2015 temmuz doğum yapan anneler ve bebekleri

eliziii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2014
408
279
133
9 aylık kızım var. Bazı konularda fikir alışverişine ihtiyacım oluyor. Burada konuşabiliriz diye konu açtım. Benim merak ettiğim soruya geliym. Kızım yerde yavaş yavaş sürünerek gitmeye başladı. Ama ben emeklemesini istemiyorum. Devamlı ayakta durduruyorum denge için ve çok sık olmasada hergün yürütmeye çalışıyorum. Başka neler yapabilirim?

Ebeveynlik korkutucu bir şey: aklınızda asla tamamen cevaplanmayan sorular, bitmeyen tehlikeler, sonsuz harcamalar… Ama diğer taraftan da Tanrı’nın en büyük hediyesi. O küçücük yaratığı ilk kez kollarınız arasına aldığınızda, anlatılamaz hislerle dolup taşarsınız, ilk görüşte aşk! Peki, bu inanılmaz yolculuğa çıkmadan önce birkaç sır duymak ister misiniz?

Mükemmel olmanız gerekmiyor
Ebeveynlik becerilerinizin mükemmel olması asla beklenilmiyor. Çocuklar oldukça affedici ki bundan biz yetişkinler de ders çıkarmalı! Mükemmel olmakla ilgili strese girmeyin; bunun yerine işler azıcık sarpa sardığında bile muhteşem çocuklarınız tarafından affedileceğiniz ve sevilmeye devam edeceğinizi bilin.

Bebekler camdan yapılmıyor
Çoğu ebeveyn bebeklerini taşırken en ufak bir yanlış hareket ile onları kırabilecekleri endişesi duyar. Elbette kucağınızdaki çocuğunuzu düşürmemek için dikkatli olmalısınız ama aşırı hassasiyet göstermeniz sinirlerinizi gerecek ve hataya daha açık olacaksınız.

Çok fazla banyo iyi değil

Şunu bilmelisiniz ki aşırıya kaçan temizlik bebek için faydalı olmak yerine zarar verici, yıpratıcı. Ciltlerinin kurumasına sebep oluyor. Zaten kirlenmek için pek bir sebepleri yok; büyümeye başladıkça ve oyunlar oynadıkça banyo aralıkları sıklaştırılabilir ama bebekken haftada bir kez yıkanmak onlara yetecektir.

Gürültü onları incitmez
Bebeğiniz uyurken özellikle sessizlik yaratma çabanız gereksiz. İşin aslı, bunu yapmanız faydadan çok zarar sağlıyor. Bebekler her türlü ortama uyabilirler. Yarın öbür gün gittiğiniz bir konserde, siz sevdiğiniz grubu dinlerken bebeğiniz de sırtınızda uyusun istiyorsanız odasına yalıtım yaptırmaktan vazgeçseniz iyi olur.

Bebek ağlaması sizi etkileyecek
Sadece fiziksel olarak değil, eğer emziriyor iseniz, duygusal olarak da… Bebeğinizin ağlaması ile birlikte göğüslerinizden otomatik olarak süt gelir, dolayısı ile boşa kaynak kaybı yaşamak istemiyorsanız dikkatli olmalısınız. Dahası var. Bebek ağlaması ile ilgili bir diğer ilgi çekici durum da annesi olmasanız bile bir bebeği ağlarken duyduğunuzda bir kadın olarak onu kollarınıza almak için içinizde duyacağınız bastırılmaz istek. Ve anneler için bu hissi 100 ile çarpın!

Delireceksiniz

Daha fazla katlanamayacağınızı düşündüğünüz anlar olacak. Stres ve sıkıntı içinde geçen günler geçirecek ve kendi annenizin bebeğinize göz kulak olacağı saatler için minnettar olacaksınız. Gözyaşları olacak. Karamsar, huysuz ve son derece yorgun olacaksınız. Kulağa depresif mi geliyor? Gelmesin… Çünkü kendinizi ne kadar kötü hissederseniz edin, günün sonunda bebeğinize sarıldığınız ve kokladığınızda ona ne kadar âşık olduğunuzu hatırlayacak ve tüm güçlüklerin üstesinden gelebileceğinizi hissedeceksiniz.

