2017 Eylül Anneleri

allah yardimcin olsun cnm üzüldüm durumuna. bir de şöyle düşün. bizimkiler yardima geldi ama ben zorla geri yolladim cunku yardimdan cok ben onlara yardim etmem gerekiyor. evin duzeni temizligi artcagina daha kotu oluyor camasirlar birikiyor kis gunu kurumuyor bi suru ornek verebilirim.kuru kalabalik olacağına ac kalirim daha iyi. o zmaanda kaliyordum. yalnizken daha cok uyur oldum. 3 vardiya nöbet yapiyorduk. ama ne hikmetse ben üçünde de vardim. gunlerce sifir uyku....boyle bir baslangicla ne kdr sutun olabilir.
bunlari neden yazdim yalniz deilsin. herkesin ailesi bilinçli olarak kizlarina destek olamiuor isteyerek ya da istemeyerek. stres dedigin gibi bebegine de geciyor. ne kdr sakin yaklasirsan o kdr iyi. dr lar hakli olarak sut vermeni istiyor fakat hikayeni bilmediginden kullandigi dil yanlis olmus. bosanmayi bile düşünüyorum demissin su an cok gerginsin zaman ver birazcik uzun uzun dusun ölç tart.sirf bebekten sonra bu karari vermemissindir öncesi de vardir ama birazcik daha düşün bence.

ben de öyle yetersiz ve bakamıyorum diye düşünüyorum olmuyo keske eski yaşantıma dönebilsem annelikten istifa edilmiyo oldu bi kere

Benim memenin ucu yarıldı,U şeklinde yarıldı,içi kıpkırmızı ve kanlı,bebek nasıl emiyor anlamiyorum ama emiyor,gumus kapaklar bu yarayi bile iyileştirebilirmi ki?sıradan bi çatlak degil canim
İyileştiriyor canım ama yine de sen bilirsin. Benim senin ki kadar kötü değildi ama arkadaşımın ablasının bildiğin parça koptu onu bile iyileştirdi

Bende mama veriyorum.yetmiyor ki sut
Ilk aylarda emmedi zaten mecbur verdik sarilik olmasin diye.simdi vermesem susmuyor doymuyor cunku.birde grip olmusum esimden bulasti.cok sinirliyim ona bebege bulasack diye aklim cikiyor daha 40 yeni cikti
Canım hiçbir şey olmaz inşallah endişe etme. Bir ayda iki kez grip oldum. Sen grip olunca sütünde antikor salgılanip bebeği korumaya alıyormus. Bebeğe dokunmadan önce mümkün olduğunca ellerini yıka. Hapşırırken kesinlikle ağzını elinle filan kapatıp hemen elini yıka. Emzirme öncesi hem elini yıka hem de göğsünü sil veya yıka. Bir de odayı sık sık havalandır. Bunları yapınca bir şey olmuyor. Tabi bir de mümkün olduğunca ufaklıktan uzak dur. Ben beşiğin yanında eşimi yatırdım, günlerce öpüp koklayamadım yavrumu. En zoru oydu.

Şu göğüs ucu yaralarıyla ilgili internette okumadığim kalmadı herhalde. Bir doktor "ne yaparsaniz yapın eğer teniniz hassassa hiçbir şeyle geçemez. Üç ay sonra artık göğsünüz yanık yarası gibi ur halini alır ve rahatlarsıniz" yazmıştı. O zaman inanmamıştım iyi olacağına, acı olmayacağına. Ama tam olarak dediği gibi oldu şu an göğsüm acı da kalmadı doğru düzgün çok şükür.

ben de öyle yetersiz ve bakamıyorum diye düşünüyorum olmuyo keske eski yaşantıma dönebilsem annelikten istifa edilmiyo oldu bi kere
Hahaha. Merhaba ben. Hemen hemen her gün kolik saatimizde ben niye çocuk doğurdum diye söyleniyorum :)) Dün eşim nöbetteyken 4 saat kesintisiz ağlama ve kucakta gezme seansından sonra eşime mesaj attım. BoşanıYorum, çocuk da sende kalsın. Bu hayat bana göre değil diye :))) sabah adama trip yapıyorum nedeni yok. Seni de bana benzettim.

kolik icin nurse harveys ve sab simplex kullaniyorum oldukca iyi geldi insanliktan cikmistim

kolik icin nurse harveys ve sab simplex kullaniyorum oldukca iyi geldi insanliktan cikmistim
Teşekkürler ama bizimki gazdan çok nazdan ağlıyor. Öyle bir gaz ki beyefendinin istediği pozisyonu bulunca ağrı acı geçiyor nedense :) gaz ağlaması gibi ağlamıyor, ilgi, kucak, güven vs istiyor anladığım kadarıyla.

