2017 Şubat Anneleri

Bu arada bi kaç sorum olcak:
》sütle birlikte mama verenler ne sıklıkla ve bi seferde kaç ml veriyosunuz?
》pişik için krem kullanıyorum ama annem bi de pudra sürelim dedi. Kullanan var mı aranızda?
》Sütü birden artanlar belli bi yönteminiz var mıydı? Tavsiyesi olan?
Pisi için sudokrem kullanıyorum yeterli geliyor. bi yerde okumuştum kesinlikle pudra kullanmayın bebeğin cildinin hava almasına engel oluyor diye. Sütun artması için humana stil tea çok öneriliyor ama ben kullanmıyorum. foşur foşur gelmese de yetiyor. en önemlisi bol sıvı tüketmek. ben bi de tahin helvasinin artırdığını duymuştum günde bi kaç dilim yiyorum. Çok sukur bebeğe yetiyor sütüm.

》pişik için krem kullanıyorum ama annem bi de pudra sürelim dedi. Kullanan var mı aranızda?
hurma ve bol su canım. benim dikkat ettiğim bu. bir kupa rezene bir kupa hümana süt çayı mutlaka içiyorum. 3 hurma ve 1 incir yiyorum üstüne bol su içiyorum. mama birkaç kez verdik hastanede 30 cc demişlerdi. şimdi 60 cc oldu 17 günlüğüz üstündeki ölçülere göre yapıyoruz. 2-3 saatte bir beslenecek şekilde.

Son olarak taze annelere bi kaç tecrübe aktarayım :)
Gerçi herkeste aynı sorun olmayabilir ama ben yine de yazayım, belki faydası olur :)

》Similac mama kullanmayın, bebeğimi resmen çarptı, hiç iyi gelmedi bize. Tavsiye üzerine aldık ama pişman olduk.
》Göğüs çatlağım için lansinoh krem hiç işe yaramadı. ILıtılmış hakiki zeytinyağı tavsiye ederim kesinlikle.
》reflü yastığı iyi ki almışım diyorum.yanlardan destekli olduğu için ana kucağı hissi veriyo bebeğe.
》Göğüs pompası da çok işe yaradı bizde.
Bebeğim uyurken sağıyorum.sütüm az olsa da göğsü uyarması ve sütü artırması açısından mantıklı bişi.
》bi de imkanı olan mutlaka yanına 2 yardımcı alsın kızlar, biri yemek temizlikle ilgilenirken diğeri bebeği alıp sizin beslenme ve dinlenmenize imkan sağlar.
Benim anmem tek başına yetişemiyor eşim de işte malum oyüzden 2. Kişi şart bence.

Revna Revna Lansinoh tan ben de çok memnun kalmadim. Göğüs kalkanı çok daha etkili. Zeytinyağını ben de deniyim üzerine de göğüs kalkanini kapatirim çok daha etkili olur herhalde.
Madem annen var yanında ev işinden ziyade beslenmene yardimci olsa daha iyi olmaz mı?

Doymadigini hissettigimde emzirdikten sonra 30 ml fln veriyorum ben süt içinde 4 gündür kati hiçbirşey yemedim sütlü çorba komposto tatlı şeyler hiç ekmek yemedim desem yeridir daha pişik olmadık çok şükür ilk gün bi ağlıyodu ondan sonra ara ara trosyd sürüyorum

İnciri sütle kaynatıp içmek sütü epey arttırmıştı bende.
Çinko içeriği fazla olan kremler pişiğe çok iyi geliyor. Unibaby pişik önleyici ne Zaman kızarsa hemen etki ediyordu.

Canım benim hiç 2-3 saat aralıksız uyuduğu olmuyor ki :işsiz::işsiz:o yüzden de hep emmek istiyo bende o karnındayken hep açtım ondan mı ki :kk77::kk77: nasıl oyalicam vermemek için :KK64: bizim de yarın 5 günlük kontrol umuz inş bizde güzel haberlerle geliriz masAllah barekAllah size inş hep böyle iyi devam edin çocuk Dr u kim baktı size bide ayrı ücret verdinmi dün hem kendine hem bebek için
zamanla bi düzene girebilir kuzum bilemedim ki tecrübeli anneler belki bilirler. zeynep hanim baktı 15 lira bebisin muayenesi için ödedik ilk muayene olduğu için uygunmus 75 lira da işitme testi için aldılar. kendim için bi ücret odemedim

Yaa kızlar benim kızımın burnu hep soğuk neden anlamadım neden böyle ki bilgisi olan var mı ??

Merhabalar, bende doguramayanlardanim :( 40+4 olduk bugun Dr Kontrolü vardı.nst de sancıda çıkmadı Bebeğin suyu, kordon akışı iyi Çıktığı icin Dr bekleme kararı aldi..pztsi tekrar kontrol var o gunde ayni çıkarsa Çarşamba'ya tekrar çağırırım sonrada rahim Ağzına bakıp karar veririm dedi suni Sancı icin..ben cok strese girmeye basladim ama bu kaka yapma olayı aklımdan çıkmıyor.doktor oyle bisey olursa bir sinyal verir hareketleri azalır diyor ama endiselenmemek elde degil..

