• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Emziren anneler gün içinde göğsünden hiç süt akmayan var mı ?
İlk oğlumda da hiç akmadı ,bunda da...
Acaba bu fizyolojik bir durum mu yoksa süt az olduğu için mi böyle oluyor ?
Gerçi tek göğüsten 60-70 cc süt sağdığımda da akma olmuyordu hiç..
Bilemedim şimdi sebebini..
AKma bildiğim kadarıyla göğüs yapısıyla alakali canim. Çok ya da az olduğunu göstermez.

Benim akiyor hatta bi ara birinden enerken otekinden akıyordu. Mutlaka gogus pedi doluyor hergün yafa kayıyor ıslanıyor sutyen ve üstüm. Bende bi sagmayi denedim benim de 75 ml filan
Cikti aslında. Sadece emziriyorum hemde her istediğinde mesela bugün hep memede idi kizim :deli:

Gun boyu sadece memede uyudu bugun. omzuma aliyorum gazı cikarmak için boynuma yapışıyor ellerini emiyor ağzına ne yaklassa emmeye calisiyir hemen uyaniyor. Doymuyor mu acaba diyorum ama bezini dolduruyor fazlasıyla. Cok olmasada kusuyor yogurt gibi. Şaştım kaldım ha uyudu ha uyucak derken bu saat oldu. Artik süt filan geldiğini sanmıyorum zaten arada bi iki ceker gibi yapiyor öyle ağzında tutuyor. Emzik veriyorum daha agzina almadan atıyor .

E
Gun boyu sadece memede uyudu bugun. omzuma aliyorum gazı cikarmak için boynuma yapışıyor ellerini emiyor ağzına ne yaklassa emmeye calisiyir hemen uyaniyor. Doymuyoacaba diyorum ama bezini dolduruyor fazlasıyla. Cok olmasada kusuyor yogurt gibi. Şaştım kaldım ha uyudu ha uyucak derken bu saat oldu. Artik süt filan geldiğini sanmıyorum zaten arada bi iki ceker gibi yapiyor öyle ağzında tutuyor. Emzik veriyorum daha agzina almadan atıyor .
Elini emmesini doymadigindan değil canim. bugün bunla ilgili bir araştırma yaptım. ellerini agizlarina goturerek dünyayı tanımaya calisiyorlarmis. Bundan haz duyuyorlarmis. Çişi ve kakasini yeterince yapıyorsa doyuyo dur merak etme. Aç olsa ağlayarak bunu gösterir zaten. Bizimki de bir haftadır başladı ellerini emmeye. Genelde biz de hep emme halindeyiz. süt kalmıyor ona rağmen ayrilmiyor. huzur buluyor herhalde memede.

E

Elini emmesini doymadigindan değil canim. bugün bunla ilgili bir araştırma yaptım. ellerini agizlarina goturerek dünyayı tanımaya calisiyorlarmis. Bundan haz duyuyorlarmis. Çişi ve kakasini yeterince yapıyorsa doyuyo dur merak etme. Aç olsa ağlayarak bunu gösterir zaten. Bizimki de bir haftadır başladı ellerini emmeye. Genelde biz de hep emme halindeyiz. süt kalmıyor ona rağmen ayrilmiyor. huzur buluyor herhalde memede.
Buzluktan sut çözdürüp içirdim şimdi bi 50 ml filan icti bakalim be yapacak uyuyakalacak mi artik sabaha kadar uyumasinlazim bu yorgunluğa. Emerken arada gülüyor bi de cok tatli ya insanin bütün yorgunluğu gidiveriyor :anne:cidden zevkle emiyor sıpa :KK46:

Canım bu 40 çıkarma olayı batıl inanç. Dolayısı ile ben sadece gusul abdesti aldım

Mama + emzirme ile 1 kilo aldı

Ben bugün sipariş verdim canım.
2 numaram bitmek üzere.(prima aktif bebek)
Evdeki tartıda kucağıma alıp çıkınca 5.5 kilo geliyor.
Benimki biraz da obur. Hem göbekli hem de bacaklar boğum boğum. Bez artık iyice sıkmaya başladı..

Saol canım. Bebeğimin bugün kontrolü vardı. Böbrekteki genişleme gerilemeye başlamış çok şükür. Ameliyat başarılı olmuş yani.
1 ay sonra tekrar takılan kateter çıkarılacak ve bitecek inşallah.

