2016 mayıs tüp bebek

Yok canm 12. Haftadan sonra yukari cikiyomus ama rahmimiz surekli buyudugu icin o agri onun agrisi da olabilir icini ferah tut canm cok normal gerilmeler fln.. benide 17 de cagirdi benimde aynen icim icimi yiyor gitmek istiyorumm :))
Offf sorma ya bi görsem ben de :) ya karnım da yumuşak sadece kasıkta bi gerginlik sertlik var o kadar nerede bu minnoşlar bi hissedeydik iyiydi :))

G gipsyy canım bnde duyuyorum hep zararlı degilmis die ama insan yinede ürküyor.Birsey olur die.canim şuan tam 5 haftalık benim takvime göre.haftaya persembe çağırdı.kan testi yaparmi bilmiyorum.İns herşey yolunda gider.rabbim hepimizin evlatlarına sag salim kavuşmasını nasip etsin.

Dimi yaaa ama gel de bize sor kocaman gibi geliyo bana sonuçta daha dün annesinde vitamindi yavrum :))
Evett canmm cok sukurr bin sukurr bu gunler hic gelmicek sanardim cok sukur rabbime :)) bende cok merak ediyorum en son gittigimde herseyi olusmustuu bebek olmustu bildiginn simdi kim bilir ne kadar buyumustur diyorum :)) daha cokk var amaa kontrolee sabretmekk zorr

Evett canmm cok sukurr bin sukurr bu gunler hic gelmicek sanardim cok sukur rabbime :)) bende cok merak ediyorum en son gittigimde herseyi olusmustuu bebek olmustu bildiginn simdi kim bilir ne kadar buyumustur diyorum :)) daha cokk var amaa kontrolee sabretmekk zorr
Çok çok şükür bugünlere Allah hepimize kucağımıza aldığımız günleri göstersin isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin
Bu arada nasıl oldu bulantılar senin. Benim iki haftadır yoktu dün yine çıkardım niyeyse

Ah canım seni çok iyi anlıyorum hep öyleyiz bak kaç hafta oldu hâlâ aynı durumdayım :) ilk haftalarda daha çok sonra seyreliyor evham durumu ama geçmiyor :)
Biraz seyrelse iyi olacak herkesi şimdiden yiyip bitirdim:eek:.başka konumuz kalmadı valla.çok üstüme gelirlerse anayım ben ana deyip çıkıyorum işin içinden:halay::halay:

Offf sorma ya bi görsem ben de :) ya karnım da yumuşak sadece kasıkta bi gerginlik sertlik var o kadar nerede bu minnoşlar bi hissedeydik iyiydi :))
Canım ben hala birşey hissedemiyorum. Nerde olduğuna dair hiçbir fikrim yok :) ama bazen ağrı vuruyor kasıklarıma ara ara o zaman hareket ediyor bence :) ultrasondada yerinde durmuyordu çok hareketliydi :KK46:

Selam kızlar,

11. Haftayı geçmiş anneler size birşey soracağım?
Doktorlarınız ikili test yerine size harmony panorama test önerdi mi?

Bilmeyenler için söyleyeyim. İkili test çocukta down sendrom u var mı onun için yapılıyor ama güvenilirliği %92 ymiş. Harmont panorama ise %99 muş. Ama fiyatı 2000 Tl. Biraz kafam karıştı. İkili testim temiz ama bu testi duyan yada doktoru öneren var mı merak ettim?

