- 20 Eylül 2015
- 2.234
- 1.622
- 63
atlette almam lazım tekrar gider bi incelerim :) güzel günlerde kullanYok başlamadım ama denedim bir gün boyu gayet rahat Doğum sonrası giyeceğim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
atlette almam lazım tekrar gider bi incelerim :) güzel günlerde kullanYok başlamadım ama denedim bir gün boyu gayet rahat Doğum sonrası giyeceğim
Evet dediğin çok doğru psikolojik olarak toplum baskısı.Ben de hst süslemiyeceğim ama eve gelenlere bi bebek çikolatası ve küçük bişey vermek istiyorum işte ama belki de sadece annemlerin yaptığı çay pasta börek ve bi çikolatayla uğurlarım.Eşim de çok komik böyle şeyler diyo hiç istemiyor. Fikrimi değiştirmeye çok yakınım hep gitgellerdeyim.ay aynen yaa yapmazsan sanki eksiklik varmis gibi. bn mesela hastane falan suslemek istemiorum zor gelio onla ugrasmak ve bosa masraf ama yapmayinca garip olacak sanki. bn evlenirken de artik boyle adet olan klasiklesen bi cok seyi yapmadm. hep toplumun baskısı bunlar...
slm...ben de umutla şubat annesi olmayı isteyenlerdenim.sat 3 mayıs.bakalım hamiş kalabilecek miyim?hakkımızda hayırlısı olur inşallah...
Evet dediğin çok doğru psikolojik olarak toplum baskısı.Ben de hst süslemiyeceğim ama eve gelenlere bi bebek çikolatası ve küçük bişey vermek istiyorum işte ama belki de sadece annemlerin yaptığı çay pasta börek ve bi çikolatayla uğurlarım.Eşim de çok komik böyle şeyler diyo hiç istemiyor. Fikrimi değiştirmeye çok yakınım hep gitgellerdeyim.![]()
Merhaba acaba bedene nasıl karar verdiniz bende almak istiyorum normalde kaç beden kullanıyorsak yine aynı beden mi olur acabaEmzirme sütyeni de aldım sonunda bonprixte indirim vardı 65 TL üzeri alışverişe 25 TL indirim ve bedava kargo var haberiniz olsunilk kez alıyorum bu siteden inşaallah memnun kalırım
Eki Görüntüle 1928650
Mesure ile ölçtüm beden tablosunda anlattığı gibi. Ona göre beden seçtim benMerhaba acaba bedene nasıl karar verdiniz bende almak istiyorum normalde kaç beden kullanıyorsak yine aynı beden mi olur acaba
hayırlısıyla geçersin inşallah sınavı canım. hamile hamile zor tabi sınav falan. Allh yardımcın olsun.kızlar kaşık ağrısı bende de var kar nedeniyle aracı vurunca eşim o servise gitti sinav için de kaldık otobüse antep-ankara aradı koca gobisim hareketli kızım ve yürüdükçe artan bacak arası agrımla dudtik yollara oturup aglamak istiyorum üstelik bu sınav benim ve kızımın kader sınavı esimle ona göre bi düzen kurma yada vazgeçme konum var hakkında hayırlısı olsun c.tesi 3 saat sınavdayız kızımla dualarınızı esirgemeyin güzel annişler
çok güzel bilgiler teşekkürler.Günaydınlar...
Şöyle bir geçmişe göz attım ,ev sıcaklığı ,bebek banyoları ve hasta olma ihtimalleri filan konuşulmuş.
Bu konuda bir kaç şey de ben söylemek istiyorum..
Yenidoğan bebeğin her gün yıkanması tavsiye edilir ve hiç bir bebek /çocuk üşüdüğü için hasta olmaz.Bu mantık sadece bizim türk annelerinde var maalesef.
Banyo sonrası hapşuran bebek burun içindeki sümükten dolayı hapşuruyor.
Ki yeni doğanın sümkürme yeteneği olmadı için sık sık hapşurur.Bu üşüdüğü anlamına gelmez...
Bebeğinin üşüdüğünü düşünüyorsan el ve ayaklarına değil ,ense sıcaklığına bakılır.Ense serin ise üşüyordur,sıcak ise sıkıntı yoktur...
Vucuda mikrop girerse hastalık olur.
Yani bebek hasta birinin kucağındaysa veya hastalık virüsünü kapmış birinin kucağındaysa 3 gün ile 1 hafta arasında hasta olacaktır...
Terleyip soğumak sadece vucudu üşütür ,hasta etmez.
Soğuk şeyler yiyip içmekle hasta olunmaz ,olsaydı benim oğlum olurdu.5 yaşında ve sütünü mutlaka buzdolabından buz gibi içer.Su'yu ,meyve suyunu hep buzdolabından tüketir.
Bu güne kadar hiç öksürük ilacı kullanmadık çok şükür...
Bebek hassasiyetine gelince..
İlk aylar hassas davranıp sonra ki aylar bu hassasiyete devam edilirse bebeler allerjik bir bünyeye sahip olur..
