2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

DygEge

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
7.619
185
698
Merhaba arkadaşlar:)

Biz şubat anneleri olarak artık 5.ayın içindeyiz:)Bebeklerimizi kucağımıza almak için bir nevi yolu yarıladık...Bundan sonra bebeklerimiz hızla kilo alacak artık..Bizde bebeklerimiz için neler yiyoruz gün içinde bunları paylaşalım istedim..Eksiklerimizi birbirimizle paylaşalım fazla olanları eleştirelim:))Bugün ben yediklerimizi yazmaya başlıyorum:))

Evet 20.haftanın içindeyim iştahımda yoğun bir artış var:))Bugün ki yediklerimi paylaşıyorum eleştriye ve öneriye her zaman açığım:)

Sabah 2 kuru kayısı+1 bardak su

Kahvaltı:1 dilim ekmek,1 dilim ezine,1 domates,4-5 zeytin ve 1 bardak süt

Ara: 4 ceviz +küçük bir dilim ev yapımı portakallı kek

Öğlen:Kaşarlı domatesli tost + 1 bardak ayran

Ara:1 muz+ 1 dilim ince kek (Muz yedim kesmedi)

Akşam:1 tabak zeytinyağlı kabak yemeği +1 kase yoğurt+1 dilim tam tahıllı ekmek

Gece bir meyve yerim sanırım bir elma gibi...

Benim bugünlük menüm bu...

Bebeğim için meyve yemişim sebze yemişim kalsiyum almışım ve cevizdende az da olsa omega 3 aldık:)Ama kahvaltıda bir yumurta olsa daha iyi olurdu sanırım eksik onu gördüm ben...

Evet 20.haftanın içindeyim iştahımda yoğun bir artış var:))Bugün ki yediklerimi paylaşıyorum eleştriye ve öneriye her zaman açığım:)

Sabah 2 kuru kayısı+1 bardak su

Kahvaltı:1 dilim ekmek,1 dilim ezine,1 domates,4-5 zeytin ve 1 bardak süt

Ara: 4 ceviz +küçük bir dilim ev yapımı portakallı kek

Öğlen:Kaşarlı domatesli tost + 1 bardak ayran

Ara:1 muz+ 1 dilim ince kek (Muz yedim kesmedi)

Akşam:1 tabak zeytinyağlı kabak yemeği +1 kase yoğurt+1 dilim tam tahıllı ekmek

Gece bir meyve yerim sanırım bir elma gibi...

Benim bugünlük menüm bu...

Bebeğim için meyve yemişim sebze yemişim kalsiyum almışım ve cevizdende az da olsa omega 3 aldık:)Ama kahvaltıda bir yumurta olsa daha iyi olurdu sanırım eksik onu gördüm ben...

abowwww ne düzenli bir yeme listen var :D bende söyleyeyim bugün yiyeceklerimi madem.ben yumurtayı hala yiyemiyorum malesef. bende o eksik bazen tost harici peynir bal tereyağı filan yiyorum. ama süt her zaman içerim gece gündüz aklıma ne zaman gelirse.

sabah bir koca bardak süt ve bir kaşarlı tost.
öğlen bir meyve yoğurt ve çikolata.
akşam 1 tabak çorba 1 tabak zeytinyağlı (bu akşam için yazıyorum) 1 kase yoğurt ekmek ise canım o an ne kadar isterse :D
gece yatmadan bir elma filan illaki yiyorum. yemeden uyuyamıyorum.

bende ceviz filan yiyemiyorum midemi kaldırıyor. bende eksik o sanırım.

abowwww ne düzenli bir yeme listen var :D bende söyleyeyim bugün yiyeceklerimi madem.ben yumurtayı hala yiyemiyorum malesef. bende o eksik bazen tost harici peynir bal tereyağı filan yiyorum. ama süt her zaman içerim gece gündüz aklıma ne zaman gelirse.

sabah bir koca bardak süt ve bir kaşarlı tost.
öğlen bir meyve yoğurt ve çikolata.
akşam 1 tabak çorba 1 tabak zeytinyağlı (bu akşam için yazıyorum) 1 kase yoğurt ekmek ise canım o an ne kadar isterse :D
gece yatmadan bir elma filan illaki yiyorum. yemeden uyuyamıyorum.

bende ceviz filan yiyemiyorum midemi kaldırıyor. bende eksik o sanırım.