Çok çok şükür bugünlere Allah hepimize kucağımıza aldığımız günleri göstersin isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin
Bu arada nasıl oldu bulantılar senin. Benim iki haftadır yoktu dün yine çıkardım niyeyse
Ben de aynen vallahi bu sabah cikrdim yine iki haftadr iyidim kokulara hassasiyetim devam ediyir kendi pisirdigim yemegi genelde yiyemiyorum

Selam kızlar,

Bilmeyenler için söyleyeyim. İkili test çocukta down sendrom u var mı onun için yapılıyor ama güvenilirliği %92 ymiş. Harmont panorama ise %99 muş. Ama fiyatı 2000 Tl. Biraz kafam karıştı. İkili testim temiz ama bu testi duyan yada doktoru öneren var mı merak ettim?
Evet banada oneedi ama ben merak edip arastirmadim bile.. sonucta benm evladim dedim herseyiyle kabilum

Selam kızlar,

Evet canım benim doktorumda önerdi. Ama ben yaptırmamaya karar verdim. Bebeğim olmuş 3 aylık o testi yaptırıp down deselerdi aldırcakmıydım hangi vicdana sığar bu. Canım bence bu test kesin aldırcak ve dünyaya getirmek istemeyecek aileler için geçerli. Ben bu taramalara bile karşıyım. Kötü birşey söylendiği zaman hamileliğin nasıl bir psikolojiyle geçicek. O yüzden hem çok pahalı hemde gereksiz diye düşünüyorum canım.

Evet canım benim doktorumda önerdi. Ama ben yaptırmamaya karar verdim. Bebeğim olmuş 3 aylık o testi yaptırıp down deselerdi aldırcakmıydım hangi vicdana sığar bu. Canım bence bu test kesin aldırcak ve dünyaya getirmek istemeyecek aileler için geçerli. Ben bu taramalara bile karşıyım. Kötü birşey söylendiği zaman hamileliğin nasıl bir psikolojiyle geçicek. O yüzden hem çok pahalı hemde gereksiz diye düşünüyorum canım.

Herkesin düşüncesi farklı tabii bu konuda. Lakin dileğimiz her annenin sağlıklı bir evlada kavuşması. Diğer türlüsü hem bebek hem aile için çok zor bir hayat. İyi düşünelim. Ben tarama testini yaptırdım. Ama bu test emin olamadım para tuzağımı? Çünkü eğer test pozitif çıkarsa yine amniyosentez isteniyormuş. Yani madem kesin sonuç veriyor neden amniyosentez istensin tekrar. Ve çok büyük bir para gerçekten. Teknoloji ilerliyor ama öyle bir güven kırıyorlar ki insan kendini enayi gibi hissediyor.

Biraz seyrelse iyi olacak herkesi şimdiden yiyip bitirdim:eek:.başka konumuz kalmadı valla.çok üstüme gelirlerse anayım ben ana deyip çıkıyorum işin içinden:halay::halay:
Anasın sen tabiki :anne::KK76:
İşte o evhamı Biraz törpülemekte fayda var çünkü ilerde yok kalbi ne zaman atacak cinsiyeti neydi ayrıntılı ultrasondu derken çooook vaktin olucak evham yapmaya :halay: tadını çıkar artık değerin de mükemmel maşallah ;)

Herkesin düşüncesi farklı tabii bu konuda. Lakin dileğimiz her annenin sağlıklı bir evlada kavuşması. Diğer türlüsü hem bebek hem aile için çok zor bir hayat. İyi düşünelim. Ben tarama testini yaptırdım. Ama bu test emin olamadım para tuzağımı? Çünkü eğer test pozitif çıkarsa yine amniyosentez isteniyormuş. Yani madem kesin sonuç veriyor neden amniyosentez istensin tekrar. Ve çok büyük bir para gerçekten. Teknoloji ilerliyor ama öyle bir güven kırıyorlar ki insan kendini enayi gibi hissediyor.
Amniyosentez de çok riskli hadi dediler amniyosentez olacak oldu ve sonuç iyi çıktı ya sentezden sonra bebeğe bişey olursa Allah korusun vallahi çok zor kararlar bunlar. Ben ikiliyi yaptırdım dr isterse üçlü de yaptırır mıyım bilmiyorum sonuç riskli çıkarsa ki çıksa bile güvenilir değil hepimizin kafası karışıyor işte :(

