• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ocak Zammı Hakkında

Yani asgari ücrete yaklaşık 300TL zam gelecek (İnş. da gelir,hatta daha fazla bile olmalı,benim derdim o değil) ama örnek veriyorum,1500TL alan çok daha az bir zam alacak ya da 2bin TL alan. Bu durumda adaletsizlik olmuyor mu? Herkes ne kadar alıyorsa o oranda ek yapsınlarEn Büyük KK

valla öyle bir zamma hayır demem %30 zam yapıyorlar yani keşke yapsalar ama sanmıyorum sadece alt taban 1300 endekleyecekler 1300 den fazla alanda normal zam görecektir kalkıpta %30 yapmazlar herkese

VALLA CNM BİZİMKİSİ ZATEN fanatik iktidar yanlısı olduğu için seçimden önce herkese asgari ücret ne kadar zamlanırsa sizede okadar zam yapıcam demişti.seçim sonuçlarının ertesi günü sıra sizin vaadlerde dedim tamam herkese 300 zamn yapıcam dedi ama bakalım bekliyoruz bizde :)

Kızlar ayrı konu açmak istemedim konusu gelmişken sorsam belki yardımcı olursunuz. Şimdi ben mayıs 2014 te işe girdim 1200 tlye anlaştım ama bana sonradan o senden önce girenin ücretiydi sana asgari ücret dediler ama sana 1000 tl vericez sonra yükselir neyse bir şey demedim zaman geçti zam falan yapılmadı ocakta herkese yapılan zam oldu 1100 tl oldu maaşım şimdi gene ocakta 100 tl zam gelecek asgari ücrette 1300 olunca neredeyse 2 senedir asgari ücretten az almış mı olucam 300 tl asgari zam 200 tl 2 senelik zam maaşımın 1500 olması gerekmez mi ben mi yanlış hesaplıyorum herkese zam yapıyorlar bana yok napıcam bilmiyorum

konunu sabote etmiş gibi oldum kusura bakma
Yok canım önemli değil. İşte tam da bunu demek istiyorum. Nasıl olacak diye?
Ben de doğum izninden sonra 1 buçuk yıl ara vermiştim. Mayıs 2014te döndüm aynı şirketime ama yeni başlamış gibi girişim yapıldı. Yılım dolmamasına rağmen Ocak 2015te herkese yapılan oranda bana da zam yaptılar. Ama her firma ve yönetici bizimki gibi değil.Sana haksızlık yapan firma gibi firmalar, asgari ücret mevzusunda nasıl ilerleyecek onu anlayamıyorum

Yok canım önemli değil. İşte tam da bunu demek istiyorum. Nasıl olacak diye?
Ben de doğum izninden sonra 1 buçuk yıl ara vermiştim. Mayıs 2014te döndüm aynı şirketime ama yeni başlamış gibi girişim yapıldı. Yılım dolmamasına rağmen Ocak 2015te herkese yapılan oranda bana da zam yaptılar. Ama her firma ve yönetici bizimki gibi değil.Sana haksızlık yapan firma gibi firmalar, asgari ücret mevzusunda nasıl ilerleyecek onu anlayamıyorum
yok asgari ücret neyse onu kuruşu kuruşuna yatırırlar onda sıkıntı yokta ben şimdi asgari ücretten az mı alıcam 1500 verirlerse onlara da çok gelir bilemedim doğrusu neyse en az 1400 alıcam eğer asgari ücret 1300 olursa 90 tl agi 1490 ona da razıyım ben.

valla öyle bir zamma hayır demem %30 zam yapıyorlar yani keşke yapsalar ama sanmıyorum sadece alt taban 1300 endekleyecekler 1300 den fazla alanda normal zam görecektir kalkıpta %30 yapmazlar herkese
Oran açısında bakınca doğru diyorsun ya kimse %30 zam yapmaz. Ama kalkıp da 100-150 tl de zam yapmasınlar yani,o zaten normalde de yapılıyor

Açıkçası durumlar karışık, dün bir sohbete şahit oldum. Bayan 1200 Tl maaşla çalışıyor şu an , maaş zamları normelde yılbaşında ama zamların açıklanması Mart ayını buluyormuş, farkları da sonradan yatıyormuş hesaplarına. Şimdi bayan diyor ki ben şu an asgari ücretin üstünde maaş alıyorum, yılbaşından sonra bana 1300 TL'den az veremeyecek orası tamam da, bana ayrıca zam yapacak mı? Yoksa napalım devlet 1300 yaptı zaten, ekstra zam yok mu diyecek? Eğer böyle derse bu seferde ben asgari ücrete çalışıyor olacağım...Kısacası herkesin kafası karışık.

Ben avukatım şu an yanımda çalışan 2 bayan arkadaş var, maaşları birinin 1100TL diğerinin 1200TL...Benimde kafam karışıktı ama ben ücret düzenlemesi yaparken şu an ki maaşları ile asgari ücret arasında ki farkı korumaya karar verdim.

1100 TL olan arkadaşın maaşını 1400 Tl'den
1200 TL olan arkadaşın maaşını 1500 Tl'den hesap edip yılbaşında zamlarını bu rakamlara göre ayarlayacağım. Olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Buyuk ihtimalle bankadan aldiginiz asgari ücret tam yatar. Elden aldiginiz maas azalir. Gerçi kisiye gore degisiyor
Enistem maaslari azalrmazken baska firma azaltiyor mesela

Ayrica rusyayla olan siyasi durunlardan dolayı ihracatta bi açık olacak. Bunuda vergilerle kapatacaklar diye düşünüyorum. Zam şirketleri olumsuz etkileyeceği icin maaslara zam gelmez gibi geliyor

misal benim maaşım zaten agi ile birlikte bankaya yatan tutar 1390. asgari taban ücret de 1300 olduğuna göre zam yapmasa da rakamlar oynamaz. zaten asgari görünüyor. karışık işler bunlar..

Buyuk ihtimalle bankadan aldiginiz asgari ücret tam yatar. Elden aldiginiz maas azalir. Gerçi kisiye gore degisiyor
Enistem maaslari azalrmazken baska firma azaltiyor mesela
Bizim tamamı bankaya yatıyor. Elden niye alınıyor onu ilk defa duydum.
2 hafta kaldı bakalım nasıl olacak:110:

Kızlar ya, bu asgari ücrete yapılan zam özel sektördeki diğer çalışanların maaşlarını ne derece etkiler sizce? Şirkettekilerle filan konuşuyoruz ama hiç bir söylenti yok; her şey muamma. Herkese aynı oranda zam yapılması gerekmez mi?
valla maaş yüksekliğine göre;%10-15 diyorlar.daha doğrusu işveren bu şekilde kurtarmaya çalışacak sanırım..
ancak şunu atlamamak lazım,biz normalde ocak ve haziran olmak üzere 2 zamn alıyorduk.%10 verseler,%5 + %5 ten aza geleccek ara zamn yok çünkü..
bir de biz brüt üstünden alınca maaşlar kuşa dönüyor yarıyıldan sonra..

Esimin patronu simdiden soylemis 2016 da zam yok diye o_O onlarda bir kiz vardi asgari ucret alan sadece o zam almis olacak...

Kızlar ya, bu asgari ücrete yapılan zam özel sektördeki diğer çalışanların maaşlarını ne derece etkiler sizce? Şirkettekilerle filan konuşuyoruz ama hiç bir söylenti yok; her şey muamma. Herkese aynı oranda zam yapılması gerekmez mi?
özel sektör patronların insiyatifine kalmış cnm

Back
X