2015 şubat annelerinin beslenmesi ve kilo takibi

empatik_

.Evli Mutlu Çocuklu
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
1.494
72
358
:KK57::KK57::oops: merhaba kıslarr ben 22. haftadayım, 5 kilo aldım toplamda 66 ile hamileliğe başlamıştım şimdi 71 oldum. ikinici hamileliğim çok düzenli dengeli beslenemiyorum. öğretmenim öğleden sonraları okulda bisküvi krker fln alıyorum hem sağlıksız hem mide yanmasına neden oluyor hem de gereksiz kilo alıyorum
sizler ne durumdasınız nasıl besleniyorsunuz ne kadar kilo aldınız

merhaba
19. haftamdayım
46.6 ile hamile kaldım 42 ye düştüm
şimdi sağlık ocağına göre 43,5
işyerindeki tartıya göre 46 yım
hangisine inanayım bilemedim
sağlıklı beslenmiyorum
ne bulursam onu yiyorum
süt içmeye bile 1 hafta oldu başlayalı
bakalım kaç kilo alacağım toplamda

21. haftadayım.
49 la hamile kaldım, 47 ye düştüm şimdi 51 oldum 52 ye doğru tırmanıyorum :)
Her gün yumurta peynir süt tüketmeye özen gösteriyorum, hamur işiyle aram çok iyi son günlerde.
Et, balık haftada en az bir defa tüketmeye özen gösteriyorum bu az oluyor galiba
Decavit ve gyno ferro sanol kullanıyorum.

selam kızlar ben de 54 ile başladım şimdi 57 civarındayım. maalesef beslenmeme çok dikkat edemiyorum. benim bulantılar azalsa da hala devam ediyor. süt hiç içemiyorum onun yerine bol yoğurt ayran peynir yumurta yemeye çalışıyorum ama öğünlerim düzensiz. çalıştığım için öğleyi geçiştiriyorum ve balık da yemiyorum. ben de decavit ve gyno ferro sanol kullanıyorum ama vitamini her gün alamıyorum midemi mahvediyor doktorum da çok önemli değil demişti. Rabbim yavrularımıza sağlık versin.

selam kızlar ben de 54 ile başladım şimdi 57 civarındayım. maalesef beslenmeme çok dikkat edemiyorum. benim bulantılar azalsa da hala devam ediyor. süt hiç içemiyorum onun yerine bol yoğurt ayran peynir yumurta yemeye çalışıyorum ama öğünlerim düzensiz. çalıştığım için öğleyi geçiştiriyorum ve balık da yemiyorum. ben de decavit ve gyno ferro sanol kullanıyorum ama vitamini her gün alamıyorum midemi mahvediyor doktorum da çok önemli değil demişti. Rabbim yavrularımıza sağlık versin.

Amin. Benim gibisin bende decavit i her gün almıyorum, yan etkileri var maalesef. Ben evde olduğum için işim gücüm yemek :) ama evde oluncada herşeyi kafaya çok takıyorum.

Merhaba kızlar bende 21. Haftadayım
74 le başladım 70 e düştüm şimdi 73 üm son iki haftadır kilo almaya başladığımı hissediyorum bakalım kaçla sürecin sonucuna ulaşcaz :)

Slm kizlar ben 45 hamile kaldim. 47 oldum sonra tekrar dustum .suan 49 kiloyum karnim benim cok fazla buyumuyu ve cok kilo almiyorum. Ilk dogumda 60.5 la dogum yapmistim. :)

Selam kızlar bende 21 haftalığım.
67 ile başladım.
68 im şuanda.
ilk hamileliğim benim.
Zaten göbekliydim hiç gitmeyen bir göbişim vardı.
Kilo almadım ama göbeğim çok çıktı benim.
Troidim var o yüzden euxh 50 mg ilaç kullanıyorum.
Kanım 11. haftamda tahlilerde 10 olduğu için dr um gyno ferro sanol verdi. Vitamin olarakta decavit kullanıyorum.