Canım senin listende gayet güzel bence sütün var yoğurdun var peynirin var zeytinyağlın var meyven var:)

Bazı şeyler eksik oluyor yapabilecek birşey yok onlarıda bebeklerimiz bizim stoklardan alıyor...
Bana doktorum balık yiyemiyorsan hergün 4 adet ceviz mutlaka ye dedi..Balık ancak 10 günde bir yiyorum ondan yemeye çalışıyorum cevizi...Sen balık yiyorsan düzenli ceviz yemen şart değil ama başka şekilde yiyebilirsin mesela balla karıştırıp ya da kırıp meyveli yoğurdun içinde falan :KK60:

Bugün ki kahvaltımı yazayım:

Sabah bir bardak ılık su (bağırsaklar için) kayısım kalmadı ondan yiyemedim...

Kahvaltı:1/2 bardak süt+1 yumurta haşlanmış+1 dilim ezine peynir+4 zeytin+1 domates+1 yeşil biber+1 tatlı kaşığı pekmez+1 dilim tahıllı ekmek

Bugün kahvaltımı biraz yoğun tuttum çünkü dün akşam yediğim kabak yemeği çok zayıftı gece açlıktan bayılacaktım:)))

Canım senin listende gayet güzel bence sütün var yoğurdun var peynirin var zeytinyağlın var meyven var:)

Bazı şeyler eksik oluyor yapabilecek birşey yok onlarıda bebeklerimiz bizim stoklardan alıyor...
Bana doktorum balık yiyemiyorsan hergün 4 adet ceviz mutlaka ye dedi..Balık ancak 10 günde bir yiyorum ondan yemeye çalışıyorum cevizi...Sen balık yiyorsan düzenli ceviz yemen şart değil ama başka şekilde yiyebilirsin mesela balla karıştırıp ya da kırıp meyveli yoğurdun içinde falan :KK60:

arada ekmek arasına koyuyorum öyle gidiyor canım ceviz ama ne yapsam yiyemiyorum ağzımda büyüyor. balık ise haftada bir filan yemeye çalışıyorum. evde olmasa annem yapıp çağırıyor. yani illa bir yerden alıyorum diye düşünüyorum. artık öyle böyle geçiricez şu hamileliği. :)

arada ekmek arasına koyuyorum öyle gidiyor canım ceviz ama ne yapsam yiyemiyorum ağzımda büyüyor. balık ise haftada bir filan yemeye çalışıyorum. evde olmasa annem yapıp çağırıyor. yani illa bir yerden alıyorum diye düşünüyorum. artık öyle böyle geçiricez şu hamileliği. :)

Oh iyi o zaman canım haftada 1 bile yeter bence:)Benim öyle bir imkanım yok malesef....

Birde neye dikkat ettim gün içinde ne yersem yiyim akşam sadece sebze ve yoğurt yersem çok güzel kilo kontrolü sağlanıyor..Aynı kiloda kalıyorsun hatta veriyorsun :)

Selam kızlar,
Ben beslenme uzmanına gitmiştim onun listesini paylaşayım:

sabah uyanır uyanmaz: 1 bardak süt/yoğurt

kahvaltı: 1,5 dilim tam buğday ekmeği (sadece tam buğday unundan yapılmış ekmek, diğerlerini hiç tavsiye etmiyo), dilpeyniri/burgu peyniri (kaşar ve sıvı peynirler önerilmiyo), az zeytin, istediğin kadar domates,yeşillik vs., açık çay/ıhlamur, 1 meyve (şeftali gibi tatlı meyveyse yarım)

