• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Ben aguline veriyorum içinde anason var verilirmis eskiden
aa bunu duyduğum iyi oldu. evet verilirmiş. hatta babaannem aradı beni. o söyledi. 4 çocuk büyütmüş kadın hepsine de anason vermiş. sen de ver hem gazı çıkar hem rahat uyur sen de iç süt yapar dedi. ben ona güvendim verdim ama sonra vicdan azabı çektim.ilaçta da varaa iyi o zaman sorun olmaz arada verebilirim

S Sahra43 canım bişey sorucam benim kızım normalde hep fazlasını çökelek gibi yapıp kusardı ama son birkaç gündür süt olarak kusuyor. bizde de mi reflü başladı acaba? senin bebeğin nasıl kusuyor?

Canım sen uyanmadan emziriyorsun dimi ben bizimki uyuyunca kaldırmaya korkuyorum zor dalıyor çünkü o yüzden kendisi mızmızlanmaya başlayınca kalkıp emziriyorum
canım ben de uyanmadan emziriyorum. uykuda acıkıyor fıkırdanmaya başlıyor ama gözü kapalı oluyor alıyorum emzirip geri koyuyorum hemen geri dalıyor. bazen biraz fıkırdanmaya devam ediyor bi tuvalete gidip bi geliyorum ki uyumuş. ama eğer gözünü açarsa hele bide ağlarsa işim zor...

canım annemden kıskandım çünkü bebeğimi torunu gibi değil de kendi çocuğu gibi seviyor öylr hitap ediyor. kızımla konuşurken sen bize mi geldin annecim falan diyor. dedim ya bi kere ben emzirirken alıp emziresim geldi dedi. ne bileyim ya sence normal mi kendi çocuğu gibi davranması? o benim kızım onun değil
Cnm benim annemde oğlum falan diyor torun cok baska biseymis ben tek cocuğum be tek torunlari sanirim sende öyleydin yanlis mi hatirliyorum? Onlar yillar once bir tek bizim sevgimizi tatmislar simdi torun sanki krndi cocuklari gibi oluyo normal bence

Cnm benim annemde oğlum falan diyor torun cok baska biseymis ben tek cocuğum be tek torunlari sanirim sende öyleydin yanlis mi hatirliyorum? Onlar yillar once bir tek bizim sevgimizi tatmislar simdi torun sanki krndi cocuklari gibi oluyo normal bence
Evet canım ben de tek çocuğum ve annem babam malesef büyüdüğümü görememiş. ben 2 aylıkken annem işe dönmek zorunda kalmış 6ay beni işe götürüp getirmiş sonra 1 sene anneanne babaannemde kalmışım sonra bakıcılar kreş yurt okul üniversite ve evlilik derken bu yaşa geldim hala doyamadılar bana.paranın gözü çıksın hep çalıştı ailem hiç nefes alamadılar.
şimdi bende yaşayamadıkları anıları kızımla yaşıyorlar çok da mutlular biliyorum o yüzden asla engel olmuyorum ama içten içe çok zorlanıyorum o benim kızım diye bağırasım geliyor :) geçecek ama. ilk zamanlara göre çok daha rahatım.

ilk haftalarında daha fenaydım. hem lohusalık vardı hem evde sorunlar vardı. bir de bayram tatili diye annem hep bizdeydi çok rahatsızdım ama şimdi hem daha seyrek görüşüyoruz hem de kendimi frenliyorum o öyle seviyor alış buna kızma diyorum ama neden anneannene hoşgeldin falan demek yerine annecim hoşgeldin falan diyor. ben milletin çocuğuna kızım yavrum annem desem normal mi. ayy yok ya kıskanıyorum işte :))) herkes yerini bilecek
Kahkahayla güldüm yaaa :) canım benim hafifler zamanla, eşine de mi sevdirmiyorsun yoksa :)

canım ben de uyanmadan emziriyorum. uykuda acıkıyor fıkırdanmaya başlıyor ama gözü kapalı oluyor alıyorum emzirip geri koyuyorum hemen geri dalıyor. bazen biraz fıkırdanmaya devam ediyor bi tuvalete gidip bi geliyorum ki uyumuş. ama eğer gözünü açarsa hele bide ağlarsa işim zor...
Ya ben bunu beceremiyorum iste çünkü uyandığında terlemis oluyor üstünü degistiriyorum ya da sırtına bez koyuyorum uyanıyor

