2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
ek gıdaya başlayan bütün anneler su önemli ek gıdada hazım için benimki geçen hafta ilk kez kabız oldu ağladı çişini yaparken nası zorlandı suyu malesefçok sevmiyor mamasına fazla katıyorum ve püreleri sulu veriyorum artık
Suyu kahve fincanıyla vermeyi dene benimki en güzel öyle içiyor
Alıştırma bardagı dediğimiz suluğuyla bir iki fırt içip genelde ağzından püskürtüp sonra oyun oynamaya başlıyor :)

Suyu bizim içtiğimiz hazır sudan veriyorum açıkcası kaynatmıyorum kaynadığında içeriği değişiyor diye
Tabi ben verdim bi şey olmadı demek istemiyorm :))
Bizimki meyveci çıktı
Sebzeleri pek sevmiyor ama zorlamıyorm da yemeyeceği şeyi agzına alıyor yüzünü ekşitiyor sonra öğürüp atıyor
Çok akıllı bu veletler

Suyu ben de kaynatmiyorum arkadaslar.
Birkac kere kaynattim zaten fazla icmiyor. Simdi biraktim artik.
Ek gidayla arasi da pek iyi degil. Şunu sevdi diyebilecegim bir sey olmadi malesef. Gecenlerde bir kere yogurdu agzini hevesle acarak yedi, ondan sonra da bir daha yogurdu tutturamadim ayrsn gibi oluyor hep :))

Hic kefir verdiniz mi kizlar? Ya da ne zaman veriliyor biliyor musunuz?

Suyu ben de kaynatmiyorum arkadaslar.
Birkac kere kaynattim zaten fazla icmiyor. Simdi biraktim artik.
Ek gidayla arasi da pek iyi degil. Şunu sevdi diyebilecegim bir sey olmadi malesef. Gecenlerde bir kere yogurdu agzini hevesle acarak yedi, ondan sonra da bir daha yogurdu tutturamadim ayrsn gibi oluyor hep :))
Mayanı değiştirmeyi deneyebilirsin canım bi de serçe parmağını yakma seviyesinden yakmama seviyesine geçtiği anda mayala, ne çok sıcak ne de ılık olmamalı. Biraz karışık oldu ama anlatabilmişimdir inşallah :) :)

Mayanı değiştirmeyi deneyebilirsin canım bi de serçe parmağını yakma seviyesinden yakmama seviyesine geçtiği anda mayala, ne çok sıcak ne de ılık olmamalı. Biraz karışık oldu ama anlatabilmişimdir inşallah :) :)
Sanirim cok sıcak mayalama diyorsun :)
Mayayi degistirmek iyi fikir bir de oyle deneyeyim cok sağol.

Kizlar iki gun once Barış i sunnet ettirdik.
Ilk gun cok zordu ama şükür sonrasi daha rahat.
Yalniz tedirgin oldugum bir nokta var.
Bana ssdece 2 tane krem verdiler dönüşümlü surmem icin. Antibiyotikli. Orda bir kez gösterdiler, pipinin dibinden baslayarak ucuna kadar krem icinde kalacak sekilde kremsanti sıkar gibi yaptilar. Ilk gun ben o sekilde yapabildim ama sisliklerin degismesi falan derken simdi krmi sıkıyorum ama kayip saga sola bulasiyor. Elinle falan surmeyeceksin dediler bir de.
Ben de huzursuz oldum iyilesmezse dogru duzgun suremiyoruz kremi.

Bana ssdece 2 tane krem verdiler dönüşümlü surmem icin. Antibiyotikli. Orda bir kez gösterdiler, pipinin dibinden baslayarak ucuna kadar krem icinde kalacak sekilde kremsanti sıkar gibi yaptilar. Ilk gun ben o sekilde yapabildim ama sisliklerin degismesi falan derken simdi krmi sıkıyorum ama kayip saga sola bulasiyor. Elinle falan surmeyeceksin dediler bir de.
Geçmiş olsun inşallah tez vakitte iyi olur. Soruyla alakalı bir şey bilmiyorum:110:
Ben de oğlumu sünnet ettireceğim de birkaç güne. Anestezi nasıl oldu? Lokal mi genel mi?

