2017 Şubat Anneleri

Karnım midem kaçtı resmen. Bebek yukarıdan çıkacak sanırım.
Kızlar ödemi başlayan varmı
@TuRuNCu @ivo kızlar ve digerleri siz benden ondesiniz ödem durumunu nasıl. Birden şişti normal mı. Ellerim özellikle .ama nefes almakta falan problem yok çok şükür. Kendimi iyi hissediyorum. Sadece ödem var elde ayakta.ama arı sokmuş gibiyim

bende de var ne yazık ki.. eklemlerim ağrıyor..

Kapla sen onu dicem ama onun kaplamasına para vereceğine beşiği geri ver kaplama parasını da üstüne koy daha iyi bir renk al bence.ben 450 tlye park besik aldım istegim rengi olsun diye .birde lacivert vardı o da 350 tl idi aynısı ama laciverti . bakarsın belki baby hope bh 1070 oyun parkı . n11 den aldım ben .pempe haki.onun laciverti de var bir bak istersen.gitti gidiyorda da var

Iste malesef arastirma hastanesi ve asistanlar ne yazikki boyle bende yakinimda baska dra randevu aldim 11 ocaga bakalim o ne dicek bu baska asistandi gicik
Birde stajyerler var oralarda . insanı delik desik ediyolar kan alcam serum takcam diye.ben soruyor m stajyer misin diye .evet derse sen git hemşire gelsin diyom.damar bilamiyo ne yapim:anne:

Kızlar Merhaba ben uzun süredir yazamıyordum benim karnımın üst kısmında uyusukluk var dünden beri normalmi sizce

kızlar n11'de hediye çeki kampanyası var. eksikleriniz varsa belki işinizi görür. 150 tl ve üzeri alışverişe %11 indirim + 11 ve 22 tl'lik indirim kuponu veriyor. Tabi bunları kullanabilmek için tekrar alışveriş yapmanız lazım :) zaten yapacaksanız alışverişi bölerek yapabilirsiniz ben öyle yaptım.

Biz dr gözüktük artık 2 haftaya düştü kontroller... Kaşınma için muhakkak karaciğer enzimlerine bakalım dedi doktorumuz. Bizim kız geçen hafta popo üstü duruyordu şimdi yan dönmüş baş sağda popo sol ayaklar aşağı sanırım böyle böyle doğru yolu bulur inş. Alaturka wc vs kullan kullanabildiğin kadar dedi... Kilo da narin olacak sanırım 1890 şuan uyumluymuşuz 31/6 ya...

Benim kız da narin çıktı seninki gibi :confused: ama doktor iyi dedi. Benim vücudum da saçma sapan kaşınıyor doktora söylesem mi ben de ki?

Mesela duştan çıkıyorum heryerimi kremliyorum ellesen derim yumuşacık ama kaşınıp duruyor. Sende de mi öyleydi durum?

OSHO – ÇOCUK
Kesinlikle annenin yapabileceği çok şey vardır: Fakat sadece “bir şey yapmayarak” bunu yapabilirsin. Yani basitçe gevşe. Müdahale etmemeyi hatırlamak gerekir ve ağrıyı hissetmeye başladığında basitçe ağrıyla birlikte hareket et. Rahimde hareketleri hissetmeye başladığında ve beden doğuma hazırlanmaya başladığında ve içeride ritmik bir kasılma olduğunda… İnsanlar bu kasılmanın acı verdiğini düşünür, acı vermez; onu acı verir hale getiren bizim yanlış yorumumuzdur. O yüzden kasılmalar çoğaldığında basitçe onu kabul et, onunla birlikte ak. Bu tıpkı nefes almak, nefes vermek gibidir. Yani rahim ve doğum kanalı genişlemeye, büzülmeye başlıyor. Bu, çocuğa bir geçit yaratmanın sadece bir yoludur. Bunun ağır olduğunu hissettiğinde, onun bir ağrı olduğuna karar verdiğinde, onunla savaşmaya başlarsın; çünkü ağrı ile savaşmamak çok zor bir şeydir. Mücadele etmeye başladığında ritme müdahale etmeye başlarsın. Bu müdahale çocuk için son derece zararlıdır. Eğer anne basitçe çocuğa yardım ederse, eğer her ne olursa olsun anne bedenle birlikte hareket ederse – bedenle birlikte genişler, bedenle birlikte büzülürse; kasılmaya izin verirse ve bundan basitçe zevk alırsa – bu, gerçekten muhteşem bir keyiftir. Ancak, bu senin onu nasıl gördüğüne bağlıdır.