Kızlar çok yazamıyorum kızım iyice alıştı kucağa ama okuyorum. öncelikle allah kv nin kp in görümcenin eltinin yüreğine biraz insaf koysun inşallah. hepsi ayrı dert bunların. @Aryadeniz38
kıskanma konusu olmuş ben de kıskanıyordum önceleri özellikle annem ve kv den. kv ye hala gıcık oluyorum gerçi çünkü kızımı vermiyordu bana. hele bir gün dışarı çıkarken kızım ağladı kv nin kucağında. ben de dedim ki ben gelmiyim siz gidin olur dediler. kızımı alıp eve geçicem kv sarılmış vermiyor yavrum ağlamaktan perişan oldu ver diyom iyice sıkıyo çocuğu. en sonunda biraz sesimi yükselttim verir misin dedim verdi. o günü hiç unutmuyorum tam 20 günlüktü kızım. annesine en muhtaç anında kadın vermek bilmedi o beş dakika yıl gibi geldi. o olaydan sonra kv bitti gözümde zaten.
neyse annem de kızımı kendi çocuğu gibi seviyordu annesinin kuzusu falan diyordu. bi kere ben emzirirken geldi emziresim geliyo falan dedi. höst yani. tabi ki seveceksin ama o benim çocuğum... neyse annem biraz normale döndü ben biraz alttan alıyorum öyle çözdüm annemle sıkıntıyı.
benima annem benegimi annem annem diye seviyordua anne dedim gelininin yanında onun cocugunuda deme gıcık olur . kaynanam da dedi oglum oglum annem annem diye onada dedim anne ona annem deme onun annesi benim dedim .duymamazlıga geldi sonra yine dedi bir kere.

canımmm bir süredir yoktun nasıl gidiyor hayat? ben biriyle başedemiyorum sen iki minnoşla ne yapıyorsun?
Baş edemiyorum ve artık biçare hissediyorum:((( emmiyorlar üstüne üstlük bir de sağıp veriyorum kat be kat zor oluyor. bu sabahtan beri yediklerini kısuyorlarlar , on dk uyuyup uyanıyorlar. Böyle giderse depresyona girmemek işten değil:((((

aa bunu duyduğum iyi oldu. evet verilirmiş. hatta babaannem aradı beni. o söyledi. 4 çocuk büyütmüş kadın hepsine de anason vermiş. sen de ver hem gazı çıkar hem rahat uyur sen de iç süt yapar dedi. ben ona güvendim verdim ama sonra vicdan azabı çektim.ilaçta da varaa iyi o zaman sorun olmaz arada verebilirim
Aynen canım doktor önerdi kv eşime verirmis bebekken

58günlüğüz canın 4 kilo olduk 2750 doğmuştu ve neredeyse 1aylık olana kadar hiç kilo almadı aksine verdi gazını da popodan çıkarıcak kendisi damlalarla falan işte ama geğirtmicez
Anladim cnm allah bebisine sana saglikli uzun yillar nasip etsin bebisin cabucak gazsiz mutlu bi cocuk olsun insallah

Baş edemiyorum ve artık biçare hissediyorum:KK43:(( emmiyorlar üstüne üstlük bir de sağıp veriyorum kat be kat zor oluyor. bu sabahtan beri yediklerini kısuyorlarlar , on dk uyuyup uyanıyorlar. Böyle giderse depresyona girmemek işten değil:KK43:(((
Allah kolaylık versin canım, çevrende yardım eden yokmu?
Hep söylerim ikiz bakmak tek başına yapılacak bir iş değil, çok zor :(

Ya kucagimda uyuodu benimkide canım o yüzden rahat eder diye düşündüm ama biraz iri bi kaç ay sonra skisip kalır pişman olurmuyum diye çok tereddüt ettim acikcasj

canım birçok değişik pozisyon var illa yatırmak durumunda değilsin

Oh oh Allah muhabbetinizi arttirsin hanımlar. Bugün bakamadim sayfalar kopmuş gitmiş :)

