2016 Haziran bebekleri büyüyor

Bugün akrabalarımlaydım bebegim de sürekli ağladı krizlere girdi

Sürekli aynı lafları duydum

- Aç bu çocuk aç
- Bu çocuk doymuyooooorr
- Mama versene niye eziyet ediyorsun
- Mama ver de uyusun
- Senin sütün az
- Aç bu çocuk aççç
- Uyumuyor bu çocuk aç çünkü
- Mama ver de doysun
- Bu çocuk aç
- Bu çocuk doymuyor

:kızgın:
Benim problemim de gazi mi var sorusu.. Cildiriyorum duydugum zaman. Cocuk uykuya mizirdanarak daliyor huyu bu. Hem annem hem kayinvalidem basliyor gazi mi var diye..
Bir baska cileden ciktigim cumle: "uykusu yok ki bunun" var iste uykusu sadece uykuya giremiyor ve ugrasmam lazim!
Sanki cocugumu benden iyi taniyorlar..

kızlar bu arada geçen sene hamilelik haberleri almaya başladığımız zamanlara geliyoruz yavaş yavaş. ben bugünlerde son adetimi oluyordum bilmeden mesela. şimdi 2017 haziran anneleri almaya başlayacaklar haberleri. 2015 haziran anneleri bize yazmışlardı heyecanlı bekleyişiniz başlamış bile diye. biz de 2017 lere yazalım :)

Ben de bekliyorum ne zaman 2017 haziran anneleri konusu acilacak diye :)
Benim satım 13 eylüldü :))
Hatta ben bu eylülde tekrar hamile kalsam mı diye düşündüm bi ara:)

Benim problemim de gazi mi var sorusu.. Cildiriyorum duydugum zaman. Cocuk uykuya mizirdanarak daliyor huyu bu. Hem annem hem kayinvalidem basliyor gazi mi var diye..
Bir baska cileden ciktigim cumle: "uykusu yok ki bunun" var iste uykusu sadece uykuya giremiyor ve ugrasmam lazim!
Sanki cocugumu benden iyi taniyorlar..

Aaa onu unutmuşum bak onu da cok duydum

- Gazı mı var bu çocuğun???

Bizde gazın alası var yaw
Uykusu gelince uyumak yerine cildirmayi terxih ediyor bnm cocugum da bu nedenle uykulu degil ac saniyorlar aç bu çocuk diyorlar hayır aç degil uykusu var dalamiyor

Uykusu gelince uyumak yerine cildirmayi terxih ediyor bnm cocugum da bu nedenle uykulu degil ac saniyorlar aç bu çocuk diyorlar hayır aç degil uykusu var dalamiyor
Aynen.. Oglum uykuya dalmakta zorlaniyor sadece baska bir problemi yok ama anlamiyorlar iste. Artik ne kadar zaman oldu, anliyoruz cocuklarin derdini.

Kizlar ya, gercekten hic adet gormemisken lohusalikta hamile kalmak mumkun mu?? Biz pek dikkatli degiliz korunma konusunda, eger hamile kalirsam cok gulerim :)

A Alwayshappygirl momscotton dan besafe icin istedigim ortu geldi, kurbagali model secmistim cok seker bir de uyku tulumu istedim ama pek iyi degil gibi ya ayak kismi kapali sandim kapali degil cocugun ayaklari üşür öyle ya odeli cok seker ama pek işlevsel değil :/
Sevindim beğenmene güle güle kullan. Uyku tulumu altı açık olur mu öyle garip

Ayy ben de sarılığı mı var doktora götürdün mü sorusundan bıktım :KK47::KK47::KK47:
Artık ellerini çok ağızlarına götürüyorlar ağızlarına bir şey dokunsa hemen emmeye çalışıyorlar o yüzden bana da acıkmış herhalde yeni emmedi mi vs diyorlar tabi. Öyle durumda doğru düzgün emmedi oynaştı bir daha emZireyim ben deyip başka bir odaya geçiyorum. Emerse emziriyorum emmezse sarılıyorum konuşuyorum vakit geçiriyorum hem de az mıncıklanmış oluyor :):):)

Bugün akrabalarımlaydım bebegim de sürekli ağladı krizlere girdi

Sürekli aynı lafları duydum

- Aç bu çocuk aç
- Bu çocuk doymuyooooorr
- Mama versene niye eziyet ediyorsun
- Mama ver de uyusun
- Senin sütün az
- Aç bu çocuk aççç
- Uyumuyor bu çocuk aç çünkü
- Mama ver de doysun
- Bu çocuk aç
- Bu çocuk doymuyor