Çocuk rahimden çıktığında bu onun yaşamının en büyük şokudur… o annenin rahminden çıkarken bilinçlidir. Onun dokuz aylık uykusu, huzurlu uykusu bozulur. Ve sen onu annesine bağlayan bağı kesersin… Doğru olan şey bu değildir… çocuk anneden daha yavaşça, aşamalı olarak uzaklaştırılmalıdır… Odada göz alıcı parlaklıkta ışıklar olmamalıdır çünkü çocuk dokuz ay süresince tam bir karanlıkta yaşamıştır ve ışığı hiç görmemiş, çok hassas gözleri vardır… Hayır, çocuk karanlıkta ya da çok yumuşak bir ışıkta, belki mum ışığında doğmalıdır

Dünyaya başaşağı asılırken popona bir tokat yiyerek buyur edilmek çok iyi bir başlangıç değildir… onu annenin karnına, göbeğin üstüne bırakmaları gerekir… O göbeğin içindeydi, altındaydı; artık o dışarıda. Bu o kadar büyük bir değişiklik değil: Anne oradadır, anneye dokunabilir, anneyi hissedebilir. O titreşimi biliyor. O mükemmel bir şekilde bunun kendi evi olduğunun farkındadır. O dışarı çıkmıştır ama bu onun evidir.

Bir anne bir çocuğa sarıldığında enerji akar. Enerji görünmezdir; biz ona sevgi, sıcaklık dedik. Anneden çocuğa ve sadece anneden çocuğa değil, çocuktan anneye de bir şey sıçrar. Bu yüzden bir kadın anne olduğundaki kadar asla güzel olamaz. Daha önce bir şey eksikti, o tam değildi, daire tamamlanmamıştı. Ne zaman bir kadın anne olursa daire tamamlanır. Sanki bilinmeyen bir kaynaktan bir zarafet ona gelir. Bu nedenle o sadece çocuğu beslemiyor, çocuk da anneyi besliyor. Onlar birbirleri ile mutlular.

OSHO – ÇOCUK

Ne kadar da güzel bir yazı :anneadayı: ama nerde öyle hastane doktor hemşire.... ahh ahh

Irmak ismi nasil kizlar ben bu isimi dusunuyorum esimde hazal ismini ikisinin arasinda kaldik sizce dusuncelerinizi bekkiykrum:KK15:

Irmak ismi nasil kizlar ben bu isimi dusunuyorum esimde hazal ismini ikisinin arasinda kaldik sizce dusuncelerinizi bekkiykrum:KK15:

Benim kız da narin çıktı seninki gibi :confused: ama doktor iyi dedi. Benim vücudum da saçma sapan kaşınıyor doktora söylesem mi ben de ki?

Mesela duştan çıkıyorum heryerimi kremliyorum ellesen derim yumuşacık ama kaşınıp duruyor. Sende de mi öyleydi durum?

Ne kadar da güzel bir yazı :anneadayı: ama nerde öyle hastane doktor hemşire.... ahh ahh
Sağlıklı olsunlarda narin çıtı pıtı gelsinler :) kaşıntı konusu sadece duştan sonra mı oluyor. Benim akşamları oluyor bende Bebek yağı vs sürdüğüm halde kaşınıyor şuan azaldı ama riske atmamak için yaptırıcam... Sıkıntı yaratmıyorsa sen bilirsin cnm geçmiş olsun...

