2017 Şubat Anneleri

Ayy sorma yaa..Hafif sarilik var demisti dr her firsatta emziriorm o yuzden..Her emmeden sonra da cikartioz gazini ama hala ikinio kasilip aglio ozellikle gece gündüz oyle bir sorunumuz yok..Siz nasil oldunuz??

Allah kolaylık versin canım.
Gaz olayı çok can sıkıcı...
Biz iyiz çok şükür. Son ultrasonumuz çok güzel çıktı. Aslında çıkan değere göre yine ameliyat geçirmesi gerekiyor kuzum ama doktor takibe aldı. Bakalım 2 hafta sonrav yine değerimiz düşmüş olursa ameliyata gerek kalmayacak inşallah..

Arkadaşlar kaç gündür takip edemedim doğum yapanları tebrik ediyorum. bekleyenleride tez zamanda kurtarsın Rabbim.5 gün önce doğum yaptım epidural sezeryanla.Sütüm hiç yok mama veriyoruz aşırı üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum. Süt olması için ne yapmalıyım. Şimdiden tşk.

Canım bol bol su iç ve dinlen.
Uykunu almaya çalış ve hiç kafana takma...
Zamanla gelir inşallah.

Dün bebeğimin kontrolünden geldik.
İlk kontrolde asla mama vermeyin diyen dr bu sefer 'bu çocuk çok aç kalmış bu haftada 400 gr daha almış olması gerekirdi çok zayıf kalmış'dedi
O anda iki tane patlatacaktım kadına..
Sırf o ilk kontrolde sakın mama vermeyin dedi diye saatlerce başından kalkmadım yemek yiyemedim uyyamadım kızımı emzirdim.
Uykusuzluktan ve açlıktan sütüm artmadı ama sırf dr ve çevredeki bilmişler bik bik ettiği için gıdım gıdım mama verdim.
Eşime nerdeyse hergün 'Momo vororsonoz ommoz, oslooo vorrmoyon' diyenler yüzünden eşimle günlerce kavga ettim 'bu çocuk aç nolur bari azıcık verelim' diye.
Yeri geldi ondan gizli verdim.
Tüm bunların üstüne dün dr bizim verdiğimiz miktarın nerdeyse 4 katı kadar mama vermemiz gerektiğini söyledi.

Hay sizin diplomanıza.
Hay herşeye yorum yapan sözde akraba ve arkadaşlara......
Neyse...

Dün geldik hastaneden ve kızımı 2 hafta aç bırakmanın vicdan azabıyla önce güzelce banyo yaptırdım sonra dayadım mamayı.
O doydu ben huzur buldum.
Dünden beri yavrum ana öğün olarak mama aralarda da meme ile beslenip misler gibi uyyo.
Gün boyu ağlayan çocuğum birden sessizce etrafı huzurla seyreden bi çocuğa dönüştü.
16 gündür ilk defa 4 saat uyudum, uykumu aldım. İlk defa 3 öğün yemek yedim.
Anında sütümün az da olsa arttığını farkettim.

Uzun lafın kısası....
-Bebek bizim bebeğimiz, dr bile olsa bizim annelik hislerimizle anladığımızdan daha fazlasını anlamıyo.
-hepimiz anne sütüne alıştırmak istiyoruz bebeklerimizi. Keşke hiç mama vermesek. Ama sütümüz bi türlü artmadıysa (15.günde hala 30 ml sağan ben gibi) bebeğe eziyet etmenin alemi yok, minicik bi can o, 'saatlerce aç kalsın ama asla mama verme' diyenleri lütfen kaale almayın.
-ve son olarak; her bebek farklıdır, oyüzden her kafadan farklı ses çıkıyo. O nedenle mümkün mertebe bu dönemde güvendiğiniz kişiler dışında fikir alışverişi yapmayın. Ben şahsen bundan böyle hiç bir lohusa bana fikir danışmadıkça ağzımı açmıcam...

Bu hayat dersleri de şu köşede dursun şöyle...

Yaşadıklarının aynısını ilk oğlumda yaşadım. O yüzden bu defa ne olursa olsun kimseyi sallamıyacağım dedim.
Bu bebeğimde de sütüm az geliyor maslesef. 28 günlük olduk ve hala toplam 40 -45 cc sağıyorum. Ne yapayım , demek ki süt üretimi her annede aynı olmuyor.Ben elimden geleni yapıyorum. En az 1 saat emzirip üzerine mamasını veriyorum..
Annem ve kaynana her seferinde "mamayı çok verme" diye bunaltsalarda hiiiç takmıyorum valla.Oğluşum ne isterse o..
Sen de en iyisini yapmışsın canım.

