2017 Şubat Anneleri

kalimero87 kalimero87 ben normal doğum yaptım, Doğumdan sonraki ilk gün ve gecede 2 kez tam tuvaletim boşaldı tutamadım. Hatta o kadar korktum ki doktora mesane ile ilgili birşey mi oldu diye sorarken görmen lazımdı. Bebek mesaneye baskı yaptığı için olabiliyormuş, vücut o baskıya o kadar alışıyormuş ki ben ihtiyacımı hissetmiyormuşum, bi süre sonra normale dönecek dedi ki 15. Gün oldu Doğum yapalı bi daha olmadı çok şükür:eek::KK1:

Kızlar sizde kanama durumu nasıl bende başlarda fazlaydı azaldı sonra şimdi biraz önce bir kan boşaldı korktum iki üç saniyeydi ama giderek azalması mı gerekiyor yoksa düzensiz mi korkuyorum dikişlere bişey mi oldu 10. Günüm
22.günüm kanama yok kahverengi akinti var o da cok az dikislerim duseli cok oldu ama vajene yakin yerdeki dikisim acilmisti o hala kapanmadi.kizlar dogumdan sonra benim tüyler hormonlu gibi aşırı derece uzadi birden sizde durumlar ne?

Ter icinde kala kala yatiyorum ustumu bile acmiyorum usutmeyim diye ya :)

İnce giyin pişik olacaksın ayol :)
sadece ayağını sıcak tut bi de sabah kalktın ya sırtına bşey al. Rüzgar yeme . o manalarda söyledim. Yoksa kalın kalın ye ter içinde kal demedim. O da sıkıntı yapar canım.
Bebeğine nasıl dikkat ediyorsan kendine de öyle dikkat etmen lazım. Çünkü aranızda süt bağı da dahil bi dünya bağ var.

22.günüm kanama yok kahverengi akinti var o da cok az dikislerim duseli cok oldu ama vajene yakin yerdeki dikisim acilmisti o hala kapanmadi.kizlar dogumdan sonra benim tüyler hormonlu gibi aşırı derece uzadi birden sizde durumlar ne?

Bebeğin 4 ayına kadar bazı insanlarda kıl oranında %50 artış olabiliyor.
Mesela bi dönem de kafamda saç kalmayacak diye endişe edeceksin. Hem bebein hem senin saçlar dökülmeye başlayacak

Kızlar yaaa idrar kaçırma sorunu için kimse bişey demiyor .. doğuran hanımlar sizde cevap verebilirsiniz . Bir tek altına kaçıran hamile benmiyim :oops: geçen hafta 1-2 damla ile başladı . Şimdi bariz portakal büyüklüğünde ıslanıyorum ani kalkma oturma yada tuvalete giderken :oops:

Öyle hapşırınca falan bi kaç damla kaçması normal, özellikle hamileliğin son aylarında.
Ama daha da fazla bi kaçırma söz konusu ise mutlaka doktora git canım

İnce giyin pişik olacaksın ayol :)
sadece ayağını sıcak tut bi de sabah kalktın ya sırtına bşey al. Rüzgar yeme . o manalarda söyledim. Yoksa kalın kalın ye ter içinde kal demedim. O da sıkıntı yapar canım.
Bebeğine nasıl dikkat ediyorsan kendine de öyle dikkat etmen lazım. Çünkü aranızda süt bağı da dahil bi dünya bağ var.

Ben daha dogum yapmadim canim ama incede giyiniyorum yinede ates basiyor. Ellerimi birnirine degdiremiyorum

Ben daha dogum yapmadim canim ama incede giyiniyorum yinede ates basiyor. Ellerimi birnirine degdiremiyorum

Ah ben 29 Temmuz da doğum yaptım. O terlemeyi bana sor sen bide hahaha
Eklemlerimden su damlıyordu. Günde 3-4 defa dua giriyordum. Gögüs altlarım pişti yaw.
Doğurdum bu defa emzirirken kan ter içinde kalır oldum.

Bebeğin 4 ayına kadar bazı insanlarda kıl oranında %50 artış olabiliyor.
Mesela bi dönem de kafamda saç kalmayacak diye endişe edeceksin. Hem bebein hem senin saçlar dökülmeye başlayacak
Inanilmaz bir artış oldu tüylerde dikis acilmasindan dolayi ve bebegimden dolayi kuaföre sire gidemedim cok rahatsizim bu durumdan.Hamileliginde vitamin kullananlarda sonrasında çok dökülme oluyormus saclarda ve kas kirpikte.

Dün bebeğimin kontrolünden geldik.
İlk kontrolde asla mama vermeyin diyen dr bu sefer 'bu çocuk çok aç kalmış bu haftada 400 gr daha almış olması gerekirdi çok zayıf kalmış'dedi
O anda iki tane patlatacaktım kadına..
Sırf o ilk kontrolde sakın mama vermeyin dedi diye saatlerce başından kalkmadım yemek yiyemedim uyyamadım kızımı emzirdim.
Uykusuzluktan ve açlıktan sütüm artmadı ama sırf dr ve çevredeki bilmişler bik bik ettiği için gıdım gıdım mama verdim.
Eşime nerdeyse hergün 'Momo vororsonoz ommoz, oslooo vorrmoyon' diyenler yüzünden eşimle günlerce kavga ettim 'bu çocuk aç nolur bari azıcık verelim' diye.
Yeri geldi ondan gizli verdim.
Tüm bunların üstüne dün dr bizim verdiğimiz miktarın nerdeyse 4 katı kadar mama vermemiz gerektiğini söyledi.

