- 13 Haziran 2016
- 1.685
- 3.207
- 63
kızlar ya bulantim çok arttı git gide dayanılmayacak şekle geliyor napsam ki
Doktoruna danışsana canım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım burdan bi arkadaş 3 gun aşırı mide bulantısı ve kusmayla hekimine gitti 32. haftada açılma olduğu tespit edildi bunla alakası var mıdır bilemicem ama mühim bi konu kesinlikle hekimine görün kesinliklekızlar ya bulantim çok arttı git gide dayanılmayacak şekle geliyor napsam ki
kızlar ben cok duygusal birisiyim heleki cocuklar benim en zayıf yanım.. herhangi bir anne cocuğuna kızsa bile ben dayanamıyorum heleki evimde hiçkimseye izin vermem elimde değil üzülüyorum. Ben asla kızamam diyorum anne olunca sende kızarsın disiplinli olsun öğrensin diye cezalar verirsin diyorlar. Ama ben hiç yapamam gibime geliyor . Bu huyumdan dolayı ya cocuğum beni hiç dinlemezse diye düşünüyorum Allahım doğurmadan nasıl büyütürüm derdi sardı beni. Varmı bnm gibi anneler .. ne yapmam lazım önereceğiniz cocuk yetiştirme kitapları vs varmı?
Canım hiç kendini üzme lütfen..
Anne demek "şefkat"demek..
Anne demek "merhamet"demek...
Benim 5 yaşına yakın oğlum var.
Hiç ceza vermedim bugüne kadar.
Dayak veya hırpalama kelimesi lugatımızda yok(kıyanlar nasıl kıyıyor bilemiyorum)
Kural ,disiplin koymadım hiç.
Ne kadar kızdırsa da göz teması kurduğunda onun bakışlarında eridim bittim hep.
Bir çok ailede unutulan bir şey var.
Çocuğu kendi istedikleri gibi şekillendirdikleri bir varlık olarak düşünüyorlar.
Otur diyince oturan ,sus diyince susan ,yapma diyince yapmayan vs...
Unuttukları şey çocuğun da bir duygu dünyası olduğu ve onun çocukluğuna has davranışlarının olduğu...
Koltuk tepesinde gezmenin,çekmece karıştırmanın onun gelişim aşamalarından biri olduğu unutulur hep.
Çoğu zaman çekmece karıştıran çocuğun ellerine bile vurulur ki bir daha yapmasın..
Anne bardak kırsa "nazar çıktı"der ama çocuk kırsa poposuna şaplağı yer...
Geçen hastalanıp acile gittiğimde yanımda 3 yaşlarında bir çocuk annesinin sözsel şiddetine dayanmaya çalışıyordu.
Zaten hasta olan çocuğa "susmazsan doktora söylerim iğne yapar" diye kollarından sıkıca kavrayıp oturtmaya çalışan bir anne vardı ...
Sustum ,içime attım..
O çocuğun korku dolu göz yaşları hala aklımda.
Çocuğunun korkusunu anlayıp şefkatle bağrına basmak yerine ateş saçan gözleri ile tehditler savuran ,kendince bunun doğru olduğunu düşünen bir anne işte...
Daha anlatsam konu uzar gider.
Demek istediğim ,annelik ile kızmayı ,ceza vermeyi eşleştirmeyelim hiç.
Asıl annelik bütün bunları yapmadan şefkatle ,merhametle çocuğunu dış dünyaya hazırlayabilendir...
Maşallah cnm . Tez zamanda evinize geçersiniz inş. Tekrar geçmiş olsunBen topladım baya artık. Hergün kızımın yanına gidip geliyorum. Bu Zamana kadar kilo verdi hep. Dünden beri süt oranını çoğalttılar çok şükür bağırsakları kabul etti kilo almış bugün. Böyle güzel devam eder durumumuz inşallah
Canım hiç kendini üzme lütfen..
Anne demek "şefkat"demek..
Anne demek "merhamet"demek...
Benim 5 yaşına yakın oğlum var.
Hiç ceza vermedim bugüne kadar.
Dayak veya hırpalama kelimesi lugatımızda yok(kıyanlar nasıl kıyıyor bilemiyorum)
Kural ,disiplin koymadım hiç.
Ne kadar kızdırsa da göz teması kurduğunda onun bakışlarında eridim bittim hep.
Bir çok ailede unutulan bir şey var.
Çocuğu kendi istedikleri gibi şekillendirdikleri bir varlık olarak düşünüyorlar.
Otur diyince oturan ,sus diyince susan ,yapma diyince yapmayan vs...
