2016 Haziran bebekleri büyüyor

Aynen.. Oglum uykuya dalmakta zorlaniyor sadece baska bir problemi yok ama anlamiyorlar iste. Artik ne kadar zaman oldu, anliyoruz cocuklarin derdini.

Evet canim. Biz cocuklarimizi taniyoruz ya bu da guzel. :)

çılgın ya :)))
benimde 3 eylüldü satım
bende bekliyorum topiği

Aklima hep 1 yil onceki heyecanlar geliyor :))

Kizlar ya, gercekten hic adet gormemisken lohusalikta hamile kalmak mumkun mu?? Biz pek dikkatli degiliz korunma konusunda, eger hamile kalirsam cok gulerim :)

Evet mumkun. Ben populer bi doktorun (serkan oral) bu konuyla ilgili makalesini okudum emzirmenin gebelikten korumasi icin gece dahil en gec 4 saatte bir emzirmeli, pompa yapmamali, mama vermemeli ve iki gogsu duzenli bi sirada emzirmeliymisiz yoksa gebelik olusma ihtimali artarmis

Sevindim beğenmene güle güle kullan. Uyku tulumu altı açık olur mu öyle garip

Yarin fotosunu cekip gostereyim:) ben digme fln dikip bi sekilde tutturmaya calisacagim

Ayy ben de sarılığı mı var doktora götürdün mü sorusundan bıktım :KK47::KK47::KK47:
Artık ellerini çok ağızlarına götürüyorlar ağızlarına bir şey dokunsa hemen emmeye çalışıyorlar o yüzden bana da acıkmış herhalde yeni emmedi mi vs diyorlar tabi. Öyle durumda doğru düzgün emmedi oynaştı bir daha emZireyim ben deyip başka bir odaya geçiyorum. Emerse emziriyorum emmezse sarılıyorum konuşuyorum vakit geçiriyorum hem de az mıncıklanmış oluyor :):):)

Ah canim kiyamam:) insanlar genelde hep cocugun ac oldugunu dusunu¥orlar sanki cocuklar beslenmekten ibaret :)

Ayyy sorma biz de korunmadık hiç. ben hep adetten sonra hamile kalınır diye düşünüyordum. Burada arkadaşlar uyardı sağolsun. Olma ihtimali yüksekmiş yani. Şimdi adet gecikmesi diye bişey de yok hamilelik belirtim de olmaz benim. İnşallah hamile filan değilimdir diyorum napim :) eşimse hamile olsam çok mutlu olacak bugün oğlumuzu seviyor birtanem benim diye. Seneye iki tanem olacaksınız diyor. Çok hevesli yaaaaa

Biz de esimle bugun kizimizin abla olacagini hayal ettik cok duygulandik bnm kizim buyuyecek de abla olacak vay be :)

Kiloyla ilgili yorumlari hic takma. Ben dogum oncesi kilomun bir kilo altina indim ama hala eski kiyafetlerimde zorluk cekiyorum. Vucut deforme oluyo ne yazik ki. Dogum yaptin mi diye soranda da biraz fesatlik var sanki :)
Bi insan meydana getiriyorsun kolay mı hala aklım almıyor benim karnımın içinde Bi Bebek büyüttüğümü :) bu kadar anlayışsız olunabilir yani. Kalıcı hasar bıraktı bende hamilelik sırtım tutuluyor eğilince.
Bi diyetisyen arkadaşımla görüştüm de Bebek sütten kesilince gel dedi.

Can'ım ya kıyamam çok üstümüze geliyorlar gerçekten çok düşüncesizler bana da çok dediler sarı gibi sarı gibi diye zayıf diye beynimi yiyorlar şimdi de
Bebek olmak çok ayrı bir şeymiş gibi. O da bizim gibi insan yani. Hiçbir farkımız yok. Onlar duygularını ifade etmede ihtiyaçlarını karşılamada acizler sadece. Nasıl bizim tombişimiz zayıfımız var onlarda da aynı durum. Bazen şöyle 3 4 yaşına gelene kadar başka bir yerde olsam diyorum:):):)

Ayyy sorma biz de korunmadık hiç. ben hep adetten sonra hamile kalınır diye düşünüyordum. Burada arkadaşlar uyardı sağolsun. Olma ihtimali yüksekmiş yani. Şimdi adet gecikmesi diye bişey de yok hamilelik belirtim de olmaz benim. İnşallah hamile filan değilimdir diyorum napim :) eşimse hamile olsam çok mutlu olacak bugün oğlumuzu seviyor birtanem benim diye. Seneye iki tanem olacaksınız diyor. Çok hevesli yaaaaa
ya hiçbi belirti olmasa bile o bulantıyı tanırız. değilsindir canım. alıştık korunmasız ilişkiye şimdi zor geliyor. allah tan şartlar gereği ben bu süreçte eşimle bayağı ayrı kaldım çok az aktivite oldu. ama yarın akşam dönüyor artık hep beraberiz inş. ben gerçi çok ara vermiycem de hem karnım iyileşsin hem kızım biraz kendine gelsin.