:kızgın:
Sabır sabır

Kizlar ya, gercekten hic adet gormemisken lohusalikta hamile kalmak mumkun mu?? Biz pek dikkatli degiliz korunma konusunda, eger hamile kalirsam cok gulerim :)

canım prolaktine bağlı süt korumasının sürci herkeste aynı olmuyor. adet döngüsünde de önce rahim duvarı kalınlaşıp yumurtlama gerçekleşip hamilelik olmazsa kanama oluyor. yani önce yumurtlayacağız sonra adet göreceğiz. habersizce o ilk yumurtayı tutturursan adet göremeden hamile kalma iht var yani.

Yabancı sitelerde yazıyordu hep. Emzirme konusunda çok meşhur siteler kellymom gibi, oralarda gördüm.sonra çemen otu yazınca anne sütünü arttırır diye Türkçe sitelerde de çıktı. Süt yapıcı çayların içinde de var. Yani doktora sormadan böyle kendi araştırmamla iş yapmış oldum ama bir zararı olacağını sanmıyorum. Bütün dünya yapıyor
Canım eczaneden Çemen otu hapı diye mi isteyeceğiz? Bu arada ben yine mastit oldum sağ memem kıpkırmızı 20 Cc zor çıkıyor :(

Canım bak diyelim ki ağlıyor; hemen altını değiştir, süt teklif et birazcık ısrarcı ol, hala ağlıyorsa hemen tempoyu düşür, omzuna koyup müzik aç. Muhtemelen ya çok yorgundur uyumak istiyordur yada sakinleşmek, biraz kucağında boş boş durmak istiyordur.
Uykusu varsa gözlerini kaşır. Burnunu üstüne sürter.
Uykudan ağlayarak uyanıyorsa ya açtır yada gazı vardır. Hemen kucağına al, muhtemelen gaz çıkarır, kusabilir de.
Oyuncağına bakmaktan kendimi alamıyor ama yinede ağlıyorsa uykusu vardır.
Uyanık kaldığı süre 1.5-2 saat olduysa ve ağlıyorsa uykusu vardır.
Saate bak. Kalkar kalkmaz emzir, sonra altını değiştir ve oynat. 1-1.5 saat sonra eğer huzursuzluk varsa tekrar emzirip uyutmaya çalışabilirsin. 2 saat olduysa %90 çok uykusu gelmiştir.
Hıııh iyice kafam karıştı şimdi :)

Ayyy sorma biz de korunmadık hiç. ben hep adetten sonra hamile kalınır diye düşünüyordum. Burada arkadaşlar uyardı sağolsun. Olma ihtimali yüksekmiş yani. Şimdi adet gecikmesi diye bişey de yok hamilelik belirtim de olmaz benim. İnşallah hamile filan değilimdir diyorum napim :) eşimse hamile olsam çok mutlu olacak bugün oğlumuzu seviyor birtanem benim diye. Seneye iki tanem olacaksınız diyor. Çok hevesli yaaaaa

canım prolaktine bağlı süt korumasının sürci herkeste aynı olmuyor. adet döngüsünde de önce rahim duvarı kalınlaşıp yumurtlama gerçekleşip hamilelik olmazsa kanama oluyor. yani önce yumurtlayacağız sonra adet göreceğiz. habersizce o ilk yumurtayı tutturursan adet göremeden hamile kalma iht var yani.
Yani onca zaman icinde de ilk yumurtayi tutturursak ( ki oglum icin 6 adet dongusu boyunca ugrastik) helal olsun demekten baska bisey kalmiyo :)
Ben oglum buyumeden ikinciyi istiyorum aslinda, beraber ikiz gibi buyusunler.. Duzenim, vucudum herseyim bozulmusken kardesi de olsun sonra duzenimiz kurulsun istiyorum. Yasim 31, 34-35ten sonra daha da bebekti gebelikti kaldiramam.

