2017 NİSAN ANNELERİ BEBEKLER İÇİN ALINANLAR VE ALINACAKLAR

nikiyy

annem gibi anne olmak
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
1.747
75
108
selam kızlar aldıklarımızın resimleri ve alınanlar listesini burda paylaşabiliriz hem rahat görürüz hemde fikir edinmiş oluruz

DOĞUM ::

* Her kadın ve doğum farklıdır. Eğer iyi hazırlanmışsanız doğum daha rahat geçecektir.
* Tarih yaklaştıkca sancılar hissedeceksiniz.
* Eğer doğum başlamışsa, sancılar 5 dakikadan daha sık gelir, 1 dakikadan uzun sürer.
* Genellikle bel ağrısı olur.

Yalancı sancılar

* Düzensiz aralıklar ile gelir.
* Hareketle veya pozisyon değiştirmekle azalır.
* Sırtta değil karında hissedilir.

Şu durumlarda doktorunuzu arayın :

* Eğer su gelmişse
* Şiddetli kanama oluyorsa
* Sancılar hafiflemeden kasılmalar oluyorsa

Doğumun safhaları :

1. EVRE: Rahim kanalının açılma dönemi (servikal efasman)
Sancılar 5-10 dakika aralıklı 40-50 sn sürer.Sancılar 2 dakika da bir oluncaya kadar bu dönem sürer.Bu süre ilk kez doğum yapanlarda 12-16 saat kadar sürebilir.

2.EVRE:Rahim ağzının tam açılıp bebeğin kafasının doğduğu ana kadar olan süredir.
Yaklaşık 2 saat sürer.

3.EVRE: Plasenta ve zarların doğumu
Bebek doğduktan hemen sonra bebeğin durumu APGAR skoru ile değerlendirilir. Doğumdan yaklaşık 5 dakika sonra bebeğiniz kucağınızda olacaktır.

Hastaneye Ne Götürmeli?

Anne için:

* İki gecelik –önden düğmeli
* Çorap
* Terlik
* Emzirmeye yardımcı sütyen
* Diş macunu ve fırçası,deodorant, şampuan, ve kendinizi iyi hissettirecek şeyler.
* Okuyacak magazin
* Bozuk para
* Dikkatinizi dağıtacak küçük oyuncaklar
* Yastık

Yanınızda bulunacak şahıs:

* Saat
* Telefon defteri
* Bozuk para
* Fotoğraf makinesı veya video kamera

Bebek için:

* En az üç bez
* Zıbın
* Başlık
* Battaniye
* Pijama

Not: arabanızda bebek koltuğu bulunmasında büyük fayda vardır.

Hastaneden ayrılmadan

* Bütün sorularınızı sorun
* Bebeğin nasıl temizleneceği, uyuma ve beslenmesiyle ilgili bilgi alın.
* Hangi durumda doktoru aramanız gerektiğini öğrenin.
* Olabilirse 24 saat ulaşabileceğiniz bir çocuk doktoru bulun.
* Aşılama ile bilgi alın.
* Artık eve gidebilirsiniz.

ALINTIDIR. KIZLAR BURDAN FAYDALANIP KENDİMİZE GÖR LİSTE YAPABİLİRİZ

Selam arkadaslar ben yaklasik 23 haftalik hamileyim. hic hareket yapmadim yuruyuse cikamadim.. sol kalcamda siddetli bir agri var ve yurumeme engel oluyor doktorum magnezyum takviyesi verdi fakat pek faydasini goremedim. ayni durumda olani var mi?? yuruyus ve hareket yapamadan normal dogum cok mu zor olur aceba??

canım büyük bir ihtimal kramlar başlamıştır gece yatarkan bir bardak süt ve muz ye ilacıda kullan faydasını göreceksin mutlaka. yürüyüş önemli ama san haftalara dogru yapmak daha faydalı olur bn ilk hamileligimde fazla yürüyüş yapamamıştım ama şükür çoook zor bi dogum olmadı boyun çok kısa degilse bi sorun olmaz

Anladim saoglasin.. boyum 152.. bilmiyorum artik nasil olur kalcam cok fena cunku. zaman gosterir herhalde. sende olmusmuydu soyle bicak kaplanmis gibi.