Bir de insanlar surekli sut korur diye dusunme aman dikkat et tedbirini al korun vs vs diyorlar ya mahcup oluyorum hic dusunmezler mi bunlar ozel meseleler ayrica ben cocuk muyum ben bilirim neyin ne oldugunu ya cahil insanlar miyiz bilmedigimizi internetten okuyup ogreniyoruz zaten..

Evlenirken de cok seyler soylerlerdi aman dikkat et aman korun aman hemen cocuk yapma vs vs

Ya Turk milleti olarak garibiz vesselam:kızgın:

Ola ki hamile fln kalsam millet gelip laf edecek niye korunmadiniz aaa niye dikkat etmediniz sut korumaz demedik mi vs vs vs:kızgın:

Ya bana adliyede calisan biri dusugumden sonra kac ay korunacaksin diye sormustu inanabiliyor musunuz

emy0364 emy0364 en önemli adımı yazmayı unutmuşum. Bütün bunlardan sonra iyice emzirmen gerekiyor. Eğer yapamazsan içindeki sütü sağman gerekiyor. Fazla sağmayacaksın ama. Süte bir şey olmuyor. Dökmene gerek yok

Saat kaç oldu benim adam halen daha eve gelmedi bu eve geç gelme huyundan vazgeçiremedim evlendiğimizden beri:kızgın:
Tamam ben de akrabalarımlaydım eve 10da geldim de eşimle anlaştık hadi ikimiz de eve geçelim diye ben geldim benim adam daha gelmedi:kızgın:
Benim bu gece çenem düştü gene:işsiz::işsiz:

Canım bak diyelim ki ağlıyor; hemen altını değiştir, süt teklif et birazcık ısrarcı ol, hala ağlıyorsa hemen tempoyu düşür, omzuna koyup müzik aç. Muhtemelen ya çok yorgundur uyumak istiyordur yada sakinleşmek, biraz kucağında boş boş durmak istiyordur.
Uykusu varsa gözlerini kaşır. Burnunu üstüne sürter.
Uykudan ağlayarak uyanıyorsa ya açtır yada gazı vardır. Hemen kucağına al, muhtemelen gaz çıkarır, kusabilir de.
Oyuncağına bakmaktan kendimi alamıyor ama yinede ağlıyorsa uykusu vardır.
Uyanık kaldığı süre 1.5-2 saat olduysa ve ağlıyorsa uykusu vardır.
Saate bak. Kalkar kalkmaz emzir, sonra altını değiştir ve oynat. 1-1.5 saat sonra eğer huzursuzluk varsa tekrar emzirip uyutmaya çalışabilirsin. 2 saat olduysa %90 çok uykusu gelmiştir.
Harika tespitler katılıyorum;)

Saat kaç oldu benim adam halen daha eve gelmedi bu eve geç gelme huyundan vazgeçiremedim evlendiğimizden beri:kızgın:
Tamam ben de akrabalarımlaydım eve 10da geldim de eşimle anlaştık hadi ikimiz de eve geçelim diye ben geldim benim adam daha gelmedi:kızgın:
Benim bu gece çenem düştü gene:işsiz::işsiz:
Ay ne zor bi durum . Benim kocam öyle yapcak yolarim şaka bi yana da keske ben de biraz onsuz güçlü ve yolunu gözlemez olsaydım. Biraz gitsin gelmesin. Bebeme bile bakmak zor gelio

Kızlar ellerimizi alkış yapar gibi şaklatmak suretiyle bebeğimizin tepesinde avladığımız iki sivri sinek sayesinde bebeğim uyandı. Ben kaçıyorum :))
Bu bebeler sese duyarlı olmaya başladıktan sonra isimiz hepten zorlasti. Kolay gelsin . Umarım hemen uykuya dalar. Bizimki dé miy miy .açıktı galiba birazdan uyanır. Bi de evde misafir ablamın 4 yaşındakı oğlu var bağır çağır .mubarek saat 2 de yatar

Bugün akrabalarımlaydım bebegim de sürekli ağladı krizlere girdi

Sürekli aynı lafları duydum

- Aç bu çocuk aç
- Bu çocuk doymuyooooorr
- Mama versene niye eziyet ediyorsun
- Mama ver de uyusun
- Senin sütün az
- Aç bu çocuk aççç
- Uyumuyor bu çocuk aç çünkü
- Mama ver de doysun
- Bu çocuk aç
- Bu çocuk doymuyor

:kızgın:
Off kıyamam sana. Saf millet ya
He aç bilerek aç birakiom deseydin. Aglayinca bebeklerimz millet bizden daha bi anne kesilio elimiz den almaya çalışan yeni metod bulmuscasina susturmaya çalışan ..ve biraz uzaklasinca aç bu sütü yetmio çünkü sezeryan dien dedikodu kazanı. ... Boşver terket hemen ortamı

