2017 Şubat Anneleri

İvodan sorular vol.2:
1-visko yatak sadece park yataktamı kullanılıyo, kalınlığı ortalama kaç cm? Malum ilk aylar ortopedik pek önerilmiyo, visko alcam oyüzden.
2-yastık kullanımı kaçıncı ayda başlıyo?
Yastık ve yorgan (yani uyku seti)almada karasızım,ilk etapta, battaniye çarşaf yeter sanki.
3- tek kullanımlık alt açma bezleri dışında bide alt açma muşambası duydum, o ne oluyo biliyo musunuz? Tek kullanımlıklar iş görmez mi? Yani bu alt değiştirme için gerekli tüm zımbırtıları yazıcak bi hayırsever var mı :)
4- doğum sonrası
http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/emekli/kadin_sigortalilarin_haklari/analik_halinde

Şöyle bi ödenekten bahsediliyo. Bi bilgisi olan var mı?

Yatakla ilgili visco nun vücut şeklini aldığı için hiç önerilmediğini okudum bi çok yerde. Orta sertlikte vücut şeklini almayan ama uyku kalitesini de bozmayan yataklar öneriliyor. Yatak konusunu çok okudum araştırdım ama beynim yandı bıraktım en son.

Yastık olayını da ilk bir yıl mı iki yıl mı ne baya bi süre önermiyolar.

Tek kullanımlıklar dışarda arabada misafirlikte falan çok iyi oluyormuş. Muşambalı olanlar da evde rahat oluyormuş. Yıkanıp silinebildiği için kolayca masraf da olmuyor sanırım.

Benden bu kadar :KK52:

İvodan sorular vol.2:
1-visko yatak sadece park yataktamı kullanılıyo, kalınlığı ortalama kaç cm? Malum ilk aylar ortopedik pek önerilmiyo, visko alcam oyüzden.
Yastık ve yorgan (yani uyku seti)almada karasızım,ilk etapta, battaniye çarşaf yeter sanki.
3- tek kullanımlık alt açma bezleri dışında bide alt açma muşambası duydum, o ne oluyo biliyo musunuz? Tek kullanımlıklar iş görmez mi? Yani bu alt değiştirme için gerekli tüm zımbırtıları yazıcak bi hayırsever var mı :)
4- doğum sonrası
http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/emekli/kadin_sigortalilarin_haklari/analik_halinde

Hemmeeeen cevap veriyorummm :KK53:

1 : visco yatak 9-10 cm kalınlığında ,bebeği yatırdığında onun vucut şeklini alan bir yatak.Son zamanlarda yaptığım araştırmalarda o tür yatakların sağlıksız olduğunu okudum hep.
Neye inanacağımızı da şaşırdık valla :anne:

2 : yastığı 2 sene kullanmadık biz.
Yorganı hep yatağında vardı ama süs niyetine duruyor çünkü 4.5 yaşında ve uyku tulumu kullanıyoruz hala.
Şimdi bebekken örtülür belki ama el ayak hareket etmeye başlayınca tepelerine kadar çekebiliyorlar.Dikkatli olmak lazım :KK49:

3: alt açma da hazır olanları tercih edeceğim. Zaten sadece kirlendikçe atıyorsun.Her seferinde atılması gerekmiyor.
Muşambalar ekonomik oluyor ama çıplak vucut için soğuk olur diye düşünüyorum.

4: bak işte bunu bilmiyorum :işsiz:

Az önce sesli hapşurmamak için refleks olarak sıktım kendimi ama kasığıma öyle bir ağrı girdi ki kıvrandım resmen.
Gözümden yaş geldi yahu :110:
Siz siz olun sakın tutmayın emi :KK1:

Birazdan gidip 32 hafta çalışamaz raporumu alacağım.Geçen hafta kontrole gittiğim için bu hafta kabul etmedi dr.
Keşke görebilseydim fındığımı:KK49:

Az önce sesli hapşurmamak için refleks olarak sıktım kendimi ama kasığıma öyle bir ağrı girdi ki kıvrandım resmen.
Gözümden yaş geldi yahu :110:
Siz siz olun sakın tutmayın emi :KK1:

Birazdan gidip 32 hafta çalışamaz raporumu alacağım.Geçen hafta kontrole gittiğim için bu hafta kabul etmedi dr.
Keşke görebilseydim fındığımı:KK49:

Ay sesli de hapşursam aniden geldiği için pozisyonumu bi türlü ayarlayamıyorum çok canım yanıyo ya . Uygun pozisyonda rast gelirse karnımı tutabiliyosam anca rahat oluyo yoksa işkence gerçekten.

Burdan şunu anlıyoruz özgürce hapşurabilmek bile bi nimet. Yapabildiğim günler o kadar da farkında değilmişim.

Şu hamilelik hayatımda en basitinden en büyüğüne o kadar çok şeyi değiştirdi ki saysam sayfalar yetmez..

Raporumu aldım çok şükür..ama bugunden sonra okula gitmek daha zor gelecek sanirim:uykucu:biraz da alışveriş yapalım kizimla:21: her şeyimiz var ama misafir gelince giyeceği süslü elbiseler almak istiyorum:KK68:

İvodan sorular vol.2:
4- doğum sonrası

Senin bahsettiğin para iş görmezlik adı altındaki para. Nasılki normal bir hastalık raporu aldığında sgk 15-20 gün snr sana rapor parası yatırıyorsa. Doğum izninin bitimin de de aynı şekilde sgk bu parayı sana ödüyor.
Çünkü çoğu iş yeri doğum iznine çıktığında maaşını kesiyor. Sende maaşının karşılığını bu şekilde alıyorsun.
Benim işyerim kesmiyor mesela maaşımı tam veriyor. Sonra sgk dan parayı alınca getirip iş yeri muhasebesine teslim ediliyor para. Geçen yıl iş arkadaşım doğum yaptı. 4.300 küsür TL getirdi bankadan.

