Eylül anneleri olarak doğumları tamamladık çok şükür.bende 7eylülde doğum yaptım fakat nazardan korktuğum için hikayemi yazmayı erteledim.şimdi bize faydası yok ama başka arkadaşlara destek olur umarım hikayemiz.
Tüp bebekle hamile kaldım ve epidural normal doğum yaptım.benim için çok güzel bir deneyimdi.kızımla ilk işbirliğimizdi doğum.hemen başlayayım.beklenen tarihim 10 eylüldü.son kontrolü de bebişin hiç gelmeye niyeti yoktu.ne açıklık ne sancı,rahim uzunluğu bile değişmemişti.ama bir anda suyun geşip başlayabilir demişti doktorum,öyle de olsu.7eylül sabahı saat 6 gibi suyum geldi,doktorumu aradım,hastaneye geçtik saat 7de.hafif bir kahvaltı yaparak çıktım evden.beklenen gün gelmişti.hemen ailemi aradım ilk uçakla geldiler.benden 20 gün önce de kız kardeşim doğum yapmıştı,annem onun yanındaydı ve benden haber bekliyorlardı:)ilk kontrolde 1 xm açıklık düzensiz sancılar,yatış yapıldı tabi.saat 10 gibi tekrar muayene oldum açıklık 2 cm dediler.sancıları hidsediyordum,ama nefesle beni rahatlatan hareketlerle atlatıyordum.araları da bayağı kısaydı.öğlen annmler geldi.annem normal doğumu hiç istemiyordu,ve biliyorumki beni sancılı gördükçe içi gidiyordu.bana acıyan gözlerle bakıyordu:)bende rahat edwmedim hem o da etkilenmesin diye annemi ve kv mi dışarı çıkardım,odada eşimle yalnız kaldık.evet sancılar yoruyor tabiki ama her sancı da kızıma bir adım daha yaklaştığımı düşünüp rahatlıyordum.saat 2 gibi bir muayene daha oldum,3bucuk cm falan dediler.o zaman canım sıkıldı işte.doktoruma dedimki illaki normal doğurayım takıntım yok,eğer ilerlemediğini düşünüyorsanız sezeryan olurum dedim.çünkü en çok korktuğum şey sancı çekip çekip sez olmaktı.iki doktorda çok iyi gittiğimi,hiç bir müdahelede bulunmadan buraya geldiğimi,doğumun güzel ilerlediğini söyledi.iyi madem dedim.saat 4 gibi epidural için işlrm başladı,yapılana kadar 1 saat geçti.o bir saatte biraz yoruldum,sancıların süresi uzamıştı sanırım,ya epidural tutmazsa diye tırsmaya başladım:)ama o satten sonra açılmanın hızlanacağını da biliyordum.saay 5te epidural yapıldı,anestezi doktoru 7den önce doğuracağımı,doktorumsa 7den biraz sonra doğuracağımı konuşup iddiaya girdiler.siz beni gazlamak için mi böyle diyorsunuz yoksa gerçekten bu kadar az mı kaldı dedim,inanamadım.ha bu arada epidurali alınca eşimi yanıma yolladılar,ışığı loş hale getirdi doktorum,siz takılın dedi gitti.bende biraz dinlenmeye çalıştım.neyse sonra hadi başlıyoruz diyerek geldi doktorum.burda mı olcak dedim hani çatal falan bekliyorum başımda bi sürü kalabalık olcak sanıyorum,hep öyle gördük ya tvlerde.evet dedi hadi sen ıkınma hissin gelince başla dedi.bi süre sonra gelmeye başladı,doktorumda masasını açtı aletlerini çıkardı o arada.sohbet ettik,beni rahatlatmak için.sonra başladım ıkınmaya.kesi istemiyordum o yüzden ıkınma faslı uzun sürdü,doktorumda sürekli vajinaya masaj yaparak yırtıkların önüne geçmeye çalıştı.ıkındıkça bebeğin ilerldiğini hissediyordum ve bi sonrakini heyecanla bekliyordum.en son biraz yoruldum sanırım hemşire ufak bir bastırdı karnıma.sonra doktorum dediki elini uzat bebeğinin başını okşa:)sonra bebişim çıktı,doktorum resmen üstüme attı kızımı.boncul boncuk bakındı biraz sonra bastı yaygarayı:)saat 8dibebeğin doğmasına yakın odaya gelmişti tabi diğer hemşireler falan.herkes ne kadar güzel doğum olduğunu falan söyledi.ama maşallah demeyi unuttular galiba işler burda terslwşti biraz.plesenta ayrılmadı.narkoz verdiler 10 dk lık,kürtaj gibi bi işlemle çıkardı doktorum.ben çıktığımda saat 10du.doktorum nazara geldik dedi,bencede öyle oldu.biraz epidural birazda kürtajın etkisiyle ertesi gün farkettimki idrarım geldiği halde hissetmiyorum yani sürekli tutar vaziyetteyim.2 gün sonda taktı doktorum sonra düzeldim.
Lafı çok uzattım ama şunu söylim doğum psikolojik olay ve yanınızdaki insanlar çok önemli.doktorum feriha hanım bir numara.doğum sonrası halime benim kadar üzüldü eminim,moralimi düzeltmek için çok şeyler söyledi sağolsun.ikinciyi düşünmüyorum ama sizinle bunları tekrar yaşamak için doğurabilirim dedim:)o kdar güzel hafızamda yeredindi doğumum çok şükür.
Sıkılmayıp okuduğunuz için teşekkürler,herkese bebişiyle mutluluklar dilerim..