Beslenmeye gelince ilk 3-4 ay bişi yiyemedim midem bulanıyordu. Tiksinmelerim vardı yemekte yapamıyordum.
Sadece karpuz yiyordum birde yeşilzeytin. Sonra şükür geçti yavaş yavaş.
Ben her gün yumurta yemeye çalışıyorum yumurta yemezsem et yemeye çalışıyorum.
Süt içemiyorum ama bol bol ayran ve cacık yiyorum her gün.
Sebzede yemeye çalışıyorum baklagilde yiyorum. Balık çok sık yiyemiyorum eşim şikayetçi bundan.
Tatlıya düşmeye başladım son 2 haftadır. Ekmek çok yemiyorum.
Canım çiğköfte çok çekiyor. Bol bol domates salatalıkta yiyorum.
Kısır ve rus salatası oluyor ya makarnalı yoğurtlu garnitürlü bunları da sık canım istiyor.
Ayrıca benim hamilelikle birlikte meyve iştahım arttı önceden hiç yemezdim şimdi yiyorum haftada 3-4 kez.
Bol bol su içmeye çalışıyorum her gün sadece su içmem 1,5- 2 litre oluo ekstra sıvıda alıyorum ayran çay ıhlamur vs gibi.

Son 1 haftadır da yatarken fln tekrar açıktığımı hissediyorum midem kazınıyor resmen.

Ara ara gelip 3-5 gün süren mide yanmalarım oluyor.

Benden bu kadaaarrr :)

merhaba,

bende 43 ile hamıle kaldım suan 48 i gectım. ama beslenmem cok duzensiz. iştahım yok dogru duzgun. hergun 1 bardak pekmezlı yada ballı sut içiyorum bır porsıyon meyve ve bıkac tane cevız yıyorum duzenlı olarak. elevıtı aksatmıyorum ama gynoferonu unutuyorum bazen bı oturtamadım. bırde gunde bırtane bebe aspırını ıcıyorum. et tavuk balık resmen zorla yıyorum oda bazen :( ınsallah bebıs bana benzemez de iştahlı olur

:KK57::KK57::oops: merhaba kıslarr ben 22. haftadayım, 5 kilo aldım toplamda 66 ile hamileliğe başlamıştım şimdi 71 oldum. ikinici hamileliğim çok düzenli dengeli beslenemiyorum. öğretmenim öğleden sonraları okulda bisküvi krker fln alıyorum hem sağlıksız hem mide yanmasına neden oluyor hem de gereksiz kilo alıyorum
sizler ne durumdasınız nasıl besleniyorsunuz ne kadar kilo aldınız

Canım bende senin gibi ikinci hamileliğim....69.5 ile hamile kaldım şuanda 76 kiloyum yani 6.5 kilo aldım 20.haftamdayım...Açıkcası çok az kilo ile bitirme umudum yok çünkü ilk hamileliğimde 96 kilo doğuma girdiğimi düşünürsek...İştahım hep yerinde ve ben hiç bir zaman kusmadım midem bulanmadı...
Ne yediğime gelince..Mesela bugün:

Sabah 1 dilim ekmek 2 dilim peynir ezine ve beyaz 5 zeytin bol domates bir bardak süt ve bir kaşık sarelle

Ara 4 ceviz

Öğlen kaşarlı bir tost ve yanında bir bardak ayran

Ara 4 5 bisküvi yanında bir bardak süt

Akşam bir porsiyon balık salata ve 2 dilim ekmek yanında bir bardak fanta(Canım çekince içiyorum)

Gece bir dilim meyveli kek

Yani anlayacağın genelde bu şekilde besleniyorum gayetten iyi yiyorum:))

Keşke hakim olabilsem kendime ama bunun azını yediğim zaman açlıktan ölüyorum....

Merhaba ben de 20.haftamdayım. 57,5 kg ile hamile kaldım. Başta 1,5 kg verdim şimdi 1 kilosunu geri aldım. Hiç kusmadım, 2 hafta sadece sabah uyanınca bulantım oldu. İştahımı etkileyen bulantı değil yaz sıcağı oldu. Yine de her öğün yemek yedim ama eskiye göre daha az.

