- 24 Aralık 2015
- 531
- 472
- 103
- Konu Sahibi superselma
- #3.501
Ay şu ek gıdaya geçiş ve sonrası.eger bebis istahliysa çok zevkli bir şey:)değilse (benim kzim gbi) işkence dn başka bir şey değil.ilk başlarda çok karmaşık gibi geliyor ama kısa zamanda bir düzen oturuyor.Evet canım , 5. Ayda tattırmayı düşünüyorum öğün olarak 6 da geçerim ama nasıl olacak ilk ne vereceğiz hep yoğurtlamı gideceğiz , kış meyveleri asitli bebeklerin midelerini yakmasın , aklıma verilecek yek Meyveli yoğurt muzlu birde belki Kivili verilebilir diye düşünüyorum , tarhana çorbasına ne zaman geçeceğiz özelliklr tecrübeli anneler buradan paylaşır inşaallah ... Hergün ne veriyorsak paylaşalım burada :)
İlk kizimda 5 aylıkken doktor tavsiyesiyle bir iki çay kaşığı elma suyu (cam rendeyle rendeleyip suyunu alarak) ver bir de yoğurt zamanla arttırır arak yoğurdu ver demişti.ama bizim kız yoğurdu hiç sevmemisti. evet muz verilir ama yoğurdu bir sade verip eğer yerse öyle hiç muzu katma içine derim.muzu ezip ayrı bir Ogün olarak ver.cunku alışınca sade yemiyolar.
Tarhana da bebekler için olan tarhanalardan 6 aydan sonra veriliyor.
İnşallah yemeyi sever bebeğin de deneye deneye neyi sevdiğini anlarsın gerisi kolay.:)