2017 Şubat Anneleri

Merhaba.
Gündüzleri çok rahatsız olmuyorum ama geceleri sızlama artıyor ve rahatsız ediyorum.
Korkuyorum gününden önce gelecek diye...
Benim 34. Haftada basladi o sancilar. Dr soguktan olabilir dedi. O yuzden erken ayrildim dogum iznine. Gece uyuyamamak ve usumek etkili oluyor sanirim. Ben kendimde o sekilde oldugunu hissediyorum. Hemen kendimi sicak tutmaya calisiyorum geciyo o zaman o sancilar.

Kızlar bebegimin kıyafetlerini böyle kese lere koydum bavul bu şekilde yerleştireceğiz daha hijyenik olur dedik. Fikir olur belki
Benm valizimi annemle hazirladk su gelinlk bohcalarimdan bohcalara bnm kiyafetleri ayri bebisin ayri koyduk boyle keselere de krem bez vs yerlestrdk gercekten pratik olacak bence...

Kızlar bebek bezleriyle alakalı ne düşünüyorsunuz ilk bebeğim olucak bilgim yok banyo ürünleri ve bebek bezi ne kullanmalıyız sleppy var yumuşacık gibi görünüyor ama hiç kullanan duymadm ona göre stoklayalim
Cnm ben kucuk bi paket prima premium care aldm hastane icin buyuk stok paketini de yesil prima paketlerinden aldm en basta cok hassaslar diye dedi arkadaslar bunlarla baslicm sonra deneye deneye daha uygun fiyatlara yonelebilirim sahsen... banyo urunleri sebamed ve unibaby aldm karma olarak

Ben küçük bi şehirde olduğumdan bulabileceğimi hiiç sanmıyorum:KK12: fiyatı neydi? kendim yapmayı denerim belki de. En son çare:KK51:
Cnm yapabilirsn cok basit soyle soyleyeyim mavi tulu resmen etek gibi lastik gecirererk dikmisler yani buyuk kismi bu ve cok kolay on kisma gelince kare saten kumasin icine elyaf koyup ortadan bagla al sana fiyonk tasli olmaz da incili olur kurdelali olur yapabilirsn emin ol bu arada hangi sehirdesin

Günaydın, el Ağrı'sı ve şişkinliği var bende. Sabah uyandığımda belli bir süre ellerimi oynatamıyorum bile sonra biraz geçiyor. Aynı şişlik ayaklarında da oluyor. Tansiyon normal tuzuda az kullanmaya çalışıyorum ama geçmiyor.
Benim de tansiyon sorunum yok ödem de çok normal azıcık var. Sadece ellerim şişiyor kapatıp açınca bileklerim bile ağrıyor. Ateş Var resmen ellerimde. Allah yardım etsin
37 + 0 dan herkese günaydınlar :KK55:
Hızla son'a doğru yaklaşıyoruz :KK17:

Toplam da 6.7 kilo ile devam ediyorum.
3 haftadır yemeklere karşı çok isteksizim. O yüzden kilo almıyorum. Umarım bebeğin kilo alımı iyidir. Artık haftalık gidiyorum doktora. Yarın ultrasonda belli olur bakalım:KK51:

Benimle haftası aynı olan kızlar ,özellikle akşam yatarken kasık ağrısı ,bacaklara vuran adet sancılarınız oluyor mu ?
Benim 3 gündür rahatsız eden ağrılarım oluyor. Hani adet olmadan 1 gün önce böyle sızlamalar olur ya rahatsızlık veren,onun gibi işte....
Eşimin iş arkadaşı 15-20 arası izinli olacak. Çok korkuyorum o tarihten önce gelirse diye.Malum insanın en çok eşine ihtiyacı oluyor Hoppa:KK200:...
İnşallah zamanında gelir canım. Ya senin sezeryan kaçıncı haftada olacak. Burda tutturmuslar bir 38 hafta bitsin alalım.
Benim de ellerim odem yapti sistiler. Gece ozellikle bazen kapatamiyorum bile. Gunduzleri daha iyi oluyor ama sisler yani bazen agri yapiyor
Ben de gece kalkıyorum çok zor 3 4 saat uyuyamıyorum ağlıyorum resmen ellerim ve bikini bölgesi hiç rahat vermiyor bana
Ben bileklik kullandım ilk gebelikte çok fenaydı ama bu gebeliğim de başlamadı geçmiş olsun[/QUOTE
Ya bende mi alsam cuma dr à gidebilirim. Sorayım. Çok şükür kimsede başlaması inşallah. Son haftalar gerçi ben de sabır da kalmadi pek.. Annem çok nazlaniyorsun diyor sonra da taş olsa yerinde çatlardi. Dengesiz bir profil çiziyorum demek ki.

