2016 Haziran bebekleri büyüyor

Tatlı şekerli ekmek hamur işini kes bende boyum 1.58 65 kiloyum ve hamilelikte 26 kilo aldım 74 kilo idim şimdi hiçbir kıyafetim gelmiyor, hamile kıyafeti giyiyorum ama emziriyorım diye birazda tatlı isteğim fazla olduğundan rejim yapamıyorum hep tatlı yiyorum her gün durduramıyorum kendimi, emzirmekle mi ilgili tatlı isteği
aynen canım ben de durduramıyorum. gece uyanıp uyanıp emziriyoruz ya özellikle o zaman çok acıkıyorum ve kek falan yiyorum. ama bu kek yeme olayını son 10 gündür yapıyorum. kilolarıma taktıkça daha çok tatlı yiyesim geldi :)

İlk başta tadım olacak hep de sonra öğün hazırlamak gerekecek ya:işsiz:
Ben çocuklar sırf 2 yıl sadece emziriliyor sanıyordum:işsiz:
aynen ben de 2 yıl sadece emzireceğim sanıyordum :)
Çok bozuldum bu ek gıda işine. Valla uğraşamayacağım. Mümkünse 9 ay sadece emzirmek istiyorum.
senin gibi ben de çok üşeniyorum.

Canım beceremedim ekran görüntüsü koymayı :KK43: şöyle yazmışlar

Uyku eğitimi ile bebeğinize yatağında kendi kendine uykuya dalmayı öğreterek gece uyandığında da yine kendi kendine uykuya dönmesini sağlayabilirsiniz. Böylece hem gün içerisindeki uykuları düzene girer hem de yaşı itibariyle ihtiyacı olan 10–12 saatlik kesintisiz gece uykusuna kavuşabilir, tabii siz de öyle…
Çok saçma. Açlığa tahammül sınırı gece 7 saat demişti benim doktorum 4 ay için. Bu tabii 7 saat aç bırakın demek değil. Acıkınca uyanır bebek, bence bu çok normal. Benimki gece emmezse hiç büyüyemez. Zaten gündüz iyi emmiyor.
Kendi kendine uykuya dalması çok hoş olurdu ama içimden bir ses bunun doğal olmadığını söylüyor.
Yani Allah öyle yaratabilirdi. Koyardık yatağa uyurdu. Yürümeyi biz mi öğretiyoruz yada konuşmayı. Neden uyumayı biz öğretelim ki? Vakti gelince kendi kendine öğreneceği bir şey bence. Şu an çevremde 30 yaşında olup hala annesinin kucağında uyuyan kimse yok. Demek ki bir yerde herkes öğrenmiş :)

Bebeğim 4-5 saat emmeden durabiliyor

Gece çok geç yatıyor ama erkene alıştıramadım, gece 11 veya 12 gibi uyuyor sabah ezanında kalkıyor bir tek sonra sabah 9-10 gibi uyanmış oluyor

Sabah ezanında kaltığında emzirmezsem çok ağlıyor ve epey iştahlı emiyor acıkıyor demek ki ya

4 ay 2 günlük yavrum 6.050 gr ya zayıf diye üzülüyorum sadece anne sütü alıyor mama ya da ekgıda yok 2.780 gr doğmuştu

Boyu da 61-62 gibi tam 62 değil 46 cm doğmuştu

Gelişimi iyi aslında ama
Zayıf ve kısa doğduğu için akranlarına yetişemiyor o_O
Bana küçük gelmiyor. Sanırım benimki de benzer ondan :)
Çarşamba gideceğiz ama benim kendi ölçümüme göre 6.5 kg, 63 cm. 3.4 kg 51 cm doğmuştu.

sakın 3 - 6 ay alma. benim bebeğim 7,5 kilo 3,5 aylık 67 cm boyu. erkek. (6aylık kıyafetler olmuyo.) 1 hafta giyecek sonra olmayacak. 3 aylık bir bebeğe 6-9 aylık kıyafetler tercih etmelisin cnm.

Dur teyzesi benim kızıma 3-6 aylık kıyafetler büyük geliyor daha :D

Bazı markaların kalıbı çok dar oluyor onlarda 6-9 oluyor sadece:)

Çok saçma. Açlığa tahammül sınırı gece 7 saat demişti benim doktorum 4 ay için. Bu tabii 7 saat aç bırakın demek değil. Acıkınca uyanır bebek, bence bu çok normal. Benimki gece emmezse hiç büyüyemez. Zaten gündüz iyi emmiyor.
Kendi kendine uykuya dalması çok hoş olurdu ama içimden bir ses bunun doğal olmadığını söylüyor.
Yani Allah öyle yaratabilirdi. Koyardık yatağa uyurdu. Yürümeyi biz mi öğretiyoruz yada konuşmayı. Neden uyumayı biz öğretelim ki? Vakti gelince kendi kendine öğreneceği bir şey bence. Şu an çevremde 30 yaşında olup hala annesinin kucağında uyuyan kimse yok. Demek ki bir yerde herkes öğrenmiş :)

Canım doğru söylüyorsun da aslında kendi kendine uyuyan -en azından sallanmadan veya emmeden- bebekler de var, nazar değmesin diye çok bahsetmediklerini düşünüyorum ailelerinin. Ben bu ara bu konuyu fazlaca didiklediğim için çok kişiye sordum nasıl uyutuyorsunuz diye, yatağına koyup sırtını sıvazlıyorum dalıyor, veya yanağını okşayıp elini tutuyorum uyuyor diyen aileler var benim çevremde.

