• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

İvo dan sorular vol.5 :)
1- bebeğimin yüzünde 10larca sivilce var. Beyaz uçlu ergenlik sivilcesi gibi? Nedenini bilen var mı kızlar?
2-son bi kaç gündür kızımın ciddi uyku sorunu var. Yani mesela 10-12 saat aralıksız uyumuyo. Sonra bi uyyo 3-3buçuk saat. Yani sık uyuyup uyanması gerekirken böyle bi düzensizlik oldu. Benzer bi durum yaşayan var mı?
3- mamadan sonra tamamen anne sütüne geçenler kaç gün mama verdi ve sütleri ortalama kaç ml iken mamayı bıraktılar?
benım bebişimin yuzude oyle ısılık oldu bır cay brdgı suya bır cay kasgı karbonat doktum panukla sıldm ıkı gun oldu kuruyo ıkı kez sılıorum kuruolurum hemn.mama vermıorum 75 ml ıctı ıkı saat uyur smdı sonra yıne emer gecede boyle en fazla uyku 3 saat

Hanımlar Merhaba;

Birçoğunuz bebişlerinize kavuştunuz.Allah analı babalı büyütsün.Gözünüz aydın.Gün sayanlara da kolay doğumlar diliyorum.
Kısmetse nisan annesi olucam.Hacı Şerif ten çikolata yaptıran oldu mu?Çikolatası iyi mi,tavsiye edermisiniz?

Hanımlar Merhaba;

Birçoğunuz bebişlerinize kavuştunuz.Allah analı babalı büyütsün.Gözünüz aydın.Gün sayanlara da kolay doğumlar diliyorum.
Kısmetse nisan annesi olucam.Hacı Şerif ten çikolata yaptıran oldu mu?Çikolatası iyi mi,tavsiye edermisiniz?
bebekçikolatası.netten yaptrdım cıkolatalar pelıtın guzeldı uc kutu almştım burda yaptıranlatn tavsıyesıyle almıştm memnun kldm

Kızlar süt saginca dışarda bekletiyonusmu bekletiyosaniz ne kadar bekler birde iki göğüs saginca kaç cc geliyo
ben sağdığımda 2-3 saat bekletiyorum. değişiyor bazen 70 cc bazen 100 cc iki göğüsten.

Oğluşum un emme isteği zayıf bugün :KK43: dün azdı ama bugün biraz daha zayıfladı memeyi uzatinca şap diye kapiyodu ama dün ve bugün memeyi zorla veriyorum :KK43: biberonla da az ağladı veriyim dedim onu da öyle isteksiz az aldı :KK43: noluyo ogluma herşeyi çok iyi derken nazar mı oldu napti moralim çok bozuluyo :KK42::KK42:

Hayırlı akşamlar kızlar..
Bugün oğlumu 1.ci ay kontrolüne götürdük.
Mama destekli 1 kilo almış. Bu şekilde devam edebilirsiniz dedi doktorumuz.
Önce her iki göğüsü 15-20 dakila emzirip üzerine aldığı kadar mama veriyoruz...

Tekrar ultrasona gönderdi bizi. Geçen hafta başka hastanede yapılan sonuca pek itimat etmedi.
Ultrasonda genişleme aynı görünüyor fakat bu defa da sıkıntılı olan böbrek diğer böbreğin iki katı olmuş ve maalesef büyüme devam ediyor...
Tekrar sonucu alıp başka hastanedeki prof.a götürdük. Onun değerlendirmesi sonucu ameliyata karar verildi...
Pazartesi sabah 9 da alacaklar :KK43:...

Ameliyat öncesi için en az 3 saat aç kalması gerekiyormuş. Sonrasında da beslenmesi için en az 3 saat bekleniyormuş yine.
Ameliyat ise 1.5 saat sürüyor ve hastanede 2 gün kalmamız gerekiyormuş...
O minicik ellerinden de kan aldılar bugün kuzumun.
Ben bakmaya ,koklamaya ,dokunmaya kıyamazken bunları yaşamak çok zor geliyor...
Canım sıkma canını inşallah hayırlısıyla bebeğin bunun üstesinden gelecek. Senin güçlü olman lazım. Allah beterinden korusun. Hepimiz bebeğin için dua ediyoruz.

Kızlar bebegim beş dk emip bir saat uyuyor cok zor degilmi zaten küçük doğdu napcam ben :KK43:
Bebeğinde gaz olabilir arkadaşlar da yazmış. Sarılığını takip et. Uyanmıyorsa şekeri de düşük olabilir. Ne kadar doğru bilmiyorum bi yerde okumuştum bebekler ilk 5 dk genelde %90 oranında doyarlar diye. Her zaman mı böyleydi bebeğin yoksa yeni mi olmaya başladı?