bugün benim esim de nöbetçi sabaha kadar uyumaz simdi ne yapacam diye düşünüyorum

Hakli olabilirsin canim,tam bir iyileşme olmasada benim ilk aya kıyasla agri ve acımda azalma var,belkide gün gectikce acıya alıştığımdan

Benim oğlumda seninki gibiydi sanki biraz daha azaldı şu ara. Arkadaşlar konuşmuştu büyüme atağı diye sonradan dedim ki benimkinin ağlamalarının medeni de oymuş. İstisnasız her gün ağlıyordu ve gazı çıktığı halde artık tek kolumda böyle iki büklüm değişik bi hal alıyordu uyuyakalıyordu yatağına yatırınca yine başlıyordu :) tam uykuya geçene kadar o saçma pozisyonda yatıyordu ben de evi tavaf ediyordum. Ben oturunca da ağlıyordu

O büyüme atağını yazan bendim de bizimki kolik çıktı malesef :)) 55 günlük filandı ilk bunlar başlayınca. Dedim kolik 3. Haftada başlıyor bizimki ataktandır geçecek inşallah ama malesef öyle olmadı. Bir ay erken doğduğu için normal doğum tarihinin 3. Haftasında başladı. Aşağı yukarı 3 ay sürüyormus. Yani biz en az 5 aylık olana kadar kucakta yaşamaya devam edeceğiz. O zamana da 7-8 kilo olur Allahın izniyle. Boyun Fıtığımla şimdi bile çok zorlanıyorum nasıl olacak bilmiyorum

Allah hepimize kolaylıklar versin :) parmak uçlarım bile zonkluyor bazen.

Kizlar bebegim bikac gün huzursuz oluyor ve surekli gaz cikartiyor uyanikken uyurken devamli gaz çıkarıyor ve uyumak istemiyor
Birkaç gün böyle olduktan sonrada bi gün huzurlu mutlu uyuyan bir bebek oluyor sizce bebegim kolik midir?
Dr gotureyim dediğim gün huzurlu mutlu oluyor bende götürmüyorum
Kolik bebeği olan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz kolik belirtisimi

Canim bende öyleyim emin ol yemek yemeye firsatim yok şu iciyorum ev isi2 desen çok zor kızım gece uyuyunca ne yaparsam ama gün boyu uyuşmayan bir kızım olduğu için zaten aşırı yorgun oluyorum oyatincs dinlenmem gerek ama gene ev isi

Ha bunları anlamayan kalas bir eşim var biraz uyusam sen bak dediğimde gece çok uyursun diyor. Anası ne derse o da bana diyor misafir gelcekpasta börek yap evi temizle
Kaynanamin misafirleri geliyor bana bebek görmeye ona pasta börek yaprak sar
Kaynanam gelir yok şöyle temiz tut şöyle yap demediklerini ogluna yetiştirir akşam gelince oğlu der

Bilmiyorum suanki ruh halimdenmu böyle diyorum ama çok yanlış bir insanla evlenmisim. Halimden anlamayan anasinin lafina bakan.

Ne kendime ne esime ne cocuguma ne evime yetemiyorum

üşütüyor olabılır canım bıraz masajla ona yardım et spor yaptır ayaklarına her zaman patik giydir kalın olsun ayak kalın olunca üşümüyorlar benim eşimde yardım eder falan Allâh var ama bazen o bıle benım bı hayatım var dısarı cıkmıyorum hiç hep evdeyım bana verme aglıyo falan dıyo sürekli arada evinde haline laf söyler iyice bosladın dıye ama napayım bende onu gecıstırıyorum bıseydesem bırbırımıze zıt düşeceğiz her zaman anlayışlı olmuyorlar malesef

Yok canım. Kolik dediğimiz günün belirli saatlerinde rutin olarak ağlayan bebek. Karnı tok, altı kuru olsa, gazı filan olmasa bile morarana kadar çılgın gibi ağlayan minnoşlar. Ne yaparsan yap susmuyor.

Yok canım. Kolik dediğimiz günün belirli saatlerinde rutin olarak ağlayan bebek. Karnı tok, altı kuru olsa, gazı filan olmasa bile morarana kadar çılgın gibi ağlayan minnoşlar. Ne yaparsan yap susmuyor.
Benim kızım 6 gibi başlıyor gazini cikartiyoruz altini değiştirip emziriyorunda nedir sorunu bilmiyorum memede susuyor onun harici susmuyor belli aralıklarla agliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…