Şu aralar feci gaz, şişkinlik, kabızlık sorunum var yediklerime dikkat ettiğim halde. İştahım gayet iyi ama gereksiz şeyler yemiyorum.
Asitli içecek, şerbetli tatlı, bisküvi , cips, ıvır zıvır şeyler, beyaz ekmek hiç yemiyorum. Hamur işi haftada bir gibi.
Süt feci şişiriyor, hiç içmiyorum, doktorum da önermedi zaten. Onun yerine günde 2-3 kase ev yapımı yoğurt.
Günde 2 meyve mutlaka yerim.
Her sabah 1 haşlanmış yumurta, ceviz, domates, salatalık, bol peynir, az zeytin, az pekmez, 2 dilim tahıllı ekmek. Şişkinlikten dolayı bunlar çok gelmeye başladı, artık ikiye bölüp yicem sabahları.
Öğlen ve akşam etli ya da kıymalı sebze yemeği ve pirinç yada bulgur pilavı, yada balık yada biftek , 1-2 dilim ekmek, yoğurt. Mesela dün akşam karnıyarık, pilav, yoğurt yedik. Protein almak için mutlaka et, kıyma koyarım yemeğe. Sadece zeytinyağlı yemiyorum.
Haftasonu kaçamak yapıyorum. Döner, içli köfte, etli sarma ne bulursam yerim:) ama ekmek yok ordan kurtarıyorum sanırım.
Kilo almadığım ve göbeğim çok küçük olduğu için başta takmıştım biraz ama sonra gördüm ki 4-5 aylık hamileyken kocaman göbeği olanlar ya sağlıksız şeyler yiyip gereksiz kilo alıyor ya da önceden zaten göbekliymiş. Onun için artık rahatım. Doktorum 8 kilodan fazla alma dedi. İnşallah başarırım.

Demir ve kalsiyum ilacı kullanıyorum.

Bu arada aklınızda olsun hamilelikte hep süt derler ama yağlı süt çok kilo yapar gereksiz yere. Ayrıca yağsız sütte ve taze kaşarda mesela daha çok kalsiyum var. Kalsiyum tablolarına bakarsanız göreceksiniz. Doktorum da aynı şeyi söyledi.

Herkese mutlu huzurlu hamilelikler dileriiiimmm :))

Bu arada empatik arkadaşım kadınlar kulubünde bir tablo koymuşlar bizim aldığımız kilo gayet normal bu yüzden hiç üzme kendini ben gayet mutluyum üzülmüyorum 6.5kilo aldım diye..Doktorumda gayet iyi gidiyorsun diyor sonuçta hamişiz demi Ebru Şallı da olmucaz :)Bu kilo cetveli umarım moralini yerine getirir:)

Gebelikte Kilo Alımı

Gebelikte kilo alımının, her hamileye uyarlanabilen ve önceden belirlenmiş bir tablosu yoktur.

Gebelikte alınacak toplam kilo, kişinin aileden gelen genetik yapısına, beden yapısına, gebeliğin başlangıcındaki kilosuna, gebelik öncesinde veya gebelik sırasında kullandığı ilaçlara, tekil veya çoğul gebelik olduğuna, kaçıncı gebelik olduğuna ve anne adayının yaşına göre değişkenlik gösterebilir.

Alınan toplam kilo kaç olursa olsun, son üç ay içinde biraz daha fazla olmak üzere gebelik aylarına eşit dağılım gösteriyorsa, genellikle sağlıklı bir gebelik söz konusu demektir.

Dört haftalık aralıklarla yapılan kilo takiplerinde aylık kilo artışının son bir ay içinde çok yavaşlamış olması veya son bir ay içinde aniden çok hızlı artmış olması bir sağlık sorunun ön habercisi olabilir.

Genellikle anne adaylarının aldıkları kiloyu ve karın büyüklüklerini başka anne adaylarıyla karşılaştırarak yorum yapmaları doğru bir yaklaşım olmaz.

Gebelikte alınan kilonun bebeğin doğumdaki kilosunu göstermeyeceği bilinmelidir.

Anne adayının gebelikteki kilo alımını çok önemsemesi ve buna göre beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi veya kendi kendine karar vererek diyet uygulaması çok sakıncalı sonuçlara neden olabilir.

Her anne adayı doğum yaptıktan sonra üzerinde kaç kilo kalacağını merak eder.

Basit bir hesaplamayla yaklaşık bir değer bulunabilir;

Miadında bir doğum gerçekleştiği anda yaklaşık 5 kilo verilir (bebeğin ağırlığı + su kesesi + plasenta)

Kalan kilonun yaklaşık olarak yarısı lohusalık sonuna kadar kaybedilir, geri kalan yarısı kalıcı olabilir.

Ancak yukarıda da açıklandığı gibi, bu hesaplama kişinin özelliklerine göre değişkenlik gösterecektir.

Aşağıdaki tablo, ortalama değerlerdeki kilo artışını göstermekle birlikte, her hamilenin buna tam olarak uyması beklenmemelidir.

