2017 Şubat Anneleri

Kızlar birde şeyi sormak istiyorum. 7.5 saatten fazla hamilelerin çalıştırılmaması ile alakayı ben yasal bişey göremedim. yani özel sektör vs hepsi için geçerlimi?

Kasilmadan kastinız ne kizlar agrili oluyo kasilma sadece ben oyle biliyorum:KK35:

:anne:Merhabalar. Bende sabah kasılma sebebiyle doktora gittim. Kasılma takibini uzanırken yapmamız gerekiyormuş. Ayakta ya da otururken kasılma takibi yapılmıyormuş. Bende ağrı ve kasılma olmasının nedeni yoğun enfeksiyonmuş bu sebeple erken Doğum riskim var. Takip edileceğim ilk etapta Pazartesi'ye kadar raporluyum. Nstde şükürler olsun ki ağrı sancı çıkmadı. Ağrı olsaydı hastanede yatacaktım:KK17::KK57::cry:

Kasilmadan kastinız ne kizlar agrili oluyo kasilma sadece ben oyle biliyorum:KK35:

Ağrılı değil de rahatsız edici. Ağrı eşlik ederse yalancı kasılma olmaktan çıkmış demektir. Karnın bazen sivrilip kalıyor bazen yamulup kalıyor kaskatı kesiliyor o yamuk haliyle. Sonra kendiliğinden yumuşuyor işte.

:anne:Merhabalar. Bende sabah kasılma sebebiyle doktora gittim. Kasılma takibini uzanırken yapmamız gerekiyormuş. Ayakta ya da otururken kasılma takibi yapılmıyormuş. Bende ağrı ve kasılma olmasının nedeni yoğun enfeksiyonmuş bu sebeple erken Doğum riskim var. Takip edileceğim ilk etapta Pazartesi'ye kadar raporluyum. Nstde şükürler olsun ki ağrı sancı çıkmadı. Ağrı olsaydı hastanede yatacaktım:KK17::KK57::cry:

Geçmiş olsun. Ben 20. haftadan beri sürekli yaşadığım için alıştım artık. En son sıklaştığında yani gün içinde 10-15 kere olduğunda rahim ağzı uzunluğu ölçüldü en az 3 hafta için risk çıkmadı. O dönemden sonra biraz daha azaldı. Günü gününü tutmuyor.

Kizlar bu 7'5 saatlik calisma memurlar icin mi,isci yad a ozel sektorde mi?kafam karisti net anlayamadim yazdiklarinizdan uykusuzluktan algim da azalmis olabilir.varsa hakkimiz kullanalim.her gecen gun daha da zorlasiyor ise gelmek bu gidiste 37 ye dayanac a k miyim bilmem.
Özel sektör kamu farketmiyor cnm herkes için geçerli
Doğum izni sonrası ister 6 ay ücretsiz isterseniz 4 ay yarım gün çalışarak maaşınızın yayrısını işverenden yarısınıda devletten alabiliyorsunuz. Ve yine bu 4 ayın sonunda çocuk beş yaşına gelene kadar yarım güne yarım ücretle çalışabiliyorsunuz. Ama bunların işyerine yazılı bildirim süreleri var. O süreleri geçirmemeniz gerekiyor. Ve bu hem kamu hem de özel için yani tüm çalılan anneler için geçerli.

Bu uygulanmadan faydalanacak olanlarınız var mı?
Yarim gün çalışma hakkını ben 2 ay diye duymuştum özel sektör çalışanıyım ben bu durumda 4 ay yarım gün çalışarak yarı devletten yarı işyerinden maaş alabilirmiyim? Ve bu bildirim süresi ne kadar acaba

Bu grup çok tenhalasti . Bu gidişle kimse kalmayacak
Ws vakit geçiriyor herkes cnm burda konuşacak bişey kalmıyo galiba :110:
Benim de başım ağrıyor çok fazla.yalnız bende sinüzit var ve de çok çok cekgiriyor. Burun tıkalı sinusler dolu gece kackez kalkıyorum bilmiyorum. Wc için bir kez kalkıyorum ama sıvı az alıyorum. Bu arada karnım pek büyümediler bu ay sizde durumlar nasıl. İç karnım geniş biliyorum ama yine de onemsemeliyim bilmiyorum
Benim de karnim artık büyümüyor sanki son 2 aydır aynı gibi :anneadayı: son aylarda dahs çok büyüyecek diyorlar bide anlamadım

kızlar 32+0 da ayrılabiliyoruz dimi?
diyelimki ben 15 gün kadar daha çalışıcam tekrar rapor almama gerek yok dimi?
32 haftada çalışabilir raporu alman lazım vu durumda sonra istediğin zaman gidip rapor alarak izne ayrilabiliyosun ben öyle biliyorum yani

Kızlar birde şeyi sormak istiyorum. 7.5 saatten fazla hamilelerin çalıştırılmaması ile alakayı ben yasal bişey göremedim. yani özel sektör vs hepsi için geçerlimi?
Evet cnm özel sektör içinde geçerli