Evet bende öyle:)) kendime bile almayi erteliyorum soğuktan. Artik yavastan bi kac bisey almak lazim bebislere :) dusununce buyuk şeyler çok fazla, masrafı da öyle. tasinan puset mutlaka dogmadan almali:) araba sonradan da alinir diyolar ama bebek dogduktan sonra vakit olur mu bilmiyorum
Eminönünde sark han varmis bi gun gidip alabildiğimiz kadar biseyler almayi düşünüyoruz (:

Evet bende öyle:)) kendime bile almayi erteliyorum soğuktan. Artik yavastan bi kac bisey almak lazim bebislere :) dusununce buyuk şeyler çok fazla, masrafı da öyle. tasinan puset mutlaka dogmadan almali:) araba sonradan da alinir diyolar ama bebek dogduktan sonra vakit olur mu bilmiyorum
Eminönünde sark han varmis bi gun gidip alabildiğimiz kadar biseyler almayi düşünüyoruz :-)
Siz yine ist dasiniz canım sanslisiniz bend Yalova geliniyim ve burda nerden t alınır bilmiyorum çok çeşit yok gibi e bebeğe bakmak istiyorum bende bir hafta sonu hem alışveriş merkezleri sıcak oluyor bakalım bende arabayi snra almayi düşünüyorum ama kuzenim doğum yaptı bir sene oldu genelde arabayla pusat bir olan model ler varmış iyi oluyor dedi çokta agirlasmadan alırız inş sizin Bebeğinizin cinsiyeti ne

Yılbaşından sonra zam gelebilir deniyo, bu hafta indirim varsa kovalanabilir aslinda alisveris merkezinde. komşunuz varsa nereden alınır sorabilirsiniz yeni misiniz?
O arabalar cok güzel ama bi yandan indirip kaldırması hantal zor geliyo, aslinda en güzeli klasik bastonlar gibi geliyo bana katla kaldır :) onunda tutma yeri ön arka olmuyo kararizim ya ondan ya ondan:olamaz:
Cinsiyeti gec gösterdi kiza benziyo demisti bir bucuk aydir gidemedim bazi nedenlerden dolayı, insallah bu hafta giderim :)) sizin bebeginiz ne?

Bizimki gösterdi cnm ilk baktığında doktor kız dedi hepte öyle dedi hatırlısiyla inş banada açıkçası öyle geliyor araba konuşu rahat olmasi çok önemli benim içinde iki yönlü olması yinede bazı arabalar çok aşırı pahali geliyor bide ben tüp bebek annesiyım haliyle çok masraf oldu limitimde çok yok eşim ne heves ediyorsan al diyor ama kiyamiyorum onada.
komşulardan ziyade buraya bakıp çok fikir aldım canım bende mobilya beşik alican inş beyaz yatak odasına siz park yatak mi düşünürsünüz mobilya beşik mi sağlıkla kucağına almak nasip olsun cnm tum hamislerin sizinde :KK200:

Bugün bi avmye baktık ta, her zamanki indirimler vardı arabalarda, cok farklı yok. Fiyatlar cok değişiyo bi de onu bunu derken çok masraf çıkıcak gibi görünüyo:KK51: yatak odasına hiç bakamadik, biz taşınmak istiyoruz uc bucuk ay kaldi ama, o yüzden de erteliyoruz son dakika olucak galiba hazirliklar:halay:park yatak çok avantajlı deniyor, ama karyola aliriz herhalde :)
Ne guzel size, eşlerin birbirini dusunmesi :KK200:Allah bebeginizi bagislasin, sağlıkla sihhatle kucaginiza alin insallah:anneadayı::KK46:

Screenshot_2016-12-17-15-27-38.webp

Bu cok hosuma gitti :))

Bebek doğunca gelenlere hediye dusunuyor musun, yoksa mevlut yapicak misin bazıları sadece mevlutte bazilari dogumunda kucuk hediye hazırlıyolar

günaydın kızlar

benim aldıklarım;

12 adet ağız bezi
5 adet zıbın
4 adet çıtçıtlı body
4 adet patikli zıbın set
3 adet yelek
6 adet şapka
4 adet eldiven
1 polar battaniye
2 penye battaniye
3 adet pijama
9 adet çorap
alt açma
kadife kundak
1 adet tulum set
1 adet örgü battaniye
1 adet nevresim takımı
20'li hastane çıkışı (içinde havlu, battaniye, 2li takım, tulum, mama önlüğü, şapka, eldiven,çıtçıtlı body var)
kendim için 2 takım lohusa pijaması terliği sabahlığı aldım.. ben pijama aldım gecelik almadım umarım pişman olmam

bunları aldım hepsi 0-3 ay, 3-6 ay şimdi mi almalıyım bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz eksik tamamlama konusunda şimdi alacaklarımı da yazayım