12. Hafta öncesi : 1 - 2 kg

12 . Hafta : 1 - 2 kg

13 . Hafta : 1 - 2 kg

14 . Hafta : 2 - 3 kg

15 . Hafta : 2 - 3 kg

16 . Hafta : 2 - 4 kg

17 . Hafta : 3 - 5 kg

18 . Hafta : 4 - 5 kg

19 . Hafta : 4 - 6 kg

20 . Hafta : 5 - 7 kg

21 . Hafta : 5 - 7 kg

22 . Hafta : 6 - 8 kg

23 . Hafta : 6 - 9 kg

24 . Hafta : 7 - 9 kg

25 . Hafta : 7 - 10 kg

26 . Hafta : 7 - 10 kg

27 . Hafta : 8 - 11 kg

28 . Hafta : 8 - 11 kg

29 . Hafta : 9 - 12 kg

30 . Hafta : 9 - 12 kg

31 . Hafta : 9 - 13 kg

32 . Hafta : 10 - 13 kg

33 . Hafta : 10 - 13 kg

34 . Hafta : 10 - 14 kg

35 . Hafta : 11 - 14 kg

36 . Hafta : 11 - 14 kg

37 . Hafta : 11 - 14 kg

38 . Hafta : 11 - 15 kg

39 . Hafta : 11 - 15 kg

40 . Hafta : 11 - 15 kg

21. haftadayım, 63 kg ile basladim bugun kontrolde 67.6 kg ciktim :)
mide bulantisi ve kusma hic yasamadim, duzenli ve saglikli beslendigimi de soyleyemem. kraker ya da kebap o anda ne bulursam yerim. kac kilo ile bitiririm merak ediyorum :)

21. haftadayım, 63 kg ile basladim bugun kontrolde 67.6 kg ciktim :)
mide bulantisi ve kusma hic yasamadim, duzenli ve saglikli beslendigimi de soyleyemem. kraker ya da kebap o anda ne bulursam yerim. kac kilo ile bitiririm merak ediyorum :)

İyi yapıyorsun canım hamilelik bir hastalık değil koca bir listeden 9 ay boyunca kendimi asla mahrum bırakmam...Bende kebapta yerim bisküvide yerim tatlıda yerim sefam olsun:)İkinci çocuğum ilkindede yedim nur toğu gibi sıkıntısız gazsız bebeğimi doğurdum 41 maşallah:))Bol bolda emzirdim..Kendinizi kasmayın ne canınız çekiyorsa yiyin ...:)

Selam kızlar,

57,5 kilo başladım. Şimdi 60 kiloyum. Bana göre normal ama doktorum kısa boylu olduğum için (ve tabiki kendi takıntısından dolayı memleket meselesi haline getiriyo :D)

Iki ayrı konu var hangisine yazacaz :) 60 ile başladım, 3 buçuk 4 ay arası 59-800 idim sonra doktorum mecbur yiyecen dediği için 62-600 oldum oda kilo mu bilmiyorum.. Şimdi almak ama yavaş yavaş almak istiyorum öyle birden bire gelmesin zaten iki haftadır almıyorum :KK28: dikkat etmeye başladım gene, iklimdeki gibi aldığım tosunuma yarasın bana değil :cool:

benm kı bı haylı karışık :)
68 le hamıs kaldım(2. bebegım)
sonra 59 a kadar dustum takı 4. aya kadar böyle devam ettı..sonra kendı normal kıloma dondum yanı 63 derken sımdı 65 66 arası gıdıp geliyorum.. ılk cocugumda totalde 15 kılo almıştım 73 le doğuma gıtmıstım.. sımdıde bu sayıyı geçmemek nıyetındeyım ama kıloyu cok onemsedıgımde söylenemez.. hakkımız da hayırlısı bakalım :)

bende yazayım da damgamı vurayım kilo konusuna. o cetvelle uzaktan yakından alakam yokmuş. bebek 50 haftalık falan doğarsa belki cetvele uyabilirim.
73 kilo ile hamile kaldım. 21.haftadayım 20 kilo aldım. 40 haftada 40 kilo hedefliyorum sanki. abur cubur hiç yemedim diyebilirim. et,süt,peynir, yumurta bol bol yiyorum. sebze pek yemiyorum,sadece salata olarak sebze yıyorum.. çay 4-5 bardak içiyorum.
pek beslenmeme dikkat ettiğim söylenemez ama 20 kilo alacak kadar çok yemek yemedim onu biliyorum.
ilaçlardan oldu diye düşünüyorum ya da şiştim bilemiyorum.

Back
X