2017 Şubat Anneleri

kızlar surda az vaktimiz kaldı bebislerin ve bizim kiloları konuşalım hazırlıkları konuşalım can sıkmaya değmez şu hayatta boşverin sürtüşmeyi bitirin lütfen
bu arada e bebekte bez ve islak mendilde ayrica bircok tekstil ürününde indirim varmis ben ıslak mendil baby me yeni doğan kız bebiş için olanı alicam yarın gidince denilene göre uni baby ile fark yokmuş fiyat olarak ona göre baya uygun üstelik ikinci paket %30 indirimli :)
Islak mendil son hafta alacagim kurur belki diye nivea hosuma gidio bugun gogus pompa bepanten pisik kremi aldm.

Evim bayırda bir yerde bi de kar , buz var bu günlerde. Dolmuşta gelirken aklımdan plan yapıyorum Allah korusun kaydım düştüm ne yaparım diye. Resmen tek tek herşeyi düşündüm aklımdan. Önce 112 yi arıyorum yerimden hiç kalkmadan sonra sırayla aranacak kişileri arayıp yapmaları gereken şeyleri söylüyorum falan. :deli: deli gibiyim resmen. Eve gelince boş çantaya bi baktım ah dedim evde hazır olan şeylerden koysam mı ne olur ne olmaz sonra yine vazgeçtim. :bicak:

Evim bayırda bir yerde bi de kar , buz var bu günlerde. Dolmuşta gelirken aklımdan plan yapıyorum Allah korusun kaydım düştüm ne yaparım diye. Resmen tek tek herşeyi düşündüm aklımdan. Önce 112 yi arıyorum yerimden hiç kalkmadan sonra sırayla aranacak kişileri arayıp yapmaları gereken şeyleri söylüyorum falan. :deli: deli gibiyim resmen. Eve gelince boş çantaya bi baktım ah dedim evde hazır olan şeylerden koysam mı ne olur ne olmaz sonra yine vazgeçtim. :bicak:
Hazırlamadin mı canım cantani :)

Tüm gebelik boyunca (eğer riskli bir gebeliğiniz yoksa) sadece 2 kere ultrasona giriyosunuz mesela. (12. haftada ve 20. haftada) Erken doğum riskiniz olmadığı durumlarda 36. haftada bir ultrason daha var. Onun dışında bebeği görmüyorsunuz.
Gebeyim diye aile hekiminize gittiğinizde sizin adınıza işlemleri başlatıyor. Ama kan testi yapmıyor teyit için. Siz gebeyim diyorsanız gebesiniz. Tebrik ediyor :KK48:

İlk 3 ay bebeğin düşme ihtimaline karşılık hastane ile hiç bir şekilde işiniz yok. BEbek tutunursa eğer, gelin bakalım diyorlar ve 12. hafta ultrasonunda bebeğinizi görüp ilk kontrolünüzü oluyorsunuz.

Aile hekiminiz size bir ebe atıyor. Ve 10. haftada ebe evinizi ziyaret ediyor. Bebek için uygun mu kontrolü yapılıyor, idrar testi, geçmiş ve güncel medikal kayıtlarınız tutuluyor ve bi dosya hazırlanıp size teslim ediliyor. Aynı hafta hastane kan testi için size mektup yolluyor ve gidip kan veriyorsunuz (demir seviyesi, tiroid, hormon vs kontrolü için)
Eğer sonuçlar normal aralık dışında çıkarsa ebenize bilgi veriliyor ve ebe sizi arıyor. Şunu yapmaya başlıyoruz, tedavi bu şekilde diye. Ancak herşey yolunda ise sizi kimse aramıyor siz de rakamsal sonuçlara hiç bir şekilde ulaşamıyorsunuz.

12. haftada Down sendromu testi yapmak isterseniz ( bunu talep etmeniz gerekiyor) o testin sonuçları da size söylenmiyor. Kötü birşey varsa biz sizi hemen ararız deniliyor. Biz aranmadık mesela, 2 hafta sonra eve mektupla herşey normal diye bir yazı yolladılar..

Biz 13-18. haftalarda Türkiye ziyaretindeydik. Aileler bebeğimizi görsün hem de bi Türk hekimi kontrol etsin dedik.. İçimiz rahatladı :anne:

20. haftaya geldiğinizde ayrıntılı ultrason çekiliyor ve alttan muayene ile rahim kanalı boyunuz ölçülüyor. 2,4mm minimum değer. Eğer 2,4mm'den uzun ise erken doğum riskin yok deniliyor.. Benim 3,7 mm çıkmıştı :oops:

Her iki ultrasonda da farklı sonoghrapher yardımcı oluyor. Aylık kontrolleriniz hep gebe tarafından, kalp dinleme tansiyon ölçme ve sohbet şeklinde yapılıyor. Doğumda bile doktor gerekmedikçe olmuyor. SAdece ebe takımı :KK48:

Bundan sonra, bebeğinizi en çok hissettiğiniz haftalar ama olağan üstü bir durum olmadıkça ultrason talep edemiyorsunuz..

