2017 Şubat Anneleri

Canım biz bugün 24 günlük olduk ve 2.ci kutu mamamız bitmek üzere...
Uyku konusunda senin gibi sadece gece 12-2 veya şanslıysam 3 arası uyuyabiliyorum.
Mutlu olmak gerekiyor dersen gayet pozitifim...
Yemek ve temizlik için benim yanımda kv ve görümcem var ama ben yine bütün gün ortada dolanıp duruyorum. Bi işin ucundan görümcem tutsa diğerini ben yapıyorum.
5 dakika boş kalsam büyük oğlum oynayalım diye çekiştiriyor.
Velhasıl iyi beslenip bol su içiyorum.
Günlük 2-3 bardak boza ,rezene ,humana still ve bol su tüketiyorum. Her emzirme seansımız en az 1 saat sürüyor ama yine de arttıramadım sütümü...
İlk oğlumda da azdı şimdi de..
Galiba bu işler hem kısmet hem bünye meselesi.
Kimi annenin sütü bardak bardaktır ,kimininkide benim gibi çay bardağının dibindedir..
Buna da şükür ,belki biraz zaman geçince daha da artar kimbilir...

Canım ben önce en az 1 - 1,5 saat emziriyorum. Sonra huzursuzluğu devam ediyorsa üstüne mama veriyorum.
Anne sütünü sağıp üstüne mama verince çok huzursuz oluyor nedense...

Pişik için sudo sürdüm ama memnun kalmadım.
Desitin aldım ve çok faydalı oldu...
Sütüm geçen hafta 40 cc çıkıyordu bu hafta 45. Artış yok yani :))

Elinle mi 1 su bardağı makina ise 1 çqy bardağı mı sağıyor
Maaşallah bu arada :KK66: ?

Hipp pre kullandık.
Şimdi hipp pre combiotic aldım ama daha denemedim.

Bebeğim 24 günlük ve 2 saat arayla 45 cc çıkıyor...

Canım üzülme..Ben de süt arttırıcı bir çok şeyi yapıyorum ama olmuyor.
İlk oğlumda sütüm çok azdı şimdi de maalesef yetmiyor.
Ben artık tamamen kişisel olduğunu düşünüyorum.
Elimden gelenin en iyisini yapıyorum yinede...

Ah canım ya...
Ne denir bilemiyorum :KK43:..
Başın sağolsun
el pompasıyla sağıyorum makınam yok zaten bır ıkı ay boyle oluyor sonra bebek çok emmeye başlayınca sagmaya gerek kalmıyor

Turuncu belliki bu Konuda tecrübelisin benimde bir kaç sorum olacak?
Benim bebegim en fazla bir saat uyuyor doymuyor mu zaten minicik doğdu:KK43: kakası falan iyi ama. Birde birinci gögüs bitince uyuya kalıyor hatta birinin göğüste hala süt oluyor bitmiyor bile :KK43: onun için ben son sütü alsın diye üç dört besleme de tel gögüs kullanıyorum yanlış mı yapıyorum :KK43:
sut bıtmez canım damardan gelır bırıken sut başta sızıyla sancıyla geluor tanzıklı sonra normale donuyor.

kızlar şimdi bı vıdeo gordum dıkışlerıme agrı gırdı agladm aglıcm moralım sıfır oldu.zencı bı kadın bır aylık bebegı tokatlaya tokatlaya bayılttı yavrum mahvoldum ya ne yapıcam kşke gormeseydım

Benimki ilk gunden beri kusuyor agzindan burnundan geliyor cok korkuyorum garketmezsem gece diye.doktor bir hafta takip edin olmazsa ilac vericem dedi bebek reflusunden olabilir dedi ben de bebek reflu yastigi arastiriyorum burada kullanan var mi diye sordum a cevap veren olmadi canim marka tavsiyesi icin
fazlasını kusar diyorlar ama ben de almayi düşünüyorum canım bi karar verirsen yastıkta paylasirsan sevinirim. o zaman 2 memeyi de veriyorsun önce son verdiğini sonra da diğerini. son verdiğini çok emmez ama di mi

Kizlar doktordan geldim. Nst de sanci cikmadi. Dopplerde de hersey normalmis. Cati muayenesinde canim yandi bayagi kasmadigim halde. 3.5 cm acilmam varmis. Normal dogum icin uygun dedi. Haftaya cumaya kadar dogurmazsam:halay: cuma gunu suni sanci ile baslatacagiz dogumu dedi.
Can'ım ne güzel ya 3.5 az değil hayırlısı olsun

Kizlarrrr. Bu nisan nasil birsey. Az once tuvalete gittim idrardan once biraz acik kirmizi kan geldi. Sonra tuvalet kagidina falan brsey olmadi. Ic camasirimda da kan yok. Sabah cati muayenesi oldum

Canım muhtemelen çok emiyordur ve fazlasını kusuyordur. Emzirirken ve emzirdikten sonra gazını çıkar ve tam yatırma.
Gerekirse reflü yastığı da kullanabilirsin.

Canım benim sütüm yetmediği için ikisinide bol bol emziriyorum. Seninl
Ki yetiyorsa tek göğüsü 20 dakika emzir ki yağlı olan sütü de alabilsin...
Sonra isteğine göre diğer göğüse geçersiniz.

Çok saok canım. İnan dün ailede bayram havası vardı...
Eğer bu işin peşine düşmeseydik 5 günlük yavrumu yok narkozdu yok damar yoluydu derken perişan edeceklerdi.
Çok şükür yavaş yavaş yoluna giriyor her şey...