Yani evet popolar saf su ile temizlenmeli ama ara sıra da ıslak mendil kullanılsın ki popo alışsın buna.
Bebek deterjanı kullanılsın ama 6.aydan sonra kendi çamaşırlarımızla yıkayalım ki vucut alışsın.
Banyo bakım ürünlerinde de aynı şey geçerli bebek mamasında da...
Mesela hep 4.ay da kan damlası başlar sağlık ocağı ve 1 yaşına kadar inek sütü yasak derler. Ben oğlumda hiç kan damlası kullanmadım ve 6 aylıkken inek sütüne geçtik.Hiç et yemediği halde bugüne kadar kan değerleri hep iyi çıktı...
Yine pekmezin çok sağlıklı olduğu iddia edilir ama pekmez dediğimiz şey sadece şekerdir ve günlük yenilen yumurta bile pekmezden daha fazla kan yapar...
Anne olarak tavsiyem bol bol araştırıp okumanızdır.
Özellikle www.anneoluncaanladim.com isimli sitede Dr.Kadir Tuğcu 'nun yazılarını mutlaka takip edin..
Oğlumu bu doktoru okuyarak büyüttüm ve hiç gereksiz yere ilaç depolamadık vucuduna...
Biraz uzun oldu kızlar ,kusura bakmayın![]()
ben eminönünden aldım kapı süsünü. 60 tlkızlar bebek kapı süsünü nereden aldınız ? ben keçeden yapılmış melekli bebek modellerini çok beğeniyorum ama fiyat olarak çok pahalı..160-170 tl ki malzemeleri ucuz ve yapımı da kolay,kendim yapmak isterdim ama dışarda kar varken çarşı pazar gezmek istemiyorum kayıp düşersem bi de..
Maaşallah onaKizlar bugun dr randevum vardi cok suku kizim 1kilo 776 gram ve boyu 42 cm hersey yolunda dedi makat pozisyonunda dedi sagligi iyiymis cok sukur![]()
Benim kiz hep basi yukarda suan makat pozisyonundaymis ama hep oyleydiki hep asayi tekmikliyodu tesekkur ederiz teyzesi insaAllah doner kuzularimizMaaşallah ona
Ya bende bugün kafayı üst tarafta hissediyorum gibi döndü galiba yaramaz kız![]()
Benim hep aşağıda idi başı kontrollerde yeni çıktı bu adetiBenim kiz hep basi yukarda suan makat pozisyonundaymis ama hep oyleydiki hep asayi tekmikliyodu tesekkur ederiz teyzesi insaAllah doner kuzularimiz![]()
Senle ayniyiz biz ❤❤❤❤Maaşallah ona
Ya bende bugün kafayı üst tarafta hissediyorum gibi döndü galiba yaramaz kız![]()
hayırlısıyla geçersin inşallah sınavı canım. hamile hamile zor tabi sınav falan. Allh yardımcın olsun.
çok güzel bilgiler teşekkürler.
ben eminönünden aldım kapı süsünü. 60 tl
Eeee degisiyo artik annesi simdi fildir fildir donuyolar tepiniyolar ayy benmki durmuyo hicBenim hep aşağıda idi başı kontrollerde yeni çıktı bu adeti![]()
bu kasılmayı bende rahim kasılması olarak biliyordum ama bebeğin hareketleri ile de karıştırmaya başladım son zamanlarda. dr umla en son sorduğumda bunu günde 3-5 sefere kadar normal dedi ama benim daha sık oluyor galiba. sık olursa söylersin dedi ama çok ciddi birşey mi kestiremiyorum doğrusu. ilk gebelikte ikiz olmasına rağmen böyle olduğunu hiç hatırlamıyorum. çarşamba gidicem çalışabilir raporu almaya. bunu da söylersem acaba izne çık mı der ki? oyy oyyRahim kasılıyor canım. 20.haftadan beri yaşayan biri olarak bir kaç saniye içinde karnının kendini içerden dışarı doğru ittiğini farkediyorsun muhtemelen, yani rahmin tek bir alana toplanıyor gibi . Dediğin gibi 20-30 saniye içinde de yavaş yavaş aşama aşama yumuşuyor. Çok sık olması durumunda dr unu mutlaka bilgilendir ama ara sıra oluyorsa rahim kendini Doğuma hazırladığı için yalancı kasılmalar aksine iyidir bile..
bu kasılmayı bende rahim kasılması olarak biliyordum ama bebeğin hareketleri ile de karıştırmaya başladım son zamanlarda. dr umla en son sorduğumda bunu günde 3-5 sefere kadar normal dedi ama benim daha sık oluyor galiba. sık olursa söylersin dedi ama çok ciddi birşey mi kestiremiyorum doğrusu. ilk gebelikte ikiz olmasına rağmen böyle olduğunu hiç hatırlamıyorum. çarşamba gidicem çalışabilir raporu almaya. bunu da söylersem acaba izne çık mı der ki? oyy oyy