2017 Şubat Anneleri

bizimkiler olgunlaşmayı bekliyorlar içerde :)) geç döllenme oldular herhalde ..

aynen öyle uzaktan bakıyor resmen nstye çok güzel diyo tamam onlar tecrübeli bir bakışta anlıyorlarda bikaç iç rahatlatıcı kelime duymak istiyor insan klasik şeyler dışında :))
Yada pek rahata alıştırdık içeride nazlanıyorlar ;) :):):):)
Bizim bir aile dostu var arkadaşın eşi hesap yapıyordu ilk kızlarında şu burçta doğacak çok karizma vs diye 2 burç geçti 3. En vasat burçta doğdu Bebek42 haftayı doldurunca... Çok mu güldüm diyorum acaba :):):):) başımıza geldi

Kızlar yaaa idrar kaçırma sorunu için kimse bişey demiyor .. doğuran hanımlar sizde cevap verebilirsiniz . Bir tek altına kaçıran hamile benmiyim :oops: geçen hafta 1-2 damla ile başladı . Şimdi bariz portakal büyüklüğünde ıslanıyorum ani kalkma oturma yada tuvalete giderken :oops:

Canım ıgne acıtıyormu ve çocuk dogarken hıssedıyormussun ıcındekı ellerı dogrumu
İğneden önce o bölgeyi uyuşturuyorlar ki benim 5 sene öncesine ait bir kırığım olduğu için 4 kez denediler yinede kötü değildi normal iğne kadar acı oluyor bebek çıkarkenki hisse gelince hareket ettiğini hissediyorsun amaa asla acı yok el falanda hissedilmiyor için rahat olsun ben hemşireyim emin ol hem gördüğüm hemde danışmam sonucunda karar verdim ameliyat sonrasıda ilk emxirme için falan acayip rahat oluyor

Geliyim canim yarsima tecrube olur :) erkek gec gelir derler kuzum da 41 olduk ya :olamaz:

Annemin bir akrabası 43. Haftayı teyet geçti :KK48:

Normal yani essek sipalari hem içeride yoruyorlar yetmiyor birde dışarıda :KK15:

Ama değiyor . İnan ki doğurduktan sonra bu beklemeleri unutuyorsun bile .
Az daha sabret sabirsizlikta geciktiriyor duymussundur kesi. :KK14:

Kızlar yaaa idrar kaçırma sorunu için kimse bişey demiyor .. doğuran hanımlar sizde cevap verebilirsin . Bir tek altına kaçıran hamile benmiyim :oops: geçen hafta 1-2 damla ile başladı . Şimdi bariz portakal büyüklüğünde ıslanıyorum ani kalkma oturma yada tuvalete giderken :oops:
İdrar olduğuna emin misin benim akıntım öyle su gibi... İdrr kaçırmayı ben doğumdan sonra yaşadım normal doğumdan sonra zorlamışım kasları gebelikte yok şuan

Kızlar yaaa idrar kaçırma sorunu için kimse bişey demiyor .. doğuran hanımlar sizde cevap verebilirsiniz . Bir tek altına kaçıran hamile benmiyim :oops: geçen hafta 1-2 damla ile başladı . Şimdi bariz portakal büyüklüğünde ıslanıyorum ani kalkma oturma yada tuvalete giderken :oops:

Bende olmuyor canim. Bende bnm nisan diye adlandirdigim akinti geliyor o sekilde olunca

Annemin bir akrabası 43. Haftayı teyet geçti :KK48:

Normal yani essek sipalari hem içeride yoruyorlar yetmiyor birde dışarıda :KK15:

Ama değiyor . İnan ki doğurduktan sonra bu beklemeleri unutuyorsun bile .
Az daha sabret sabirsizlikta geciktiriyor duymussundur kesi. :KK14:
Hayirlisyla kucagima alayim da canim dedigin gbi hersey unutulur.

İdrar olduğuna emin misin benim akıntım öyle su gibi... İdrr kaçırmayı ben doğumdan sonra yaşadım normal doğumdan sonra zorlamışım kasları gebelikte yok şuan
Geçen hafta alt muayene ile test yapıldı su değilmiş . Zaten sıvı kıvamlı idrar sanırım .. umarım su olayını karıştırmam . Tek korkum o ...