Ay inşallah canım yaa..

Canım ilk bebeğimde aynı senin hissettiklerini hissedip çok üzülüyordum.
Bir anne için en kötü his yetersizlik...
Bu bebeğimede sütüm yetmiyor ama var olana şükür ediyorum.
Kısmetinde ne varsa o...
gözünüz aydın canım ameliyat sırasında size de dua etmiştim inşallah giderek azalacak. tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Insallah canim bakalm. Suni sanciya gerek kalmaz insallah
Suni de de korkma Can'ım. Benim 3,5 olsa çoktan verdiydi dr... Ne bilim ben suni ile doğurdum eğer açılma oluyorsa dayanılmayacak bişi değil asla ağrı eşiğim de çok düşüktü...

Yine de inş gerek kalmaz doğal bir doğum yaşarsın

Suni de de korkma Can'ım. Benim 3,5 olsa çoktan verdiydi dr... Ne bilim ben suni ile doğurdum eğer açılma oluyorsa dayanılmayacak bişi değil asla ağrı eşiğim de çok düşüktü...

Yine de inş gerek kalmaz doğal bir doğum yaşarsın

Benimde agri esigim cok dusuk canim ya :( bugun o catal masada tututacak yer aradim ya yulari dogru kaydim canim cok candi

Turuncu belliki bu Konuda tecrübelisin benimde bir kaç sorum olacak?
Benim bebegim en fazla bir saat uyuyor doymuyor mu zaten minicik doğdu:KK43: kakası falan iyi ama. Birde birinci gögüs bitince uyuya kalıyor hatta birinin göğüste hala süt oluyor bitmiyor bile :KK43: onun için ben son sütü alsın diye üç dört besleme de tel gögüs kullanıyorum yanlış mı yapıyorum :KK43:

Canım çok bilgili değilim .
Sadece ilk bebeğimde çok araştırmıştım.
Tek başına uzun uyku ile doyması değerlendirilemiyor. Uyku ,çiş ve kakası ,genel olarak huzuru... Hepside bi sinyal veriyor aslında..
Bizim doktor mideye gireni bilmiyorsan çıkana bak demişti. Yani çiş ve kakaya...
3-4 defa da aynı göğüsü verme bence. İki göğüste sık sık emzirilsin ki süt üretimi artsın.
Belki küçük olduğundan az ve sık emmek istiyordur. Biraz büyüyüp daha güçlü emince tam doyar ve uyku saati de uzayabilir bence..
Biz 24 günlüğüz ama hala memede tam doymadan uyuyor. Büyüdükçe düzene girerler herhalde

fazlasını kusar diyorlar ama ben de almayi düşünüyorum canım bi karar verirsen yastıkta paylasirsan sevinirim. o zaman 2 memeyi de veriyorsun önce son verdiğini sonra da diğerini. son verdiğini çok emmez ama di mi
Evet canim yastikta baby jemle sevi bebe var yorumlara bakip karar vericem paylasirim seninle.evet ikinci memeyi tam ememiyor cogunlukla onda uyuya kaliyor.

Gözün aydin canim cok sevindim inşallah tamamen kendiliğinden düzelir. Süt olayını da çok takma bazen ne yaparsan yap olmuyor. Kimi hiç bişey yapmadan foşur foşur geliyor. Dediğin gibi biraz da bünye meselesi. Ama moralin düzeldi belki bi nebze artar.

Ben genelde yarım saat tek meme veriyorum. Emerken uyuduğu için diğerine gecersem almiyor ya da çok huysuzlanip ağlıyor. Belki yanlış bir uygulama ama en son biraktigimdan değil diğerinden veriyorum bi dahakine.

Bebeğin sarılık olmamış ne güzel. ben de ilk günler mama takviyesi yaptım mecburen benimki de olmadı çok şükür . o yüzden niye mama verdim diye hiç düşünmüyorum. bi kaç gün hastanede yatsa daha çok canim sıkılırdı. serum fizyolojik ben de kullanıyorum günde 2 kere ama çok yeterli olmuyor. ben mi beceremiyorum anlamadım. tam açılmıyor burnu hırıltılı devam ediyor.
Aynen canım hiç süt um gelmedi 2 gün dediğin gibi bende mama vermekten cekinmedim çünkü daimi düşünen emzirmeyi düşünmeyen biri değildim Allah korusun sarılık olması çok daha kötü olurdu çok şükür olmadık geçirdik inş böyle güzel devam ederiz serum fizyolojik Te bende az önce yaptım önce damlayi yaptım ardından hemen hapsirdi ve burnundan büyük çocuk gibi çıkardı çok şükür onu attı sonra az damlatip kendim çektim biraz da öyle boşalttım şuan hafif yine hırıltı var ama yeni başladım normaldir bugün yapcam bi kaç kez daha öyle inş geçer

benim kızım da memede uyuyor hemde birini emerken süre tutmadım ama 10 dakika falandir

Kizlar bu arada sizlerden duydugum kadariyla acilmayi arttirmak icin socak dus, iliski falan konusu vardi ya onu doktoruma sordum. Oyle seylere gerek yok sen gunluk hayatina devam et dedi. Yuruyus bile soylemedi
Canım senin sancim oluyor mu ki açılman olmuş. Birde bu acilmanin belirtisi var mıdır ki

Son düzenleme:
Back
X