Sizi izliyorlar
Bir bebekken bile, çocuğunuz sizinle yakından ilgileniyor. Sizin yaşama şekliniz, ileride bir gün onun kendisi için kuracağı hayatı etkiliyor. Tüm güç ellerinizde, iyi bir insan yetiştirme fırsatı sadece sizin ellerinizde…

Merhaba öncelikle
Bende temmuz 2015 annesiyim benşm bebeğim önce süründü şimdi emekliyor ama genelde ayakta duruyor tutunarak
Ama ben bunun içşn bişey yapmadım sadece alan yarattım kendi oynaması için onu rahat bıraktım
Niye emeklemesini istemiyorsun bu arada

Merhaba öncelikle
Bende temmuz 2015 annesiyim benşm bebeğim önce süründü şimdi emekliyor ama genelde ayakta duruyor tutunarak
Ama ben bunun içşn bişey yapmadım sadece alan yarattım kendi oynaması için onu rahat bıraktım
Niye emeklemesini istemiyorsun bu arada
Teşekkürler bana cevap verdiğin için. Emeklemesini istemememin sebebi, emekleyen bebeklerin annelerinin hep çok zorlandıklarını okudum ve diğer sebebi de her gittiğimiz evde yerlerde gezsin istemiyorum. Belki biraz pimpirikli bi durum ama elimde değil. Senin bebekle aynı ay bende hiç emeklemesi için bişey yapmadım.daha yeni sürünmeleri başladı. Acaba yürütece koysam mı?

Ben yürüteç almadım bebeklere zararlı diye diğer evler için haklısın ama kendi evimi günde 2 kere temizlemek zorunda kalıyorum çünkü
Ama yinede arkamdan bütün evi gezmesi benim çok hoşuma gidiyor zaten tutunacak yer bulunca kalkıyor ama daha şimdiden bütün çekmecelerimi dışarı döküyor
Benve zor olan ayağa kalkmaya çalışması kayar düşer diye hep yanındayım

Ben yürüteç almadım bebeklere zararlı diye diğer evler için haklısın ama kendi evimi günde 2 kere temizlemek zorunda kalıyorum çünkü
Ama yinede arkamdan bütün evi gezmesi benim çok hoşuma gidiyor zaten tutunacak yer bulunca kalkıyor ama daha şimdiden bütün çekmecelerimi dışarı döküyor
Benve zor olan ayağa kalkmaya çalışması kayar düşer diye hep yanındayım
Evet onu bende duydum hatta dr. Da önermedi. İşte bende çözüm bulamadığımdan sadece iş yaparken koysam mı diye. Senin bebeğin kalkmaya başlamış. Benim kız daha karnının üstünde geziyo. Şimdi iki gündür de kendi kendine uyumasını öğretmeye çalışıyorum. İçim gidiyo ağladıkça ve ağlayınca alma diyolar ama sürekli yatakta kalkıp oturması, bana bakıp uzanması... Onuda başaramıycam sanırım.

Dayan birazcık bebekler 3 günde alışır diyorlar :) biz kıyamıyoruz ama
Ben yenidoğduğu dönem dışında hep kendisi uyuması için bıraktım şimdi de devam ediyor allaha şükür

Dayan birazcık bebekler 3 günde alışır diyorlar :) biz kıyamıyoruz ama
Ben yenidoğduğu dönem dışında hep kendisi uyuması için bıraktım şimdi de devam ediyor allaha şükür
Bravo sana benimki pek değişkendi.önce kendi uyuyodu, sonra 2 ay kucagımda oturduğum yerde en sonda artık ayakta oynuyodum :halay: öyle uyuyodu. Şimdi tekrar başa dondük bakalım. Yarın 3. Gün inşallah alışır.ama dışarı fln çıktıkça yada birine gittiğimizde düzen gene bozulmaz mı? Sen nasıl yapıyosun?