Dün bebeğimin kontrolünden geldik.
İlk kontrolde asla mama vermeyin diyen dr bu sefer 'bu çocuk çok aç kalmış bu haftada 400 gr daha almış olması gerekirdi çok zayıf kalmış'dedi
O anda iki tane patlatacaktım kadına..
Sırf o ilk kontrolde sakın mama vermeyin dedi diye saatlerce başından kalkmadım yemek yiyemedim uyyamadım kızımı emzirdim.
Uykusuzluktan ve açlıktan sütüm artmadı ama sırf dr ve çevredeki bilmişler bik bik ettiği için gıdım gıdım mama verdim.
Eşime nerdeyse hergün 'Momo vororsonoz ommoz, oslooo vorrmoyon' diyenler yüzünden eşimle günlerce kavga ettim 'bu çocuk aç nolur bari azıcık verelim' diye.
Yeri geldi ondan gizli verdim.
Tüm bunların üstüne dün dr bizim verdiğimiz miktarın nerdeyse 4 katı kadar mama vermemiz gerektiğini söyledi.

Hay sizin diplomanıza.
Hay herşeye yorum yapan sözde akraba ve arkadaşlara......
Neyse...

Dün geldik hastaneden ve kızımı 2 hafta aç bırakmanın vicdan azabıyla önce güzelce banyo yaptırdım sonra dayadım mamayı.
O doydu ben huzur buldum.
Dünden beri yavrum ana öğün olarak mama aralarda da meme ile beslenip misler gibi uyyo.
Gün boyu ağlayan çocuğum birden sessizce etrafı huzurla seyreden bi çocuğa dönüştü.
16 gündür ilk defa 4 saat uyudum, uykumu aldım. İlk defa 3 öğün yemek yedim.
Anında sütümün az da olsa arttığını farkettim.

Uzun lafın kısası....
-Bebek bizim bebeğimiz, dr bile olsa bizim annelik hislerimizle anladığımızdan daha fazlasını anlamıyo.
-hepimiz anne sütüne alıştırmak istiyoruz bebeklerimizi. Keşke hiç mama vermesek. Ama sütümüz bi türlü artmadıysa (15.günde hala 30 ml sağan ben gibi) bebeğe eziyet etmenin alemi yok, minicik bi can o, 'saatlerce aç kalsın ama asla mama verme' diyenleri lütfen kaale almayın.
-ve son olarak; her bebek farklıdır, oyüzden her kafadan farklı ses çıkıyo. O nedenle mümkün mertebe bu dönemde güvendiğiniz kişiler dışında fikir alışverişi yapmayın. Ben şahsen bundan böyle hiç bir lohusa bana fikir danışmadıkça ağzımı açmıcam...

Bu hayat dersleri de şu köşede dursun şöyle...

Arkadaşlar kaç gündür takip edemedim doğum yapanları tebrik ediyorum. bekleyenleride tez zamanda kurtarsın Rabbim.5 gün önce doğum yaptım epidural sezeryanla.Sütüm hiç yok mama veriyoruz aşırı üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum. Süt olması için ne yapmalıyım. Şimdiden tşk.
Canim öncelikle hayirli uğurlu olsun bebisin allah anali babali büyütmek nasip etsin.Benimde ilk 2 hafta kayinvalidemin yüzünden aşırı stresten sütüm kesildi.Çok sıkılmıştım önce onu evden gönderdim.Sonra sütü arttirmak için arayisa girdim.Kuru dut,helva,lactamil emziren anneler için karışık cay,naturpy milk tea cay ve bol su ile çok şükür bebeğime yetecek kadar sütüm olmaya gogsum dolmaya basladi cook şükür. Bende her mama verdigimde ağlıyordum bunalima girmistim artik."sen mama verirsen süt gelmez tabi"ac bu çocuk acc"cümlelerini duydukca cocuguma yetmiyormuşum dusuncesi beni mahvederdi.Simdi şükür diyorum.

Back
X