Son olarak taze annelere bi kaç tecrübe aktarayım :)
Gerçi herkeste aynı sorun olmayabilir ama ben yine de yazayım, belki faydası olur :)

》Similac mama kullanmayın, bebeğimi resmen çarptı, hiç iyi gelmedi bize. Tavsiye üzerine aldık ama pişman olduk.
》Göğüs çatlağım için lansinoh krem hiç işe yaramadı. ILıtılmış hakiki zeytinyağı tavsiye ederim kesinlikle.
》reflü yastığı iyi ki almışım diyorum.yanlardan destekli olduğu için ana kucağı hissi veriyo bebeğe.
》Göğüs pompası da çok işe yaradı bizde.
Bebeğim uyurken sağıyorum.sütüm az olsa da göğsü uyarması ve sütü artırması açısından mantıklı bişi.
》bi de imkanı olan mutlaka yanına 2 yardımcı alsın kızlar, biri yemek temizlikle ilgilenirken diğeri bebeği alıp sizin beslenme ve dinlenmenize imkan sağlar.
Benim anmem tek başına yetişemiyor eşim de işte malum oyüzden 2. Kişi şart bence.

Canım zeytin yağını tam olarak nasıl kullandın. Elde mevcud beni bilgilendirirsen kullanmayı düşünüyorum . Benim göğüsler de pert oldu.

Benim 6. Gün oldu ve halen ağrıyor aslında dikişlerden ziyade makatla dikişler arasındaki kısımda bir şişlik var ve o şişlik çok ağrıyor o tam olarak ne anlamadım bu akşam doktoruma soracağım makatta çatlak vardı bende acaba o çatlak hemoroide mi dönüştü off off:KK43:
Aynı şikayetler bende De var makat ve dikiş ağrısı agriyo bide iki gun depend kullandığım için pişik oldu hepten sünnet çocuğu gibi geziyodum pişik kremi ve normal ped biraz geçirdi ama makat dikis arası ağrı bende de oluyo yarın kontrol var bakalım ne alemde dikisler tamamen kicimin üstüne oturmayı özledim :(

zamanla bi düzene girebilir kuzum bilemedim ki tecrübeli anneler belki bilirler. zeynep hanim baktı 15 lira bebisin muayenesi için ödedik ilk muayene olduğu için uygunmus 75 lira da işitme testi için aldılar. kendim için bi ücret odemedim
Sen indirimli biseyden yararlaniyodun ama dimi bakalım bize kaç TL çıkaracaklar :işsiz:

goğsu yara olup kanayan varsa medacassol krem alın bırde o gıgsu bebege vermeyın ama sağın hemn gecırıyor

bebegın pişikmı oldu neden krem kullandın ıslak mendıllerı yıkayarak kullanıorum ben pişik falan yok pişik olduysa bepantol pişik iyi dıolar

Bu arada kimlerdi bilmiyorum galiba E eminim ve @Kriziantemcicegi sizlerdiniz galiba bebislerinizle ilgili endişe eden üzülen fln aynı şeyi iki gün önce bende yaşadım 3-4 saat ağladım iki gün süt gelmediği için mama verdim göğsüme aldıkça süt gelmediği için çok uzuluyodum ve boş emiyor diye niye böyle diye kendimi sucladim tam mama yapicam sırada annem mama mı yapıyorsun dedi bende onu yine mama mı vereceksin der gibi anladım vermiyom mama da deyip ağlayarak odama geçtim annem buna alınmış o orda ağlamış ben odam da bide dinlenememistim eşim sağolsun geldi moral oldu destek oldu yetemiyorum bebeğime bi emziremiyorum bile diye kendimi sucladim eşim saçmalama daha ikinci günün dedi ve yatiyosun şimdi ben bakicam dedi 2-3 saat uyumuşum o arada eşim bakmış kalktım bebeğimin yüzüne bakınca yine ağlamaya başladım yavrum kaç saattir naptın sen diye ama çok şükür ertesi gün süt geldi dikisler biraz daha az acimaya başladı derken bugün biraz daha iyiyim dicem o ki bence biz yetiyoruz elimizden geleni yapıyoruz şuan hassasiz haliyle masum bakıma ihtiyacı olan bi melek var ama ne kadar iyi olursak o kadar bebeğimizi de mutlu ederiz sanırım sizlerden öyle düşünmeyin

goğsu yara olup kanayan varsa medacassol krem alın bırde o gıgsu bebege vermeyın ama sağın hemn gecırıyor
Ne zamana kadar sağcam ki bütün gün bebeğim daha yeni düştü mememden az uyudu :işsiz: krem de silmek gerekiyor ama benim ogluş dediğim gibi krem sürmeye bile fırsat vermiyor :oha:

Kizlar pompayla sagdiginizda ortalama ne kadar süt çıkıyor?
Ne zamana kadar sağcam ki bütün gün bebeğim daha yeni düştü mememden az uyudu :işsiz: krem de silmek gerekiyor ama benim ogluş dediğim gibi krem sürmeye bile fırsat vermiyor :oha:
smdı ıkınsaat arayla emzırıyorum ben bebek emdı hemen ogogsunu kaplayacak sekılde sur pedle kapatıyorum gogus kalkanıda kullandım gogus bır saatte tekrar doluyor hemen pompayla sağıyorum bebege mememı vermedım bır gun vermedım hemen toparladı bıberonla az a az sutumu verdım allaha sukur gectı.yataga vuruyordm ayagımı ya canımı yakıyordu sımdı gectı dıye de hafıfe almıyorum kremleyıp kapatıyorum bebege verırken sılıyorum atlattım suan hamdolsn

Back
X