2 saat sonra ara: 1 avuç leblebi, 4-5 ceviz,badem falan filan

2 saat sonra Öğle yemeği: sebze yemeği (4-5 kaşık, susuz), 1 kase yoğurt, 1,5 dilim tam buğday ekmeği, 1 meyve

2 saat sonra ara: 1,5 dilim tam buğday ekmeği,dilpeyniri/burgu peyniri, stediğin kadar domates,yeşillik vs., açık çay/ıhlamur (ya da 4-5 kaşık melemen falan)

Akşam Yemeği: 1,5 dilim tam buğday ekmeği, 1 porsiyon et/balık/köy tavuğu/hindi eti, salata, az bulgur pilavı/çorba, ayran/yoğurt/cacık

Yatmadan 2 saat önce: 1 bardak süt/yoğurt, yarım avuç leblebi (gece açıkıyorsam 1 dilim ekmek, peynir)

Not: ben yumurta yiyemediğim için yumurta yok bende. Tam buğday ekmeği önemli dedi bebişin karbonhidrat ihtiyacını karşılayıp enerji veriyomuş, tatlı isteğimizi azaltıyomuş.

Umarım bi fikir verir :)

Canim topigin hayirli olsun :)
Çok sevindim valla boyle bir tipik actigina hamilelik ten önce zayiflama gruplarında gündelik yediğini paylasirdim hamile kalinva bi rahatlama geldi bana. Simdi buraya görünce hafi derya yari yoldan devam et dedim kendime. Oyleki yediklerini gözden geçirdim daha dikkat edecekken iyice salivermisim kendimi. Hergun paylaşmaya calisacagim bende canim yarindan sonra inşallah :)

şimdiye kadar 1 kilo aldım bazen kafama bile takıyorum acaba beslenmemde sıkıntımı var herkeslerin kilosu aldı başını gidiyor bir yandanda düşünüyorum kilo iyi değildir diye

sabah: kalkar kalkmaz midem çok kazındıgından kahvaltı hazır olana kadar idare etsin diye 1 bardak süt
kahvaltıda 1 yumurta, peynir, zeytin, reçel vs. 2 bardak çay içiyorum açık
arada bazen muz+süt, elma olmazsa olmazım günde 3 elma mutlaka yiyorum

öğle: şu doyurucu çeşitli salatalrdan yapıyorum varsa akşamdan kalan yemeği ısıtıp yiyorum ya et yemeği yada sebzeli bir yemek ne varsa yada canım ne cekerse
arada kaşarlı bazen sucuklu tost+meyve suyu

akşam: ekmek yemiyorum canım istemiyor mutlaka birgün et yemeği, birgün sebze haftada 1 balık neye karar verirsem
akşam arasında kuruyemiş, çayı sabah içtiğim için yerine meyve suyu yada meyve gece yatmadan mutlaka midem kazınır sütümü içer yatarım..gece saat 4-5 acayip mide kazıntısıyla uyanıyorum bir bardak sütle geçiştiriyorum sabah açlıktan bayılacakmış gibi uyanıyorum hemen kahvaltı ediyorum

böyle böyle geçiyor günümüz sağlıklı beslenmeye çalışıyorum kendimce bilmiyorum eksiğim var mı?

