- 6 Eylül 2016
- 411
- 817
- 33
- Konu Sahibi superselma
incir yiyin bol bol ve hurma. Hurma inanılmaz derecede süt yapıyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sütten kesilene kadar böyle mi gezeceğiz? Benim 20 kilo fazlam var. Hala 70'im. Nasıl sabitlendi anlamadım halbuki gün içinde çok yoruluyorum. Bende de hasar bıraktı. Ensemde ödem oldu, belim tutuluyor ve duruşum bozuldu. Emzirme ayrı hasar veriyo. 75 takardım. Şimdi sağ 90, sol 1 milyon!Bi insan meydana getiriyorsun kolay mı hala aklım almıyor benim karnımın içinde Bi Bebek büyüttüğümü :) bu kadar anlayışsız olunabilir yani. Kalıcı hasar bıraktı bende hamilelik sırtım tutuluyor eğilince.
Bi diyetisyen arkadaşımla görüştüm de Bebek sütten kesilince gel dedi.
kasaptan al sucuğu Can'ım. O katkısız olur alerji yapmaz. Memenin açılması içinAlerji olabilecek herşeyi tüketiyormuşum resmen , heleki sucuk , dayanamıyorum resmen :)))))
Kızlar günaydın. Bu çemen otu mucize resmen. Sütüm çok arttı. Ne vitamalt, rezene, üzüm, dereotu, Mısır... Hiç biri böyle arttırmadı. Bugün 3. Gün. Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama artık gece almayacağım, çok oluyor. Sütünü artırmak isteyenlere tavsiye ederim. Sürekli kullanmaya gerek olmayabilir. Hastalık, üzüntü vs yüzünden azalınca tekrar artana kadar da kullanılabilir.
Bizim kız yarın tam 3 aylık oluyor. Yapabildikleri;
1-kafasını yerden kaldırıyor, o esnada ellerini tutarsam benden güç alıp benim de biraz çekmemle oturur pozisyona geliyor
2-yüz üstü durmayı sevmiyor ama koyarsam bir süre durabiliyor, sonra kafasının ağırlığını kullanarak sırt dönüyor
3-sırt yatırırsam yatakta yan dönüyor(sert zeminde dönemiyor)
4-oyuncaklara uzanıyor, tutup ağzına götürüyor
5-bir şey uzun süre konsantre olabiliyor ve araya girilmesinini istemediğini çok net belli ediyor (tiz bir çığlıkla)
6-yüzü olan oyuncaklarla konuşuyor (duvardaki baykuş stickerı, aktivite halısındaki sallanan aslan mesela)
7-arabasında dışarı çıkmayı başaramadık ama kucakta yüzü dışarı dönük dün ilk defa gezdi. Bir palmiye heyecanla bağırıp gülmesine yetti :)
8-bizimle diyalog kuruyor. Kelime haznesi agu ve versiyonlarından ibaret (aaaaagu, aguuuu, aggu) ama değişik sesler çıkarıyor (piyuuuvv, hehe, aaaaay, brrrrrr)
9-Çiçek ve otları koparabiliyor, saçımı çekebiliyor ve kediyi tüylerinin içine elini sokup sonra çekmek süretiyle "seviyor"
Marifetlerimiz bunlar :)
Bu ara en iyi uykuluyken emzirebiliyorum. Sol tarafı hala iyi emmiyor. Kilo alması biraz yavaş.
sütten kesilene kadar böyle mi gezeceğiz? Benim 20 kilo fazlam var. Hala 70'im. Nasıl sabitlendi anlamadım halbuki gün içinde çok yoruluyorum. Bende de hasar bıraktı. Ensemde ödem oldu, belim tutuluyor ve duruşum bozuldu. Emzirme ayrı hasar veriyo. 75 takardım. Şimdi sağ 90, sol 1 milyon!
kasaptan al sucuğu Can'ım. O katkısız olur alerji yapmaz. Memenin açılması içinsuperselma nın dediği yöntem de çok işe yarıyor. Bebeği yanına yatırıp emzire emzire uyutuyorsun.
Köşeye doğru nasıl uzanacağımı anlamadım cnm yaCanım ense için ortopediye gittin mi?
Ben de hala gitmedim
5sene önce yine olmustu
Görümcem fizik tedaviye gitmiş,
Bazı egzersizler göstermisti bana iyi geldi
Cushing mi oldum diye korkmadim değil yani..
Odanin köşesine geçiyorsun (veya kapıyı kapatiyorsun köşede kapı varsa)
Ayakta duruyorsun iki elini iki duvara omuz hizasında dayiyorsun. Köşeye doğru vücudunu uzatıp geri geliyorsun. Ensende hareket hissedersin. Umarım doğru tarif etmişimdir. Geçmiş olsun.