Kızlar bir netten bakim dedim büyük bir çıkmazın içine girdim. Bebeğin yatağı nasıl olmalı? Park yataktan var yataş ın birde kayınvalidem yün yatak yapmıştı üstüne ama yün için kemik gelişimi falan diye bir sürü şey söyleniyor??? Siz ne yaptınız yapacaksınız???fikirlerinize ihtiyacım var?????

Arkadaşlar şimdi şu resimde gördüğünüz mustela şampuan lardan ilkini aldım. Hem saç hem vücut için Doğumdan itibaren kullanılabildiği yazıyor özelliklerinde. Yorumlarda da öyle diyorlardı kullananlar zaten. Bunda sorun yok.

Peki ya ikincisi ??? O da şampuan. Niye başka başka bunlar? İkincisi sadece saç için mi? Kafamda deli sorular.

Eklentiler

• IMG_2570.webp
    IMG_2570.webp
    3,2 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_2569.webp
    IMG_2569.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Kızlar bir netten bakim dedim büyük bir çıkmazın içine girdim. Bebeğin yatağı nasıl olmalı? Park yataktan var yataş ın birde kayınvalidem yün yatak yapmıştı üstüne ama yün için kemik gelişimi falan diye bir sürü şey söyleniyor??? Siz ne yaptınız yapacaksınız???fikirlerinize ihtiyacım var?????

Yaklaşık bir hafta araştırdım deli gibi okudum en sonunda dedim ya beynim yandı araştırmayı da bıraktım almayı da:) şu an en çıkmaz konumuz bu bizim de.

Visco kesinlikle almayacağımı biliyorum sadece. Yakından da gördüm inceledim ona gerçekten bebek yatırılmaz. Bebeğin omuriliği yamulur valla.

Ama ne alacaksın dersen onu da bilmiyorum. Orta sert süngerleri önerenler var. 14 den 32 ye kadar dansite denilen sertlik ölçüleri var onlarında. İçinden çıkabilene aşkolsun..

Kızlar iyi de bu Yatak işi için diyorum yukarı basamaktayken visco yatağın kalınlığı da iyi oluyor. Bu orta sertlik yataklarda yükseklik nasıl oluyor. Benim normalde var ama ben de bilmiyordum cehalet iste şimdi yeniden alayım diyorum hangisini seçeceğimi de bilmiyorum. Seçen arkadaşlar el atsalar bari.

Kızlar iyi de bu Yatak işi için diyorum yukarı basamaktayken visco yatağın kalınlığı da iyi oluyor. Bu orta sertlik yataklarda yükseklik nasıl oluyor. Benim normalde var ama ben de bilmiyordum cehalet iste şimdi yeniden alayım diyorum hangisini seçeceğimi de bilmiyorum. Seçen arkadaşlar el atsalar bari.

İşin kötüsü her seçen başka seçiyor ve doğal olarak kendi seçtiğinin iyisi olduğunu söylüyor:) internette seçenleri okuyorum kimisi asla almam dediğim viscoyu övüyor kimisi sünger diyor kimisi pamuk diyor kimisi de eskiden bunlar mı vardı hepimiz yün yatakta büyüdük bişey olmadı diyor:))

Kızlar bu Mustela için kimyasal barındırıyor diyorlar. Ben hipp alıyorum çocuklarıma da kullaniyorum .tavsiye ederim.

Kızlar bu Mustela için kimyasal barındırıyor diyorlar. Ben hipp alıyorum çocuklarıma da kullaniyorum .tavsiye ederim.

Hipp in mamalarıyla ilgili duyduğum ve okuduğum şok edici olumsuz yorumlardan sonra marka olarak direk gözümden düştüğü için şampuanına da diğer ürünlerine de hiç sıcak bakamıyorum malesef.

Yatak konusunda daha öncede düşündüğüm gibi Pukka Home Bambo yatak tercih edicem sanirim kizlar bi inceleyin isterseniz sizde sertligi ve kalinligi aradigim gibi hemde organik olduğu yaziyo :KK66:

Şimdi baktım 32 dansite orta sertlikte sünger yatakmış. Kılıfı bambuymuş. Olabilir aslında bu aklımda bulunsun :super: bana da hep sünger mantıklı geliyo okuduklarımdan sonra ama insan emin olmak istiyo işte.

Ama görmeden de dokunmadan da almak işime gelmiyo ya

Yatak konusunu ben de baya araştırdıktan sonra park yatak için üst katta kullanmaya yataşın Kraft için ürettiği pamuk yatağı aldım
Benim okuduğum kadarıyla ilk başta yatak sert olmalıymış
Bilginize

Yatak konusunu ben de baya araştırdıktan sonra park yatak için üst katta kullanmaya yataşın Kraft için ürettiği pamuk yatağı aldım
Benim okuduğum kadarıyla ilk başta yatak sert olmalıymış
Bilginize

Civil de ona da baktım ama bana o da kullanışlı gelmedi bilmiyorum. Bana göre o da yumuşaktı. Sert sünger en iyi ihtimal gibi geliyo şu an.

Back
X