Günaydın kızlar,
Oğlumu emzirdikten sonra altını alayım dedim uyandı hala uyumuyor. Keşke önce altını degistirseymisim. acken altını degistordigimde çok ağlıyor diye emzirdikten sonra yapayım dedim ama hata etmişim. Bundan sonra ağlasa da önce altını degistirecegim. Gözlerimden uyku akıyor ama bizim ufakligin gizler cin gibi hiç uyumaya niyeti yok. Neyse herkese iyi sabahlar.

Valla bizde aynı durumdayız. Sabah 5te uyandı. Emdi ,kakasını yaptı ve ne yaptıysam geri uyumadı.
Şuan kucağımda uyukluyor yaramaz. Olan bana oldu.

Selam kızlar, pazartesi günü pamuğuma spinal sezeryan ile kavuştum. Darısı bekleyenlerin başına, süt, meme yarası vs gibi sorunlar bizde de bar. Hepsi geçicek inşAllah. Bekleyenlere bir avazda kurtulmalarını temenni ediyorum. Fazla bakamadım önceki sayfalara doğum yapanlara tebrikler diyorum. Sağlıcakla kalın

Hayırlı olsun...

@renklerguzeldir ,kolay geçer inşallah doğumun. Allah yardımcın olsun

Dogum sonrasi kanamam sadece 1 hafta oldu 4 gundur de kesildi 1 damla bile gelmiyor.. normal mi acaba? Spinal sezeryan olmustumm.
Cuma dr a gidicem bakalim

Ben 28 gün oldu spinal sezeryan olalı.
Hala ara ara kanama devam ediyor.
Mesela 1 gün kanama oluyor ,3 -4 gün olmuyor. Sonra tekrar bi lekelenme oluyor filan..İlk haftadan sonra benim de 1 hafta olmadı sonra tekrar başladı.
Normal demişti doktorum.

@Loveali canım geçmiş olsun. Kuzucuğun öksürüğü varmış sanırım. Çabuk atlatır inşallah..

Günah mı bilmiyorum ama insanın içine sinmez ki:KK43: abdestsiz emzirmek hiç istemiyorum öyle bir durum yaşamayız inşallah

Belki yanılıyorumdur ama uygun ya da günah boyutu olup olmadığını bilmiyorum ama hiç bu yüzden oğlumda böyle bir şey yaşamadık

Gusletmesi farz olan kadın, ihtiyaç duyduğu anda gusülden önce çocuğunu emzirebildiği gibi, temizlik de yapar, bulaşık da yıkayabilir. Gusülsüzlüğü bu gibi hizmetlerine mâni olmaz.

Ancak, guslü bir namaz vakti geçirecek kadar tehir etmemek gerektiğini de âlimlerimiz ikaz yollu ihtar etmişlerdir. Çünkü, namaz vakti geçtiği hâlde gusletmemek, namazı kazaya bırakmak demektir. Özürsüz namazı kazaya bırakmak ise câiz değildir.

Bu bakımdan, kendisine gusül farz olan kadın, gusülden önce gereken işleri yapar, temizlikte bulunur, hatta yemek dahi hazırlarsa da bulduğu ilk fırsatı hemen kullanıp guslünü yapmalı, gusülsüzlüğünü bir namaz vakti çıkıncaya kadar ertelememelidir. Resûl-i Ekrem Efendimiz, guslünü özürsüz erteleyenleri ikaz ettiği hadîsinde, cünübün bastığı toprağın kendisine lânet okuyacağını hatırlatmış, guslü tehir etmemeyi tembih buyurmuştur.

Bununla beraber gusülsüz insan, necis de değildir. Mânevî kirlidir, ama necis hükmünü almaz. Ebû Hüreyre (R.A.) Resûl-i Ekrem Efendimize bu mevzuda sorduğu sorusuna şöyle cevap almıştır:

"Sübhânallah! Hiç mümin necis olur mu?.."(bk. İbn Mâce, Tahâret, 80)

Demek ki, cünüp insan mânen kirlidir, ama bu kirlilik kendisinden tiksinilmesine sebep olacak necislik hükmünü de almaz.