Unuttukları şey çocuğun da bir duygu dünyası olduğu ve onun çocukluğuna has davranışlarının olduğu...
Koltuk tepesinde gezmenin,çekmece karıştırmanın onun gelişim aşamalarından biri olduğu unutulur hep.
Çoğu zaman çekmece karıştıran çocuğun ellerine bile vurulur ki bir daha yapmasın..
Anne bardak kırsa "nazar çıktı"der ama çocuk kırsa poposuna şaplağı yer...
Geçen hastalanıp acile gittiğimde yanımda 3 yaşlarında bir çocuk annesinin sözsel şiddetine dayanmaya çalışıyordu.
Zaten hasta olan çocuğa "susmazsan doktora söylerim iğne yapar" diye kollarından sıkıca kavrayıp oturtmaya çalışan bir anne vardı ...
Sustum ,içime attım..
O çocuğun korku dolu göz yaşları hala aklımda.
Çocuğunun korkusunu anlayıp şefkatle bağrına basmak yerine ateş saçan gözleri ile tehditler savuran ,kendince bunun doğru olduğunu düşünen bir anne işte...
Daha anlatsam konu uzar gider.
Demek istediğim ,annelik ile kızmayı ,ceza vermeyi eşleştirmeyelim hiç.
Asıl annelik bütün bunları yapmadan şefkatle ,merhametle çocuğunu dış dünyaya hazırlayabilendir...
okurken duygulandim resmen annelik bir vicdan işi ya gerçekten vicdan işi...
Günaydınnnn .... sabah çektim kızlar bu resmî ... şiddetli şekilde yağmaya devam ediyor![]()
Ne olmuş doğum mu yapacaksın canim .dun geceden bugüne neler oluyo böyle.saglicakla al kucagina ınsalah. Hayırlı doğumlar.Allah razi olsun hepimiz saglikla kucagımıza alalım inşallah
Burda yagmiyo .tik yokGünaydınnnn .... sabah çektim kızlar bu resmî ... şiddetli şekilde yağmaya devam ediyor![]()
Çok güzel terliklerin ellerine sağlık güle güle giy.Bişey sorsam. ben bu konularda biraz bilgisizim de. bu terlikler hastanede mi evde giyiliyor.
Aaa sende de mi var bende bı kaç gündür farkediyorum böyle bi anda çıt ediyo sanki bişey gaz guruldamasi fln değil tuhaf bisey diyorum ya eşim de farketti duydu onemsemedim ilk bi iki kez olduğunda ama şimdi iki kez oldu tuhafima gitti nedir bende çözemedim![]()
Benim fıs diye ses geldi dün bi iki kere içimde gaz kabarcıklari var gibi oldu güldüm hatta kız da gaz çıkarıyor mı acaba diye
21 ocakta inşallah canım.sagol Allah razı olsun hepimiz kazasız belasız kucagımıza alalım inşallahNe olmuş doğum mu yapacaksın canim .dun geceden bugüne neler oluyo böyle.saglicakla al kucagina ınsalah. Hayırlı doğumlar.![]()
Amin canim inşallah. Gününu doldurcak senin minik maşallah. Sağ-salim gelir de üzmez seni ve bizi .21 ocakta inşallah canım.sagol Allah razı olsun hepimiz kazasız belasız kucagımıza alalım inşallah
Esim akşam duyunca o sesi parmaklarıni fln citlatiyo heralde diyoben de çözemedim nedir ki ama benden gelmediğine eminimpat pat ses acaba ne yapıyor bizimkiler orda
canım müsaitsen bir acile git istersen kan idrar tahlili yaparlar. bi kere bende de geçmeyen bir bulantı vardı enfeksiyon çıktı serum yedim bir de şase yazdılar da rahatladım. üşüttüm sanıp nane limon falan içmiştim ama hiçbiri işe yaramayınca gittim acile. çok geçmiş olsun sana da inşallah bişeyin çıkmaz da geçer şu bulantı
Hahahaha. He deseydin parmaklarını citlatiyo arada boynunu citlatiyo deseydinEsim akşam duyunca o sesi parmaklarıni fln citlatiyo heralde diyo![]()
Tecrübeli anneler acil yanıtlar mısınız?
Daha önce direk suyum gelmişti nişan gelmedi oğlumda...
sarımtırak jöle gibi akıntım geldi nişan olabilir mi?
Kızlar yaw bu avent biberonlarn içinden mama akmasın diye aparat çıkmadı.olmasi lazım değil mi .yoksa ayrı mi alıcaz onu anlamadım ben