Dok once bebegin ağzını sodali suyla sil arkasından mikostatin sur günde dört defa dedi 5-6 gün dedi iki hafta kullandım geçmedi ki ondan once üç hafta kullanmıştım dok söyledim tekrar kullan dedi göğüs ucumada bulaştı onun içinde krem verdi hergün duş alıyorum emzirmeden once yikiyorum sıcak yemek ve içecek icmiyorum ama iyilesmiyor tam geçti diyorum sabah bakıyorum bir iki yerde yine portlemis sütüm yetmediği için mamada veriyorum kilo problemi var uyku problemimiz var strese girdimcanım hangi ilacı kullandın?
sadece anne sütü mü alıyor, mama falan veriyor musun? su?
meme ucunda çatlak var mı? sadece bebeğin ağzına değil, kendi meme ucunada uyguluyor musun? sütyen veya göğüs pedini sık değiştirip meme ucunu temiz tutmaya çalış.
birde bu pamukçuk mantar enfeksiyonu biliyorsundur. yani bağışıklık sistemi bi şekilde baskılanmışsa (geçirilmekte olan birincil bir bakteriyel enfeksiyon varlığında, bebek aşırı yorgun uykusuzsa, yeterli beslenememişse güçsüz düşmüşse vs) ortaya çıkıp inatçı hale gelebiliyor. bebeğinin başka bir rahatsızlığı var mı onu anlamaya çalış. birde iyi beslenip dinlenmesine gayret et.
5 ile 13 pek ayni kulvar olmadi ama moral icin tesekkurlerGider neden gitmesin .bebisler biraz buyusun de ben de rejim yapmak istiyorum.5 kilo vermem lazım.
60kg sun ve 13kg fazlan var.boy kaçben 60 kiloyum, nasil gidecek bu kilolar? 13 kilo fazlam var.
Doktorunun ne dediği önemli . Kilolu olunca sağlıklı olunmuyor. Kilo sağlık problemlerinin başlıca sebebi. Doktor normal diyorsa sağlığı iyi diyorsa sorun yok bence rahat ol. Benim kızım da 93.günde 5100 gram sen iyisin bile bizdenKızlar merhaba,
Benim bebeğim bu gün 79 günlük 23.06.2016 da doğdu.
doğum:2.450 gr 48 cm (4 gün yoğun bakımda kaldı ve orada 100 gr daha zayıflamış) aldığımda 2.350 gr dı.
1.AY: 3.000 gr 52 cm
2.Ay: 4.150 gr 55 cm
Şu anda 4.500 gr lardadır diye tahmin ediyorum.
sizce gelişimi nasıl?
6.500 7 kg olanlar var çok moralim bozuldu benim bebeğim çok mu zayıf kalmış.
Benim boyum 1.67 kilom 60 kg, Eşim 1.75 kilosu 57 kg. Bebeğimiz kız.
Arkadaşlar lütfen fikirlerinizi paylaşın çok ihtiyacım var.
Doktorunun ne dediği önemli . Kilolu olunca sağlıklı olunmuyor. Kilo sağlık problemlerinin başlıca sebebi. Doktor normal diyorsa sağlığı iyi diyorsa sorun yok bence rahat ol. Benim kızım da 93.günde 5100 gram sen iyisin bile bizden
65 kiloyum ama öyle hamile gibi de durmuyorum artık yağ tabakası olduğu belli yani :)
Dok once bebegin ağzını sodali suyla sil arkasından mikostatin sur günde dört defa dedi 5-6 gün dedi iki hafta kullandım geçmedi ki ondan once üç hafta kullanmıştım dok söyledim tekrar kullan dedi göğüs ucumada bulaştı onun içinde krem verdi hergün duş alıyorum emzirmeden once yikiyorum sıcak yemek ve içecek icmiyorum ama iyilesmiyor tam geçti diyorum sabah bakıyorum bir iki yerde yine portlemis sütüm yetmediği için mamada veriyorum kilo problemi var uyku problemimiz var strese girdim
B biyologmerve canim senin bebeginin 2.ay ölcümleri nasildi? 1ayda kac gr almis en son?
Canım her bebek aynı olacak diye birşey yok , bizimkide 83 günlük 5200 gr , 60 cm . Eğer Vücudu dinçse bebeğinin sıkıntı yok bence , doktorunuz daha iyi bilirKızlar merhaba,
doğum:2.450 gr 48 cm (4 gün yoğun bakımda kaldı ve orada 100 gr daha zayıflamış) aldığımda 2.350 gr dı.
sizce gelişimi nasıl?