Sk sk emzirmek ve sağmak sütü artırmak için en temel olan diğer şeyler para tuzağı bence ama kişiden kişiye farklılaşan iyi gelen şeyler oluyor Bn sabah işyerinde nescafe içersem öğlen daha çok süt sağıyorum. Şekersiz sütlü nescafe hiç faydalı Bi şey değil evet biliyom ama :KK43:
Benim cuma Gününe yetiştirmem gereken 2 proje vardı , bu sabah ilk defa sek kahve içtim sonra bebeği emzirdim gün içinde hep huysuzlandı :(

SIK ALLERJİYE SEBEP OLAN GIDALAR :
. Sucuk, salam, sosis, pastırma
.Cikolta, kakao, puding
. Balık
. İnek sütü
. Yumurta
. Fındık, fistik, ceviz, antep fistigi ( leblebi disindaki tum cerez)
. Soyali tüm urunler
. Hazir gidalar ( gofret, hazir corba,renkli sekerler, makarna soslari, salca,ketcap, mayonez,renklendirilmis gidalar)
. Tursu,cips,kola

ÜRÜNLER
. İcinde paraben bulunan ( sampuan,sac kremi,deodorant,nemlendirici,kolonya... Diger kozmetik urunler)
. kokulu temizlik maddeleri
. Yüz boyama, renkli oyun hamurlari
. Renkli ic camasirlari
. Renklendirilmis yumusaticilar

@9ay resim atamadim yazdim canim. Biraz gec oldu kusura bakma
Bide cilekle üzüm dedi (üzümü buara cok tukettigimicin deneme amacli yani)
Alerji olabilecek herşeyi tüketiyormuşum resmen , heleki sucuk , dayanamıyorum resmen :)))))

R r0s3n maşallah bebişe ne güzel sakin kıymetini bil. Ben bu cadıyı oyanıcam diye bitap düşüyorum. Kuzenimin bebişi dediğin gibi sakin bir bebek maşallah büyüyünce hiçbirşeyleri eksik olmuyor. Anne de az yorulmuş oluyor. Ben de bebeğim sakin olsun diye dua ettim hamileyken ama benimki uykusunda bile ellerini parmaklarını oynatıyor.

Bugün bir kişi çok zayıflamışsın dedi. Bir kişi de doğum yaptın mı dedi :S evet dedim hımmm o Zaman yediklerimizde biraz dikkat edelim dedi :KK43: başka biri de sen eskiden daha zayıftın sanki dedi.
Bu insanların lafları beni öldürecek. Boğcam Bi gün birini.
Kac kilosun canım. Ya benm göbek 6 aylik gibi. Hani vücudumdan çok rahatsız degilim ama sanırım bu sezeryan olmakla da alakali acılı hissiz bu göbeğim var. Çok takar oldum kilomu. Gitmio gitmio

Kızlar sizin bebişler canlı canlı mı? Benimki uykudan sonra ve uyumaya yakın böyle baygın baygın oluyor. Gündüzleri benle konuşuyor gülüyor. Akşam üstleri geliyorlar. Babannesi oğlum 3 aylık oldun nerdeyse bi canlı bak bi kendini dik tut filan diyor. Benim çocuğum mu yapamıyor acaba :/ canımı sıkıyor.
Canım daga erken , yavaş yavaş olacak , bizimki de daha kafasını tam tutamaz , bugun misafirlerim vardı akşam , ben tabakları hazırlayasıya babasının kucağında uyuya kalmış , 10 aylık bir bebek vardı 11:30 da hala ayaktaydı :)))

Ay ne zor bi durum . Benim kocam öyle yapcak yolarim şaka bi yana da keske ben de biraz onsuz güçlü ve yolunu gözlemez olsaydım. Biraz gitsin gelmesin. Bebeme bile bakmak zor gelio

Onsuz bebegime bakmakta ben de zorlaniyorum onu balkonua bekliyorum o gelirken merdivende karsiliyorum bana da yazik yaw ama adam ozgurlugune duskun koc burcu :( nasa burclari degistirmis ama tipik bi koc burcu

Off kıyamam sana. Saf millet ya
He aç bilerek aç birakiom deseydin. Aglayinca bebeklerimz millet bizden daha bi anne kesilio elimiz den almaya çalışan yeni metod bulmuscasina susturmaya çalışan ..ve biraz uzaklasinca aç bu sütü yetmio çünkü sezeryan dien dedikodu kazanı. ... Boşver terket hemen ortamı

Aaa evet bir de Turk kadin milleti olarak aglayan bebeyi susturma gibi bi derdimiz var ben izin vermiyorum ama zorla.kucagimdan cocugumu aldiklarini bilirim (misafirlikteydik) sonra da sen beceremiyosun bak cocuk boyle susturulur diye azari yedim

Back
X