- 6 Nisan 2016
- 1.198
- 1.102
- 63
- 38
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kasilmadan kastinız ne kizlar agrili oluyo kasilma sadece ben oyle biliyorum![]()
Merhabalar. Bende sabah kasılma sebebiyle doktora gittim. Kasılma takibini uzanırken yapmamız gerekiyormuş. Ayakta ya da otururken kasılma takibi yapılmıyormuş. Bende ağrı ve kasılma olmasının nedeni yoğun enfeksiyonmuş bu sebeple erken Doğum riskim var. Takip edileceğim ilk etapta Pazartesi'ye kadar raporluyum. Nstde şükürler olsun ki ağrı sancı çıkmadı. Ağrı olsaydı hastanede yatacaktım
![]()
32 haftalık olduk ama hala isim bulamadık![]()
Özel sektör kamu farketmiyor cnm herkes için geçerliKizlar bu 7'5 saatlik calisma memurlar icin mi,isci yad a ozel sektorde mi?kafam karisti net anlayamadim yazdiklarinizdan uykusuzluktan algim da azalmis olabilir.varsa hakkimiz kullanalim.her gecen gun daha da zorlasiyor ise gelmek bu gidiste 37 ye dayanac a k miyim bilmem.
Yarim gün çalışma hakkını ben 2 ay diye duymuştum özel sektör çalışanıyım ben bu durumda 4 ay yarım gün çalışarak yarı devletten yarı işyerinden maaş alabilirmiyim? Ve bu bildirim süresi ne kadar acabaDoğum izni sonrası ister 6 ay ücretsiz isterseniz 4 ay yarım gün çalışarak maaşınızın yayrısını işverenden yarısınıda devletten alabiliyorsunuz. Ve yine bu 4 ayın sonunda çocuk beş yaşına gelene kadar yarım güne yarım ücretle çalışabiliyorsunuz. Ama bunların işyerine yazılı bildirim süreleri var. O süreleri geçirmemeniz gerekiyor. Ve bu hem kamu hem de özel için yani tüm çalılan anneler için geçerli.
Bu uygulanmadan faydalanacak olanlarınız var mı?
Ws vakit geçiriyor herkes cnm burda konuşacak bişey kalmıyo galibaBu grup çok tenhalasti . Bu gidişle kimse kalmayacak
Benim de karnim artık büyümüyor sanki son 2 aydır aynı gibiBenim de başım ağrıyor çok fazla.yalnız bende sinüzit var ve de çok çok cekgiriyor. Burun tıkalı sinusler dolu gece kackez kalkıyorum bilmiyorum. Wc için bir kez kalkıyorum ama sıvı az alıyorum. Bu arada karnım pek büyümediler bu ay sizde durumlar nasıl. İç karnım geniş biliyorum ama yine de onemsemeliyim bilmiyorum
32 haftada çalışabilir raporu alman lazım vu durumda sonra istediğin zaman gidip rapor alarak izne ayrilabiliyosun ben öyle biliyorum yanikızlar 32+0 da ayrılabiliyoruz dimi?
diyelimki ben 15 gün kadar daha çalışıcam tekrar rapor almama gerek yok dimi?
Evet cnm özel sektör içinde geçerliKızlar birde şeyi sormak istiyorum. 7.5 saatten fazla hamilelerin çalıştırılmaması ile alakayı ben yasal bişey göremedim. yani özel sektör vs hepsi için geçerlimi?
Bu yeni geçtiğimiz ay resmi gazetede yayınlandı. Özel içinde kamu içinde geçerli.Bu özel çalışan için mi geçerli öğretmenlikte ücretsiz izin kullanırken maaş alınmıyor diye biliyorum
32+0 da çalışabilir alırsan 37+0 arasında istediğin haftaya kadar çalışırsın. 37+0 zorunlu ayrılıyorsun. 32+0 da çalışamaz alırsan artık çalılamazsın. Daha sonra fikrin değişssede tekrar rapor alamazsın.kızlar 32+0 da ayrılabiliyoruz dimi?
diyelimki ben 15 gün kadar daha çalışıcam tekrar rapor almama gerek yok dimi?
Bizde. Hemde hiç bulamadık. Sıfır seçenek32 haftalık olduk ama hala isim bulamadık![]()
Doğum izninin bitimine bir ay kala yazılı olarak kurumuna bildirmen gerekiyor. Süreyi geçirmemek şartı var. 4 ay. Özel içinde kamu içine şartlar aynı.Özel sektör kamu farketmiyor cnm herkes için geçerli
Yarim gün çalışma hakkını ben 2 ay diye duymuştum özel sektör çalışanıyım ben bu durumda 4 ay yarım gün çalışarak yarı devletten yarı işyerinden maaş alabilirmiyim? Ve bu bildirim süresi ne kadar acaba
Ws vakit geçiriyor herkes cnm burda konuşacak bişey kalmıyo galiba
Benim de karnim artık büyümüyor sanki son 2 aydır aynı gibison aylarda dahs çok büyüyecek diyorlar bide anlamadım
32 haftada çalışabilir raporu alman lazım vu durumda sonra istediğin zaman gidip rapor alarak izne ayrilabiliyosun ben öyle biliyorum yani
Evet cnm özel sektör içinde geçerli
Var mı seçeneklereğer oğlum olsaydı biz Ali Arhan koyacaktık belki fikir olur:)
Doğum izni sonrası ister 6 ay ücretsiz isterseniz 4 ay yarım gün çalışarak maaşınızın yayrısını işverenden yarısınıda devletten alabiliyorsunuz. Ve yine bu 4 ayın sonunda çocuk beş yaşına gelene kadar yarım güne yarım ücretle çalışabiliyorsunuz. Ama bunların işyerine yazılı bildirim süreleri var. O süreleri geçirmemeniz gerekiyor. Ve bu hem kamu hem de özel için yani tüm çalılan anneler için geçerli.
Bu uygulanmadan faydalanacak olanlarınız var mı?
Ne zaman grup dağıldı takip edemedim.Neyse yine de yazışıyoruz biz.onlarda tekrar yuvaya döner :)Whatsapp bildirimlerine boğulmak istemeyenler burda kaldı:) keşke öyle bi ikilik olmasaydı burası daha keyifliydi. Grubumuzu bozdular![]()
Ne zaman grup dağıldı talip edemedim.Neyse yine de yarışıyoruz biz onlarda tekrar yuvaya döner :)