2017 Şubat Anneleri

Benimki de kız :KK36:ilk bebeğim...Ben de normal doğum istiyordum ama epidural sezaryen olacağım büyük ihtimal,kızım 3.800-4 kg arası doğacakmış doktorun dediğine göre ve normal doğum benim sağlığım için sıkıntı olurmuş.
Hazırlıklar ne alemde tamam mı birçok şey ? Bu ara bebek çikolatası araştırıyorum,onları da ayarlamak gerek..
Ne güzel :)) üçümüzün de kız Maşaallah Allah sağlıkla nasip etsin de sezaryen normal doğum hangisi olursa :KK36: Hazırlıklar büyük Ölçüde tamam bebek için bebek bezi,Alt açma,islak mendil, benim için anne bebek çantası, hasta bezi filan kaldı. Çantalar Çok büyük geliyor ben de hiç alışkın değilim küçücük çantada takarım hep :)Evet bebek çikolatası da istiyorum ben. Nerden yaptırcam bilmiyorum henüz.

Kızlar isim olarak bi yardım istiyorum.
İlk oğlumun ismi Eymen Kayra.
İkinci oğlana bir türlü karar veremedik.
İsimletin uyması gerekmiyor. Sadece kulağınıza hoş geleni seçmeniz yeterli.
Bunlar dışında çift isim olarak farklı önerilere de açığız :KK52:

- Serhan Kağan
- Serhan Buğra
- Serhan Talha
- Serhan Ömer

Kızlar alıntı yapmıştım ama hepsi gitmiş :confused:

Cevabı yazayım ben soru soranlar anlarlar :)

Ben kadife normal bir takım aldım hastane için pamuklu hastane çıkışına ek olarak. Ben de bacakları üşür alttan tayt gibi birşey giydirsem mi diyordum ama annem üşümez zaten üstüne battaniye örteriz demişti. O yüzden yenidoğan takımlarının kalın olanlarını alacağım yeter sanırım.

Kaşıntı feci şekilde devam ediyor kasıklarımda nurtopu gibi 6 çatlak oldu ve ağrı gibi kaşınıyor lierac da fayda etmiyor zeytinyağı da gün içinde her kaşındığımda sürüyorum daha fazla çatlamamak için bu kadarla atlatırım inşallah :KK61:

Çatı muayenesi için 36. Haftada çağırdı doktorum. Sizler bir sonraki kontrole ne zaman gideceksiniz? :anneadayı:

Bugün kızımı görmeye gittik babasının vakti var diye. Geçen hafta kilosu azdı bu hafta 2.200gr olmuş :anneadayı:

Fakat bennnnnn :kızgın: :kızgın: 69 kilo olmuşum ve 8 günde 2 kilo birden almışım doktorum kilon fena değil ama dikkat et bu hız iyi değil dedi o_O yani toplamda 12 kilo aldım. Fakat hiç kısmıyorum :işsiz:

Kızıma geçen hafta zayıf demişti dr onun üstüne hergün ceviz fındık badem kaşar peynir yedim ve bir haftada 300 gr almış :anneadayı: bebeğini şişmanlatmak isteyenlere duyurulur :halay::halay:
boşver canım ya. ben de 13 kg oldum. dr boyun var da şanslısın yoksa fena değil kilon dedi geçen:KK45:
her gün ceviz badem süt yoğurt yumurta muz kaşar yiyorum. dikkat etmek dediğin nedir gece acıktıysam makarna yerine muzla süt yiyorum mesela. tek dikkat ettiğim bu oldu aldığım hiçbir kalori boş olmasın hep bebişe gitsin diye uğraşıyorum. bıktım orası ayrı:KK45::KK45: son 2 kgyu 1 haftada almışım ben de normal mi acaba:KK76:

Kızlar günaydın.
Bizim dr kardeşime bebek Doğum yoluna girerse sezeryan için kötü olur demiş. Ben de tam tersini biliyorum
Bu konuda bilgisi olan varmı? Her dr ayrı bir şey ya.biri şansın başlasın diyor biri yok gün al diyor. Bu arada istanbuldan normal doğum için dr bulduk o da bana riskli deyince vazgeçtim. Rabbim evlatlarına bağışlasın da gerisi önemli değil. Kısmet değilmiş normal doğum demek ki
Ayni seyi bana da dedi dr ama bir arkadasimin dogum kanalina girdigi anda acil sezeryana almislar normal doguramayinca,ama bebegin sac derisini biraz yüzülmüs:(hayirlisi olsun bahar rsike atmaya degmez arkanda iki cocuk daha var gonul isterdi bende istedim ama hayirlisi olsun saglikla alalim da kucagimiza