8 adet tulum (3 adet 0-3 at 5 adet 3-6 ay)
penye önlük-fular önlük
3 adet patik
banyo kova tas küvet filesi sünger (küveti var)
4 paket yenidoğan ıslak mendil
2 paket bebek bezi
2 paket bebek pamuğu
tarak tırnak makası
2 adet emzik
yenidoğan biberon set
termos
2 paket kullan at alt açma örtüsü
lastikli çarşaf ve alez
yatak yan koruma seti
yenidoğan saç vücut şampuanı vücut losyonu pişik kremi
yastıklarım var yastık kılıfı alacağım
bebek arabası
telsiz
anakucagı ve mama sandalyesi var
yan yatma yastıgı
reflü yastıgı
biberon temizleme fırçası ve sterilizatör(emin değilim belki kaynatırım)
biberon ısıtıcısı (emin değilim)
anne yanı beşiği (eşimin teyzesi hediye alacakmış)
dönence (var)
fanlı ısıtıcı
silikon kaşık
fular önlük
mevlüt kıyafeti
eşortman (3-6 ay)
pantolon (3-6 ay)
oda nemlendiricisi
bebek çantası
bulut yastık ve fil almak istiyorum (instagramdan)
babyness bebek yatağı (emin değilim)
süt sağma makinesi elektirikli
burun aspiratörü
hastane için katlı pastalık bebek çikolatası ve bebek hediyesi (kokulu taş kapı süsü)
lohusa tacı

bebek arabasını tavel sistem almak istiyorum... buarada ebebekte subat ayında yüzde 25 indirim oluyormus ozman alıcam sanırım bebek arabasını ama cok pahalı birşey istemiyorum cünkü kardeşimin kızı sadece 3 kez kullandı

Slm kizlar. Ben 23. Haftayim. O yuzden listemi yaptim ama henuz bisey almadim. Onemli olan neyi alacagina karar vermek . Gerisi kolay. Dogum oncesi alinacaklarda size earth mama angel baby marka gogus ucu kremini tavsiye ederim. 7. Ayda kullanilmay abaslaniyor. Tanidigim herkes siddetle oneriyor, internet eczanesinden alabilirsiniz. Bebek arabadi butcesi kisitlu olanlarda tutumluanne den 2.el bakabilir. Cok temiz urunler var. aktif sekilde indirim bakmak lazim

selamlar...
bende hafta sonu mothercare dan chıcco nun travel sıstem trıo love adında bebek arabasını aldım... ıcerısınde aradıgınız hersey mevcut portbebeden alt acma bezıne kadar herseyı var... 2500 tl den 1850 tl ye dusmus... tek tusla acınıp kapanabılıyor... e-bebek te de bu donem ındırımler mevcut... bu magazaların en guzel yanı calısan personel sıze gereklı olan butun acıklamaları yapıyor..
buyuk esya olarak anne yanı besık alacagız.. next2me.. ben de bunu tutumluanne den alabılırım... bır de buyuyebılen yataklı bır oda takımı alacagız..
her carsıya cıktıgımızda ufak tefek kıyafetler alıyoruz.. 0-3 ay ve 3-6 ay olarak alıyoruz kıyafetlerı... bunlar bıze yazı cıkartır dıyerek dusunuyoruz.. yaz sonu bebek buyuyecegı ıcın tekrardan alısverıs yapacagız..
aldıgımız urunler kesınlıkle pamuk.. ve mumkun oldugunca renksız...
yenıdogan kıyafetlerı aldık onlar da organık...
kıyafetlerde etıket olmamasına dıkkat edıyoruz.. etıketı varsa kesıyoruz.. yılbasından sonra kıyafetlerı yıkayıp hazırlayacagız..sonra dogum cantasını hazırlayacagız..
ama tavsıyem cok agırlasmadan alısverısınızı yapıp tamamlamanız...
cunku agırlastıkca alısverıs yaparken yorulacaksınız ve hersey hosunuza gıdecek herseyı almak ısteyeceksınız :)
ve bu minikler süpriz yapıp erken gelebilir...

ızlar bende daha bişey almadım kıyafet konusunda bnim ikinci oldugu için yatagı ve bebek arabası var o yüzden benim sadece kıyafetlere ve ufak tefek eşyalara ihtiyacım var. ve de erken dogum riskim var bi an önce almam şart

Sonra büyüyen yataklar varmis bi akrabamda gördüm simdi ikili yatak olmus kizlar cok mantıklı. Artik ilk kiyafetleri ben de aldım bi kac parca, dün doktorum kız olduğunu söyledi (:
A Asli2016 çok doğru bebegin cildi cok hassas özelikle ön kisminda etiketli boyalı baskilar kanserojen

slm kızlar ay ben bi hastane cıkışı alabildim sadece onuda eşim getirdi saolsun bi liste yapıp alamaya başlamam lazım artık bu arada internetten alıveriş yapanlar nerden yaptıklarını yazarsa fikir edinmiş oluruz indirimleri falan takip etmek lazım

Back
X