2017 melek anneleri.. Bebeğini sezeryanla kaybedip tekrar düşünenler buyrun dertleşelim

Zeynosrkn84

Hoş geldin nefesimm tuğbamm
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2016
2.558
4.236
63
41
9 Mart günü geldi oğlum dünyaya ufacık daha erken doğum gelişim geriliği ile... 12 gün yaşadı minicik kalbi dayanmadı ve bıraktı gitti annesini kucak boş kaldı kalp se yaralı çok acı çekiyorum ama sanki bir yavrum daha olsa unutucakmışım gibi geliyor sezeryan sonrası gebelik sıkıntılı biliyorum ama ara şaşırdım 6 a sonra kalabilirmişim İnşallah doktorda olur der Rabbimden nasip eder.... Ya sizler ne çektiniz...

canım ben de temmuzda normal doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim. çok büyük bir acı, halen aklıma geldikçe çıldıracak gibi oluyorum. ölüm sebebini bilmiyorum, otopsi sonucu halen çıkmadı bekliyoruz. ne güzel hamilesin şuan, senin adına çok sevindim. Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, acılarını unutturamaz ama hafifletsin inşallah.

9 Mart günü geldi oğlum dünyaya ufacık daha erken doğum gelişim geriliği ile... 12 gün yaşadı minicik kalbi dayanmadı ve bıraktı gitti annesini kucak boş kaldı kalp se yaralı çok acı çekiyorum ama sanki bir yavrum daha olsa unutucakmışım gibi geliyor sezeryan sonrası gebelik sıkıntılı biliyorum ama ara şaşırdım 6 a sonra kalabilirmişim İnşallah doktorda olur der Rabbimden nasip eder.... Ya sizler ne çektiniz...
Başın sağolsun canım,Allah sabır versin bizim gibi olan tüm annelere. Ben de 12 eylülde 37+4 günlük bebeğimi karnımda kaybettim. 4 gün önce muayene olmuştum ve sezeryanıma da 3 gün kalmıştı. 3350 gram doğmuş benim güzel kızım,bi kerecik bile göremedim yavrumu. Neden ise yok,herşey normalmiş. Bu benim 2. sezeryanımdı. Bi oğlum var 7 yaşında. Ne hayallerimiz vardı ama hepsi yarım kaldı. Şimdi biraz daha iyi olsamda her an hala aklımda. Hep internette okuyorum,özel sigorta araştırıyorum,doktor sitelerine bakıyorum. İçim hiç rahat değil. Geçen hafta Recep Has a danışma amaçlı gittik. O da bir neden diyemedi ve 6 ay sonra hamile kalabileceğimi beklememin birşey değiştirmeyeceğini söyledi. Ama ben çok korkuyorum. Sezeryan yerimdeki ağrılar daha yeni yeni geçti ve ben kendimi güçsüz ,yetersiz ve hasta hissediyorum hala.Aralık ayında alyanz yada acıbadem sigorta yaptırıp 5 ay bekleme süreleri var,toplamda 9 ay bekleyip hamileliği tekrar yaşamak istiyorum. Riskli gebelik uzmanı ile başlamak istiyorum gebeliğe,özellikle İbrahim Bildirici çok iyi bşr doktormuş. Ama bu hastahanelerde fiyatlar çok fazla. O nedenle özel sağlık sigortası düşünüyorum.Yaşım 36 ve son gebeliğim 8 ayda olmuştu. Birde hamile kalma süresi var. Anlayacağınız kafam karmakarışık. 12 aralıkta bakırköy sadi konukta genetik danışma için randevu aldık eşimle. Recep Has bunları da gerekli görmedi aslında ama ben yine de sonuçları merak ediyorum. Hakkımızda herşeyin hayırlısı. İstanbullu gelin filminde bebeği gördükçe ağlıyorum,daha doğrusu her bebek gördüğümde sarıp sarmalamak geliyor içimden. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Siz hangi şehirdesiniz,doktorunuz ne öneriyor hamileliğiniz için?

canım ben de temmuzda normal doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim. çok büyük bir acı, halen aklıma geldikçe çıldıracak gibi oluyorum. ölüm sebebini bilmiyorum, otopsi sonucu halen çıkmadı bekliyoruz. ne güzel hamilesin şuan, senin adına çok sevindim. Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, acılarını unutturamaz ama hafifletsin inşallah.
Canım senin de başın sağolsun. Ama en azından normal doğum yapmışsın, bizler gibi sezeryan olmamışsın. İnşallah tez zamanda sağlıkla bebeğini kucağınıza alırsınız sizde. Doğum yaptığım hastahane otopsi için yaptırabilirsinşz ama bu süreç sizi daha da yıpratır ve sonuç çıkmayabilir diye çok üsteledi. O halde ne yapacağımızı bilemedik vazgeçtik ama şimdi çok pişman oldum yaptırmadığımıza ve yavrumu görmediğime de. Allah size de sabır versin.