Ya kafam çok karışık bu ara normal doğum ve sezeryan doğum videoları izliyorum ikisininde artı eksileri var...Normal istiyorum ama sonrasında yok sezeryan diyorum ...Benim gibi ne yapacağını bilmeyen var mı ?Sizler ne düşünüyorsunuz?
Oncelikle video izleme her iki dogumla ilgili de...dogum sekli zamani ani bizim elimozde degil maalesef,biz belirleyemiyoruz,zaman bebek ve sartlar belirleeyecek,oyuzden dusunme kalan zamani iyi degerlendir derim:)

- Serhan Kağan
- Serhan Buğra
- Serhan Talha
- Serhan Ömer
Serhan kagan:halay::KK9:

35 haftalik 2600 gr 48 cm benim minnak kızım... ben de toplamda 10 kilo almışım o_O bundan sonra ben değil de bebek beslensin diye neler yemeliyim acaba? Hiç sağlıklı beslenemiyorum vicdan yaptım simdi:mad: bu araarada alttan kontrol olmadı çok şükür. .3 hafta sonra tekrar çağırdı o zamana 38 olacağız saka gibi :KK71:

gözün aydınnn :D benimki 36 da alttan kontrol edeceğim dedi :KK34: ben de çok hoşlanmıyorum böyle süreklisağlıklı beslenmekten ama kızım için çok dikkat ettim bu hafta. özellikle çerez (tuzsuz) muz yoğurt süt ceviz balık besliyor bebeği :)

boşver canım ya. ben de 13 kg oldum. dr boyun var da şanslısın yoksa fena değil kilon dedi geçen:KK45:
her gün ceviz badem süt yoğurt yumurta muz kaşar yiyorum. dikkat etmek dediğin nedir gece acıktıysam makarna yerine muzla süt yiyorum mesela. tek dikkat ettiğim bu oldu aldığım hiçbir kalori boş olmasın hep bebişe gitsin diye uğraşıyorum. bıktım orası ayrı:KK45::KK45: son 2 kgyu 1 haftada almışım ben de normal mi acaba:KK76:

ben de çoğunlukla sağlıklı şeyler yiyorum ama arada kaçıyor ekmek falan :confused: çerezi çok yiyorum. bu hafta özellikle muz kaşar peynir süt yoğurt balık yedim. cevizi de abartmışım heralde :KK72:ama dr bebek de kilo alıyorsa sorun değil senin alman sadece sağlıklı beslen dedi bana :KK8:

kızlar merhaba,

son kan tahlilinizde demir kaç çıktı sizin? benim 12 acaba yeterli mi?:KK43:

birde dün aşırı ayakta kaldım 7-8 saat yürüdüm dolaştım dışarda bugün çok kötü agrılar girdi belime doğum başlıcak diye çok üzüldüm.. şimdi mutfaga kadar gitsem kasılıyorum.. siz sakın böyle şeyler yapmayın..:110:

merhaba kızlar

yarın bende rapor almaya gidicem inşallah.. 32+0 da olcam.. 2 hafta kadar daha çalışıcam..süre belirtmeme gerek varmı rapor için?

- Serhan Kağan
- Serhan Buğra
- Serhan Talha
- Serhan Ömer
Neden serhan onde cnm bi anlamimi var serhan isminin siz icin omer serhan daha uyumlu gibi geldi bana

- Serhan Kağan
- Serhan Buğra
- Serhan Talha
- Serhan Ömer
selim kağan:)

raportör 25 ocak ta (37. haftam oluyor) çalışamaz raporu vereceğim dedi raporumda da şu tarihe kadar çalışmasında engel yoktur yazıyor
benım2,sezaryen buyuk ıhtımal 35 hafta çalışamaz raporu verırırım sanaa dedı 2,sezaryende one alıomuş drm bakalım ne olucak yarın randevum var:anneadayı:

Neden serhan onde cnm bi anlamimi var serhan isminin siz icin omer serhan daha uyumlu gibi geldi bana

Serhan ismi eşimle benim seçimim. Diğer isimler aile büyüklerinin istedikleri.
Yani her halukarda Serhan diye sesleneceğiz biz ama aileyide kırmak istemiyoruz. O yüzden ilk olarak onu koyduk :)

Kızlar camlarım silindi, storlarım tüllerim yıkandı resmen parladı, kapılarım silindi, ayakkabılık-vestiyer ciflendi parladı :KK49::halay::spor: resmen yeniden doğmuş gibiyim 9 aydır yapamadıklarım yapılınca üstümden inanılmaz bi yük kalktı yenilendim resmen:temizlik::KK73: birtek mutfak dolaplarım kaldı bi 15 gün sonra da halıları verdim mi benden pak benden temizi benden mutlusu yok:KK68:

Kızın odasının halısı gelmişti perdesine de bi ara çıkıp bakabilirsem oh ne ala..

Sonrasında ayaklarımı uzatıp hayallere dalıp kızımı bekleme zamanı:KK36::21: Allah hepimize bebişlerimizle güzel kavuşmalar nasip etsin.

Amiiiiiiiinnnnnnnn :dua:

Back
X