık tokluk şekerimi ölçtüreceğim. sorunsuz atlatacağımı düşünüyorum.
canım sende çok güzel gidiyorsun kilo konusunda maşallah. ben şeker yüklemesini yaptırıcam çünkü ailede var ne olur ne olmaz içim rahat etsin.

Sorma mvmvcım hem de nasıl bir kilo takıntısı :) kendimi şu an obez gbi gryorum. haliyle göğüsler sütten dolayı epey büyüyor, karın da bebekten büyüyor ama ben onu kilo gbi algılıyorum :) elbette çok kilo alıp verebilen insanlr da var ama bnm vücudm zaten o kadar hızlı çalışmıyor, bir de aylarca tombik tombik dolaşmk istemiyorum :) zaten doğumdan bir ay sonra bayram. o bir ay içnde normale dönmk istyrm. ve bakıyrm gerçkten az kilo alan insanlar bir ay bile olmadn normle dönüyorlar. dün bir doktorun yazısını okudum. doğmdan snra ilk iki ay vücut inanılmaz hızlı çalışıyormş, süt üretmek içn. çok yemeyen bir anne o iki ayda haftada 1-2 kilo veriyormş. yani düşün hamileykn az alırsak doğmdan snra normal kilomuzn bile altına düşebilirz. tabii önce bebeişlerimzn sağlığı ama bzm de onlara ii bakablmemz içn pskoljmzn yernde olması lazım.
çok haklısın canım. dogumdan sonra zaten diyet yapma gibi bir lüksümüz yok. emziricez çünkü. e peki bu kilolar nasıl gidicek. bir sene de anca gidiyor canım hepsi. arkadaşlarımdan da biliyorum. bizim gibi takıntılı olanlar içinde uzun bir süre bu. bende dogumdan sonra tekrar eski halimde olmak istiyorum. zaten fazladan kilo almaya da gerek yok diye düşünüyorum.çok kilo alınca tansiyon şeker gibi risklerde ortaya çıkabiliyor. bence faydalı olanları yemek yeterli. zaten faydalı olanların hiçbiride kilo yapmıyor. ve gene benim fikrimce hamilelikte beslenmeye daha çok dikkat etmek gerekli. gereksiz kaloriyle karnımızı doyurmayıp gereklileri yiyip formda da kalabilirz bebeğide daha iyi besleyebiliriz.

Back
X