Beslenme konusu çok kritik, katiyen uyandırmayın 12 saat derlerse bu eğitim konusu benim için çöp olur. Çocuk zaten zor kilo alıyor, gece beslenmesini kesemem asla.

Bu konuyu çözsek de eğitim sırasında çok ağlar mı nasıl dayanırım bilmiyorum. Kafamda deli sorular:(

Bizde hiç böyle olmuyor. Atak dönemini fark etmiyorum. Düzenli bir şekilde büyüyor sanki. huysuzluk yapmıyor hiç bir zaman. yada her zaman yapıyor. aynı işte her gün :)

Maşallah ona o zaman:)
Bu tabloya doğduğu tarihe göre değil doğması gereken tatihe göre bakılıyor bu arada. Mesela benim cüce 2 hafta erken doğdu, ben tabloya bakarken zamanında doğsaydı kaç haftalıktı ona göre bakıyorum.
Bizde saat gibi tutuyor, zaten mızmız bücür, atak haftalarında iyice çığrından çıkıyor. :(

Kızlar ben hala kilo veremiyorum. 70 ile doğumhaneden çıktım hala 70'im. Gün içinde de aşırı yoruluyorum. Nasıl vermem? Normal yiyorum. Az yersem süt azalıyor. Bu konuda söylenmekten de bıktım artık ama obez sınırıdayım. Boyum 160 :KK43:
Sen yine iyisin. 93 kilo yazlığa gittim temmuzda, bugün 99 çıktım tartıda, atıcam kendimi terastan.

Merhaba hanimlar.doğum kendi derdim,gaz sancıları, yaz tatili,okulun açılması,Kızımla okula gitmek , ev alma ,ev taşıma, tapu işleri ,bayram,asıl okul açılması. ...derken yeni yeni kendime geliyorum. Yeni takip edebildim sizleri.biz 4 ay 10 günlük olduk boy 65cm kilo 7070 gr.olduk.ama bu aralar özellikle geceleri çok huzursuz. Okadar dikkat ediyorum. Ama şu gazdan kurtulamadık.kaka düzene girmedi.sizlerin bebise inde durum nedir? Eskiden gece hiç ağlamaz 2 defa uyanır emer geri yatardi .şimdi bağır bağır ağlıyor bazen.sizin bebeklerde aynı durum varmı?

Burada bir arkadaş yazmıştı

Bebeğin ağlarken ellerini kulaklarına götürmesi kulağını tutarak annenin kulak zarını yırtacak kadar bağırarak ağlaması ne anlama geliyordu?

Kolikti bebeğim ben böyle bağırarak ağlama kolikte görmedim:KK57:

Merhaba hanimlar.doğum kendi derdim,gaz sancıları, yaz tatili,okulun açılması,Kızımla okula gitmek , ev alma ,ev taşıma, tapu işleri ,bayram,asıl okul açılması. ...derken yeni yeni kendime geliyorum. Yeni takip edebildim sizleri.biz 4 ay 10 günlük olduk boy 65cm kilo 7070 gr.olduk.ama bu aralar özellikle geceleri çok huzursuz. Okadar dikkat ediyorum. Ama şu gazdan kurtulamadık.kaka düzene girmedi.sizlerin bebise inde durum nedir? Eskiden gece hiç ağlamaz 2 defa uyanır emer geri yatardi .şimdi bağır bağır ağlıyor bazen.sizin bebeklerde aynı durum varmı?

Meraba aşırı gazlı ve kaka yaparken gaz çıkarırken acılar içinde ağlayan bebeğime sab simplex gaz damlası iyi geldi

Burada bir arkadaş yazmıştı

Bebeğin ağlarken ellerini kulaklarına götürmesi kulağını tutarak annenin kulak zarını yırtacak kadar bağırarak ağlaması ne anlama geliyordu?

Kolikti bebeğim ben böyle bağırarak ağlama kolikte görmedim:KK57:
Canım diş çıkartırken kulaklarına dokunurlar diye hatırladım sanki ama

Kızlar ben hala kilo veremiyorum. 70 ile doğumhaneden çıktım hala 70'im. Gün içinde de aşırı yoruluyorum. Nasıl vermem? Normal yiyorum. Az yersem süt azalıyor. Bu konuda söylenmekten de bıktım artık ama obez sınırıdayım. Boyum 160 :KK43:

Benim de boyum 1.60 ve 72 kilodayim. Hiç zayiflamayacakmisim gibi hissediyorum. Keske de yesem o da yok. Fırsat bile bulamıyorum çoğu zaman.

kelin ilacı olsa başına sürermiş canım yaa.:KK35: bu aralar yine kilo verme girişimlerine başladım. bakalım yöntemler fayda ederse size de haber veririm. :KK39:

• Beğen
Reactions: 9ay
Back
X