2017 Şubat Anneleri

Kızlar sizde kanama durumu nasıl bende başlarda fazlaydı azaldı sonra şimdi biraz önce bir kan boşaldı korktum iki üç saniyeydi ama giderek azalması mı gerekiyor yoksa düzensiz mi korkuyorum dikişlere bişey mi oldu 10. Günüm
Benim kanama dengesiz bazen çok akıyor bazen çok az geliyor.

Dün bebeğimin kontrolünden geldik.
İlk kontrolde asla mama vermeyin diyen dr bu sefer 'bu çocuk çok aç kalmış bu haftada 400 gr daha almış olması gerekirdi çok zayıf kalmış'dedi
O anda iki tane patlatacaktım kadına..
Sırf o ilk kontrolde sakın mama vermeyin dedi diye saatlerce başından kalkmadım yemek yiyemedim uyyamadım kızımı emzirdim.
Uykusuzluktan ve açlıktan sütüm artmadı ama sırf dr ve çevredeki bilmişler bik bik ettiği için gıdım gıdım mama verdim.
Eşime nerdeyse hergün 'Momo vororsonoz ommoz, oslooo vorrmoyon' diyenler yüzünden eşimle günlerce kavga ettim 'bu çocuk aç nolur bari azıcık verelim' diye.
Yeri geldi ondan gizli verdim.
Tüm bunların üstüne dün dr bizim verdiğimiz miktarın nerdeyse 4 katı kadar mama vermemiz gerektiğini söyledi.

Hay sizin diplomanıza.
Hay herşeye yorum yapan sözde akraba ve arkadaşlara......
Neyse...

Dün geldik hastaneden ve kızımı 2 hafta aç bırakmanın vicdan azabıyla önce güzelce banyo yaptırdım sonra dayadım mamayı.
O doydu ben huzur buldum.
Dünden beri yavrum ana öğün olarak mama aralarda da meme ile beslenip misler gibi uyyo.
Gün boyu ağlayan çocuğum birden sessizce etrafı huzurla seyreden bi çocuğa dönüştü.
16 gündür ilk defa 4 saat uyudum, uykumu aldım. İlk defa 3 öğün yemek yedim.
Anında sütümün az da olsa arttığını farkettim.

Uzun lafın kısası....
-Bebek bizim bebeğimiz, dr bile olsa bizim annelik hislerimizle anladığımızdan daha fazlasını anlamıyo.
-hepimiz anne sütüne alıştırmak istiyoruz bebeklerimizi. Keşke hiç mama vermesek. Ama sütümüz bi türlü artmadıysa (15.günde hala 30 ml sağan ben gibi) bebeğe eziyet etmenin alemi yok, minicik bi can o, 'saatlerce aç kalsın ama asla mama verme' diyenleri lütfen kaale almayın.
-ve son olarak; her bebek farklıdır, oyüzden her kafadan farklı ses çıkıyo. O nedenle mümkün mertebe bu dönemde güvendiğiniz kişiler dışında fikir alışverişi yapmayın. Ben şahsen bundan böyle hiç bir lohusa bana fikir danışmadıkça ağzımı açmıcam...

Bu hayat dersleri de şu köşede dursun şöyle...
Boşver ivocum herkes çok biliyor. Aç kalsa daha mı iyi. Madem mama kaka niye satışına izin veriyorlar. Ben ilk 4 5 gün verdim sarılık olmadı oğlum. Hiç de pişman değilim.

Bebde de var ayni sey takmiyorum iki gundur takarken hep rahatsiz oluyor agliyordu. Bi de asiri basi terliyor emerken artik. Ev de sicak yeterince üşümüyordur umarim
Bende kararsiz kaldim fındık burunlu kızım burnu tıkalı aspiratorle temizliyorum ama nefes alamayincada korkuyorum hasta olmustur diye.

Günaydın kızlar,
Oğlumu emzirdikten sonra altını alayım dedim uyandı hala uyumuyor. Keşke önce altını degistirseymisim. acken altını degistordigimde çok ağlıyor diye emzirdikten sonra yapayım dedim ama hata etmişim. Bundan sonra ağlasa da önce altını degistirecegim. Gözlerimden uyku akıyor ama bizim ufakligin gizler cin gibi hiç uyumaya niyeti yok. Neyse herkese iyi sabahlar.