Canım senin de başın sağolsun. Ama en azından normal doğum yapmışsın, bizler gibi sezeryan olmamışsın. İnşallah tez zamanda sağlıkla bebeğini kucağınıza alırsınız sizde. Doğum yaptığım hastahane otopsi için yaptırabilirsinşz ama bu süreç sizi daha da yıpratır ve sonuç çıkmayabilir diye çok üsteledi. O halde ne yapacağımızı bilemedik vazgeçtik ama şimdi çok pişman oldum yaptırmadığımıza ve yavrumu görmediğime de. Allah size de sabır versin.
bebeğimin sağlıklı olduğunu biliyordum, ölüm sebebini o nedenle çok merak ediyorum. bize akıl veren olmasaydı biz de otopsi yaptırmayabilirdik. eşimin arkadaşı anestezi uzmanı, o söyledi, ihmal olabilir otopsi yaptırın dedi. bakalım bekliyoruz sonuçları. 5 ay oldu halen çıkmadı.

bebeğimin sağlıklı olduğunu biliyordum, ölüm sebebini o nedenle çok merak ediyorum. bize akıl veren olmasaydı biz de otopsi yaptırmayabilirdik. eşimin arkadaşı anestezi uzmanı, o söyledi, ihmal olabilir otopsi yaptırın dedi. bakalım bekliyoruz sonuçları. 5 ay oldu halen çıkmadı.

En iyisini yaptırmışsınız canım. Şimdiki aklım olsa ben de kesinlikle isterdim. Benim bebeğimde sağlıklıydı,kontrollerimin hiç birini ihmal etmemiştim ve sonuçta doktoruma da güveniyordum. Bebeğimi kaybetmeden 5 gün önce aşırı bi ıslaklık olmuştu biz bebeğin suyudur diye düşündük ve ertesi gün kontrolde söyledik,alttan muayene etti ve turnusol kağıdına sürdü. Suyunda azalma var ama son haftalarda normal zaten,bebeğin suyu değildir o dedi. Biz de inandık. Ve bebeğimi kaybettiğim gün seminerdeymiş,ameliyatıma da gelmedi. Başka bşr doktor girdi. Onun da söylemesi suyu normalmiş,kordon dolanmamış,plasentada kireçlenme yokmuş,herşey normalmiş.
Sizin ilk gebeliğniz miydi ve doğumunuz özel demi oldu acaba? Ben merak ediyorum acaba Devlet araştırma hastanesine gitseydik beni normal doğurtmazlar mıydı diye? Çünkü ilk sezeryanım 7 yıl önceydi.
Canım otopsi sonucun çıkınca bizi de haberdar edersen çok sevinirim. Bu olay oldupundan beri 3 ay olucak ve ben hergün kafamda bin türlü soruyla düşünüyorum.

En iyisini yaptırmışsınız canım. Şimdiki aklım olsa ben de kesinlikle isterdim. Benim bebeğimde sağlıklıydı,kontrollerimin hiç birini ihmal etmemiştim ve sonuçta doktoruma da güveniyordum. Bebeğimi kaybetmeden 5 gün önce aşırı bi ıslaklık olmuştu biz bebeğin suyudur diye düşündük ve ertesi gün kontrolde söyledik,alttan muayene etti ve turnusol kağıdına sürdü. Suyunda azalma var ama son haftalarda normal zaten,bebeğin suyu değildir o dedi. Biz de inandık. Ve bebeğimi kaybettiğim gün seminerdeymiş,ameliyatıma da gelmedi. Başka bşr doktor girdi. Onun da söylemesi suyu normalmiş,kordon dolanmamış,plasentada kireçlenme yokmuş,herşey normalmiş.
Sizin ilk gebeliğniz miydi ve doğumunuz özel demi oldu acaba? Ben merak ediyorum acaba Devlet araştırma hastanesine gitseydik beni normal doğurtmazlar mıydı diye? Çünkü ilk sezeryanım 7 yıl önceydi.
Canım otopsi sonucun çıkınca bizi de haberdar edersen çok sevinirim. Bu olay oldupundan beri 3 ay olucak ve ben hergün kafamda bin türlü soruyla düşünüyorum.
canım öncelikle allah sabır versin bize, bize ve bizim gibi melek annelerine. benim ilk hamileliğim, özelde yaptım doğumu, dr.um ve ebem de özeldi. bazen ben de diyorum devlet hastanesinde olsaydı sezeryana alabilirlerdi beni. yaşım 36 ve ilk hamileliğim, doğum sancılarım başladığında bebeğimin nabzı arada düşüyordu, internetten araştırıyorum bebeğin nabzı 90'nın altına indiğinde acilen sezaryana alınmalıdır yazıyor, benim bebeğimin nabzı 80'lere düştü. hangi mantıkla normal doğuma devam ettirdi hiç bilmiyorum, bu kadar kolay olmamalı. bebeğimle ilgili herşeyi tek tek düşündüm araştırdım ve en iyisi olsun diye çaba harcadım. bebeğimin hiçbir kontrolünü eksik etmedim. yediklerime sporuma bebeğime çok dikkat ettim. doğuma kadar da hiçbir problem yaşamadım bebeğin nabzı, suyu, hareketleri herşeyi çok normaldi. doğumum bile 4,5 saatte oldu bitti. bu kadar hızlı ve güzeldi herşey. otopsi sonucu herşey belli olacak inşallah. avukatım takip ediyor. tetkikler bitmiş ve şimdi rapor hazırlanıyormuş. birkaç haftaya rapor da biter demişler, bekliyoruz.

Yeniden hamilesiniz yanlış anlamadıysam ve 20 li haftalara ulaşmışsınız bile. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Böyle bizim gibi melek annelerinin tekrardan hamile kaldığını görmek beni çok mutlu ediyor ve umut oluyor bana. Allah gönlğnüze göre versin inşallah.

Back
X