BAnyodan sonra bebeklerinizi yağlıyormusunuz. Evetse ne kullanıyorsunuz ?
Ben bişey yapmıyorum ama zeytinyağını düşünüyorum. Bebek yağlarına pek sıcak bakmıyorum.

kizlar bu sabah bebegimize kavustuk cok şükür cok sancili bir normal dogum oldu ama gecti cok şükür.. bgn de hastanedeyiz bakalım su an tek sıkıntımız emizrme sekeri dusmesin diye mecburen mama verdik bi kac gun boyle idare edicez sanırım.hem bn de bu surecte kendimi toparlamis olurum sutum var ama az bebek emmiyor emse de doymuyor bn daha cok stres oluorum.. bakalim insallah cogalir..ayrintilari yine yazarim bekleyen arkadaşlara kolaylik diliyorum dua ettm sizlere
Canım çok geçmiş olsun. Neyseki erkenden götürmüşsün de daha da ilerlememiş. İnşallah en kısa zamanda iyileşir bebeğin de yanına gelir. Moralini bozma sakın. Şu an senin sütüne her zamankinden daha fazla ihtiyacı var iyileşmesi için. Dualarımız seninle.

Kızlar doğurdum Gülce Nehir İ mi 5:50 se 4 kilo boyunu bilmiyorum ...
4cm de Bebek az kaka yapmış hızlandırma ilacı ve suni sancı verildi bebeğin kafası yandaydı çok şükür girdi biraz zor bir doğum oldu ama 6 Saattw bitti kaka yapmış kordon dolamış dr un da kafadan dolayı doğacağından umudu yoktu o yığın sancıda hepimixe dua ettim bu yolda Rabbim kimseyi bırakmasın
Geçmiş olsun. Hayırlı olsun sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin Allah.

Canım avent al bence silikon ve de damaksiz alacaksın ne marka Olursa da bir de bpa siz tabi
Ben avent ve nuk aldım ama ikisini de almadı benim oğlum. Bir kaç dk emiyor süt gelmediğini anlayınca atıyor ağzından. Benimki alışmayacak emziğe sanırım.

rabbim acil sifa versin canim anne ve babanin nazari cok degiyir gercekten ben de tam kizim memeyi tuttu iyi emiyor falan derken kizim kusmaya basladi iyi seyleri icimizde tutup fazla dillendormemeliyiz galiba
Aynen galiba kendi nazarımız dışarıdakilerden daha çok değiyor. Ben de ne zaman oğlumla ilgili iyi şeyler söylesem tam tersini yapmaya başlıyor. Dediğin gibi içimizde tutmamız lazım herhalde.

Hayırlı akşamlar kızlar..
Bugün oğlumu 1.ci ay kontrolüne götürdük.
Mama destekli 1 kilo almış. Bu şekilde devam edebilirsiniz dedi doktorumuz.
Önce her iki göğüsü 15-20 dakila emzirip üzerine aldığı kadar mama veriyoruz...

Tekrar ultrasona gönderdi bizi. Geçen hafta başka hastanede yapılan sonuca pek itimat etmedi.
Ultrasonda genişleme aynı görünüyor fakat bu defa da sıkıntılı olan böbrek diğer böbreğin iki katı olmuş ve maalesef büyüme devam ediyor...
Tekrar sonucu alıp başka hastanedeki prof.a götürdük. Onun değerlendirmesi sonucu ameliyata karar verildi...
Pazartesi sabah 9 da alacaklar :KK43:...

Ameliyat öncesi için en az 3 saat aç kalması gerekiyormuş. Sonrasında da beslenmesi için en az 3 saat bekleniyormuş yine.
Ameliyat ise 1.5 saat sürüyor ve hastanede 2 gün kalmamız gerekiyormuş...
O minicik ellerinden de kan aldılar bugün kuzumun.
Ben bakmaya ,koklamaya ,dokunmaya kıyamazken bunları yaşamak çok zor geliyor...

Çok zor canım Allah sabır ve güç versin ikinize de :( inşallah atlatırsınız hemencecik

Kızlar bebegim beş dk emip bir saat uyuyor cok zor degilmi zaten küçük doğdu napcam ben :KK43:

Aynen benim kız da öyle 10 dk emiyor iki saat uyuyor. Ama emerken hiç dinlenmiyor sanki ve gulp gulp yutkunma sesi geliyor hep seninki nasıl emiyor?

Ben elimle sagamiyorum. Normal sıkınca sut cikiyor ama sagmaya kalkinca gelmiyo sut. Makinaylami sagiyosunuz siz.

Bende manuel bir makina var 10 dk sağdım ancak biberonun dibinde çıkıyor ama göğüs Kalkan'ı varken 20 cc doluyor 2 saatte ya da elimle her sıktığımda geliyor Yen'i emmiş olsa bile

nasil anlarım isilik mi canım aslında benden bir kat kalın üstü ama çok terliyor bir 3 gündür ve kusması var çok yoğun olmasa da sarı tortulu soğuk almış olabilir dediler hastaneye gidemedim henüz
cok terliyorsa sicaktandir. benim bebiste de var yuzde sivilce. dr sordum sicaktan dedi. oda isisini dusurun dedi. yuzunu sabunlu su ile arada silin dedi. koltuk altlari pisik olabilir oralaridda silin dedi. oyle iste.