Merhaba
Sabah 8:30da evden çıktım ve anca geldim
Müdür yardımcısına dedim çrş 8 ders ve 9 ders boyunca okuldayım, Perşembe 7 ders ve 9 ders boyunca okuldayım. Ağır geliyor dedim, dayanamıyorum
Yemek yapacak da yiyecek de gücüm yok
Teneffüslerde 3 katı inip çıkmak işkence
Hocam program değişecek olursa bakarım dedi o kadar
Biraz dinlendikten sonra sınav çalışmaya başlayacağım halim olursa. Bana dua edin atlatayım şu sınavı hayırlısıyla

Ha bir de karnımı yazacaktım
Deli gibi kaşındığını yazmıştım
2 gün önce bir büyüdü ki inanılmaz
Eşim bile diyor ne oldu bir gecede diye. Tartıda 1 kilo daha yükseldim ve karnım da iki katına çıktı
Artık nefes nefese yürüyorum

Herkese merhabalar:KK25: Sabah dr ardından alışveriş derken öldüm yorgunluktan yeni girdim eve :KK57: raporumu aldım sonunda 37 ye kadar devam edicem inş. sıpam 2.020 kg 43 cm olmuş her gittiğimde bize bakiyo poz veriyo fotojenik olucak galiba kızım :KK36: alışverişimin bi çoğunu tamamladım sayılır biraz dinleniyim toplamda neler aldığımı yazıcam eksiklerim konusunda bana yardımcı olurmusunuz:KK73:

Bu özel çalışan için mi geçerli öğretmenlikte ücretsiz izin kullanırken maaş alınmıyor diye biliyorum
Bu yeni geçtiğimiz ay resmi gazetede yayınlandı. Özel içinde kamu içinde geçerli.

Ücretsiz izin herkes için ücretsiz. Öğretmen ayrımı yok. Ücretsi izinde maaş alınmıyor.

Ama yarım gün çalışma olayını öğretmenler nasıl uygular bilemiyorum. Benim fikrime göre uygulayamaz. Yarım gün gidip diğer yarıyı kim tamamlayacak. Zor hatta imkansız gibi. Ama idarenizle konuşun belki bir seçenekleri vardır.

kızlar 32+0 da ayrılabiliyoruz dimi?
diyelimki ben 15 gün kadar daha çalışıcam tekrar rapor almama gerek yok dimi?
32+0 da çalışabilir alırsan 37+0 arasında istediğin haftaya kadar çalışırsın. 37+0 zorunlu ayrılıyorsun. 32+0 da çalışamaz alırsan artık çalılamazsın. Daha sonra fikrin değişssede tekrar rapor alamazsın.

Özel sektör kamu farketmiyor cnm herkes için geçerli
Yarim gün çalışma hakkını ben 2 ay diye duymuştum özel sektör çalışanıyım ben bu durumda 4 ay yarım gün çalışarak yarı devletten yarı işyerinden maaş alabilirmiyim? Ve bu bildirim süresi ne kadar acaba

Ws vakit geçiriyor herkes cnm burda konuşacak bişey kalmıyo galiba :110:
Benim de karnim artık büyümüyor sanki son 2 aydır aynı gibi :anneadayı: son aylarda dahs çok büyüyecek diyorlar bide anlamadım

32 haftada çalışabilir raporu alman lazım vu durumda sonra istediğin zaman gidip rapor alarak izne ayrilabiliyosun ben öyle biliyorum yani

Evet cnm özel sektör içinde geçerli
Doğum izninin bitimine bir ay kala yazılı olarak kurumuna bildirmen gerekiyor. Süreyi geçirmemek şartı var. 4 ay. Özel içinde kamu içine şartlar aynı.

Doğum izni sonrası ister 6 ay ücretsiz isterseniz 4 ay yarım gün çalışarak maaşınızın yayrısını işverenden yarısınıda devletten alabiliyorsunuz. Ve yine bu 4 ayın sonunda çocuk beş yaşına gelene kadar yarım güne yarım ücretle çalışabiliyorsunuz. Ama bunların işyerine yazılı bildirim süreleri var. O süreleri geçirmemeniz gerekiyor. Ve bu hem kamu hem de özel için yani tüm çalılan anneler için geçerli.

Bu uygulanmadan faydalanacak olanlarınız var mı?

İlk cocukta 60 gün kullanabiliyosun .ben kullanıcam inşallah. Benim haberim vardı gerçi ama bugün iş yerinden de bilgi verdiler kullanabilirsiniz diye.
Ayrıca bu yarı zamanlı çalışma aharicinde çocuk 66 .aya grlene kadar yarım hün çalşıp yatım maaş alma halkınızda var

Kizlar benim de bugun kontrolum vardi. 1311 gram olmusuz 38 cm boyumuz. Bi skinti gormedi doktor ama cok kisa suruyo bence. Yuzunu gormek istedim ama hep eli yuzunde oldugu icin onu da goremedik. Kan degerim yine dusmus 8.8 olmus ne yapsam artmiyo o konuda moralim bozuldu. Acayip yorgunum surekli yatmak istiyorum ay sonu insallah izne ayrilicam.

Back
X