2017 Şubat Anneleri

28-30 derecede kurdeşen dökmüyor musunuz? ideal oda sıcaklığı 22-23 derecedir yetişkin insanlar için, bebek içinse ideal oda sıcaklığı gündüz 22-24, gece 20-22 derece olarak önerilir. bizim ev 30 derece olsa ben klimayı açarım muhtemelen:)
evet bebekler için en ideal isi 22 23 dereceymis ama poposu ıslanıp kurulanip kapatılıncaya üşür bu ısıda sanki.25 26 derece olsa ancak alışır diye düşünüyorum.

eğer sürekli sıcak suyunuz varsa üşümüyorlar aslında, benim yeğenlerim öyle büyüdü, ben de sürekli yıkamayı düşünüyorum kız bebek olduğu için daha hijyenik geliyor bana. banyo lavabonuz uygunsa sadece alt kısmını soyup hızlıca yıkayıp kurulayıp giydirebiliyorsunuz çok aşırı bir zamansal fark olmuyor mendille temizlemekle. bizim kızlar misafirlik ve dışarısı hariç her kaka yaptıklarında yıkandılar hiç de hasta olmadılar, belki alıştırma meselesidir bu da.
Aynen her kaka yaptığında benim formülde üşenmezsem tabi yıkamak olacak aksi taktirde ılık suda pamuk ıslatıp sileceğim kısmetse :)

İyi akşamlar kızlar şahinler marka emzirme sütyeni,atleti alan oldu mu aranızda?
Sitesi var bildiniz mi?
Ya çok duydum methini ama bi görseydim iyiydi göğüsle temas eden kısmında dikiş olmaması çok önemli benim için :(

Çevrenizden de alan varsa bilgilendirir misiniz rica etsem :)

Be
Eger 32 den sonra aktarmissan bunun uzerine normal rapor yada izin olmuyor. Gecen hafta yasadim bunu. 32 de aktarmistim ama gecen hafta cuma aksami sancim oldu. Haftasonuda calismam gerektigi icin pazartesiye kadar 3 gunluk rapor almak istedim.ama olmuyormus bende 34 de dogum oncesine ayrildim.
Bende öyle biliyorum. R renklerguzeldir öyle deyince acaba bilmediğim bir noktası mı var diye sormak istedim.

28-30 derecede kurdeşen dökmüyor musunuz? ideal oda sıcaklığı 22-23 derecedir yetişkin insanlar için, bebek içinse ideal oda sıcaklığı gündüz 22-24, gece 20-22 derece olarak önerilir. bizim ev 30 derece olsa ben klimayı açarım muhtemelen:)
Kaloriferli kömürlü kalorifer . şimdiye kadar bisey dökmedim :KK48:ne bilim derecemi bozuk ne .24 derce de donarim ben kiz o_O

Gunaydinn bayanlar..dün rahatsizlaninca acile gittik..önce kadın doğumun aciline gidelim dedik..kapıda bi ambulans Suriyeli bir kadın ambulansta doğurmuş bebeğini...kadının kaydını bile yapamadılar o anda sistem kapalı deyip yüzüne bile bakmadilar:eek: yanında gelen kadınin elinde bi şeffaf poşet vardı. .hani bizim aylardır nasıl hazırlasak neler alsak dediğimiz hastane çantasıydi varda işte onun niyetine..içinde de bi tane battaniye vardı. .daha önce kontrole geldiniz mi diye sorulunca hayır dediler tabiki de...:110:Dünya böyle bir yer işte..o an orda oturup ağlayacaktım adaletsizligine...ve bir daha devlete gitmemeye karar verdim ..öncelikle psikolojim için..

canım yaa malesef böyle adaletsiz ben de çok üzülüyorum ama elden gelen birşey yok dua ediyorum bütün anne ve bebekleri için.... sosyal paylaşım sitesinin birinde bir fotoğraf albümü görmüştüm dünyanın farklı yerlerindeki annelerin hastane çantalarına neler koyduklarını çekmişlerdi. afrikadaki anneler hastanede pamuk bulamadıkları için temiz bezlerini kendileri hazırlayıp götürürlermiş ama avrupadaki anneler ipad alıyorlarmış çantalarına diye anlatmışlardı. aklımdan çıkmaz o gördüklerim :(

Kızlar hastanedeyim en son ne zaman geldim bilmiyorum unuttum. Ay kocam da gelmiş manyyaaakkk yaww bu adam git diyorum itin olurum diyor Estağfurullah düşme diyorum dibe attın zaten beni rezil ettin yedi cümle aleme. Bir daha sana bulamam ne istiyorsan onu yap dedi. Ayyy deliricem bunun elinden.

ahh ahhh önceden aklı nerdeymiş.... erkekler işte

Selamlar 32+0 çalışabilir raporumu aldım geldim
1f642.png
:) bebeğimizin durumu doğum halinde başaşağı duruyor, bu iyiymiş, suyuda iyi dedi. Boyumuz kısa sanki hesaplayınca 39 çıkıyor ama yanılma olabilir diye düşünüyorum çünkü 2 hafta öncede o civardaydı. Kilosu da 2255 gr, 2hafta öncede 1765 grdı. Bende 3.6 kilo almışım henüz, dikkat etmeye devam.