Selam kızlar, pazartesi günü pamuğuma spinal sezeryan ile kavuştum. Darısı bekleyenlerin başına, süt, meme yarası vs gibi sorunlar bizde de bar. Hepsi geçicek inşAllah. Bekleyenlere bir avazda kurtulmalarını temenni ediyorum. Fazla bakamadım önceki sayfalara doğum yapanlara tebrikler diyorum. Sağlıcakla kalın

Selam kızlar, pazartesi günü pamuğuma spinal sezeryan ile kavuştum. Darısı bekleyenlerin başına, süt, meme yarası vs gibi sorunlar bizde de bar. Hepsi geçicek inşAllah. Bekleyenlere bir avazda kurtulmalarını temenni ediyorum. Fazla bakamadım önceki sayfalara doğum yapanlara tebrikler diyorum. Sağlıcakla kalın

Canım gözünaydın , sağlıkla analı babalı büyüsün minişin:) nasıl geçti herşey yolunda mıydı korktuğun gibi olmamıştır inşallah

Günaydın kızlar,
Oğlumu emzirdikten sonra altını alayım dedim uyandı hala uyumuyor. Keşke önce altını degistirseymisim. acken altını degistordigimde çok ağlıyor diye emzirdikten sonra yapayım dedim ama hata etmişim. Bundan sonra ağlasa da önce altını degistirecegim. Gözlerimden uyku akıyor ama bizim ufakligin gizler cin gibi hiç uyumaya niyeti yok. Neyse herkese iyi sabahlar.

Canım benim kız da altını açarken çok bağırıyordu ama pişik ve ıslak mendilden öyleymiş.
Pişiği geçip ıslak meldili sıcak suda ılıtınca şuan çok tepki vermiyo.
Bazen de altını açtıktan sonra ılık suyla yıkıyorum poposunu ve belden altına saç kurutma makinası tutuyorum o da mayıştırıp uyku yapıyo.
Bi de alt değiştirmeyi çoğu zaman tam ayıkmadam yapıyorum, uyanmaya yakın homurtu sesleri çıkardığı vakit ilk altını açıyom, öyle olunca da çok ses çıkarmıyo.

Uykuya zor dalan bebekler için güzel bi program :)
Screenshot_20170222-073938.webp

Kizlar gunaydin. Bu gece de dogum haberi yok sanirim. Esimin israri uzerine doktorumu arayip muayene isteyip istemedigini soracagim. Aslinda biraz da endiseliyim acaba beni hemen doguma mi alir bugun cagirirsa diye. Ama hersey normalse ben cumadan sonrasini da beklemeyi dusunuyorum. Tecrubeli anneler bana fikir verebilir belki bu konuda yani brklemk konusnda bugun 40+4 olduk :anneadayı:o_O

Günaydın herkese
Dün 41 haftamız doldu doktorumla durumu değerlendirdik nstde sancı yok bebeğin suyu ve kalp atışları iyi bu yüzden 1 hafta daha beklemeye karar verdik gece saat 3 te kasıklarımın ağrısıyla uyandım sonra geçti sabah kalktığımda tuvalette nişan geldi sanırım bugün yarın doğumum olur inşallah

Hayırlı olsun Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.

M macey tebrik ederim sağlıcakla büyüt kuzunu cnm darısı bizlere olsun benim de ikinci gebeliğim inş seninki gibi olur bende ilkinde 8 saatte doğum yapmıştım yazdığını okuyunca çok Mutlu oldum
canım benim çok teşekkür ederim, YÜCE RABBİM TÜM ANNELERE KOLAY DOĞUMLAR NASİP ETSİN İNŞALLAH, doğuma yakın bolbol hurma ye,ben birgün öncesinde yatış yaptım hastaneye,sabaha kadar hurma yedim, bide komşum giderken bana çörek otu yağı verdi küçük plastik bir kaptaydı,mermi büyüklüğünde, içip ardından ılık su iç demişti yaptım, açılmayı hızlandırır demişti, öyle de oldu, tavsiye ederim. RABBİM SAĞLIKLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN YAVRUNU,TÜM HAMİŞLERE İNŞALLAH

gozun aydin canim allah anali babali saglucakla buyutsun insallah

Bebde de var ayni sey takmiyorum iki gundur takarken hep rahatsiz oluyor agliyordu. Bi de asiri basi terliyor emerken artik. Ev de sicak yeterince üşümüyordur umarim

Benim olum 7 aylık hala emerken başı terliyor. Doktor bi sorun yok kuruntu yapma demişti :)

Back
X