Selam kızlar,
Ben beslenme uzmanına gitmiştim onun listesini paylaşayım:

sabah uyanır uyanmaz: 1 bardak süt/yoğurt

kahvaltı: 1,5 dilim tam buğday ekmeği (sadece tam buğday unundan yapılmış ekmek, diğerlerini hiç tavsiye etmiyo), dilpeyniri/burgu peyniri (kaşar ve sıvı peynirler önerilmiyo), az zeytin, istediğin kadar domates,yeşillik vs., açık çay/ıhlamur, 1 meyve (şeftali gibi tatlı meyveyse yarım)

2 saat sonra ara: 1 avuç leblebi, 4-5 ceviz,badem falan filan

2 saat sonra Öğle yemeği: sebze yemeği (4-5 kaşık, susuz), 1 kase yoğurt, 1,5 dilim tam buğday ekmeği, 1 meyve

2 saat sonra ara: 1,5 dilim tam buğday ekmeği,dilpeyniri/burgu peyniri, stediğin kadar domates,yeşillik vs., açık çay/ıhlamur (ya da 4-5 kaşık melemen falan)

Akşam Yemeği: 1,5 dilim tam buğday ekmeği, 1 porsiyon et/balık/köy tavuğu/hindi eti, salata, az bulgur pilavı/çorba, ayran/yoğurt/cacık

Yatmadan 2 saat önce: 1 bardak süt/yoğurt, yarım avuç leblebi (gece açıkıyorsam 1 dilim ekmek, peynir)

Not: ben yumurta yiyemediğim için yumurta yok bende. Tam buğday ekmeği önemli dedi bebişin karbonhidrat ihtiyacını karşılayıp enerji veriyomuş, tatlı isteğimizi azaltıyomuş.

Umarım bi fikir verir :)

Meryem'cim çok teşekkürler çok güzel bir paylaşım olmuş...
Tam buğday konusunda haklısın gerçekten şeker ihtiyacını azaltıyor tavan yapmıyor..Bende almaya çalışıyorum..
Özellikle uno tam buğday premıum çok beğeniyorum lezzetli aynı zamanda tavsiye ederim arkadaşlar:)

Canim topigin hayirli olsun :)
Çok sevindim valla boyle bir tipik actigina hamilelik ten önce zayiflama gruplarında gündelik yediğini paylasirdim hamile kalinva bi rahatlama geldi bana. Simdi buraya görünce hafi derya yari yoldan devam et dedim kendime. Oyleki yediklerini gözden geçirdim daha dikkat edecekken iyice salivermisim kendimi. Hergun paylaşmaya calisacagim bende canim yarindan sonra inşallah :)
Çok sevinirim canım hepimiz paylaşırsak hem birbirimize destek olur hemde biraz frenlemiş oluruz:)

şimdiye kadar 1 kilo aldım bazen kafama bile takıyorum acaba beslenmemde sıkıntımı var herkeslerin kilosu aldı başını gidiyor bir yandanda düşünüyorum kilo iyi değildir diye

sabah: kalkar kalkmaz midem çok kazındıgından kahvaltı hazır olana kadar idare etsin diye 1 bardak süt
kahvaltıda 1 yumurta, peynir, zeytin, reçel vs. 2 bardak çay içiyorum açık
arada bazen muz+süt, elma olmazsa olmazım günde 3 elma mutlaka yiyorum

öğle: şu doyurucu çeşitli salatalrdan yapıyorum varsa akşamdan kalan yemeği ısıtıp yiyorum ya et yemeği yada sebzeli bir yemek ne varsa yada canım ne cekerse
arada kaşarlı bazen sucuklu tost+meyve suyu

akşam: ekmek yemiyorum canım istemiyor mutlaka birgün et yemeği, birgün sebze haftada 1 balık neye karar verirsem
akşam arasında kuruyemiş, çayı sabah içtiğim için yerine meyve suyu yada meyve gece yatmadan mutlaka midem kazınır sütümü içer yatarım..gece saat 4-5 acayip mide kazıntısıyla uyanıyorum bir bardak sütle geçiştiriyorum sabah açlıktan bayılacakmış gibi uyanıyorum hemen kahvaltı ediyorum

böyle böyle geçiyor günümüz sağlıklı beslenmeye çalışıyorum kendimce bilmiyorum eksiğim var mı?