Pişigi olanlar neler yapıyor acaba ? Tavsiyelerinizi bi ogrenmek isterim
@ivo ben sudocrem kullanıyorum pişik olsa da olmasa da günde 2 kere falan. Çok şükür şimdiye kadar ciddi bi sorun olmadı. Bezini sık değiştiriyor musun? Ben en fazla 3 saatte değiştiriyorum. Bazen yarım saat. Belki de bez bebeğin poposuna iyi gelmemiştir.

İvo dan sorular vol.5 :)
1- bebeğimin yüzünde 10larca sivilce var. Beyaz uçlu ergenlik sivilcesi gibi? Nedenini bilen var mı kızlar?
2-son bi kaç gündür kızımın ciddi uyku sorunu var. Yani mesela 10-12 saat aralıksız uyumuyo. Sonra bi uyyo 3-3buçuk saat. Yani sık uyuyup uyanması gerekirken böyle bi düzensizlik oldu. Benzer bi durum yaşayan var mı?
3- mamadan sonra tamamen anne sütüne geçenler kaç gün mama verdi ve sütleri ortalama kaç ml iken mamayı bıraktılar?
o sivilcelerden benim oğlumda da var ama çok fazla değil. Ben herhangi bişey yapmmıyorum kendisi geçiyor.
ben ilk 5 gün vermiştim mama. çok şükür 19 gündür anne sütü ile doyuruyorum. Doyduğunu uyku süresinden ayırt ettiğim için hiç ölçmedim. Bi de bebek büyüdükçe ihtiyacı da artıyor. İlk zamanlar 20 30 cc ile doyarken şimdi benim oğlum 100 cc ile doyuyor. Ne kadar sütle doyacağı bebeğin kaç günlük olduğuna bağlı olarak değişiyor.

Hanımlar Merhaba;

Ben hem Hacı Şerif'ten hem bebekcikolatası.net'ten aldım. Hacı Şerif'in çikolatalarına göre bebekcikolatası daha lezzetli. Tabi bıraz da pahalı.

Aynen canım ben bide gelenin yanına fln cikariverdim ayıp olmasın diye koruyamadim kuzumu :KK43: ama bundan sonra yok yani kırılan kırılsın yavrumu cikarmicam gelen de gelmesin bi sure daha geceden beri mahvoldum gözlerim balon gibi oldu korkuyom bide süt um fln gitmese bari :KK43:
Ne oluyo kiz sana geçici bir durum bu hayırlısıyla gelcek kuzun evinize .uzulme bakam sen sakin ol sana zarar uzulmelerin

Bense bugün çarşıpazar gezdim dün lekelenmem geldi sancım yoktu bu akşamda doğmazsa bu kadar gezmeme rağmen oturup beklicem hiçbişey yapmıcam valla :)

sutunu bol bol sag canim hem daha sonra kullanirsin.benim ilk cocugum yirmi gunlukken ciger aspirasyonu nedeniyle 10 gun yeni dogan 3. unitede kalmisti 3 gun gostermediler bile dorduncu gun 2.uniteye alindi ama yinede sut yasakti taa altinci gun sut verebildim ama ogunlerde hep sagdim deepfrize attim sonra cok isime yaradi hemde sutum daha da artmisti sanki sagdikca
Bende sagiyorum götürüyoruz hastane yakin dolaba da attım inş tez zaman da gelir de kendi emer yavrum :(

Oğlumun Dr uyla görüştüm dün gorusememistik iyiki dün gece getirmissin eğer bu gece de evde kalsaydı solunum cihazına bağlayabilirdim dedi :( yavrumun kokusunu çok özledim çok içim yaniyo resmen bugün gördüm ama kuvezde sevdim nolur çok dua edin anneler oglusuma kavusiyim :(

ege52 ege52 @tereyagli özellikle gece ve sabah böyle oluyor akşam bşraz dha uzun emiyor pazartesi saglık ocağına gidicez o zaman kg almışmı bakcaz sarılık yok demişlerdi ama sanki hiç kilo almıyor birde ben emdiğini hissetmiyorum cup cup ses gelmiyor meme ağzında mı bekliyor yoksa yutuyormu bilmiyorm nasıl anlayabilirim emdiğini

Oğlumun Dr uyla görüştüm dün gorusememistik iyiki dün gece getirmissin eğer bu gece de evde kalsaydı solunum cihazına bağlayabilirdim dedi :KK43: yavrumun kokusunu çok özledim çok içim yaniyo resmen bugün gördüm ama kuvezde sevdim nolur çok dua edin anneler oglusuma kavusiyim :KK43:

Canım benim çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah iyileşk merak etme.. Ne şikayetle gittinz öksürjmü sadece :(

Back
X