Sanirim cok sıcak mayalama diyorsun :)
Mayayi degistirmek iyi fikir bir de oyle deneyeyim cok sağol.
Inşallah istediğin kıvamında olur :) ben de kızıma minik kavanozlara mayaladım , soğuk mayalamışım tutmamıştı. Sevmiyo zaten, ben de bize mayaladığımı veriyorum artık

Geçmiş olsun inşallah tez vakitte iyi olur. Soruyla alakalı bir şey bilmiyorum:110:
Ben de oğlumu sünnet ettireceğim de birkaç güne. Anestezi nasıl oldu? Lokal mi genel mi?
Cok sagol, Allah size de kolaylik versin.
Genel anestezi oldu bizim. Ama cok az verdik hafif sersemledi islem sırasında uyumuyordu dedi dr.
Ben 3 aylikken goturmustum lokal olsun diye ama dr lokal yapmadigini soyledi.6.ayi bekleyip genel yapalik dedi.
Biz yontem veya hastane degil de doktor secimi yaptik acikcasi. Cok güvendiğim birisiydi, o yüzden tamamen ona biraktik.

Esra'cım öncelikle hayırlı olsun, Rabbim mürüvvetini de göstersin inşallah. Ben ellerimi bir güzel yıkayıp öyle elimle sürdüm kremi, bana doktor da o şekilde tarif etti, elle sürme gibi bir şey demedi. Sünnet kesiğinin çevresine bolca sür demişti doktor, benim oğlanın pipisi gömük olduğu için sürdükten sonra pipisi içe doğru gömülüyordu ve kremin çoğu dışarı çıkıyordu, ona rağmen çok da güzel iyileşti. Bir sorun yaşamadık. Ben de çok tedirgin oluyordum iyileşene kadar her gün, ama bir şey olmadı çok şükür.

Esra'cım öncelikle hayırlı olsun, Rabbim mürüvvetini de göstersin inşallah. Ben ellerimi bir güzel yıkayıp öyle elimle sürdüm kremi, bana doktor da o şekilde tarif etti, elle sürme gibi bir şey demedi. Sünnet kesiğinin çevresine bolca sür demişti doktor, benim oğlanın pipisi gömük olduğu için sürdükten sonra pipisi içe doğru gömülüyordu ve kremin çoğu dışarı çıkıyordu, ona rağmen çok da güzel iyileşti. Bir sorun yaşamadık. Ben de çok tedirgin oluyordum iyileşene kadar her gün, ama bir şey olmadı çok şükür.
Cok sagol canim.
Bana elini degdirmeden dedi ama boyle de olmuyor yarısı bosa gidiyor kremin 2 seferde bir tup krem bitirdik nerdeyse.
Olmazsa ben de senin gibi sureyim.
Kac gunde normal bir görüntüsü oldu?
Bezini açmaktan korkuyorum bu kanli yarali manzara hic hosuma gitmiyor :(

hayırlı olsun canım kremi pipinin uç kısımına sünnet halkasının dibinden başlayarak daire çizecek şekilde sürücen merak etme iyileşir

kııızz seninkininde mi pipisi gömük kereminki de gömük doktor önemsemedi geçer dedi ama ben takıldım yaw

hayırlı olsun canım kremi pipinin uç kısımına sünnet halkasının dibinden başlayarak daire çizecek şekilde sürücen merak etme iyileşir
Sağol Aslicim. O sekilde suruyorum ama krem kayip akiyor anlamadim ben nasil olacak. Tam olarak iyilesmesi kac gun surer ki?

Kizlar bir de enfeksiyon olayindan korkuyorum ben ama niye olsun ki degil mi?
Su degmiyor, el degmiyor ki ona ragmen ellerimi iyice yikiyorum altını temizlemeden önce.
Kaka da yapmadi zaten.
Yani kremi düzgün suremesem bile en azindan kotu baska bir sebep yok oyle degil mi enfeksiyon kapmasi icin?

Merhaba arkadaslar ben ilk defa yaziyorum..benimde 25 ocak dogumlu bi kizim var..su anda ilk disi cikiyor sanirim bundan dolayi ek gidaya karsi cok direncli..su da dahil hic bisey surdurmuyor agzina.. eline otuncak veriyorym direk agzina goturuyor salatalik ceriyorum dişlerini de kasir rahatlar diye agzina goturmuyor..yiyecekleri anliyor sanki..sebze ve yogurt denedim onlari kabul etmeyince meyve vereyim belki sekerli hoslanir diye ama meyve de kabul etmedi..bu durumu yasayip ek gidaya alisan var mi?alismaz diye korkuyorum..bi de bu hafta cok gazi var gazdan uyuyamiyor sancidan..cok agliyor sonra gaz cikariyor..doktora götürecegim yarin ama size de yqzmak istedim..fikirlerinize ihtiyacim var

Back
X