Hay sizin diplomanıza.
Hay herşeye yorum yapan sözde akraba ve arkadaşlara......
Neyse...

Dün geldik hastaneden ve kızımı 2 hafta aç bırakmanın vicdan azabıyla önce güzelce banyo yaptırdım sonra dayadım mamayı.
O doydu ben huzur buldum.
Dünden beri yavrum ana öğün olarak mama aralarda da meme ile beslenip misler gibi uyyo.
Gün boyu ağlayan çocuğum birden sessizce etrafı huzurla seyreden bi çocuğa dönüştü.
16 gündür ilk defa 4 saat uyudum, uykumu aldım. İlk defa 3 öğün yemek yedim.
Anında sütümün az da olsa arttığını farkettim.

Uzun lafın kısası....
-Bebek bizim bebeğimiz, dr bile olsa bizim annelik hislerimizle anladığımızdan daha fazlasını anlamıyo.
-hepimiz anne sütüne alıştırmak istiyoruz bebeklerimizi. Keşke hiç mama vermesek. Ama sütümüz bi türlü artmadıysa (15.günde hala 30 ml sağan ben gibi) bebeğe eziyet etmenin alemi yok, minicik bi can o, 'saatlerce aç kalsın ama asla mama verme' diyenleri lütfen kaale almayın.
-ve son olarak; her bebek farklıdır, oyüzden her kafadan farklı ses çıkıyo. O nedenle mümkün mertebe bu dönemde güvendiğiniz kişiler dışında fikir alışverişi yapmayın. Ben şahsen bundan böyle hiç bir lohusa bana fikir danışmadıkça ağzımı açmıcam...

Bu hayat dersleri de şu köşede dursun şöyle...
:KK9::KK9::KK9:

Gazlı bebek annecikler. Akşamları taze (sallama değil) rezene kaynatın içim. Hatta bebişinize de 1 çay kaşığı verebilirsiniz ama 1-2 aylıkdan sonra :)
Bi de sab simplex de çok iyi geliyor

kalimero87 kalimero87 ben normal doğum yaptım, Doğumdan sonraki ilk gün ve gecede 2 kez tam tuvaletim boşaldı tutamadım. Hatta o kadar korktum ki doktora mesane ile ilgili birşey mi oldu diye sorarken görmen lazımdı. Bebek mesaneye baskı yaptığı için olabiliyormuş, vücut o baskıya o kadar alışıyormuş ki ben ihtiyacımı hissetmiyormuşum, bi süre sonra normale dönecek dedi ki 15. Gün oldu Doğum yapalı bi daha olmadı çok şükür:eek::KK1:
Evet dediğin gibi normalmiş. Ama kimse Doğum öncesi gündeme getirmeyince anormal hissettim . Doktor Doğumdan sonra 3 hafta sonra geçmezse gel dedi.. seninkinin düzelmesinede sevindim

Ah ben 29 Temmuz da doğum yaptım. O terlemeyi bana sor sen bide hahaha
Eklemlerimden su damlıyordu. Günde 3-4 defa dua giriyordum. Gögüs altlarım pişti yaw.
Doğurdum bu defa emzirirken kan ter içinde kalır oldum.

Senin mevsimden dolayi buyuk sanssizliginbolmus canim ya

Inanilmaz bir artış oldu tüylerde dikis acilmasindan dolayi ve bebegimden dolayi kuaföre sire gidemedim cok rahatsizim bu durumdan.Hamileliginde vitamin kullananlarda sonrasında çok dökülme oluyormus saclarda ve kas kirpikte.

Canım vitamin kullanmayanda da oluyor o. Bir süre sonra duruyor. Ama bi şampuan vardı adını unuttum. Gerçekten çok etkili.
Ben argan, keratinin, zeytinyağı, bademyağı falan baya kullandım bi .... yaramadı :)
sonra biri bu şampuanı tavsiye etti, onu da deneyeyim dedim. Acaip işe yaradı.
Başka bi forumda adını yazmıştım istersen bi bakarım

Canım vitamin kullanmayanda da oluyor o. Bir süre sonra duruyor. Ama bi şampuan vardı adını unuttum. Gerçekten çok etkili.
Ben argan, keratinin, zeytinyağı, bademyağı falan baya kullandım bi .... yaramadı :)
sonra biri bu şampuanı tavsiye etti, onu da deneyeyim dedim. Acaip işe yaradı.
Başka bi forumda adını yazmıştım istersen bi bakarım
Bizdede olursa aklımızda bulunsun canim :)

Kızlar bizim bebisler kış bebisi.Ilk baslarda kızıma sapka takıyordum, sapka uyurken kafasını hareket ettirdiginde gözüne gelince cok sinirleniyor ve ağlıyor diye sapka 2 gündür takmıyorum. Uykulari bölünmüyor.Yüzü soğuksa üşümüş mü oluyor bebislerimiz?Vücut ısısı ellerden ve ayaklarin soğukluğuna sıcaklığına göre olculmeyecegini biliyorum ama sapka takmayinca üşütür müyüm diyede korkuyorum.

Back
X