A Armaganhayat dr yazıyor da ortapedi... İnş gerek kalmaz cnm ama rahatlatıyor epey... Allah güç kuvvet kolaylık versin... Ben bir çocuğa yetemiyorum şuan

Selam kızlar benim bir sorum olacak doğum öncesi izinle alakalı.aranızda rapor alan varsa yardımcı olursa sevinirim.kafama şöyle bişi takıldı doğum öncesinde 32. haftada çalışabilir raporu almayı düşünüyorum ama 31+3 gibimi yoksa 32+2 gibimi (sayılar örneklemek içindir) almamız gerekir 32. haftayı tamemen doldurduktan sonraki haftamı yoksa 32. haftanın içinde mi :)

Selam kızlar benim bir sorum olacak doğum öncesi izinle alakalı.aranızda rapor alan varsa yardımcı olursa sevinirim.kafama şöyle bişi takıldı doğum öncesinde 32. haftada çalışabilir raporu almayı düşünüyorum ama 31+3 gibimi yoksa 32+2 gibimi (sayılar örneklemek içindir) almamız gerekir 32. haftayı tamemen doldurduktan sonraki haftamı yoksa 32. haftanın içinde mi :)

selam... ben tam 32+0 da gitmiştim.. günüde geçebelir sorun olmaz dediler. ama burda bazı arkadaşlar için 31+6 da gittikleri halde sanırım 1 gün sonra tekrar gel vs denilmişti... bence en erken 32+0 da git..

• Beğen
Reactions: mnt
kızlar hayırlı günler bugün kontrolüm vardı. size bir sorum olacak, çatı muayenesi olan var mıydı?
üst tarafta bir kemik varmış, bazılarında düz bazılarında bombeli olurmuş. benimki basık şeklindeymiş dr çok güzel açıkladı da şu an hatırlamıyorum tam dediklerini. arka taraflar daha geniş normal doğum yapamaz demiyorum ama zorlanacaksın dedi. doğum süreci zorlu olurmuş. bunun kararını siz vereceksiniz isterseniz direk sezaryen tercih edelim ya da zorlandığın zaman sezaryene alalım dedi. kafam karıştı:KK43: annem direk sezaryen tarihi alalım işte zorlanacaksan sancıyı boşuna çekme diyor.
sonrasında nstde fenalaştım hafif tansiyon vs. uzandım orda ama hala sersem gibiyim. alttan muayene dedikleri şey tam 30 sn sürdü kızlar. bir an sızlama gibi hissettim başka da bir şey hissetmedim haberiniz olsun. zaten doktorum jel sürdü iyice rahat oldu. ama sonrasında fena oldum niyeyse:KK45:
bebiş te 51 cm olmuş 2950 kg olmuş. haftaya tekrar görüşeceğiz dedi.

selam... ben tam 32+0 da gitmiştim.. günüde geçebelir sorun olmaz dediler. ama burda bazı arkadaşlar için 31+6 da gittikleri halde sanırım 1 gün sonra tekrar gel vs denilmişti... bence en erken 32+0 da git..
kararsız kaldığım bir durum ama şöyle düşündüm doğum 40 hafta olarak planlanıyor 40. haftayı doldurmuş olmak. 8 hafta gerisi 32 yi doldurmuş olmak olur bu durumda yani 32+... günlerde alınır gibi :)

bretta bretta yönlendirmek doğru olmaz önemli bir karar sonuçta. Fakat yakın zamanda bir arkadaşım birebir benzer bir durumu yaşadı 10 saat sancı 7,5 cm açılma yaşadı fakat bir türlü normal doğum gerçekleşmedi sezeryana aldılar.
Bu tek bir örnek elbette böyle olacak diye bir şey yok.
Ama ben olsam sezeryan tercih ederdim ne kendimi ne bebeği bu strese sokmazdım. Karar senin elbette.
Bebeğine de maşallah :)

