2017 Şubat Anneleri

Magnezyum, kalsiyum ve potasyum alimina yardimci olur. Eksikliginde sinirlilik hali ortaya cikar. Findik, fistik, ceviz, badem gibi kuruyemisler, yesil yaprakli sebzeler ve kuru bakliyatlar magnezyum kaynagidir. #CepSaglik B003
Alın size sağlık bilgisi .sinirli hanımların dikkatine:KK70:
Eften püften seyler e kızıp eşlerinize saldirmayin:KK39::rolleyes:

Hanimlar gunaydin kollarumdaki kasinti icin karaciger enzmlerine birde safra asitlerine bakilacakti bugun kan verdim cuma randevm var benm gibi kkollari elleri kasinan varsa bilgilendiririm cuma gunu

merhaba kızlar iyi haftalar diliyorum
Günaydın kızlar ! Hazırlıklar ne alemde ?

c.tesi e bebek alışverişindeydim;
2 emzikler ve saklama kabı,
çamaşır için dalin deterjan ve yumuşatıcı
leke çıkarıcı
temizlik pamuğu
prima ve baby me ıslak mendiller
alt değiştirme örtüsü
banyo havlusu
emzirme yastığı
göğüs pedi
kulak çubuğu (belki kulanmam)
penye battaniye (kırmızı kalpli 8.5 tl)
emzirme sutyeni
iç dış zıbın
eldiven ve bere eldiven takım
230 tl ödedim çıktım :)

bugünde sebamed şampuan ve sudokrem siparişi verdim 45 tl
erkek kardeşimden hastane çıkışı için decatlon valiz istedim
tınak makası, burun aspiratörü ve ateş ölçer kaldı... onları eczaneden alıcam

35. haftamda hastane çıkışı ve lohusa pijama takımlarını alıp yıkayıp yerleşticeğim

aciliyeti olmayan şeyler için göğüs ucu kremi için bana gerek kalmayabilirler denildi.. onu almıcam şimdilik... birde biberon vs alma dediler.. emerse gerek yokmuş.. suyu vs zaten bi kaç ay içicek (gerçi emerse 6 ay gerek yok ama)

Maheen i banladılar canm ondan yok

Benim de dönmedi makat üstü takılıyor :)

Aynen canm, zaten ocak anneleri hep Aralık'ta doğurdu. Ocak'a da anne lazım:))
Amin inşallah
Hadi yaa üzüldüm şimdi. Neyse cezası bitince gelir artık.
Kızlar ya bişey diyecem ama kizmayin lütfen. Sezeryanda bile 39 haftayı bitirin diyorlar benim ikinci oğlum 15 16 gün erken dogdu. Bağışıklığı çok kötüydü çocuk dru hep erken doğmasına ve sezeryan olmama bağladı. Bazı drlar kendilerini düşünüp erkenden dpgurtuyorlar kadınları. Tabi aciliyet yoksa beklemek bebek için daha iyi. Ben çektim kimse çekmesin inşallah.
Allah yardımcın olsun ama benim sana tavsiyem taktik değiştir boşvermiş gibi yap eşinle ailesi ile ilgili çok münakaşaya girme demek ki senin eşin ailesi ile ilgili konuda hassas.Bende evliliğimin ilk yıllarında ailesi ile ilgili çok sorunlar yaşadım baktım eşim ailesine toz kondurmuyor.Ben strateji değiştirdim kendimi yeniledim şimdi ne oldu biliyor musun eşim oturup ailesini bana çeliştiriyor iyice anladı ve gördü onların yüzünü. ama ben napıyorum hiç yangına körükle gitmiyorum evet falan deyip dinliyorum sadece.Bende onunla eleştirmeye başlamıyorum.Şimdi o kadar mutluyuz ki eşim çok bağlandı bana benim içün ağlıyor bile.önceden olsa inanamazdım rüya zannederdim.Onun için sen bebeğin ve kendin için uyanık ol evliliğin için yap bunu.Her kadın biraz evliliğinde sarışın aptal rolu oynamalı bence.Kötülükleri dokunacaklara bu yönde önlem almalı.
Kız sen varya çok akıllısın masallah. Doğu diyon dün kp aradı hiç kavga etmedim ama 7 yılın hincini aldım. Konuştum dinledi agladi iyi günler dedim kapadım teli. Öyle mutluyum ki... akıl akıl akıl. ...
Günaydınlar...
Herkese hayırlı ve güzel bir hafta diliyorum. Doğuma sayılı günler kala fena duygu patlamaları yaşıyorum.
Benim gibi ikinci kez anne olacaklarda belki aynı durumdadır.
İlk oğlumu doya doya kokluyorum. Ona baktıkca sanki haksızlık yapıyormuşum gibi düşünüyorum. Artık eskisi gibi sabahtan akşama kadar dolu dolu oynayamıyacağımızı biliyorum. :KK51:
Sabahın ayazında sıkı sıkı giyinip simit almaya veya kar topu oynamaya gidemiyeceğiz bir müddet.
Yağmur yağarken dışarda ıslanmanın keyfini de bir müddet ertelemek zorundayız..
Sonra anaokuluna başlayacak benim küçük kuzum. Hiç ayrılmak istemesem de boğazım düğümlenerek göndereceğim onu eminim :KK61:
Ayyyy annelik ne kadar zor böyle yaa.:anne:
Şöyle rahat bir anne olamadım gitti yahu. Şimdiden evlendiğini filan düşünüyorum:KK45:
Neyse şu duygy ve düşüncelerden çıkayım da kahvaltı sofrasını toplayayım :KK50:

@ivo ,canım geçmiş olsun. Derslerinde başarılar diliyorum. Bir yandan da internetten eksiklerini halletmeye çalış. Bak günümüz az kaldı:anne:

@Mutsuzperi27 canım çok geçmiş olsun. Doktordan sonra haber ver olur mu ?

@Kvrckbdk canım eve çıkmışsın ,tekrar çok geçmiş olsun. İnşallah şu 1 ay su gibi akıp geçer ve yavruna kavuşursun :KK200:
Kız dur beni dé ağlatecaksin. Maşallah son ana kadar oynadın o gobisle. Dün büyük oğlan oynayalım dedi yapamadım ne yapayım. Çok dackendine haksızlık etme yani. Okula gitsin o da sen de alisinca çok iyi olmuş dersin demedi deme?:)))
He onu dicektim şimdi halen hastanedeyim .hastahaneden sesleniyorum size:confused:
Eşim gelsin diye bekliyorm babasını diğer hastaneye götürdü kafam bir dünya oldu he
Gecelim bebise teyzeleri..:KK36:

Bebis 1440 gram olmuş allaha sukur:dua:
Fl 56 dedi .56×7=:KK200: 39.2cm:KK200: de boyu var minik kizim esma nin
Vajinamin sol kemiği ağrıyo dedim .baski yapiyo dedim okadar olcak dedi normal ağrılar dedi bana :sus:
Suyum da iyi mis maşallah kızıma :KK76::dua::anneadayı:
Meme ucu kremini son 3 haftada sürülüyormuş . memeyi de uyarma gibi bir durumu yokmuş kızlar Ezcaci ablanız dedi
Sizin bebislerinz de iyidir insallah
Maşallah sağlıcakla kavusun

Ben de biberonu aldım, Dr.Browns aldım..emzik henüz almadım. Şampuan kullanmayı düşünmüyorum,zeytinyağlı sabunla yıkayacam :KK8: Bebek bezini prima premium care yenidoğan aldım,bence ülkelere çok takılma kalitelisi hangisi ise onu al..İsrailden gircek olursak konuya günümüzde kullandığımız ürünlerin en az yarısı İsrail malı zaten maalesef..Bebek küvetinin acelesi yok bence ilk 40 gün yıkanmaması gerekiyor zaten,göğüs pompası almayı düşünüyor musun ?
canım ilk 40 gün yıkanmamasi gerekiyor demişsin öyle mi yoksa ben mi yanlış anladım çünkü bebeği hergün yika diyorlar olmadı gün asiri

canım ilk 40 gün yıkanmamasi gerekiyor demişsin öyle mi yoksa ben mi yanlış anladım çünkü bebeği hergün yika diyorlar olmadı gün asiri

Göbeği düşene kadar mikrop kapma riskine karşı yıkanmaz ama göbek düşünce gün aşırı yıkamak lazım cnm. Yıkadıkça büyür derler hatta eskiler. Ben oğlumda yaz bebeği olduğu için her gün yıkıyordum. Maşallah hiç sorun yaşamadım banyo yaptığı için :KK9: 40 gün yıkanmadan nasıl dursun yazık yavruya :anne:

Canım tam tersi uzmanlar eğer yaz aylarında doğmuşsa her gün eğer kış ise haftada bir yıkanmasını öneriyorlar.. 40 gün yıkanmamış bebeğin halini düşünemiyorum:))

evet canım bebeğin göbek bağı iltihap kapmasın diye bebek 40'ı çıkana kadar yıkanmaz derler ki babannem ilk çocuğunu göbek bağı düşmeden yıkamaya kalktığı için kaybetmiş.İltihap kapmış orası,ateşlenmiş sonra da bebeği ölmüş. Ben yıkamayı düşünmüyorum şahsen,hergün ıslak bezle silerim o ayrı.:KK66:

evet canım bebeğin göbek bağı iltihap kapmasın diye bebek 40'ı çıkana kadar yıkanmaz derler ki babannem ilk çocuğunu göbek bağı düşmeden yıkamaya kalktığı için kaybetmiş.İltihap kapmış orası,ateşlenmiş sonra da bebeği ölmüş. Ben yıkamayı düşünmüyorum şahsen,hergün ıslak bezle silerim o ayrı.:KK66:
Göbek bağı en fazla 1 hafta da düşüyo kiz .islak mendil de cildi tahriş eder kızarır çocuk . Göbek bağı için fisfislar var fislatiyosun kapatıyorsun bitti gitti.babaannen zamanıyla bu zaman bir değil ttlm benim .haftada 2 kere yıkanıyo yine.gobek bağı varken 2 defa yikamis oluyosun yani.zaten ölü deri acımaz mis.

Bizde bebek hastaneden geldigi gun yikanir gobek bagini kapatiyorlar su degdirmeden yikiyorlar bende 2-3 gune bir yikamayi dusunuyorum yikandikca buyur ve kaliteli uyku uyur diye dusunuyorum annemler hep oyle yapmislar bizi

E bebekde tekstil urunlerrinde pijama takimlarinda indrim var ben almasam alirdm bilginize kizlar

Eklentiler

• Screenshot_2017-01-02-12-12-25.webp
    Screenshot_2017-01-02-12-12-25.webp
    5 KB · Görüntüleme: 98

leke çıkarıcı
temizlik pamuğu
alt değiştirme örtüsü
banyo havlusu
emzirme yastığı
göğüs pedi
emzirme sutyeni
iç dış zıbın

35. haftamda hastane çıkışı ve lohusa pijama takımlarını alıp yıkayıp yerleşticeğim

aciliyeti olmayan şeyler için göğüs ucu kremi için bana gerek kalmayabilirler denildi.. onu almıcam şimdilik... birde biberon vs alma dediler.. emerse gerek yokmuş.. suyu vs zaten bi kaç ay içicek (gerçi emerse 6 ay gerek yok ama)

leke çıkarıcı
temizlik pamuğu
alt değiştirme örtüsü
banyo havlusu
emzirme yastığı
göğüs pedi
emzirme sutyeni
iç dış zıbın

Burun aspritoru almicam ben ya kendi kendine atıyormuş burundakileri bebek .

Ben mesela kizim surekli dik pozisyonda ayaklari asagida surekli de sag tarfimda inanilmaz canimi yakiyo heleki tekmelemeye basladiginda donuyo ama cogunlukla ayaklari kasik ta yani seyimin az ustunde hissediyorum yatarken bile zorluyo bazen beni dr henuz makat pozisyonunda dedi bakalim haftaya carsamba dr randevum va rhayirlisi bakalik insaAllah donerler normal dogumla gelirler kucaklarimiza :KK66:
Amin inşallah ya benimde perşembe randevum var druma sorayım :)

Göbek bağı en fazla 1 hafta da düşüyo kiz .islak mendil de cildi tahriş eder kızarır çocuk . Göbek bağı için fisfislar var fislatiyosun kapatıyorsun bitti gitti.babaannen zamanıyla bu zaman bir değil ttlm benim .haftada 2 kere yıkanıyo yine.gobek bağı varken 2 defa yikamis oluyosun yani.zaten ölü deri acımaz mis.

ıslak mendil demedim zaten canım,ıslak bez dedim hani ipek kumaştan oluyor ya onlardan..bilmiyorum ben bu konuda hassasım biraz ,haftada 1 kez yıkanabilir sanırım ama hergün de yıkanmamalı diye düşünüyorum..

Bu gece benzer sikintilarimda artis vardi. O hareketlilige ek olarak sanci hissetseydim dogum basliyo derdim heralde. Sabahlari her tarafim agriyarak uyaniyorum. Solunuza uyuyun diyolar ama ben sagima yatinca daha az agim oluyor. Bi de favori yatis seklim sirt ustu. Tehlikeli diyolar ama sola uyuyunca yarim saat sonra uyanip sirt ustune donuyorum ki acim dinsin.

Toplanma ve sertlik konusunda da ayni durumdayim. Sanirim bu haftalarin olmazsa olmazi suan saydığımız sikayetler.

Cogu gitti azi kaldi.
Ha gayret subat anneleri.
Guzel gunler bizi bekliyor:)))
Ebet canım ya bende sırt üstü yatmayı çok seviyorum ama korkudan yatamıyorum Sağ sola dönmek ise işkence Dün gece ağrım çok oldu adet ağrısı Hem de cok korktum 37 yi atlatsak hayırlısıyla

Back
X