Yani dışarıda biraz daha uzun sürüyor bazen uyuması ama ben yinede uyuma şeklini değiştirmiyorum hiç sallanmadı mesela
alışınca bozulmuyor 7 aydan spnra uyyyana kadar yanında olmamı istiyor ninni söylüyorum çok faydalı hem sesimi duyup güvende hissediyor dışarıdada aynı şeyi yapınca yadırgamıyor sende ninniyi deneyebilirsin inş çok sürmez alışması

:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
Yani dışarıda biraz daha uzun sürüyor bazen uyuması ama ben yinede uyuma şeklini değiştirmiyorum hiç sallanmadı mesela
alışınca bozulmuyor 7 aydan spnra uyyyana kadar yanında olmamı istiyor ninni söylüyorum çok faydalı hem sesimi duyup güvende hissediyor dışarıdada aynı şeyi yapınca yadırgamıyor sende ninniyi deneyebilirsin inş çok sürmez alışması
Vallaha senin bebiş uyumlu galiba hala direniyo kendi uyumamak için. Bugün ilk defa yatakta tutunarak ayağa kalktı. Ama kafasını vurup duruyo kalkcam diye yavrum:kızgın:

:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
Vallaha senin bebiş uyumlu galiba hala direniyo kendi uyumamak için. Bugün ilk defa yatakta tutunarak ayağa kalktı. Ama kafasını vurup duruyo kalkcam diye yavrum:kızgın:

Ben hep öyle uyuttum o yüzden başka bişeye alışmadığından uyumlu
Ooo benimki zıplıyor kalkıp beşikte tutunarak kafasınıda çwrpıyor arada ama hiç sesi çıkmıyor

Ben hep öyle uyuttum o yüzden başka bişeye alışmadığından uyumlu
Ooo benimki zıplıyor kalkıp beşikte tutunarak kafasınıda çwrpıyor arada ama hiç sesi çıkmıyor
Maşallah benim kız çarpıyo bi duruyo sonra çığlığı basıyo. Canı tatlı olmasında. Eskiden yardım ediyodum birşeye uzandığında hemen veriyodum yada kalkmaya çalıştığında kaldırıyodum. Aslında senin gibi ypmak lazımmış. Özgür alanı olmalıymış ve eğer almaya çalıştığı şeyi eline verirsem onun amacını çalıyormuşum. :KK43:

Maşallah benim kız çarpıyo bi duruyo sonra çığlığı basıyo. Canı tatlı olmasında. Eskiden yardım ediyodum birşeye uzandığında hemen veriyodum yada kalkmaya çalıştığında kaldırıyodum. Aslında senin gibi ypmak lazımmış. Özgür alanı olmalıymış ve eğer almaya çalıştığı şeyi eline verirsem onun amacını çalıyormuşum. :KK43:

Aynen öyle ben korkarsam oda ağlıyor korkup o zama yemiden denemekten de korkuyor doğal olarak uzaktan çaktırmadan kollamak en iyiysi şimdilik
Sağlıkları yerinde olsun da bebeklerin gerisi kolay er yada geç öğreniyorlar

Aynen öyle ben korkarsam oda ağlıyor korkup o zama yemiden denemekten de korkuyor doğal olarak uzaktan çaktırmadan kollamak en iyiysi şimdilik
Sağlıkları yerinde olsun da bebeklerin gerisi kolay er yada geç öğreniyorlar
Kusura bakma internette sık sık sorun çıkıyo yazamadım benim kız da emeklemeye basladı biyerlerden tutunup kalkıyo. Kalkmaya çalıştığında düşünce kıyamet kopuyo artık yanlız bırakamıyorum oyuzden yurutecide kullanmaya malesef başladım işim olduğunda ona koyuyorum peşimde dolaşıyo

9 aylık kızım var. Bazı konularda fikir alışverişine ihtiyacım oluyor. Burada konuşabiliriz diye konu açtım. Benim merak ettiğim soruya geliym. Kızım yerde yavaş yavaş sürünerek gitmeye başladı. Ama ben emeklemesini istemiyorum. Devamlı ayakta durduruyorum denge için ve çok sık olmasada hergün yürütmeye çalışıyorum. Başka neler yapabilirim?