Canım hafif ama güzel besleniyorsun kilo almaman ondan ne mutlu sana....Benim gördüğüm kadarıyla gayet iyi beslenmen....Maşallah diyelim o zaman :)

Canım çok çok iyi yapmışın bende listemi eklerim zaten liste tutuyorum genelde. Dünden bahsedeyim birazcık sonra girebilirsen yazarım yoksa telde benim günlüğüm :)

Sabah erken saatlerde iki bardak su

Kahvaltı saati 10:00
Kepekli ekmek iki dilim anca çıkar çünkü burda yumruğumuzda küçük ekmekler çıkıyor..
4 kaşık Mantarlı yumurta
4 kadar zeytin
1 dilim peynir
Şekersiz bir bardak çay
Domates salatalık

Ara saat 13:30
Bir avuç kuru üzüm, bir bardak süt

Ara 15:00
Elma, portakal, nar ne varsa

Akşam saat 17:00
Bir kasa yoğurt. Ev Yapımı, yogurt olmazsa kesinlik ayran içerim
2 kepçe pırasa, sadece kendisi suyunu tabakt koyarım
Bolca limonlu salata

Ara, iki saat sonra çok hafif olması lazım onun için
Kabuklu fıstık, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru Erik, fındık, badem incir vs bunları diğer ara öğünlerde değişirsem meyve girer araya :) akşam erkenden uyuduğumuzu için böyle....

Çok su içiyorum litresini inanın bilmiyorum, az gözüküyor ama çok hareket ediyorum.

Merhaba arkadaşlar:)

Biz şubat anneleri olarak artık 5.ayın içindeyiz:)Bebeklerimizi kucağımıza almak için bir nevi yolu yarıladık...Bundan sonra bebeklerimiz hızla kilo alacak artık..Bizde bebeklerimiz için neler yiyoruz gün içinde bunları paylaşalım istedim..Eksiklerimizi birbirimizle paylaşalım fazla olanları eleştirelim:))Bugün ben yediklerimizi yazmaya başlıyorum:))
Benim de çok önemsediğim bir konudur.Teşekkür ederim konu için.Takipteyim:-)

Sabah demir ilacından sonra bir dilim ananas( emilimini iyi sağlıyor )
sonra; 2 dilim tam bugday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
2 dilim yağsız taze peynir
3 ceviz
6 zeytin
1 domates çokça yeşil biber( hastasıyımdır:-) )
yarım bardak süt
araöğün yeşil elma
öğlen ;kabak yemeği yogurt
ara öğün ; badem (10 adet)
akşama ciger yaptım biberli soğanlı kızartma değil.
Gece acıkırsam elma
bu kadar:-)

Öncelikle topiğin hayırlı olsun canım :) Cidden iyi fikir olmuş diğer topikte yemeklerden bahsedilince rahtszlık duyan oluyordu yada canı çeker mi birinin die bahsedememe oluyordu.

Sizlerin listeleri inceledim de yav siz baya baya çok yiyorsunuz benim kociş bunları görse bana der ki sen bide yiyorum diyorsun al bak yiyenleri :D

Ben sabah 8 de uyanıyorum troid ilacımı içiyorum bol su içiyorum.Kahvaltıya kadar yarım litre gidiyor :)
1 saat snra 9-10 arası kahvaltı yapıyorum genelde kahvaltım da yumurta oluyor omlet gbi peynirli domates salatalık oluyor 1 yada 2 dilim de ekmek oluyor. Ihlamur yada çay içiyorum.

Süt içemediğim için son 2 gündür yeni bişi bulduk eşimle şu çocukların içtiği aromalı sütler var ya küçük 250 ml onlardan aldık denemek için onlardan içiyorum 2 gündür de kahvaltı da şükür midem bulanmıyor aromalı olunca süt gibi gelmiyor. Ne kadar sağlıklı yada bebeğe bana yararlı bilemem ama bu şekilde ancak süt içebiliyorum.