Bu günlerde geçecek canım üzülme...
Bir bakmışsın parkta bahçede koşturuyorlar :)
Bak tadını çıkar bu günlerin,bi daha geri gelmiyor :)

Canım belki burnunda bir şey vardır ondsn hapşuruyordur. Burnunu iyice temizle ,sıcak buharla banyo yaptır. Hala hapşuruk devam ediyorsa takibe al..
Olmuyor tadı cikmiyo kendimi öyle yorgun bitkin hissediyorum ki resmen ayakta uyuyorum varlığına bin şükür Rabbim yokluğunu göstermesin geçer elbet bunlar ama gerçekten çok kötü oldum dermansız hissediyorum bide epidural dan midir nedir belim çok fena biraz egilsem kitleniyo sanki dogrulurken canımdan can gidiyo sırtım fena durumda :( bide diyorum ya yavrum öyle bağırırken bişey yapamamak kendimi iyice kötü hissettiriyor :( napcami şaşırdım sanki bana garezi var gibi ben başında dururken uyuyo ama yemeğe otursam yada uyuyo diye az uzanmaya kalksam bas bas bağırıyor tuvalete bile kostur kostur gidiyorum annem var o gidince napcam bilmiyorum :( şuan mesela bağırıyor altı temiz emdi fazlasıyla kusuyo ama uyumuyor cildircam :(

Gun boyu sadece memede uyudu bugun. omzuma aliyorum gazı cikarmak için boynuma yapışıyor ellerini emiyor ağzına ne yaklassa emmeye calisiyir hemen uyaniyor. Doymuyor mu acaba diyorum ama bezini dolduruyor fazlasıyla. Cok olmasada kusuyor yogurt gibi. Şaştım kaldım ha uyudu ha uyucak derken bu saat oldu. Artik süt filan geldiğini sanmıyorum zaten arada bi iki ceker gibi yapiyor öyle ağzında tutuyor. Emzik veriyorum daha agzina almadan atıyor .
Aynı durumdayız sanırım bi çoğumuz omuzda göğüste uyuyo 2-3 gecedir öyle uyuyoruz uyanınca ellerim uyuşmuş oluyo onu sarmalamaktan :( beşiğe koyduğum anda mizmizlanip feryat figan oluyo :( napcaz biz ya :işsiz:

Benim de göğsüm hiç akmıyor yengemlerin fln akardı süt um mu az bilmiyorum :(

Gazı için neler yapıyorsun neler içiyorsun Can'ım bebeğine neler veriyorsun
Rezene kimyon çayı içiyorum.
Kızımın karnına masaj, bacak hareketleri, sıcak su torbası, sub markA damla... Herşeyi yapıyoruz annemle ama çıkmıyor. Ancak sabaha yavrum bütün gece ıkınıyo uyanırken ıkına ıkına kaka yapıyoda öyle rahatlıyo

Aynı durumdayız. Tam 5 saattir savaş halindeyiz.kucağımda yatıyor yerine koyduğum gibi uyanıyor napacağımı şaşırdım. Çok yorgunum beynim bedenim kalbim heryerim yorgun :(

Kizlar humana stil tea kullananlar günde kaç fincan iciyorsunuz kaç günde etki ediyor diye sormuştum galiba gözden kaçmış. Bebeğin nezle ya da grip olup olmadigini nasıl anlayacagimi bilen yok mu?

Ben çok içtim ama pek faydası olmadı sanki.
Yani şuan 5. Kutudayım ve sütüm uyumak ve su içmekle artıyo sadece.
Humana da günde 3-4 içiyordum artık 1-2 içiyorum.

Canım az önce tecrübe ettim dediğini.
Göğsümden süt aktı gözümün önünde.
Hemen sağdım çok fazla zannedip.
Ama sadece 20 cc çıktı.
Yani çoklukla değil tamamen göğüs yapısıyla ilgili.