sana tavsiyem yeni bahar alıp onu kullanman. bende o köfte harçlarına bayılırdım sonra aradaki farkın çin tuzu(monospdyum glutomat) ve yeni bahar olduğunu öğrendim. zaten çin tuzu zararlı diye sadece evdeki baharatlar ve yenibahar kullanıyorum denemeni öneririm

bende bugün 32+0 oldum ve çalışabilir aldım. Bizde kv ile bakacağız zaten altlı üstlü oturuyoruz. Bizim dediğimiz gibi bakamazsa bakıcı konusu gündeme gelecek. Eşimde bu şekilde düşündüğü için dert etmiyorum. Sende çok düşünme şimdiden. Evde izindeyken kendi metoduna alıştırırsın kvni de. ona göre hareket eder.

Ben :anneadayı: tuvaletimi kaçırana kadar duramıyorum hayır kaçsada duramıyorum bazen tuvalette devam ediyorum gülmeye o derece. ilginç bi şekilde de ağlayabiliyorum reklama şuna buna. Önceden de gülerdim ama bu kadar değildi. Ağlama konusunda da taş kalpli sanırdım kendimi ağlayamazdım. Şimdi ağlak oldum :işsiz:

kilon için tebrik ederim :KK9::KK9: nasıl dayanıyorsun :confused: teşekkür ederim tavsiyen için. aktardan alıp deneyeceğim. katklılı şeyler içime sinmiyordu :KK20:

1 numara bebek sütü almalısın.

teşekkürler :) biberon maması kaşık maması bebek sütü combiotik prebiyotik bilmem ne elli çeşit şey varmış :confused::confused:

kızlar benım bebegım 1544 gr cıktı 32+3 deyım.moralım cok bozuldu.:KK43:(

üzülme canım burdan birisi dinlen demişti. muz yumurta ceviz ye diyor benim doktor da

Buhun kontyrole gittik kizimiz32+2 gunluk dogum pozisyonu almis kafasi asagida fakar kizlar ya kilosu1730kilo morelim bozuldu bide plasntamda cok az kireclenme olmus oda kalsiyum alama ilac kullaniyosan birak sut fln az ic dedi sizce begiminkilosu az mi

geçmiş olsun canım kireçlenmeyi bilmiyorum ama benim kızımın kilosu da 32+0 da 1770 çıktı doktor moral bozacak birşey söylemedi. herşey yolunda kilosu normal ama öyle aman aman topaç gibi birşey değil dedi. cevize balığa muza ve vitaminlere devam dedi sadece. ben de başta üzüldüm ama neyse dedim normal doğum olursa ufak bebek iyi olabilir dedim :KK8::KK8::KK8:

Canım ben bu durumu bilmiyordum ilk senden duydum. Memurlarda da geçerli mı nasıl oluyor ? Şimdi bende haftaya çarşamba günü 32+1 de gidip çalışabilir raporu alacağım. Atıyorum artık dersler bitti notları girdim 35 haftada filanim aile hekimine gidip rica etsem bana gripten bi 5 gün rapor yazsa o benim sonrasına erteledigim iznimden düşmüyor mu ? Doğru mu anladım ?
düşmesi gerekiyor ama arkadaş baska bir kurumda memur mesela is yerine sormus biz daha hic öyle dusmedik demis. bn de kendi kurumuma sormadm henüz.bilemiorum o yüzden...insallah düşmez

Eger 32 den sonra aktarmissan bunun uzerine normal rapor yada izin olmuyor. Gecen hafta yasadim bunu. 32 de aktarmistim ama gecen hafta cuma aksami sancim oldu. Haftasonuda calismam gerektigi icin pazartesiye kadar 3 gunluk rapor almak istedim.ama olmuyormus bende 34 de dogum oncesine ayrildim.
ben bu durumu anlamadm ya en iyisi herkes kendi kurumuna sorsun. bnm bildigim arkadaslar var çünkü rapor da aldilar izin de kullandilar memurlar. aktarsan iyi olurdu cnm ama olsun senin sagligin bebegn sagligi en önemlisi biz de devam edebildgimz yere kadar edicez artik olmadi doğum sonrasi rapor falan almaya calisiriz..bebisleri bi doguralim da saglicakla..

Evet zaten karnım gergin sırtım belim bacaklarım agrio uyuyana kadar sol tarafında yatıyorum uyuşuyor her yerim hakikaten uykusuz her geceeeee :rolleyes:

evet yaa yatmadan önce yağlanıyorum pehlivan gibi ama yatağa girer girmez kaşınma başlıyor sonra pozisyon bulamıyorum sonra wc ye gidiyorum sonra ayaklarımı rahatsız hissediyorum :KK53::KK53: uykusuz her geceee:halay:

geçen gece nasıl uykum var ama yatamadım sinirlerim bozuldu ağladım ağlaya ağlaya uyumuşum bi güzel :KK70:

Back
X