Bu konu hakkında açıklık getireyim istedim

Eklentiler

• IMG_4218.webp
    IMG_4218.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 76
Günaydın kızlar . Dün hastaneye yatış yapıyorum demiştim . Kısaca şöyle anlatayım . Gece idrarmı Sumu geldi anlamadım ama dün sabah öğlene kadar 10 kez ped değiştirdim. Öğlen hastaneye geldiğimde açıklık yoktu ve saat 1 sancı başladı . Direkt 5-6 dk da bir . Herşey çok güzeldi . 17:00 de açıklık 8 cm olunca çatalda ıkınmaya başladım ve 18:30 da Doğum oldu . Ikınmayı bilmediğimden biraz geç oldu. Oğlumda bende çok yorulduk ve vakumla çekildi .. şükür iyiyiz emmeye başladı direkt . Doğum yapacaklara çok dua ettim . Rabbim tez zamanda kalab 3-5 kişiyede nasip etsin :anne:

Günaydın kızlar . Dün hastaneye yatış yapıyorum demiştim . Kısaca şöyle anlatayım . Gece idrarmı Sumu geldi anlamadım ama dün sabah öğlene kadar 10 kez ped değiştirdim. Öğlen hastaneye geldiğimde açıklık yoktu ve saat 1 sancı başladı . Direkt 5-6 dk da bir . Herşey çok güzeldi . 17:00 de açıklık 8 cm olunca çatalda ıkınmaya başladım ve 18:30 da Doğum oldu . Ikınmayı bilmediğimden biraz geç oldu. Oğlumda bende çok yorulduk ve vakumla çekildi .. şükür iyiyiz emmeye başladı direkt . Doğum yapacaklara çok dua ettim . Rabbim tez zamanda kalab 3-5 kişiyede nasip etsin :anne:
Hayırlı olsun canım senşn adına çok sevindim kaçıncı haftandı :) rabbim analı babalı hayırlı huzurlu ömür versin inşallah

Gozun aydin canim. Rabbim biz bekleyenlere de boyle kolay dogum nasip etsin

Hayırlı uğurlu olsun Can'ım ne mutlu sana masaalah

Günaydın herkese kızlar sizlerde de başladı mı ağzı bana yok burnu sana benziyor muhabbetleri :KK46: gerçi bayağı degisiyorlar deniyor ama bakalım şimdilik hiçbir yeri bana benzemiyor en azından bir yeri benzeseydi tamamiyle eşime benziyor ve bu beni biraz üzdü içten içe bana da benzeyen bir yeri olsun isterdim :KK48:
iyi yanlari sana cekmistir uzulme sen canim

Bu memenin kahverengi kısmını verenler nasıl yapiyonuz benim ogluş hep ucunda :işsiz:o_O
tomrisin emzirme notlarini okumani tavsiye ederim. ucunu verirsen cocuk tam cekemez sutu. ve zamanla sutun azalir. hemde gogus ucun yara olur. kahverengi kismi tam ver agzina bebeginin alt dudagi disa bakacak sekilde.

Valla benimde çatılarda sorun yok pazartesi gittiğimde rahimde incelme var yakındır gelmesi dedi bakalım beyfendinin keyfini ekliyoruz artık :) çatı muayenesi oldun ya lekelenmen gelebilir koyu kahve falan. Kaçıncı haftan
Benim 40+1 canım. Leke felan olmadı öyle deli gibi acıma da olmadı muayenede
bizim doktora gore her gün ilişki olmaliymis:halay:
Oldu canimm. Nefesi zor alıyorum :D
Bi kişiyi daha kaybettik :)) renklergüzeldir de doğuruyo.. kız adımız doğuramayanlara çıkacak abovvvvv :)))
Ayyy hayırlı olsun ya
Hayırlı olsun canım darısı bize
Allah yardimcin olsun canim. Sende doguruyorsun masallah. Insallah hayirlisiyla acilmanda olmustur da dogum yapmisindir
kız şaka maka günü geçip doğurmayan ikimiz kaldık herhalde

tomrisin emzirme notlarini okumani tavsiye ederim. ucunu verirsen cocuk tam cekemez sutu. ve zamanla sutun azalir. hemde gogus ucun yara olur. kahverengi kismi tam ver agzina bebeginin alt dudagi disa bakacak sekilde.
Benim dikisler biraz duzelip oturmaya başlayınca çok şükür daha rahat emiyoruz şuan

Vuuuvvvv gelişmeler olmuş çok şükür bi iki kişi daha sonunda doğurmuş :KK46::KK46::halay: kalimero87 kalimero87 canım gözün aydın hayırlı olsun bol sütlü gazsız günlerin olsun inş :)

R renklerguzeldir canım dogurdunmu şuan bilmiyorum ama yatış yapılmış sana da şimdiden hayırlı uğurlu olsun inş

E E1010 da doğum yapmış canım sana da hayırlı olsun Rabbim sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inş

Şiiiii siz neyi bekliyonuz :) anladınız siz :KK70::KK70::confused::confused::confused:

Back
X