Tabikidee cok zordurr ama bu konuda herkes kendi karar verecek ben sahsen boyle birsey cikcak dahi olsa bebegime kiyamazdim down sendromu yasamasina engel bir durum degil cunku dowv sendromlu olup basarilar elde eden cok cocuk var tabikide cok zor bir durum ama masip kismet derdim.. İkili taramayi bile doktora hayr dyemedim yaptrdim bir hafta stres yasadim sonucun kesin olmicani bile bile neden bu stresi yasiyoruzki kaderimize razi olmak en guzeli

Amniyosentez de çok riskli hadi dediler amniyosentez olacak oldu ve sonuç iyi çıktı ya sentezden sonra bebeğe bişey olursa Allah korusun vallahi çok zor kararlar bunlar. Ben ikiliyi yaptırdım dr isterse üçlü de yaptırır mıyım bilmiyorum sonuç riskli çıkarsa ki çıksa bile güvenilir değil hepimizin kafası karışıyor işte :KK43:

Sorma ya maalesef. Bir de söylemiş olmak için hiçbiri kesin sonuç vermezi ekliyorlar mutlaka. Doktor biraz hastalara güç vermeli bence. Sülalende öykü yoksa yaşın 40 değilse korkma yahu de, ama yok. Evet diğer taramaları isterse ben de yaptıracağım. Biz yine de gönlümüzü ferah tutalım. Bunlar normal hayattaki riskler kadar neticede. Bebeklerimiz stres olmasın.

Tabikidee cok zordurr ama bu konuda herkes kendi karar verecek ben sahsen boyle birsey cikcak dahi olsa bebegime kiyamazdim down sendromu yasamasina engel bir durum degil cunku dowv sendromlu olup basarilar elde eden cok cocuk var tabikide cok zor bir durum ama masip kismet derdim.. İkili taramayi bile doktora hayr dyemedim yaptrdim bir hafta stres yasadim sonucun kesin olmicani bile bile neden bu stresi yasiyoruzki kaderimize razi olmak en guzeli

Kaderine razı olacaksan hiç doktora gitmemen gerekir. Tıbbın nimetletinden de yararlanmak lazım bir yerde. Verdikleri takviye ilaçlarla yeri geliyor kaç bebek kurtarıyorlar. Bilmiyorum ya. Annelerin kafalarını çok karıştırıyorlar bazen. Sen de haklısın bir yerde fazla tıp ta, tıpını çıkarıyor işin :KK50:

Kaderine razı olacaksan hiç doktora gitmemen gerekir. Tıbbın nimetletinden de yararlanmak lazım bir yerde. Verdikleri takviye ilaçlarla yeri geliyor kaç bebek kurtarıyorlar. Bilmiyorum ya. Annelerin kafalarını çok karıştırıyorlar bazen. Sen de haklısın bir yerde fazla tıp ta, tıpını çıkarıyor işin :KK50:
Dowv sendromu dedigin sey ilacla tedavi edilecek birsey degil.. Doktora gidiyoruz cunku daha saglikli olsunlar diye herhangi bir eksikligimiz varsa vitamin olur vs takviye aliyotuz testler yaptiriyoruz. ama sana down sendromun pozitif cikti dediklerinde yapacaklari birsey yok.. Sen bilirsin yinede ben kendi fikrimi soyluyorum. Benm cevremde pozitif dedikleri sapasaglam dogan cocuklar oldu hamilelikleride zehir oldu ama.. Herkesin kendi dusuncesi bazilari kesinlikle istemem diyor o sekilde cocugu aldiriyor yani o da bir dusunce. Sen kendin karar vereceksin buna

Selam kızlar,

Canım benim 2 li testimde çok iyi çıkmasına rağmen ben yaptırdım..yaş faktöründen dolayı dr önerdi..yaşın 35 in altındaysa yaptırma bence

Back
X