A Armaganhayat canım o ellerdeki ağrı uyuşma bende 1 aydır belki daha fazla var gece tuvalete giderken kapının kolunu bile zor açıyorum :( sabah kalkınca acayip sizliyo yorgani çekerken bile sizliyo sabah yumruk yapamiyorum kapanıyor bi iki saat sonra biraz açılıyor gün içinde o kadar olmuyo ama yine de sizliyo hep :(

Benim kan değerlerim çok düşük kızlar hala. Sınır 10,5 olması gerekiyor doğum için benim 7 civarında şu an. Haftaya kontrolüm var tekrar bir test daha yaptırıp doktoruma danışıcam. Doğumu ne şekilde etkiler bilemiyorum. Doktorum önemli olduğunu söylemişti. Bilgisi olan var mı acaba?

Kızlar bebek bezleriyle alakalı ne düşünüyorsunuz ilk bebeğim olucak bilgim yok banyo ürünleri ve bebek bezi ne kullanmalıyız sleppy var yumuşacık gibi görünüyor ama hiç kullanan duymadm ona göre stoklayalim

ben prima premium care yenidoğan aldım canım, bezi değiştirmen gerektiğini gösteren çizgi de var ,kullanışlı ve bebek için de rahat gözüküyor. 108li 45 tl almıştım hepsiburada'dan.

Benim kan değerlerim çok düşük kızlar hala. Sınır 10,5 olması gerekiyor doğum için benim 7 civarında şu an. Haftaya kontrolüm var tekrar bir test daha yaptırıp doktoruma danışıcam. Doğumu ne şekilde etkiler bilemiyorum. Doktorum önemli olduğunu söylemişti. Bilgisi olan var mı acaba?

kansızlık ciddi bir durum bence hafife alma, demir ilacı kullanmıyor musun..benim kan değerlerim normal olmasına rağmen demir ilacı içiyorum hergün ,doktorum kullanmamı söyledi..doktorunla bu durumu acilen konuş,sana demir iğnesi verir büyük ihtimal hızla yükselsin diye..

kansızlık ciddi bir durum bence hafife alma, demir ilacı kullanmıyor musun..benim kan değerlerim normal olmasına rağmen demir ilacı içiyorum hergün ,doktorum kullanmamı söyledi..doktorunla bu durumu acilen konuş,sana demir iğnesi verir büyük ihtimal hızla yükselsin diye..
İlk hamile kaldığımda 5.4 tü. O sebeple herkes 3 aydan sonra başlarken ben 1 aylıkken başladım demire. Bu kadar yükseldi. Geçen hafta doktorum hatırlattı düzenli ilaç kullandığımdan değerlerimin hala düşük olabileceği hiç aklıma gelmemişti.
Doktoruma bu konuda güveniyorum takibi iyi. Ben doğum şeklimi etkiler mi diye de merak ediyorum.

İlk hamile kaldığımda 5.4 tü. O sebeple herkes 3 aydan sonra başlarken ben 1 aylıkken başladım demire. Bu kadar yükseldi. Geçen hafta doktorum hatırlattı düzenli ilaç kullandığımdan değerlerimin hala düşük olabileceği hiç aklıma gelmemişti.
Doktoruma bu konuda güveniyorum takibi iyi. Ben doğum şeklimi etkiler mi diye de merak ediyorum.

doğum şeklinin değişmesi senin sağlığından daha mühim değil bunu kafaya takma bence.. sanırım normal doğum istiyordun sezaryana dönmesinden endişe ediyorsun..vajinal doğumda kan kaybı daha az olur diye biliyorum ama çatın müsait değilse sezaryana dönebilir.

İşin tuhaf tarafı hamile kalmadan önce bende de demir eksikliği vardı değerlerim 7 civarıydı, hamile kaldığım ay kansızlığım düzeldi, adet olmadığım için o ay :KK48: adet kanamalarım çok yoğun oluyordu çünkü...

Back
X