Merhaba bende 2015 temmuz annesiyim burayı yeni gördüm. Benim oglumda emekliyo tüm evi koltuklarda tutunarak yürümeye çalışıyo bende yürümesi için ellerinden tutup yurutuyorum tabi istese yürütece koymadim ama abisinde kullanmistim

Merhaba bende 2015 temmuz annesiyim burayı yeni gördüm. Benim oglumda emekliyo tüm evi koltuklarda tutunarak yürümeye çalışıyo bende yürümesi için ellerinden tutup yurutuyorum tabi istese yürütece koymadim ama abisinde kullanmistim
Mrb hosgeldin bende artik durduramiyorum heryerden kalkmaya çalışıyo işim olduğundada mecbur yürüteci kullanıyorum yoksa düşüyo. Kızlardan çok Erkek bebeklere yürüteç zararlı diye duydum ne kadar kullandın

Selam bende yeni gordum konuyu. Benim kizim da temmuz 2015 dogumlu hic yerinde durmuyo tutunarak yurumeye basladi sureklide emekliyo onceleri surunuyordu simdi dizlerinin ustunde emekliyo. Baya hizlanmaya basladi yanliz birakmaya gelmiyo. Surekli pesindeyim is yapamaz oldum. Cani sagolsunda is yapilir gene. Yurutece bindirmeyi hic dusunmedim yurutece binen bebek gec yururmus diye duydum. dogruluk payi nekadar bilmiyorum ama.

Selam bende yeni gordum konuyu. Benim kizim da temmuz 2015 dogumlu hic yerinde durmuyo tutunarak yurumeye basladi sureklide emekliyo onceleri surunuyordu simdi dizlerinin ustunde emekliyo. Baya hizlanmaya basladi yanliz birakmaya gelmiyo. Surekli pesindeyim is yapamaz oldum. Cani sagolsunda is yapilir gene. Yurutece bindirmeyi hic dusunmedim yurutece binen bebek gec yururmus diye duydum. dogruluk payi nekadar bilmiyorum ama.
Hoşgeldin daphne26 bende okudum yürüteçle ilgili hatta doktorda önermiyorum dedi. Ama bende iş yapamıyordum :temizlik:ve bi kaç kere ciddi düştü. Bu yüZden kullanıyorum. Benim yeğenim yürüteç kullandı ve 10. Ay yürüdü. Sanırım bebekten bebeğe değişiyor. Bizimkiler 10 aylık ve sanırım benim kız 1 yaşında yürüyecek. Tutunarak gidiyosa senin kızın yürümesine çok az kalmış :KK9:

Hoşgeldin daphne26 bende okudum yürüteçle ilgili hatta doktorda önermiyorum dedi. Ama bende iş yapamıyordum :temizlik:ve bi kaç kere ciddi düştü. Bu yüZden kullanıyorum. Benim yeğenim yürüteç kullandı ve 10. Ay yürüdü. Sanırım bebekten bebeğe değişiyor. Bizimkiler 10 aylık ve sanırım benim kız 1 yaşında yürüyecek. Tutunarak gidiyosa senin kızın yürümesine çok az kalmış :KK9:
Benim kizimida yanliz birakmaya gelmiyo iki kati evim bugun salondan emekleyerek cikmis kasla goz arasinda merdivende yakaladim. Bide surekli yanindayim. Hic belli olmuyo ne yapacaklari. Benim kizimda yasinda yuruyecek gibi geliyo temmuz 26 dogumlu. Bence zamani gelince yuruyecek. Kizim 4 aylikken basladi benim kV kp daha nezaman yuruyecek gec kaldi yurumekde. Gorumcemde olsaymis coktan yururmus. Bi tek onlar yurumuyomu hala neyseeee yurur haftaya diyorlar o canimi sikiyo. Digerler torunlari 9 aylikken yurumusde benim kizim gec kalmis. :sinirli:

Back
X