Daha az tekmeliyor, belim ağrıyor, kasıklarım ağrıyor, gece nefessiz kalıyorum vs.. vs.. Hepsi gebelik için normal olaylar, dinlen geçer diyorlar..
Ebenizin sizi hastaneye yönlendirmesi için, ya da hastane acil servisini bile arasanız sizi hastaneye çağırıp, gelin bi ultrason yapılsın demesi için tek sebebe ihtiyacınız var. Kanama..
Kanamanız yoksa dinlenin geçer.. İlaca ihtiyacınız yok.. Destek vitamin ya da demir hapı içmenize gerej yok.. (Biz Tr ziyaretinde Ferrum ve Elevit tedarik etmiştik nolur nolmaz :KK48:)

1 hafta önce, tam Christmas zamanı 1 hafta süren bir gribe yakalandım. BEbek çoook fazla hareket ediyor. Ateşim yok ama herşey yolunda mıdır diye acils ervisi aradık ve kanama yoksa panik olmayın dediler. Gittik, vücuttaki oksijen seviyesini ve ateşimizi ölçtüler. BEbek +30 haftalık. Kanamanız ve ateşiniz olursa yeniden gelin dediler. Hepsi bu.

Bebeğin içinde bulunduğu sıvıda azalma var mı? Bebek ters dönmüş mü? Kaç kilo? KGelişimi normal mi? vs vs vs..
Hiç birşey öğrenemiyoruz o_O

Bunun tek sebebi olarak da; bunlar her anneye hatta her annenin her bebeğine özel bilgiler. Biz size kan değeriniz şöyle, bebek kilosu böyle dersek, siz başka bebekler ile kıyas yapacak ve kendi kendinizi strese sokacaksınız. Hamileliğin tadını çıkarın. Bırakın bunları biz düşünelim. Siz yürüyüş yapın.. Güzel beslenin.." diyorlar..

Sizlerin hastane deneyimlerinizi vs bu yüzden okuyorum. Burası hamileliğe hastalık gibi bakmıyor. Sezeryan yasak, doğum doğal bir süreç. Bebeğe müdahale minimumda kalmalı gibi düşünceleri var..

Resmen İngiltere doğum sistemini özetledim..
Buraya kadar okuyan varsa kusuruma bakmasın :KK22:
nasıl da işini bilir elin gevurlari:KK53::KK9:

Allah korusun cnm düşündüğün şeyler inş düşünce de kalır. Hormonlar abuk subuk şeyler getiriyor insan aklına. Benim de eski evim Çamlıca tepesindeydi oğlumda ve arabalar bile çıkmamıştı buzdan bende sırt çantasını takip o yokuştan doğuma poşet üstünde kayarak gitmeyi düşünmüştüm :):):);) çantan için yine de hazırlıklı ol istersen en azından kendi lohusa takımların ve Bebek için bir takım evde olanlardan hazır tut için rahat eder

@merve3337 ninde dedigi gibi tatlim .benimde ilk başlarda aynı öyleydi .ama bazen annesini tutuyodu bazen beni .ama Şimdi hep beni tutuyo bana hakveriyo .kendisi başlıyo benim anam soyle babam böyle diye .ben hiç takmıyorum artık . para alışverişini de kesti .nasil versin artık anacım bebek alışverişinden para kalmiyoki:-)
Her dediğimi d e aliyo sağolsun hakkını yiyemem.uzuluyom ama parası kalmayinca:cry:olsun diyoruz kızımız için diyoruz ne yapalım diyoruz . öyle iste:KK8:
Değişir inşallah bnmkide çocuk olunca belki

kızlar benim kadar kaşınan yoktur heralde şu dünyada :KK43:
resmen uyuz olmuş gibiyimmm :KK43: ne yapsam geçmiyor kaşıntı gündüz gece dinlemiyor. zeytinyağı şişesini karnıma döktüm sıvadım yarım saat sonra yine aynı..... doğumda ne yapacağım ben sezeryan olursa kesmeye gerek kalmadan çatlayan yerlerden çıkar heralde bebeğim :KK70:

vazelin zararlı demişti doktorum ama son çarem o kaldı onu da deneyeceğim. lierac badem yağı zeytin yağı ve kakao yağı çaresiz kaldı bünyemde malesef :KK43:

canım benim çok istiyordun üzüldüm ama vardır bunda da bir hayır. dua edeceğim sana :KK200:

canım bizim drum da aynı böyleydi kimsenin beş kuruş hayrı olmadı ama çeneleri de kapanmak bilmedi en güzel zamanlarımız burnumuzdan geldi. unutmadım o yapılanları yeri geldi mi lafı gediğine koyuyorum ama kimseyle kötü olmuyorum. kötü olduğuna değmez. sen eşinle aranı iyi tutmaya çalış sizin aranız bozuk olursa hemen ailesine koşar yoksa.... sen önce bebeğini sonra kendini düşün. erkekler pohpohlanmayı seviyor ailelerinin yanlışlarının söylenmesinden de hoşlanmıyor. zor biliyorum ama bunları yapınca rahat ediyorum ben. şu sıralar yapamasam da....
ayrıca sen mutlu ol neşeli ol o zaman eşin daha da keyiflenir bizim aramız kötüyken adam eve gelmek istemiyordu iyi olunca da koşa koşa eve gelip ne desem yapıyor. yani işin özü sen kıymetlisin ve onu avucuna alabilirsin :) üzülme yoluna girecek inşallah:anneadayı:
inşallah canım avucuma almak çok zor ama dediklerini deneyeceğim inşallah düzelir

ben yüzüstü sırtüstü ve sağa yatmayı seviyorum. sola yatınca nefes alamıyorum sanki :işsiz: gece fark etmeden sırt üstü yatıyorum o kadar rahat ki.... doktora sordum nefesin kesilmiyorsa sorun değil zaten bebek rahatsız olursa tekmeler uyandırır seni o zaman pozisyon değiştirirsin dedi.:anneadayı: ben de sola yatıyorum yatağa ilk girdiğimde sırtıma da yastık dayıyorum arkadan fark etmeden dönmeyim sırtüstü diye. sonra lavaboya kalktığımda sağa, su içmeye kalktığımda sırt üstü yatıp hepsini deniyorum :halay::halay::halay:

bizde 40 hamamı yaparlar anneye de bebeğe de bitkisel karışımlar sürerler vücutlara çeşitli yiyecekler yenip kutlamamsı şeyler yapılır :confused:

kerimin üstünde de önceden başlayın yazıyor :KK66: karnım da mahvolmuş durumda ne yapsam bilemiyorum :KK43:

ben sordum gittiğimde 34. haftadaydım. başlayabilirsin dedi onun sayesinde kesisiz dikişsiz doğum yapan hastalarım bile oldu dedi. masaj zor gelir yapamazsan bile zeytinyağı sürüp yumuşatabilirsin o bile fayda eder dedi :KK66:

hoşgeldin canımmmm :KK73:

Y Yolvergitsin canım üzme kendini inan değmez benim çocuğumda bir çorapları yok bana dokunmasınlar da faydaları da olmasın diyorum artık. Eşim asker oldu, işsiz kaldı vs bir telefon açmayan abisi geçen hafta borç aldı benim eşimde haklısın ama yok diyemedim varken diyor. Kendimi üzsem karnımdaki masuma yazık bir gece sabaha kadar kasıldı yavrum ay sonu verilen para gelmezse bizde de maç var bu sondu diye rest çektim... Ayrıca erkekler benim kinin merhametinden bazen bocalıyor ama çocuk olunca çekirdek aile kavramını oturtuyorlar inş sizde de öyle olur...
İnşallah canım bizedede aynı durum oldu askerdeyken nişanlıydık düğün hazırlıkları yapıyorduk kimseden ses çıkmadı herşeyi ailem yaptı erkek tarafı kız tarafı yapılacak şeyleri yaptılar aramadılar bile şimdi ise borç istiyorlar borç olmuyor tabi geri gelmiyor giden para ki hala düğünden kalan borçlarımız var hiç bir yardımları olmadı zarardan başka düğünümü mahvettiler olay çıkardılar ilk geceden kötü başladık yani ilk gece tartışma başladı bizde inşallah iyi olur bebek olunca düzelir inşallah

Su saaatte uyumayan varmi benim gibi feci mide yanmasi kavrulmasi yasiyorum girtlagima kadar hemde vucudum igneeleniyo uykudan bayilicam nerdeyse veee ustun gaz sancusi bide ishal gibi bi hal uyuyamiyorum yaaaaaaaa bu midem beni mahfetti aksi gibi eltimde kaliyorum bu aksam gaviscon evde kaldi yaniyorum lannn itfaiye cagirin :(

Su saaatte uyumayan varmi benim gibi feci mide yanmasi kavrulmasi yasiyorum girtlagima kadar hemde vucudum igneeleniyo uykudan bayilicam nerdeyse veee ustun gaz sancusi bide ishal gibi bi hal uyuyamiyorum yaaaaaaaa bu midem beni mahfetti aksi gibi eltimde kaliyorum bu aksam gaviscon evde kaldi yaniyorum lannn itfaiye cagirin :KK43:
3 yastıkla yatmayı dene ıstersen ne kdar yüksek olursa yastıgım ben rahat edıyorum yakında oturarak yatmayı denıycm Bır de sut varsa dene ıstersen benim mıdeme ıyı gelıyor

Back
X