Olmuyor tadı cikmiyo kendimi öyle yorgun bitkin hissediyorum ki resmen ayakta uyuyorum varlığına bin şükür Rabbim yokluğunu göstermesin geçer elbet bunlar ama gerçekten çok kötü oldum dermansız hissediyorum bide epidural dan midir nedir belim çok fena biraz egilsem kitleniyo sanki dogrulurken canımdan can gidiyo sırtım fena durumda :KK43: bide diyorum ya yavrum öyle bağırırken bişey yapamamak kendimi iyice kötü hissettiriyor :KK43: napcami şaşırdım sanki bana garezi var gibi ben başında dururken uyuyo ama yemeğe otursam yada uyuyo diye az uzanmaya kalksam bas bas bağırıyor tuvalete bile kostur kostur gidiyorum annem var o gidince napcam bilmiyorum :KK43: şuan mesela bağırıyor altı temiz emdi fazlasıyla kusuyo ama uyumuyor cildircam :KK43:

O hiç bişeyi yetiştirememe hissi zaten insanı bunalıma sokan.
Ben de yemeğe bile kalkmıyom çoğu zaman..memedeyken tepsiyle yanıma alıyorum yemeği.
Wc.yi hiç sorma..hele bi de afedersin kabızlık varsa stresten naptığmı anlamıyom...

Aynı durumdayız. Tam 5 saattir savaş halindeyiz.kucağımda yatıyor yerine koyduğum gibi uyanıyor napacağımı şaşırdım. Çok yorgunum beynim bedenim kalbim heryerim yorgun :KK43:

Ben artık pes ettim.
Her gece yanımda yatıyo karyolada.
Alıştırma diyorlardı ama artık çok geç.
Koyun koyuna daha sakin oluyo.
Gündüz yatağına koyyorum ama.
Gerçi gündüz nerdeyse hiç uyumuyo ama ola ki uyursa öyle yapıyom :)

TuRuNCu TuRuNCu sen de sütüm az demiştin sanki.
Ama saltuk paşa baya iştahlı olmasına rağmen nerdeyse hiç mama vermiyosun sanki.maşallah kuzuma.
Geçen günde 2 öğün veriyorum dedin diye hatırlıyorum.
Nasıl doyuyo canım? Yani biz 6. Kutu mamaya geçtik. Günde sadece 2 öğün sadece süt verebiliyorum onun dışında süt yetmiyo. Birikmiyo da zaten anlıyorum.
20 ml ancak birikiyo her öğünde. oyüzden 2 saate bir 80ml mama veriyorum.ancak öyle doyuyor.

Kızlar bugün 40. Günümüz.
Yani doğduğu günü 1. Gün kabul edersek.
Bu durumda 40. Gün abdestini bugün mü alcaz, gün bitiminde yani 41. Gün mü?
Ay iyce kafam karıştı bi el atın.
5 şubat sabah 6.28 doğum tarihi bu arada.

Tamamen ayni seyleri yasiyoruz valla benimkidw yalancı emzik niyetine kullaniyor memeyi. Orda cok huzurlu sonra atiyo agzindan gaz da cikiyor sonra tekrar istiyor. Bide kusuyo e midesi bosaliyor gunduz uyuyo gece nobetteyiz. Salliala Salliala anason ic istersen rahat uyutuyo bebisleri ben dun ictim ilk defa gunduz emdi yatti emdi yatti ama suan sirf meme kucak modundayiz :anne: keske emzik tutabilseydi:bicak:

Ben çok içtim ama pek faydası olmadı sanki.
Yani şuan 5. Kutudayım ve sütüm uyumak ve su içmekle artıyo sadece.
Humana da günde 3-4 içiyordum artık 1-2 içiyorum.

Canım az önce tecrübe ettim dediğini.
Göğsümden süt aktı gözümün önünde.
Hemen sağdım çok fazla zannedip.
Ama sadece 20 cc çıktı.
Yani çoklukla değil tamamen göğüs yapısıyla ilgili.

O hiç bişeyi yetiştirememe hissi zaten insanı bunalıma sokan.
Ben de yemeğe bile kalkmıyom çoğu zaman..memedeyken tepsiyle yanıma alıyorum yemeği.
Wc.yi hiç sorma..hele bi de afedersin kabızlık varsa stresten naptığmı anlamıyom...

Ben artık pes ettim.
Her gece yanımda yatıyo karyolada.
Alıştırma diyorlardı ama artık çok geç.
Koyun koyuna daha sakin oluyo.
Gündüz yatağına koyyorum ama.
Gerçi gündüz nerdeyse hiç uyumuyo ama ola ki uyursa öyle yapıyom :)
Aynen canım öyle valla tuvalet te bile sesi geliyor sanki kulağıma artık öyle bi yer etmiski ağlamasa da aha agliyo deyip yanına gidiyorum :( bütün gece uyumadik yine ikinip duruyo kaka da yapıyo ama ikiniyo kafayı yicem :(

Back
X