Ara öğünüm yok malesef saat 11-12 den sonra hafiften açlık hissedince demir ilacımı içiyorum. Üstünden 1 saat geçtikten sonra çorbam varsa çorba içiyorum tarhanayı çok severim annemin yaptığı el yapımıdır onu yapıyorum içiyorum. Ekmek doğrayıp içine. Yada bazı günler çiğköfte dürüm alıyorum ayranla birlikte yiyorum. Ben çiğköfte hastalığım var 2 günde 1 aklıma vuruyor muhakkak. İçinde et yok dışardakilerin ya çiğ et olmadğı için yenebiliniyor.

Akşamda eşimle birlikte sebze yemeği - et yemeği yada baklagil ne yaptıysam ondan yiyorum genelde akşamları bnmde canım ekmek istemiyor yersemde çok az yiyorum.
Cacık - ayran yada salatamız oluyor.

Akşam çay muhakkak içerim çay bnm vazgeçilezim çok acık olarak içiyorum yaninda eşim abur cuburu çok sever bnde nefsimi körlemek için bir iki yerim.

Sonrada kocişimin meyve saati gelir meyvemiz varsa meyve yeriz.

Benim günde sadece su içmem 2 litre oluyor onun dışında ayran çay süt vs derken sanırım günde 3.-3.5 kadar sıvı tüketiyorumdur.

En büyük eksiğim balık ve et sevmiyorum. Süt içemiyorum düzenli ama yoğurt yiyorum.
Ara öğünüm yok ceviz vs yemiyorum.
Bazen kahvaltıyı geç yapıyorum canım bişi istemiyor ne zmn bayılcak kıvama geliyorum ozmn yiyorum. Çünkü evde tekim ve ben tek başıma yemek yemektn nefret ederim. Biliorum bebiş için yemeliyim ama işte böyle kızlar yaa ben sanırım yeme konusunda sınıfta kalırım :KK43::KK51::mad:

Kızlar harikasınız
Benim hala pek iştahım olmuyor. Sabah 7de kalkıp tiroid ilacımı alıyorum. 8 gibi kahvaltı yapıyorum. Kabızlık için arada yağ içiyorum ama sıcak şerbetin de iyi geldiğini keşfettim. Ili gündür de pekmezli sıcak su içiyorum. Kahvaltıda biberli salçalı yumurta yedim hem de iki tane. Gün içerisinde açıkmıyorum ama yemeye çalışıyorum. Tarhana çorbası içtim öğlen ekmeksiz. Şimdi biraz meyve yiyorum. Esla gibi cevizi de pek yiyemiyorum zorlarsam anca. Dün eczaneden balık yağı kapsülü aldım balık yemek istiyorum ama alışverişi yapan ben olduğum için on gündür de bişey almaya çıkamadım. Dr istirahat dedi neyse dedim balık yağı iyi olur ama internette kan sulandırıcı kullananlar balık yağı almasın yazıyordu kanama yapıyormuş. Korktum onu da içmedim. Güya sağlıklı beslenirim derim ama sanırım içimizde en kötü beslenen ben çıktım.

Peki ben bu akşam ne yapsam :KK57:
Evde yalnızım dolapta pek bişey yok. 1 tane patatesim var onu kızartıp yoğurtla yesem mi ki? Yoksa burger falan mı istesem dışardan?

Sabah demir ilacından sonra bir dilim ananas( emilimini iyi sağlıyor )
sonra; 2 dilim tam bugday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
2 dilim yağsız taze peynir
3 ceviz
6 zeytin
1 domates çokça yeşil biber( hastasıyımdır:-) )
yarım bardak süt
araöğün yeşil elma
öğlen ;kabak yemeği yogurt
ara öğün ; badem (10 adet)
akşama ciger yaptım biberli soğanlı kızartma değil.
Gece acıkırsam elma
bu kadar:-)

Ciğere zararlı dedi benim doktorum. Canım da nasıl istiyor var yaa. Hep zaten yasaklar istenir o_O

Back
X