Maşallah kzucuğuna canım :) ofisten Yenice geldim şu Çemen otu hapını günde kaç tane atıyorsun eczaneden MÜ aktardan mı alacağız :) bugun aldırayım bende :)bu seferki marşı Ağrılı değil ama çok kızardı ve yumruk gibi şiştiKızlar günaydın. Bu çemen otu mucize resmen. Sütüm çok arttı. Ne vitamalt, rezene, üzüm, dereotu, Mısır... Hiç biri böyle arttırmadı. Bugün 3. Gün. Bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama artık gece almayacağım, çok oluyor. Sütünü artırmak isteyenlere tavsiye ederim. Sürekli kullanmaya gerek olmayabilir. Hastalık, üzüntü vs yüzünden azalınca tekrar artana kadar da kullanılabilir.
Bizim kız yarın tam 3 aylık oluyor. Yapabildikleri;
1-kafasını yerden kaldırıyor, o esnada ellerini tutarsam benden güç alıp benim de biraz çekmemle oturur pozisyona geliyor
2-yüz üstü durmayı sevmiyor ama koyarsam bir süre durabiliyor, sonra kafasının ağırlığını kullanarak sırt dönüyor
3-sırt yatırırsam yatakta yan dönüyor(sert zeminde dönemiyor)
4-oyuncaklara uzanıyor, tutup ağzına götürüyor
5-bir şey uzun süre konsantre olabiliyor ve araya girilmesinini istemediğini çok net belli ediyor (tiz bir çığlıkla)
6-yüzü olan oyuncaklarla konuşuyor (duvardaki baykuş stickerı, aktivite halısındaki sallanan aslan mesela)
7-arabasında dışarı çıkmayı başaramadık ama kucakta yüzü dışarı dönük dün ilk defa gezdi. Bir palmiye heyecanla bağırıp gülmesine yetti :)
8-bizimle diyalog kuruyor. Kelime haznesi agu ve versiyonlarından ibaret (aaaaagu, aguuuu, aggu) ama değişik sesler çıkarıyor (piyuuuvv, hehe, aaaaay, brrrrrr)
9-Çiçek ve otları koparabiliyor, saçımı çekebiliyor ve kediyi tüylerinin içine elini sokup sonra çekmek süretiyle "seviyor"
Marifetlerimiz bunlar :)
Bu ara en iyi uykuluyken emzirebiliyorum. Sol tarafı hala iyi emmiyor. Kilo alması biraz yavaş.
sütten kesilene kadar böyle mi gezeceğiz? Benim 20 kilo fazlam var. Hala 70'im. Nasıl sabitlendi anlamadım halbuki gün içinde çok yoruluyorum. Bende de hasar bıraktı. Ensemde ödem oldu, belim tutuluyor ve duruşum bozuldu. Emzirme ayrı hasar veriyo. 75 takardım. Şimdi sağ 90, sol 1 milyon!
kasaptan al sucuğu Can'ım. O katkısız olur alerji yapmaz. Memenin açılması içinsuperselma nın dediği yöntem de çok işe yarıyor. Bebeği yanına yatırıp emzire emzire uyutuyorsun.
canım arkadaşlar da söylemiş senin bebeğinin başlangıç kilosu boyu bizimkilerin çoğundan azmış. ama aylık alması gerekeni gayet iyi alıyor gibi. önemli olan da bu zaten. yani biraz geriden başladığı için zayıf gibi gözüküyor yoksa gelişimi normal bence. birkaç ay sonra yakalar o da akranlarını. iyi beslemeye gayret et, sıkma canını hiç.Kızlar merhaba,
sizce gelişimi nasıl?
Bizimki de bugun öyle cnm hatta dün de öyleydi psikoloji kalmadı artık benim eşim annem yardım ediyo ama beceremiuolar uyutmayi falan gazı oluyo emmiyo emmedigi için uyumuyo kısır döngü devam ediyoBerbat bir sabah geçirdim. 8de kalktık şimdi kahvaltı ediyorum.
Kızım sürekli ağlıyor. Uyuyor beşiğime bıraktığım anda ağlıyor.
Kimse yardım etmiyor. Annem var ananem var ama ben gün içinde hep yalnız bakıyorum çocuga. Hiç demiyorlar gelelim biz başında duralım sen işini yap. Bir gün bile böyle gelmediler. Hep kendi işleri için geliyorlar bir an evvel işleri bitirip çıkma derdindeler. Çok yoruldum.