@insanbuL oğluşların sünnet olmuş maşallah. Kolaylıkla atlatırsınız inşallah bu dönemi. Şimdi biraz sıkıntı çekeceksin ama iyileştiklerinde ikisi için de rahat edeceksin :)

misam misam canım lütfen üzülme karsindaki kimse senin ne yaşadığını, ne hissettiğini bilemez... düşünüyorum da hamileyken bile "sutlerimi sagip buzluğa atacagim. Ek gıdaya geçince de bebegimin ilk muhallebilerini kendi sutumle yapacağım." Diye plan yapan bir anneye bu şekilde yaklaşmaları ne kadar ironik...

Hele @defnekiz a denilen laf resmen kanımı dondurdu...

aynen inan hala da 20cc bile çıksa dolaba atıyorum ki ilerde tamamen kesilirse veririm diye, ama insanların gözünde sanki keyfimden emzirmiyor gibi bir duruma düştüm resmen :)

Bilmiyorum canım Sezaryan olduğum için kabız olmaman lazım dedi korktum içtim 1.5 aylık kızım hala kabızım emzirme uyutma seanslarinda geldi tuvaletim ertelemek zorunda kaldım ertelemek de çok kabız yapar

Ah canım ya, ertelemek fena yapıyor gerçekten. Sen Duphalac dene, bir de sabah kalkınca sıcağa yakın ılık suyla bir kaşık bal karıştır iç. Aç karnına. Biliyorum tadı çok hoş değil ama işe yarıyor. Ve kuru incir koy kompostonun içine.

kizlar benim kizim da cook uzun suredir kusuyor.biz alistik artik.her beslenme sonrasi kusma durumu mevcut.ilk ay 1300gr aldi.doktor kusma durumunu dikkate almiyor.cunku kilo alimi hep pozitif yonlu.fiskirir gibi kusmadigi surece mudahale edilmiyor.bu durum 3 ayda da gecebilirmis 9 ayda da.yani cekicez bole napalim.
beslenme sonrasi gazini cikarip en az 10 dk dik bir sekilde tutmak gerekiyor.gece beklemiyorum.yan yatirsam da kizim bir sekilde donuyor.beslenme sonrasi cok hirpalamamak lazim bebisi.bazen emdigi gibi cikariyor.bazen 1 2 saat sonra cokelek gibi kusuyor.ama gaz cikarirken cogunlukla biraz kusuyor.mamayi sute gore daha az kusuyor ama mideye oturdugundan sanirim.

kisaca biz hep boynumuzda bezle geziyoruz.gunde kac body degistigimi kac agiz bezi kirlettigimi saymiyorum hic;)

S Sahra43 canım bişey sorucam benim kızım normalde hep fazlasını çökelek gibi yapıp kusardı ama son birkaç gündür süt olarak kusuyor. bizde de mi reflü başladı acaba? senin bebeğin nasıl kusuyor?

Ya ekin de bugün öyle kustu, çok fazla değil ama 2 çorba kaşığı vardır.
Dün de çökelek gibi kustu.

Ben bebelac vermeye başlamıştım gündüz, kakası katı oluyor diye ama yaramadı galiba :)))

Ver kuzum ver, çekinme. İlaçların çoğunda var.

Baş edemiyorum ve artık biçare hissediyorum:KK43:(( emmiyorlar üstüne üstlük bir de sağıp veriyorum kat be kat zor oluyor. bu sabahtan beri yediklerini kısuyorlarlar , on dk uyuyup uyanıyorlar. Böyle giderse depresyona girmemek işten değil:KK43:(((

Ah ya, yardımcı olabilecek biri var mı sana? İkiz başka birşey, Allah kolaylik versin.

Maddi durumunu bilemiyorum ancak yarım gün bile olsa birisi gelse sana yardıma??

Gerçi tüm gün yardımcın olsa bile çok yorucu ikizler. Kuzenimden biliyorum, kız nefes alamıyorum diyordu.

Back
X