Mandalinam07 Mandalinam07 aynı benim bebeğim de öyle. Bir de zaten gece uykusuna 7buçukta yatırıyorum. O yüzden akşam üzeri 6 buçuk gibi baygınlaşması normal yani. Gündüz sakinleştiremiyorum bile bazen eller kollar uçacak gibi oluyor :) A Alwayshappygirl ya aslında o kadar zaman geçmiş ki onlar bebek büyütmeyeli neyi ne zaman yapar bilmiyorlar. Sanki kırkı çıkınca hooop hemen hareketlenecek baş dik olacak vs vs beklentileri oluyor. Daha yapamıyor musun oğlum sen vs dediklernde sinir oluyorum sanki benim oğlumun eksikliği gibi. Diyorum boyunun posunun büyük olduğuna bakmayın minik benim oğlum daha diye. Gündüz geliyorlar amma çok uyuyor bu çocuk hasta mı vs vs. Ayy kendimden şüpheleniyorum olması gerekenin o olduğunu bildiğim halde.
Benim oğlumun da uzamış sarılığı var gelen geçen annesi gözleri sarı mı biraz sarılığı var bu çocuğun. Bir diyen bir daha diyo kv geliyor çocuk göZüme bir sarı görünüyor filan. Sarı renginden nefret ettim resmen :):):) ayy sanki ben gamsızım çocuğu doktora götürmedim :) hayır bir de açıkladım böyle böyle diye. En sonunda ay artık sarılık lafı duymak istemiyorum dedim.

Bazen şöyle aaaaaaaaa diye koca bir çığlık atasım geliyor. Onun yerine içime atıyorum :):):):)
Can'ım ya kıyamam çok üstümüze geliyorlar gerçekten çok düşüncesizler bana da çok dediler sarı gibi sarı gibi diye zayıf diye beynimi yiyorlar şimdi de

Ayyy sorma biz de korunmadık hiç. ben hep adetten sonra hamile kalınır diye düşünüyordum. Burada arkadaşlar uyardı sağolsun. Olma ihtimali yüksekmiş yani. Şimdi adet gecikmesi diye bişey de yok hamilelik belirtim de olmaz benim. İnşallah hamile filan değilimdir diyorum napim :) eşimse hamile olsam çok mutlu olacak bugün oğlumuzu seviyor birtanem benim diye. Seneye iki tanem olacaksınız diyor. Çok hevesli yaaaaa
Benimki pek istemiyor ikinciyi ama ben bir kardesi olsun istiyorum. Su an aslinda ozellikle saglik acisindan uygun olduguma inanmiyorum, butun vitamin depolarim bos neredeyse.. Yasimdan dolayi da bir an once hamile kalmak istiyorum.

Hıııh iyice kafam karıştı şimdi :)
Canım esnemeye başladı mı henüz sakin oluyor o zaman eğer emme vakti yakınsa emziriyorum ya da yatağına yatırıp emziğini veriyorum. Öyle uyuyor. Bazen sadece yatağa yatırmak da yetiyor emziksiz uyuyor. Bazen müzikle. Ama elini yüzünü ovuşturmaya başladığında hala uyku pozisyonuna geçirmediysem uykuya hazırlamadıysam geç kalırsam yani uyuması zor oluyor ve çabuk uyanıyor.
Bazen ağlayıp uyumadığı da oluyor o zaman sakinleştirmemi istiyor omzuma yatırıp birazcık gezdiriyorum sonra yatağa yatırıyorum.
Ağlıyor uyuyamıyorsa annecim ben nasıl sakinleşeceğimi bilmiyorum bana yardım et demekmiş :) tabi altı temiz karno toksa.

Canım eczaneden Çemen otu hapı diye mi isteyeceğiz? Bu arada ben yine mastit oldum sağ memem kıpkırmızı 20 Cc zor çıkıyor :KK43:
Canım aşırı uykum var ama bu acıyı çekmeni istemediğim için yazmadan yatamadım :)
Max 2 saatte açabilirsin
1-önce bir patatesi buzluğa koy. Sonra en az yarım saat kuru sıcak uygula (bende kiraz çekirdekli termal yastık var, termofor da olur)
2-sonra nemli sıcak uygula (bir Bebek bezine sıcak su dök, soğuyana kadar tut)
3-zeytin yağı (varsa Hindistan cevizi ve lavanta ile karıştırıp) sür ve meme ucuna doğru masaj yap. En az 10-15 dk
4-buzluktaki patatesi çıkar ve dilimle. Dilimleri memeye yerleştir :) ısınana kadar kalsın
5-sıcak su ile masaj yaparak yıka
6-eğer hala açılmadıysa bir beze sarılı buz aküsüyle bir sıcak bir soğuk uygula

Kesin açılır

Back
X