2016 Mayıs Anneleri Bebeklerinize İsim...

İshak ismi güzel bizde düşünmüştük, erkek ismi bulmak çok zor ilk oglumun adı İsmail mete, buna da ömer salih düşünüyoruz ama pekte içime sinmiş değil. Sizce nasil

merhabalaaar bana önerileriniz varmı acaba

Eşimin ismi Eser benim ismim Seher.... kafiye bozulmasın istiyorum ama karar veremiyoruz :) kızımız olacak :KK46::KK46::KK46:

Öncellikle tebrikler canım. :)

Esra uyumlu gibi. Hem güzel anlamlı bir isim.
Esra'nın kelime anlamı 'gece yolculuğu'.
Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir.
Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor.
Esra hadisesi miraç gecesinde gerçekleşen mucizenin lk aşamasıdır, yani Hz. Peygamber’in gece Mekke'den Mescid-i Aksa’ya yürümesi.
Esra ayrıca Hz. Meryem'in bir sıfatıdır.

Sedef de beğendiğim bir isim.
Kibar ve sizin isimlerinizle uyumlu.

Seray da gayet güzel.
Seray 'saray' ve 'ay gibi güzellerin başı' demek.

Nilüfer de uyumlu.
Nilüfer beyaz, mavi ve sarı çiçekler açan bir cins su bitkisi.
Aynı zamanda Bursa yakınlarında akan bir akarsu.

Kevser de olabilir.
Kevser’in kelime anlamı 'bereket, hayır'.
Kevser Cennette bulunan bir ırmak.
Bunun dışında Kur'an-ı Kerim'in 108. suresinin ismidir.

Benim çocuğum olmuyor diye tedavi boyunca meryem suresini okudum ve kızım olursa meryem koyacam diye niyetlendim, o nedenle meryem olacak kızımın ismi :*

BiZde emir koyucaz inşşlh ikinci isimde kararsızıs daha doğrusu dedesi koyucak doğduğunda :KK12: ama olsun takmıyorum kafama

Kimse isim paylaşmıyor, benim çocuk isimmiz kalıcak galiba, ilk oğlumun adi İsmail mete, buna İbrahim etem, ömer salih, ömer kaan, Tarik ali, ömer Asaf , karar veremiyoruz

Kimse isim paylaşmıyor, benim çocuk isimmiz kalıcak galiba, ilk oğlumun adi İsmail mete, buna İbrahim etem, ömer salih, ömer kaan, Tarik ali, ömer Asaf , karar veremiyoruz

Merhaba sanki omer salih kulaga daha hos geliyor nacizane fikrim

Bende kızıma İlkim Berre vericem inşallah Hoppa
Canım bildiğim kadarıyla Peygamber efendimiz kadın sahabelerden adı Berre olanların adını değiştirmiş. Sen de bir araştır istersen bu konuyu.
Çok zor isim bulmak. Biz de hala kararsızız. Melis, selin, ahsen..

Back
X