Sağlıklı olsunlarda narin çıtı pıtı gelsinler :) kaşıntı konusu sadece duştan sonra mı oluyor. Benim akşamları oluyor bende Bebek yağı vs sürdüğüm halde kaşınıyor şuan azaldı ama riske atmamak için yaptırıcam... Sıkıntı yaratmıyorsa sen bilirsin cnm geçmiş olsun...
Alya kızınızın adımı olucak merhaba bu arada

@ivo bende şimdi çantalarımızı ayarladım çok yorucu ve karasız kaldım hastane sıcak ama çıkarken polarlı tulum falan koydum iki saat karar veremedim dolabımı falan yerleşdirdim beşik kaldı bakalım daha bekliyorum :işsiz:amaa çanta hazırlamakda çok zorlandım :KK53:

ben tiny love düşünüyorum diğeride çok güzel bir ürün ama bence gereksiz bir pahalılığı var tiny love için bile daha indirim bekliyorum :))
baby plus 6 fonksiyonlu düşünüyorum fiyat olarak daha uygun bakmanı tavsiye ederim canım

benimde özellikle ellerimde şişmeler başladı ayaklarımdada var baya
Aynen.bende de var şimdi. Bakalım diyete basladim inşallah geçicidir.
Canım çok geçmiş olsun. Ben de 1 haftadır nezleydim gribe çevirmedi neyseki ama burun tıkanıklığı bile beni mahvetti. Yeni yeni çok afedersin b..gam atıyorum. En güzeli fazla kimseyle temas kurmamak. ağrı kesici biraz olsun vücut ağrını alır. zaten ağrılar mahvediyor insanı. Yatıp dinlenmeden ne yersen ye geçmiyor çabuk. Bol bol yat dinlen.

Ellerimde hafif var gibi. onun dışında bacaklarda falan yok. bol su iç ve tuzu mutlaka azalt. ben dün akşam biraz turşu yemiştim galiba ondan oldu. ayakkabılarım da biraz sıkmaya başladı. yeni ayakkabı almak zorunda kalacağım galiba.

Canım sana da çok geçmiş olsun. yapabileceğin yatıp dinlenmek, beslenmene dikkat etmek ve ağrı kesici almak. yoksa hiç çekilmiyor. bi de çok sıcak ortamlarda bulunma daha da ağırlaştırıyor insanı. serin hava daha iyi geliyor.
Hımm ben de sanirim evdeyken yedim. Ondan oldu.diyet yapıyorum bu hafta inşallah gecer
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim kızlar...

Benim ilk hamileliğimde doğum sonrası ödem oldu canım.Öncesin de hiç ödemim olmadı.
Şuanda da henüz hiç ödem yok...
Senin preklampsi geçmişin olduğu için dikkatli ol canım.Tansiyonunu takip et mutlaka
Evet ondan çok korkuyorum. Hatta o yüzden sezeryan bile istemiyorum. İnşallah aynı şeyleri yaşamam. Bu konuda çok zayıfım işte :(
Ben de çok iştahsızım ve nerde lüzumsuz şey varsa ondan çekiyo canım :KK43:
Benim beşik ve yatak malzemeleri bi de dolap kaldı canım geri kalan şeyleri netten hallettim.

Bende ödem yok ama feci mide yanması var.
Yani sabah akşam boğazım zehir gibi.
Bi de aşırı kuruluk ve beraberinde kaşıntı.
Heryerim kaşınıyo.
Ödem biraz genetik de olabilir canım, bizim sülale genelde leblebi yutmuş karınca gibi çok şişmiyo doğumdan önce.
Bi ablam biraz kilo almıştı, o da normal kilo, ödem tarzı değildi.

Ayy çok pisimmm, düşüncesiz beeğnn:kızgın:
Bian düşünemedim şekeri olanları:oops:
Kusura bakma canım yaa boşluğuma geldi.
Hem zaten saman gibiydi, midemi de yaktı:KK53: çekmesin canın pişman oldum bak ben:KK15:
Maşallah. Olabilir canım. Benim sabıka var ödemeden dolayı. Korktum ama belki bu kadarı normaldir.haklısın.
Hazal çok güzel isim. İrmak hazal koyabilirsinix çok güzel geldi bana

Back
X